За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 105 727
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз имам спешна питанка - царската туршия е готова, накълцана и овкусена... Сега престоява малко и след малко трябва да я бурканизирам - та питанката е: маринатата насипва ли се в бурканите или само зеленчука?  Rolling Eyes  newsm78Това ми е първата царска туршийка и ме е страх да не сбъркам... всички, които мога да питам спят естествено, тук ми е надеждата някой като мен да не спи...  Praynig Praynig Praynig

# 676
  • Балчик
Да, зеленчукът се залива с марината в буркана. Peace

# 677
  • София
Да, зеленчукът се залива с марината в буркана. Peace
Супер си както винаги!   bouquet
Много ти благодаря!

# 678
  • София
Мисията изпълнена  Peace 24 буркана царска и 8 буркана от маринованите камби на Селма... Малко нанагорно ми дойде, но за след работа толкова... Предвид, че от камбите се оказа, че има и люти, та ги пробвах една по една... 15 кила! Няма да хапна чушка скоро  Mr. Green

# 679
  • Sofia
Направих маринованите камби на Селма....нещо не ми стигна маринатата за 2 буркана и се наложи да направя допълнително. Дано са станали.
Моля, дайте предложение за консервиране на патладжани   Praynig

# 680
Маринован патладжан и пак маринован патладжан а можеш да си изпечеш (обелиш, посолиш, отцедиш) и в буркани после за кьопоолу, или разни други с печен патладжан.

# 681
  • София
Направих маринованите камби на Селма....нещо не ми стигна маринатата за 2 буркана и се наложи да направя допълнително. Дано са станали.

На мен пък ми остана... нарочно направих повече. Но пък за царската не ми стигна за два буркана и сипах от камбената, интересно ми е какво се е получило.

А за патладжаните - запичаш ги във фурната около 20-тина минутки, надупчени с вилица, обелваш и отцеждаш една нощ. После на лентички или на кубчета, аз слагам и малко морковче /предварително бланширано и рендосано/ и малко печена чушка на лентички, чесън и олио на вкус и в бурканчетата. Стерилизирам 20-25 мин. Нещо като кьополу без домати на едро, много е вкусно. На нас ни е от любимите.

# 682
  • Sofia

На мен пък ми остана... нарочно направих повече. Но пък за царската не ми стигна за два буркана и сипах от камбената, интересно ми е какво се е получило.

А за патладжаните - запичаш ги във фурната около 20-тина минутки, надупчени с вилица, обелваш и отцеждаш една нощ. После на лентички или на кубчета, аз слагам и малко морковче /предварително бланширано и рендосано/ и малко печена чушка на лентички, чесън и олио на вкус и в бурканчетата. Стерилизирам 20-25 мин. Нещо като кьополу без домати на едро, много е вкусно. На нас ни е от любимите.
Много ти благодаря за идеята! И другите две рецепти за маринован патладжан не са лоши, но не ми се пържи нещо.  Rolling Eyes

# 683
втория маринован не е пържен  Peace но пък са салатни за зимата, не за готвене.

# 684
  • София
Имам спешен въпрос  Embarassed записала съм си рецептата за соса от сини сливи, но в него не виждам сол  Rolling Eyes има или няма  Rolling Eyes

пп Намерих си рецептата  Hug

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 12:56 от emy_emy

# 685
  • DE
Здравейте!
Имам един голям проблем Embarassed
Приготвих паста от домати за лютеница, вчера опуках червени чушки, но не знам къде съм забутала ножа на месомелачката и сега си нямам и на представа как да смеля чушките.
Имам и патладжан който чака.
Моля ви за бърза идея как да ги намачкам. С пасатор не става.
Имам кухненски робот и сокоистисквачка.
Някакви идеи преди да съм омацала всичко и на всякъде newsm78

# 686
Защо не пробваш с ножа на кухненския робот.

# 687
  • Балчик
Аз меля всичко в робота. Peace

# 688
  • DE
mama Tin, Джемма благодаря!
На машината няма устройство за мелене, но има един чарк, плоска двуперкова резачка(нож).
Ще пробвам с него, че се въртя и само се тюхкам Embarassed

# 689
  • София
Здравейте!
Имам един голям проблем Embarassed
Приготвих паста от домати за лютеница, вчера опуках червени чушки, но не знам къде съм забутала ножа на месомелачката и сега си нямам и на представа как да смеля чушките.
Имам и патладжан който чака.
Моля ви за бърза идея как да ги намачкам. С пасатор не става.
Имам кухненски робот и сокоистисквачка.
Някакви идеи преди да съм омацала всичко и на всякъде newsm78
Давай смело с робота. Точно с този въртящия се нож правя всичко, дори и лютеницата. Ако е по-сух зеленчука го кълца, слагаш малко от доматената паста и го прави на пюре... така или иначе ще ги смесваш после
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт