За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

  • 105 727
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • София
  • Мнения: 715
Аз имам спешна питанка - царската туршия е готова, накълцана и овкусена... Сега престоява малко и след малко трябва да я бурканизирам - та питанката е: маринатата насипва ли се в бурканите или само зеленчука?  Rolling Eyes  newsm78Това ми е първата царска туршийка и ме е страх да не сбъркам... всички, които мога да питам спят естествено, тук ми е надеждата някой като мен да не спи...  Praynig Praynig Praynig

# 676
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Да, зеленчукът се залива с марината в буркана. Peace

# 677
  • София
  • Мнения: 715
Да, зеленчукът се залива с марината в буркана. Peace
Супер си както винаги!   bouquet
Много ти благодаря!

# 678
  • София
  • Мнения: 715
Мисията изпълнена  Peace 24 буркана царска и 8 буркана от маринованите камби на Селма... Малко нанагорно ми дойде, но за след работа толкова... Предвид, че от камбите се оказа, че има и люти, та ги пробвах една по една... 15 кила! Няма да хапна чушка скоро  Mr. Green

# 679
  • Sofia
  • Мнения: 45
Направих маринованите камби на Селма....нещо не ми стигна маринатата за 2 буркана и се наложи да направя допълнително. Дано са станали.
Моля, дайте предложение за консервиране на патладжани   Praynig

# 680
  • Мнения: 9 458
Маринован патладжан и пак маринован патладжан а можеш да си изпечеш (обелиш, посолиш, отцедиш) и в буркани после за кьопоолу, или разни други с печен патладжан.

# 681
  • София
  • Мнения: 715
Направих маринованите камби на Селма....нещо не ми стигна маринатата за 2 буркана и се наложи да направя допълнително. Дано са станали.
Моля, дайте предложение за консервиране на патладжани   Praynig

На мен пък ми остана... нарочно направих повече. Но пък за царската не ми стигна за два буркана и сипах от камбената, интересно ми е какво се е получило.

А за патладжаните - запичаш ги във фурната около 20-тина минутки, надупчени с вилица, обелваш и отцеждаш една нощ. После на лентички или на кубчета, аз слагам и малко морковче /предварително бланширано и рендосано/ и малко печена чушка на лентички, чесън и олио на вкус и в бурканчетата. Стерилизирам 20-25 мин. Нещо като кьополу без домати на едро, много е вкусно. На нас ни е от любимите.

# 682
  • Sofia
  • Мнения: 45
Направих маринованите камби на Селма....нещо не ми стигна маринатата за 2 буркана и се наложи да направя допълнително. Дано са станали.
Моля, дайте предложение за консервиране на патладжани   Praynig

На мен пък ми остана... нарочно направих повече. Но пък за царската не ми стигна за два буркана и сипах от камбената, интересно ми е какво се е получило.

А за патладжаните - запичаш ги във фурната около 20-тина минутки, надупчени с вилица, обелваш и отцеждаш една нощ. После на лентички или на кубчета, аз слагам и малко морковче /предварително бланширано и рендосано/ и малко печена чушка на лентички, чесън и олио на вкус и в бурканчетата. Стерилизирам 20-25 мин. Нещо като кьополу без домати на едро, много е вкусно. На нас ни е от любимите.
Много ти благодаря за идеята! И другите две рецепти за маринован патладжан не са лоши, но не ми се пържи нещо.  Rolling Eyes

# 683
  • Мнения: 9 458
втория маринован не е пържен  Peace но пък са салатни за зимата, не за готвене.

# 684
  • София
  • Мнения: 2 518
Имам спешен въпрос  Embarassed записала съм си рецептата за соса от сини сливи, но в него не виждам сол  Rolling Eyes има или няма  Rolling Eyes

пп Намерих си рецептата  Hug

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 12:56 от emy_emy

# 685
  • DE
  • Мнения: 971
Здравейте!
Имам един голям проблем Embarassed
Приготвих паста от домати за лютеница, вчера опуках червени чушки, но не знам къде съм забутала ножа на месомелачката и сега си нямам и на представа как да смеля чушките.
Имам и патладжан който чака.
Моля ви за бърза идея как да ги намачкам. С пасатор не става.
Имам кухненски робот и сокоистисквачка.
Някакви идеи преди да съм омацала всичко и на всякъде newsm78

# 686
  • Мнения: 3 428
Защо не пробваш с ножа на кухненския робот.

# 687
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз меля всичко в робота. Peace

# 688
  • DE
  • Мнения: 971
mama Tin, Джемма благодаря!
На машината няма устройство за мелене, но има един чарк, плоска двуперкова резачка(нож).
Ще пробвам с него, че се въртя и само се тюхкам Embarassed

# 689
  • София
  • Мнения: 715
Здравейте!
Имам един голям проблем Embarassed
Приготвих паста от домати за лютеница, вчера опуках червени чушки, но не знам къде съм забутала ножа на месомелачката и сега си нямам и на представа как да смеля чушките.
Имам и патладжан който чака.
Моля ви за бърза идея как да ги намачкам. С пасатор не става.
Имам кухненски робот и сокоистисквачка.
Някакви идеи преди да съм омацала всичко и на всякъде newsm78
Давай смело с робота. Точно с този въртящия се нож правя всичко, дори и лютеницата. Ако е по-сух зеленчука го кълца, слагаш малко от доматената паста и го прави на пюре... така или иначе ще ги смесваш после
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт