Бременна ли съм? - За всички, които имат съмнения

• 57 057
  • 720
  •   1
Отговори
# 405
Ми тук стават някакви противоречия  newsm78 една от вас ми казва че боклите и предръпванията може да са от О, а друга ми казва, че най вероятно О може би ще е била поне с 5-65 по късно от когато съм си мислила аз.Много съм объркана, затова ви казвам следващата менструация ще ми е около 22.10, кажете ми вие кога трябва горе долу да съм в О, но искам МОЛЯ ориентировъчна дата. А относно дължината на МЦ не съм говорила с лекар, дали според вас трябва гледам че и други жени са така, макар на толкова дълъг период ми идва много редовно на датата. Може би аз не съм наясно и изчисленията, затова се допитва до хора като вас които са опитни и вярвам че ще ми помогнат

# 406
  • София
АКо чакаш цикъл на 22.10, О е около 10-15 дни (средно 14) преди това. Тоест да речем между 5-10.10. И не виждам кой е казал нещо различно. То тук няма място за спор. Ясно е, че О. е около две седмици преди М. Въпросът е, че когато цикълът е по-дълъг, овулацията е по-късна.

# 407
Ми на мен цикъла всеки месец ми е около 8-9 дена. Това означава ли че О ще е на повече от 16 дена.Противоречия казвам че има защото едната от вас ми казва че болките могат да се дължат на О, а ти ми казваш че О е по късно от когато си мислех аз, т.е. няма как О да е 6-7 ден след края на предната менструация, а моито болки са от тогава

# 408
  • София
Пак казвам - цикълът ти не може да е 8-9 дена. Това е менструацията. Овулацията не се брои от началото, а от края на цикъла. (Не на менструацията, а на цикъла, т.е. денят в който ти идва) 10-15 дни след О. ти идва. Това е.
Болките могат да се дължат на хиляди неща - овулация, ПМС, киста, хормонален дисбаланс, възпаление, инфекция...Никой тук не може да ти каже от какво са ти болките!

# 409
А да попитам, прочетох пак тук в форума, че за менструация не се смятало зацапването.При мен 2 дена зацапване, 5 дена нормално кървене и още 2 дена зацапване. Да разбирам ли тогава, че така менструацията ми е нормална ,а не дълга или пак има нужда от съветване с лекар.

# 410
  • София

ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

Николита, ще прочетеш ли това, което ти пише Весето или ние сме тук- пей си Еленке ле, кой ли ми те слуша  ooooh!

Дължината на месечния цикъл, която ти казваш, че е 9 дни се нарича менструация- 9 дни може да е ОК.

Дължина на месечния цикъл по принцип е разстояниято между 1 вия ден на предходната менструация и 1вия ден на текущата, което разбираме, че при теб е на около 38 дни.
Весето не е съвсем права и л. фаза може да е по-дълга от 16 дни - това не е нормално разбира се и добре да се консултираш с лекар.
Ако искаш да разбереш кога ти е наистина Ову има 2 варианта- мериш базална температура и правиш тестове за овулация или ходиш на фоликуметрия!

# 411
Извинявам се, аз разбирам какво ми обеснявате просто не се изразявам правилно. Извинете ме отново много благодаря за изчерпателните отговори. Embarassed  bouquet

# 412
  • София
Рейни, имаш право. Говоря как са нещата при нормално стечение на обстоятелствата.

# 413
Ми тук стават някакви противоречия  newsm78 една от вас ми казва че боклите и предръпванията може да са от О, а друга ми казва, че най вероятно О може би ще е била поне с 5-65 по късно от когато съм си мислила аз.Много съм объркана, затова ви казвам следващата менструация ще ми е около 22.10, кажете ми вие кога трябва горе долу да съм в О, но искам МОЛЯ ориентировъчна дата.

Както вече споменахме, няма как да ти кажем такава дата. Опитай с методите за проследяване на овулацията. Например моят цикъл е на 26-28 дни. Статистически О би трябвало да ми е на 13-14 ден. Да, ама ми е на 17-ти ден. То и това не е нормално, ама това е друга тема.

А относно дължината на МЦ не съм говорила с лекар, дали според вас трябва гледам че и други жени са така, макар на толкова дълъг период ми идва много редовно на датата.

По дифолт ако цикълът ти е по-къс от 21 и по-дълъг от 38 дни, е редно да се консултираш с лекар. Ние, разбира се, не сме машини и всяка жена е строго индивидуална. Ако работите за бебе обаче, така или иначе е добре да отидеш на един профилактичен преглед. Отиди около средата на цикъла си и докторът ще може да те ориентира и за овулацията.
Успех Simple Smile

# 414
  • София
Ronique, ти какво правиш за късата ЛФ? Питам понеже и аз имам подобен проблем.

# 415
Ами аз тази ЛФ я установих съвсем наскоро, в комбинация и с други хормонални проблеми. На тази О ще пускам прогестерон и ще видим док какво ще каже. Ще ти пиша, ако искаш.

# 416
Здравейте,странно та цикъла ми нали беше закъснял вместо на 06.10 да ми дойде той ми дойде на 10.10 а днес вече нямам цикъл и вчера ми беше много слаб съвсем малко ми зацапваше а по принцип ми е 3,4 дена на 4-тия вече почти нямам а сега беше кажи речи ден и половина.Та странното е че на 04.10 ме боляха гърдите и към 06.10 спряха а по принцип спират да ме болият като ми дойде,не ме боля нищо сега като имах цикъл а по принцип кръста ме боли или ниско долу и другото странно за мен беше че нямах сасиреци сега какво мислите?

# 417
  • София

Мислим, че ако искаш да се успокоиш трябва да прежалиш няколко лв. за тест  Peace

# 418
Мили,красиви и нежни създания,които носят  /желаят да дарят или са дарили живот ,

Имам един въпрос към Вас.От скоро съм в сайта,но отдавна ви чета с интерес по всякакви теми.Тъй като най-вероятно и сама мога да си отговоря на този въпрос посредством прочетените вече мнения от вас,но все пак ИМАМ НАДЕЖДАТА вие да ме окуражите!

Имам доста нередовен цикъл,но последната дата беше на 9.09,когато ми дойде.Тъй като с бъдещия татко се наложи да бъдем в различни държави за известно време 2-3 месеца не бяхме правили никакви опити,а и ние всъщност от доста време не се пазим.На 9.10 се събрахме в общия дом и от тогава до 11.10 правехме многократно опити без да се пазим.Знам,че не е време за овулация,но съм чела и при вас и при други източници ,че има различни периоди на овулация при всяка жена.Мислите ли,че е възможно да съм забременяла,при положение,че дълго време не съм имала полов контакт с него  и че вече 36ти ден ми закъснява?Силно се надявам да е така,а и вчера и днес се чувствам доста отпаднала,основно вчера..чак очите ми се затваряха.Нямам други кой знае какви симптоми освен леко подръпване на яйчниците....Знам,че най-добре да се провери с тест,но тук тестовете са по 30 евро ,а и на мен обикновено си ми е нередовен цикълът,та още не съм се престрашила...Какво ще ме посъветвате?Благодаря предварително на всички откликнали на молбата ми и моля,извинете ме ,ако съм д осадила на някоя от вас!     
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 419
Kъде живееш, че тестовете са по 30 евро ? Погледни в нета сигурна съм че можеш да си намериш на нормална цена Wink
Сама казваш че цикъла ти е доста нередовен ,така че няма какво да ти  кажем. Може да си забременяла ако овулацията ти е била на 32 ден, което не е невъзможно, но е изключение от правилото.
Ако предположим, че си забременяла в дните между 9 и 11 октомври, то най рано можеш да направиш тест на 22 октомври ...

Общи условия

Активация на акаунт