Бременна ли съм? - За всички, които имат съмнения

• 56 808
  • 720
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Кога ти беше О.?

# 226
# 227
много се надявам да закъснее  и да видя двете чертички Sad

# 228
Не е необходимо да пишеш всяко изречение в нов пост  Wink
Иначе имаш шансове но имаш да почакаш още малко, а болките в гърдите обикнове почват едва след като теста отчете бременост, така че в случая ми се струва че не са показателни за бременост, особено пък ако са почнали още в деня на овулацията ти Wink Успех. Simple Smile

# 229
  • София
Овулацията как е засечена?
Ако е била тогава е възможно да е малко рано за тест. Изчакай още няколко дни.

# 230
  • В сърцето на любимия човек
Здравейте мами не ми закъснява още, но гърдите ме болят много от 10 дни трябва да ми дойде на 29, вчера правих тест и беше отрицателен Sad има ли шанс да е грешен

С каква средна продължителност е цикъла, засечена ли е овулация и ако да - кога?
Уринарните тестове отчитат най-рано 12 дни след засечена овулация. Болезнените гърди са резултат от повишеният прогестерон в лутеалната фаза (фазата на цикъла след овулация) и не означават непременно наличие на бременност. Отрицателен тест преди поне 12 дни от доказана овулация също не показва отсъствие на бременност. Най-добре е да се изчака закъснение и ако то е повече от седмица ( а уринарните тестове не показват бременност)  да се направи кръвен тест. Ако той е отрицателен, а цикълът не се появи до още една седмица ( закъснение от 14 дни) е необходимо посещение при гинеколог.
Симптоми като подут корем, болки в областта на яйчниците, чувствителни гърди, гадене и др. могат да бъдат признаци на предстояща менструация, на евентуална бременност, но много често са породени от силното желание за бременност и самовнушение.

# 231
Ако О е била наистина на 14 , то теста вече би трябвало да засече бременост, тъй като са минали 14 дена.

# 232
ще си чакам и ще се моля да не дойде Sad благодаря ви все пак ...

# 233
  • София
Ако О е била наистина на 14 , то теста вече би трябвало да засече бременост, тъй като са минали 14 дена.
Абе и аз така си мисля, ама нали днес е 14-тия ден. Може пък по-бвано да се покачва хормона. Някои жени казват, че и на 3-4 дни закъснение не им отчита, а после се оказват бременни.

# 234
Боже  Весе даде ми капчица надежда , благодаря ти

# 235
Ако овулацията е докзана би трябвало да отчете на 14 ден. Като и сметна дните на Виктори ми излиза лутеална фаза от 16 дена, така че овулацията и може да е била и на 16 , абе след два дена ще разбере.
А на тези които им отчита по късно е заради по късна овулация. В форума има доста момичета дето  не мерят овулация само преценят по ЦС или пък по ''чуство''  и от там идва тази обърквация . Mr. Green

П/с Виктори, хайде гледай да пишеш по дълги и смислени постове. Разбирам притесненията ти, но идва малко в повече кога някой почне да пуска няколко изречения в няколко поста.

# 236
  • София
Аз затова попитах как е засечена, но отговор не получих.
Трой, аз имах положителни тестове за О. на 15 и 16 този месец. Вярно не съм мерила БТ, но все пак е нещо. Ако съм имама О. според тестовете, кога трябва да се тествам?

# 237
14 дена след доказана О, са достатъчни за да отчете уриния тест. Иначе Виктори може да си измери Т следващите 2 дена и ако почне да пада значи няма бременост ...Cry

# 238
благодаря ти Troy на 15 правих тест за О и отчете значи имам още 2 дни така като смятам мога пак да си направя тест на 29 Simple Smile

# 239
  • София
Ако тестът е положителен на 15, предполага се че О. ще настъпи 12-36 часа след това. Това е очакването, не е сигурно, че фоликулът ще се спука със сигурност.
Значи О. може да ти е била и на 16 или 17. Тоест може да е рано.

Общи условия

Активация на акаунт