Бременна ли съм? - За всички, които имат съмнения

• 56 809
  • 720
  •   1
Отговори
# 630
Кръвен тест се прави само в лабораторни условия.Личното ми мнение е, че когато си болна трябва да се лекуваш.Никога не съм мислила дали съм или не съм бременна, когато съм била болна.Съвсем различно е, когато има доказана бременност.Ако наистина имаш бъбречна инфекция, това не е шега работа.Все пак ти си преценяваш.

# 631
  • София
Четох за този кръвен тест и даже вчера питах в лабораторията дали правят такива,но лелката беше ядосана че лекарката ме е пратила за спешни изследвания и каза че не е чувала за такъв.Може ли примерно да се купи от аптека и да си боцна пръста или не знам и аз как иначе.Досега не съм правила такъв и не съм запозната как стоят нещата с него.Моля ви помагайте.А надеждата все още си стои.Снощи едвам едвам с 300 зора изпих един парацетамол (знам че е разрешен по време на бременност,но предпочитах по възможност да изключвам всички видове лекарства).Бях дигнала пак температура 38 и нещо но бързо ми мина и сега се чувстам много по-добре от вчера.Нямам и главоболието което имах,имам си апетит.Приемам много течности.Мисля че се оправих.А колкото до тая бъбречна инфекция само да спомена че не вярвам да е нещо сериозно.Показателите на бележката са си в норма почти всичките.И като питах лекарката какво точно е тя не можа да ми обясни или да ми постави нещо като диагноза само ми предписа дурацеф-антибиотик.Цялата работа да ми пусне изследвания е че съм й се сторила много бледа и не можело да вдигам температура без да имам диария,кашлица или хрема.
Това сериозно ли? На мен ми се стори ужасно безотговорно отношение и от двете страни! Лекарката дава антибиотик, без да знае какво ти има, ти ще си правиш сама кръвен тест, лаборантката пък не била чувала за такъв...За кой град става дума? Ужас!

# 632
Четох за този кръвен тест и даже вчера питах в лабораторията дали правят такива,но лелката беше ядосана че лекарката ме е пратила за спешни изследвания и каза че не е чувала за такъв.Може ли примерно да се купи от аптека и да си боцна пръста или не знам и аз как иначе.Досега не съм правила такъв и не съм запозната как стоят нещата с него.Моля ви помагайте.А надеждата все още си стои.Снощи едвам едвам с 300 зора изпих един парацетамол (знам че е разрешен по време на бременност,но предпочитах по възможност да изключвам всички видове лекарства).Бях дигнала пак температура 38 и нещо но бързо ми мина и сега се чувстам много по-добре от вчера.Нямам и главоболието което имах,имам си апетит.Приемам много течности.Мисля че се оправих.А колкото до тая бъбречна инфекция само да спомена че не вярвам да е нещо сериозно.Показателите на бележката са си в норма почти всичките.И като питах лекарката какво точно е тя не можа да ми обясни или да ми постави нещо като диагноза само ми предписа дурацеф-антибиотик.Цялата работа да ми пусне изследвания е че съм й се сторила много бледа и не можело да вдигам температура без да имам диария,кашлица или хрема.
Здравей!
Пиша в темата, защото ми се струваш много шашната четох коментарите ти но никъде не виждам да пишеш, че е имало две черти. Може закъснението да се дължи на стрес имайки предвид, че много искаш дете и на инфекцията на бъбреци. А може и комбинацията между двете.
Пиши какво е станало, най-добре е да те види гинеолог не прочетох да си ходила на такъв извини ме ако греша. Не се стресирай два месеца не е много за опити.  Hug
Желая ти успех. Peace  bouquet

# 633

Бъбречната инфекция никога не е нещо несериозно и изисква адекватно лечение! Какви ти бяха симптомите, че ти казаха бъбречна инфекция ? По всяка вероятност е инфекция на урогениталния тракт. Уринния тест какво ти показваше ? можеш ли да пуснеш резултатите тук и да ги видим ? Уринния тест обикновено показва дали има някаква инфекция, така че едва ли са ти предписали антибиотика просто ей така и е хубаво да го вземеш ако е имало някаква индикация за инфекция в уринния ти тест и ако не искаш инфекцията да се качи в бъбреците!

# 634
iskam da pitam dali e vazmojno da sam bremena ako imam oskaden cikal i bolki v gardite

# 635
обещах да докладвам: не съм  Wink Потвърдено от лекар. Дет' се вика - некст тайм, тъкмо по-подготвени Praynig   

# 636
Здравейте отново!И да отговоря на някои въпроси-става въпрос за град Плевен 2ро ДКЦ лабораторията , а лекарката няма да я споменавам.Не съм шашната и вманиачена за бебе,нито пък съм под някакъв стрес.А за кръвния тест питах какво представлява защото не съм запозната затова се получи малко глупаво с въпроса ми за вкъщи да си го правя.Относно инфекцията-и аз не разбрах какво точно трябва да е -не ми е казала точно наименование ,а показателите са си в норма.Няма как да ги кача тук изследванията, а и не им разбирам драсканиците-само знам че лаборантката като ме извика каза всичко си е наред(тя си мислеше че се изследвам за анемия) и също каза че нямам белтък или някакви ензими (т.е. нищо сериозно).На гинеколог ще ходя в края на седмицата да видя вече на какво се дължи това закъснение.

# 637
Много често чета в Искам бебе,този месец имах големи надежди ,т.като гърдите ме болях адски и станаха много твърди.Преди малко обаче ми прокърви Cry
Май вече не съм за тук ,а за Проблемно забременяване с тези опити почти една година.
Успех момичета!
Здравей, мила, съжалявам, че за пореден път си се разочаровала. Ние  пробваме от година и 2 месеца, но за сега не мисля да влизам в групичката за проблемно забременяване Wink Вярвай и бебчето ще дойде  Hug Вие правели ли сте си някакви изследвания?
Искам да те поканя, а и всички други момичета, които чакат чудото да дойде и при тях, да се присъдинят към нашата темичка, където споделяме и се подкрепяме:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=688190.90;topicseen

# 638
Здравейте бъдещи и мили мамии  Hug welcome
Не знам но тези дни се побърках съвсем и аз чета из нета като луда.. форуми, отговори, случки и най различни неща...  #Crazy на 21 съм имам сериозен приятел и живеем заедно вече от 3 години даже мислим и за сватбаа  Naughty ама догодина (живи и здрави) в чужбина сме и чакаме да съберем малко парички и се прибираме завинаги в родината ни.. та към въпроса ми един тест с каква чувствителност трябва да е (mlu/ml)  за да отчете ранна бременност!! имам един който е с 10mlu/ml който смятам да използвам утре сутрин  Peace Whistling та питам ако някой знае нещо..по принцип се пазим с приятелят ми но забелязах в календарчето си че предишния и този месец сме правили любов точно на ову-то.. та сега нямам никакви симптоми че трябва да ми идва  newsm78 newsm78 newsm78 а по принцип преди цикъл всичко ме боли бедра, гърди и най вече главоболие а сега нищоо  smile3511 а и да ви кажа не знам доколко вярвате на врачки ама една ми каза че накрая на годината да чакаме бебе и свързах всичко и така и сега съм на ръба  newsm78..
благодаря ви за отделеното време някой ако има какво да ми каже ще прочета с нетърпение отговорите ви
  bouquet  bouquet newsm51 coolcool

# 639
lonely290991,
1) Само по календарче трудно ще засечеш овулация - то показва кога средно статистически би трябвало да е тя.
2) Не казваш дали ти закъснява и с колко дни. Ако тестът наистина е с такава чувствителност, би трябвало да отчете бременност и няколко дни преди датата на цикъла ти.
3) Ако не ти закъснява и се тревожиш само, защото нямаш симптоми, че ще ти идва, споко, усещането при ПМС и бременност в началото е еднакво в повечето случаи, т.е. липсата на симптоми за скорошен цикъл рядко е симптом на бременност.
За протокола - на врачки не вярвам.
Успех Simple Smile

# 640
Здравейте бъдещи и мили мамии  Hug welcome
Не знам но тези дни се побърках съвсем и аз чета из нета като луда.. форуми, отговори, случки и най различни неща...  #Crazy на 21 съм имам сериозен приятел и живеем заедно вече от 3 години даже мислим и за сватбаа  Naughty ама догодина (живи и здрави) в чужбина сме и чакаме да съберем малко парички и се прибираме завинаги в родината ни.. 
Купи си тест и виж, ако имаш закъснение. Имай предвид, че закъснението може да го има ако много искаш дете поне аз така съм забелязала не само по себе си но и по други момичета в форума. Все пак жените сме емоционални същества и се влияем много от емоциите.
Не чети много да не се шашкаш, а и си само на 21 все пак. Късметлийка си, ако наистина това е човека за теб. Ако съм на теб не бих се върнала в бг, но вие си решавате. Тук е трудно за семейните от личен опит го казвам, но всеки сам си знае.
Желая ти успех във всичко. Peace

# 641
  • В сърцето на любимия човек
каква чувствителност трябва да е (mlu/ml)  за да отчете ранна бременност!! имам един който е с 10mlu/ml който смятам да използвам утре сутрин 

Уринарен тест за бременност се прави най-рано 12 дни след доказана овулация. Ако не си сигурна в датата на овулацията се изчаква до първият ден на закъснението или до очакваният ден на менструацията.
10mlu/ml са най-чувствителните тестове, които съм срещала. Повечето марки, които се предлагат на пазара в България са с чувствителност 20mlu/ml и са също много надеждни. Не се притеснявай, ако има бременност би трябвало да я отчете, но те съветвам да направиш теста с първа сутрешна урина. Ако ставаш през нощта - тогава може да се наложи да правиш теста тогава. Принципа на повечето тестове е да не си пил вода и да не си ходил до тоалетната поне 3 часа преди тестване, за да може да се повиши концентрацията на хормоните в урината и да даде верен резултат.

Рони ме е изпреварила  Mr. Green
Съншайн също Mr. Green

# 642
Нищо ти си по-точна откъм цифри. Peace  bouquet

# 643
БЛАГОДАРЯ ВИ  Ronique/ Съншайн / пънче-мънче
Благодаря за отговорите прави сте.. newsm78
на мен принципно утре трябва да ми дойде но пак казвам нямам онези ПМС където всеки месец ме мъчат за това се и притеснявам... тук тестовете за бременност са много скъпи не знам дали знаете но един е от 15-20 евро  Rolling Eyes ама утре сутрин ще направя един който ми е останал пък да видим  Hug
ако покаже  EFN ще чакам да дойде М. ако не дойде пак ще правя поне да се успокоя малко  Heart Eyes и да има бебе и да няма пак да съм си спокойна че работата ми е свързана с вдигане на тежки неща, много миризми препарати и движение по цял ден та ако има бебе ме е страх да не му навредя..
 newsm17
благодаря ви още веднъж  newsm51 Heart Eyes

# 644
БЛАГОДАРЯ ВИ  Ronique/ Съншайн / пънче-мънче
Благодаря за отговорите прави сте.. newsm78
на мен принципно утре трябва да ми дойде но пак казвам нямам онези ПМС където всеки месец ме мъчат за това се и притеснявам... тук тестовете за бременност са много скъпи не знам дали знаете но един е от 15-20 евро  Rolling Eyes ама утре сутрин ще направя един който ми е останал пък да видим  Hug

В този случай изчакай поне два дни, ако по принцип не ти закъснява. Скъп е теста определено, а аз си мисля че тукашните са много скъпи. Laughing
Не се притеснявай, защото това влияе на цикъла.
Хайде успех, ако не сега то другия път и имай предвид че и двамата трябва да го искате-бебето.    Peace  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт