Бременна ли съм? - За всички, които имат съмнения

• 56 872
  • 720
  •   1
Отговори
# 510
За съжаление няма и ние как да знаем Simple Smile

# 511
Да,за съжаление!Аз съм новак и едва от 2 мес.правим опити за бебче,но като всяко момиче се надявам всеки месец.Благодаря ви за съветите Simple Smile

# 512
  • София
Мила Ivkonii разбирам трепетите ти, но колкото по-малко го мислиш, толкова по-добре за теб  Simple Smile На много жени цикъла се променя, като започнат да правят опити за бебче. При мен например имаше закъснение 5 дни, че даже и повръщах една вечер, ноо си ми дойде цикъла и на следващия месец вече, когато забременях нямах пък никакви симптоми  Simple Smile Просто не го мисли  Peace

# 513
  • София
Ох, търсих по-подходяща тема, но не видях, та ще питам тук.  Rolling Eyes Правих си тест за ову вчера и ми излзенаха две еднакви черти и до колкото разбрах съм в овулация. Обаче на опаковката са показани два последователни дни с тест показващ две черти. Та въпросът ми е - от днес ли да се "почваме"  Mr. Green или да направя и днес тест, и ако днес са вторите две черти да започваме от утре?  newsm78

# 514
  • София
След положителен тест, овулацията се очаква от 12 до 48 часа. Положителният тест отчита пикът на ЛХ, а не самата О. И освен това, + тест не гарантира О., а само показва кога да я очакваме.

# 515
  • София
 Rolling Eyes Още повече се обърках. Е за какво се правят тези тестове, ако не показват овулация?!  ooooh!
Да си задам въпросът така тогава - от днес следващите 2-3 дена ли са ми теоритично възможни за зачеване?

# 516
  • София
Показват пика на ЛХ и времето, когато е възможна овулацията. Те не могат да гарантират, че фоликулът ще се спука! На втория въпрос вече отговорих.
След положителен тест, овулацията се очаква от 12 до 48 часа. Положителният тест отчита пикът на ЛХ, а не самата О. И освен това, + тест не гарантира О., а само показва кога да я очакваме.

# 517
  • София
 Hug Мерси, не се изнервяй. Уж четох всички линкове, но пак не съм много наясно.  Mr. Green

# 518
  • В сърцето на любимия човек
Кашмир - В тази тема момичетата обсъждат тестовете за овулация.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=681799.0
Както Весето ти е обяснила - целта на тестовете е да отчетат покачващият се лутеинизиращ хормон (ЛХ) и по този начин ни насочват, че в рамките на следващите 24-48 часа би трябвало да настъпи овулация.
Ето и една графика:

Дали обаче ще настъпи овулация, зависи от много фактори. Затова тестовете се правят от (-) до (-). При СПКЯ (сидром на поликистозните яйчници) се наблюдава покачване на ЛХ, но фоликулът не се пука и съответно се превръща в киста. При СПКЯ има повече от 2 положителни теста, без да последва понижаване на ЛХ и съответно отрицателен тест.

Продължавай да правиш тестовете, докато не видиш отрицателен тест, а междувременно наблегнете на ласките.
Надявам се да сме ти помогнали. Успех!

# 519
  • София
 Hug Благодаря много!

# 520
Кашмир, направи теста и днес, понякога чертите на единия ден изглеждат еднакви, а на следващия - още по-еднакви  Peace И така докато тестовата стане по-бледа от контролната. Иначе да, почвайте се и успех Simple Smile

# 521
  • София
Ronique , благодаря!   bouquet

# 522
При СПКЯ (сидром на поликистозните яйчници) се наблюдава покачване на ЛХ, но фоликулът не се пука и съответно се превръща в киста. При СПКЯ има повече от 2 положителни теста, без да последва понижаване на ЛХ и съответно отрицателен тест.
А, дали е възможно при спкя да има отрицателен тест? И Симптоми като- Гадене, сънливост-постоянно ми се спи, повишен апетит и закъснение на цикъла, болки като при цикъл ниско долу, често уриниране? Peace

Последна редакция: ср, 31 окт 2012, 23:29 от Съншайн

# 523
Съншайн, ако говориш за тест за бременност, той не се влияе по никакъв начин от СПКЯ.
Колко дни ти закъснява? Ако имаш възможност направи кръвен тест.

# 524
Съншайн, ако говориш за тест за бременност, той не се влияе по никакъв начин от СПКЯ.
Колко дни ти закъснява? Ако имаш възможност направи кръвен тест.
Благодаря ти, от сърце за отговора. Hug Heart Eyes  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт