ФОНД АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ - Тема 10

• 59 868
  • 737
  •   1
Отговори
# 585

Фондът за асистирана репродукция, популярен повече като фонд „Ин витро", се поема от догодина от Здравната каса  и само здравноосигурени ще получават от тези средства, заяви министър Десислава Атанасова при откриването на изложбата „Медикус, Денто, Галения 2012" в Пловдивския международен панаир.„Запазва се целият алгоритъм на процеса. Двойките ще се отчитат пред касата и ще получават парите за процедурите там.

# 586
намерих и едно друго интервю от вчера:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=979420&audio_id=120878

Ин витро и изобщо проблемите на раждаемостта - това са ангажименти на държавата. Демографската политика и решаването на тези проблеми си е политика на държавата. Така е в цяла Европа и няма защо ние сега тепърва да откриваме топлата вода и както беше преди години, когато този фонд инвитро беше в касата и доказа своята неефективност, сега да го връщаме...Това е мнение не само на моите колеги, но и на самите пациенти потребители. Те са изключително доволни от функциониращия фонд, а сега да го връщаме отново в касата, мисля, че това не си заслужава.

# 587
Явно фонда ще мине към ЗК... Това значи ли, че ще раздават заповеди след нова година? Нали има все пак лимит 15 млн, който така или иначе за 2012 г още не разходен.
Всъщност извинете, че питам такива неща в тази тема, знам, че темата е за номера, получили обаждане за заповед, но някой може ли да ми каже къде има коректна информация по този абсурд, който се случва?
Извинете още веднъж.
Успех на всички !

# 588

Фондът за асистирана репродукция, популярен повече като фонд „Ин витро", се поема от догодина от Здравната каса  и само здравноосигурени ще получават от тези средства, заяви министър Десислава Атанасова при откриването на изложбата „Медикус, Денто, Галения 2012" в Пловдивския международен панаир.„Запазва се целият алгоритъм на процеса. Двойките ще се отчитат пред касата и ще получават парите за процедурите там.

Ами който вече е подал документите и не е здравноосигурен ще отпадне ли от Фонда?Или ще трябва да подаде документите отново и ще трябва да чака още една година?

# 589
  • София
Nyxia, темата не е само за номерата на получили обаждане, а за въпроси свързани с фонда. И за съжаление конкретна информация за случващото се не мисля, че към момента можеш да получиш.

Цитат
целия проблем е тръгнал от едно решение на Конституционния съд, който се е произнесъл по жалба на опозицията във връзка с прехвърляне миналата година на средства от бюджета на НЗОК към бюджета на МЗ, което било противоконституционно. И с това решение се постановява, че всичко фондове трябва да минат към НЗОК, което обаче пак казвам към момента май на никой не е ясно как ще стане - нито финансиране, нито бюджет, абе нищо
иначе това че към момента не се прави проверка и няма изискване за здравни осигуровки на кандидатстващите няма нищо общо с това, че фонда е към МЗ и според мен това ни е най-малкия проблем - здравните осигуровки. На мен основния ми страх е че дори и да се предвидят същите средства за догодина, т.е. 15 млн. лв., няма да се използват само за нас, а ще потънат, както навремето се случи с програмата на касата за финансиране на лекарствата за инвитро
Лошото е че никъде, в никоя институция няма яснота и ние няма как да предприемем някакви по-сериозни действия към момента и се притеснявам да не е късно, просто някой за два дни да реши как ще се случват нещата...

# 590
  • София
здравнонеосигурените стават здравноосигурени като платят осигуровки за 36 месеца.
не са малко пари, ама друго решение май няма  Rolling Eyes

# 591
То  това е ясно,ама като ги платя пак ли ще трябва да подавам документи или ще важат и тези?

# 592
Ако реално се променят нещата така , че  зк да одобрява заповедите  си мисля ,че едва ли ще дочакаме ....

# 593
  • Пловдив
Мисля че само ще променят източника на финансиране, другото ще се запази.
Дано скоро уточнят и това, и номерата да напредват хубаво - всички искаме това. Вярвам че и фонда ще изпълнят плана и ще дадат заповедта на 15300 номер този месец, обещан на сайта им.

# 594
Здравейте,искам да попитам при смяна на клиниката какво трябва да се направи,незнам дали тук е мястото да питам  Sad

# 595
И аз си мисля, че ще променят само  източника на финансиране, а всичко останало ще си остане по старо му освен здравнонеусегурените които може би трябва да си изчистят своите задължения. Искренно се нядявам в крайна сметка всички да са доволни. Предполагам, че до края на 2012 от фонда ще звъннат на голяма част  от нас, а останалите ще ги прехвърлят към здравна каса. Пожелавам успех на всички Two Hearts!

# 596
  • София, БГ
Мъжа ми е чул днес по новините, че лимита от 3000 двойки бил изпълнен и щяло чак от другата година да продължи.Дано не е вярно това, което са казали.За съжаление и аз си мисля, че всичко ще се съсипе.А до нас оставаха само 111 номера, от миналата седмица съм на тръни.Сега не ми се мисли, ако ще трябва да чакам чак до Януари... Cry

# 597
здравнонеосигурените стават здравноосигурени като платят осигуровки за 36 месеца.
не са малко пари, ама друго решение май няма  Rolling Eyes

как за 36 месеца ,не е ли за тези които не са им платени Rolling Eyes

# 598
sonita75[/b от новата клиника ти дават удостоверение , че са съгласни да те  поемат. С това зяавление отиваш  във фонда, стая 36  и подписваш декларация за смяна на клиниката.

# 599
За първи път чувам, че има лимит от 3000 двойки, на които да се обадят. Мислех че лимита е 15 млн лв., тъй като не всички изразходват максималната сума...

Общи условия

Активация на акаунт