Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвят сушени домати в зехтин?
Кои сортове домати са подходящи за консервиране?
Какви са количествата сол, захар и оцет за мариноване на доматите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвят сушени домати в зехтин?
-
Кои сортове домати са подходящи за консервиране?
-
Какви са количествата сол, захар и оцет за мариноване на доматите?
-
Как се прави прасковен нектар за бутилиране?
-
Как се приготвя мармелад от синьо сливово пюре във фурна?
От няколко дена съм си у дома и вече си мислех, че сезона на повечето зеленчуци е свършил но
бях посрещната с 20 кг. патладжани, още толкова зелени чушки за пържене, 10 кг. праскови малко домати, люти чушки, незнайно количество моркови за фризера и около 10 кг. аншоа. 
Много малко от тях нарязах на кубчета, посолих и оставих да се отцедят няколко часа. После бланширах и прибрах във фризера. По-голямата част изпекох обелих и сложих в буркани. Но исках да сложа във фризера и за имамбаялдъ, мъжа ми обожава. Нарязах малките патладжанчета на половинки посолих ги, отцедих ги и после малко ги позапържих. Смятам да ги сложа във фризера (в момента се отцеждат от мазнината). Дали ще се получи? След няколко дена ме чака нова партида от патладжани, приемам всякакви идеи за замръзени патладжани за имамбаялдъ.