Отговори
# 540
Елсънче, и аз нещо такова бях дочула за флуора  newsm78 не съм седнала да прочета, ама то какво ли не се отрича.  Crazy Като раждах Кики беше вит Д и мултивитамини от първия ден, ама тогава бях проста и нищо не знаех, сега ако бяха казали мултивитамини, щях да дам отпор  Stop дадоха обаче флуор, за майките, които кърмят. Ще се поразровя да прочета, а и ще се радвам да сподели някой, ако има мнение  Hug

Малката мишка днес учудващо след кърмене спи, чак се чудя да не се разболява  Joy

Луничке, добре са ти казали, само имай предвид, че трябва бебето да го грее слънце по лицето и ръчичките поне (като площ кожа) за не по-малко от 20мин всеки ден.  Hug

# 541
# 542
Муки  Я, изглежда има нещо вярно в тези мои сънища все пак..не се казва Рангел нали?  hahaha Щяха да станат много пророчествата ми в съня  Joy
Софи Това с Бюти беше много реално- стои си пуши си и ми вика: Аа... стига толкова аз бях до тук!  Mr. Green Дано да се кърмите  успешно Бютка, !!!
Ще видим тази нощ дали някоя ще премине в някое измерение да ме посети  Party
Водно конче  Hug според мен не си се изчистила напълно  Peace
mishi17 Честито бебче много да сте здрави и да се гушкате!
Айръни аз все си мисля, че като теб ще ми изтекат водите и хоп- бебето ще се появи. В крйна сметка за колко време от изтичането на водите роди?  Hug
Блондии голяма красавица е това мишле!Пу-пу...
Софи УОУУУУ... това за бащиното мляко.. Shocked Shocked Shocked

А пък аз да се похваля,  не си взехме атлантата,  днес бяхме на пазар и купихме Чиполино Ултра- http://www.dundio.com/Bebeshki-kolichki/Chipolino/Kombinirani/Ul … Ultra-Lilava.html
 newsm44

# 543
Момичета, влизам само за да се похваля, че в най-горещия августовски ден - 07.08. станах майка на прекрасен малък мъж, който не се съобрази с плановете на мама, тати и док. Simple Smile - Явор, 3390 и 49 см. Днес ни изписаха и вече сме си вкъщи. Вкарахм се във филм с кърменето, понеже не знам по колко хапва и получих съвет в родилното да го слагам на гърда и да дохранвам с още около 50 гр. на кърмене. Сега е е едно безкрайно цедене. Знам, че съм на грешен път, но се надявам да го намерим тези дни. Не съм ви чела, но щом влезна в ритъм ще се завърна.

# 544
Пърпълче, много е красива  Hug със здраве да си я друскате по дупките  Grinning

Като казваш Рангел и нашият Рашко, дето миналата година избяга и още страдаме за него  Cry, беше чул отнякъде това име Рангел и много го хареса и все повтаряше - Рангеле, айде, честита Коледа  Joy

Тефита, честит син  Hug Много лош съвет от родилното.  Twisted Evil При мен като видяха залъгалка и като питах за дохранване само дето не ме линчуваха  Mr. Green

# 545
Teffita, честита рожба!

Блонди, Ками е страхотна  Heart Eyes, мерси за съвета, аз предположих, че трябва да го грее слънце, ама се чудих колко ще достатъчно. Ние излизахме на разходка, но мога на терасата да извеждам на слънце.

# 546
Честито на всички обебили се мами! Нека слънцата ви бъдат живи и здрави и да папкат и пълнят пампитата Simple Smile

Искам да се включа с коментар относно даването на витамин Д: Нашия педиатър ми каза, че бебето нямало нужда от витамин Д, понеже  фонтанелата ни била малка... четох че малката фонтанела, може да доведе и до сериозни последици, някой ако им повече инфо, моля да сподели.

Благодаря ви и хубава вечер:)

# 547
  • София
Тефитка, честито мила   bouquet да ти е живо и здраво момчето, много щастливо и послушно бебче  Hug Как така бързо се развиха нещата при теб, контракции ли, или направо водите  Simple Smile Желая ти бързо възстановяване  Hug
Блонди, голям умник е бил този Рашко Laughing
purpule , честито количка, със здраве да си я ползвате  Hug
Vivien_ , ти ходиш ли още на работа? Simple Smile
Месечинке, значи пристигна кошарата  Simple Smile Важното е, че ще има къде да спи малкия, а щом се събира в спалнята ви и сега като я стегнете, ще и сложиш хубаво спално комплектче и ще стане супер. Според мен за детето ще е по-добре на дървена и стабилна, отколкото на сгъваема  Hug А ако толкова не ти харесва можеш по-нататък да му я смениш  Wink

# 548
Колко много бебоци тези дни Simple Smile На мен днес ми е термина, ама тц, бебока няма намерение да излиза явно. Ходя на запис на тонове всеки ден вече и нямам никакви, ама никакви контракции. Разкритие също 0 см Sad Чакането на финала нещо ми е много тегаво, все да мислиш, да се притесняваш...  А бебо не са го мерили от почти месец, ами ако е станал 5 кг ?!?!? До понеделник ако не е излязъл мисля да си изпрося все пак ехографски преглед. Днес попитах колко време чакат мързеливите бебета и докторката ми отговори "ми поне 7-8 дни"... така се надявам да си тръгне самичък и да не се налага да предизвикват раждане. Все се притеснявах да не се роди по-рано, той пък сега ще окъснее май.

# 549
  • София
Момичета днес ми дойде най-сетне кърмата,но с това почват и мъките. Зърна нямам добре изразени и малката не може да захапе хубаво та сме на силиконови накрайници и изцедане. В болницата пък ни казват че щом не искат да сучат малките да се изцеждаме на 3 часа и да хвърляме кърматаа на тях да даваме АМ. ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е? Аз изцедих 30мл и спрях въпреки че можеше и още ама да не прекаля че толкова ам й дават сега на ядене?
Белверде те хората се върнаха от море,но татито не можеш да го откъснеш от малката.  Идва на двете сиждания от 10-12 и 16-18.  Готов е да убие за дребоса и всеки ден се надява да ни изпишат вече.

# 550
Белверде, срам не срам ще си призная, че още ходя, обаче така ми се иска вече да родя и да си остана вкъщи  Mr. Green Ама пусто като не иска да излиза. Дори и при тази висока активност от моя страна - аз си продължавам живота по старому, ходя си на работа, после обикалям моловете, че нали сега има намаления, да не пропусна  Blush А даже няма и следа от някаква промяна, лекарят не ми е правил преглед за разкритие, може би не се практикува в моята болница, знам ли  newsm78

# 551
  • Варна
Belverde,
и аз така реших накрая - да е готово всичко, пък ще гледам да я префасонирам кошарата и да стане по-хубавка, тя не че е лоша де, ама все пак...
Тайра,
странно ми звучи, защо пък да си хвърляш кърмата? Това никога не би ми хрумнало Tired
Vivien_,
ти си направо герой Shocked Браво на теб, че още ти се работи, на мен така ми е писнало явно, дори не се сещам за работа, а мислех, че ще ми липсва.
Блонди,
красавица е Ками и изглежда толкова оформена вече, пораснала някак си Heart Eyes

# 552
Здравейте момичета, колко много бебенца Party.Много се радвам за всички, да са ви живи и здрави бебенцата, много радост да ви носят!  bouquet 

Белверде не се притеснявай за кортикостероидите, дано не се наложи, но вродената надбъбречна хиперплазия е генетично заболяване и се предава по наследство. Даже се лекува с кортикостероиди, така че не се притеснявай. И аз си мисля че когато се успокоиш и не го мислиш раждането, бебчето ще се появи. Наслаждавай се на бременността. На мен ми липсва понякога.

Стискам палци Аничка да роди по-скоро, че сигурно се е измъчила с тези системи.

tayra защо не даваш на бебето да си суче? Не й давай добавки, като знам как тече биберона... Казват ти да си хвърляш кърмата, защото няма къде да стерилизираш помпата и шишетата. Ще ви изпишат, спокойно, дано по-скоро й мине жълтеницата.

# 553
Честито на новите мами  Hug   bouquet
Тефита, и аз чакам един Явор .....  Mr. Green Много се радвам че ще си има адашче  Heart Eyes
Месечинка,Кики си имаше дв екошарки- сгъваема и на мъжа ми старата.Едната я местихме насам,натам а другата си седеше в детската й стая.Старата я изшкурихме и боядисахме в бяло,но съвсееем леко минахме с боята и се получи нещо като ефект състарена мебел и отстрани и по чекмеджетата залепих стикери на цветя.Получи се доста добре.Понакиприх я с един най обикновен балдахин и стана доста по хубава и от нова. А в началото никак не бях очарована от идеята да я ползваме.
Това заветно пук дето така му се надявате го чувам всеки ден.То не е пукане,"хрупкане"...изобщо какви ли не странни звуци идващи от корема.....и нищо! До 15ти има 4 дни,а на преглед си записах час на 14ти следобед.Що ли ми се струва че и на него ще си ида  ooooh!
А тези дни съм много активна.На мъж ми му се обикаля и аз му угаждам.Две поредни вечери ходим на кино,през деня сме я за матрак,я за нещо друго за вкъщи.Общо взето си правя експерименти със себе си къде по точно ще ме хване. Поне ми олекна че матрака ще е у дома другата седмица и ще се наспя в най-скоро време.

# 554
  • София
tiina , мерси мила  Hug Вие как сте с малката?
Тайра, браво на татито  Flutter А за кърмата - не се притеснявай - в къщи ще си я кърмиш, ако трябва и със силиконови накрайници. Дано по-бързо да ви изписват  Praynig а за тези шумове казаха ли нещо?
Вивиен, ти вярно си герой  #Crazy Спри се вече, 14 дни ти остават, колегите и шефовете май искат да родиш там Laughing
Twe , това сякаш аз съм го казала, и мен ме е страх от същото  Laughing
Блонди, аз сега видях снимката на малката мишка Laughing Много е сладка наистина, а какво е това нещо в което си я сложила, кошче някакво сигурно newsm78
Месечинке, браво, щом и на теб ти харесва, значи не е толкова зле, колкото си мислеше Hug Ами така ще си спестиш някой лев и ще си купиш нещо друго за момченцето от което имаш нужда Simple Smile
Офф Муки, дано да го пропуснеш  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт