Бременна ли съм? - За всички, които имат съмнения

• 56 819
  • 720
  •   1
Отговори
# 615
Wink здравейте Simple Smile Имам въпрос,който може да ви е стори глупав и да не питам на правилното място,но все пак ще го задам и се извинявам предварително,ако съм сбъркала мястото.... Днес си купих термометър и съм решила от утре сутринта да започвам да следя БТ -орално Simple Smile Интересува ме ,дали преди да поставя термометъра в устата и,трябва да го тръсна 2-3-4 пъти.... ? Не съм наясно с това,понеже да чукна на дърво не съм имала температура от малко дете и не ми е е налагало да меря Simple Smile Та ,доколкото термометъра..,той е от обикновенните Simple Smile Ще съм благодарна,ако ми дадете отговор на въпроса Simple Smile
БТ се мери,анално!

http://bremennost.bg/izmervane-na-bazalna-temperatura.html
Да,благодаря за информацията!
За съжаление имам доста опит в това мерене! Най точният начин обаче ( мнение на гинеколози) е аналният! След като сте толкова добре информирана и просвещавате останалите, сигурно има и инфо,че живачен (спиртен)термометър се тръска само,ако са останали стойности над 35-36 градуса от предишно мерене!
Най-точният начин за проследяване на овулация  за мен е фоликулометрията! В рамките на 2-3 цикъла всичко се изяснява при добър специалист!
Желая Ви успех!

Само,че термометъра не е живачен,а с течност наречена "Галистан"... И аз благодаря за информацията ,но всичко ,което вие ми написахте ми беше ясно... На самият ми въпрос,обаче не се отговори !
http://eruditabg.com/?pid=57&NewsID=287
Пише,че СЕ ТРЪСКА!

# 616
  • В сърцето на любимия човек
Моят термометър е Geratherm, точно с тази течност. Написала съм обяснението, което пишеше на моя термометър. С него вече меря половин година по този начин без проблем.
Ако течността се намира под първата чертичка не е необходимо да го тръскаш непосредствено преди мерене. Аз го изтръсквам след всяко мерене, за да не се движа излишно сутрин.
Препоръчително е почистване на термометъра с дезинфектант след всяко мерене.

# 617
А защо просто не си взе електронен термометър?Аз лично винаги съм мерила с такъв.И аз също смятам, че е по-точно или ректално, или вагинално меренето на БТ.
Ако въпросът е бил дали трябва да изтръскаш термометъра преди всяко мерене, то отговорът е:ДА, трябва.

Благодаря за отговора Simple Smile А,докато го изтръсквам,няма ли да се промени моята температура ? Нали трябва да избягвам движенията...Събуждаш се и мериш веднага! Ами на... май ще купувам електронен...  Laughing

# 618
Денис ти е отговорила в другата тема.Изтръскваш термометъра от вечерта, защото преди мерене не е добре да се извършват резки движения.

# 619
  • В сърцето на любимия човек
Дес - не мога да разбера кое точно не ти е ясно.
Ще напиша последователността от действия които правя аз вече 6 месеца:
1) от вечерта си приготвям термометъра на нощното шкафче, за да ми е удобно и да не мърдам излишно. До термометъра оставям телефона си и лист и химикал, за да мога да запиша стойността веднага.
2) Щом ми звънне алармата - пъхам термометъра (където си решила, но ректалното мерене е най-точно).
3) изчаквам 10 минути
4) веднага отчитам стойността, защото след няколко минутки стойността спада леко (с 1 чертичка)
5) записвам стойността
6) изтръсквам термометъра
7)почиствам термометъра със спирт и го прибирам в кутийката за следващата сутрин.

Надявам се така да ти е станало по-ясно.

Както и Денис ти е написала в съседната тема - сутрин не е желателно да се движиш много, за да не се ускори кръвообращението, а от там и БТ  Peace

# 620
... Аз вечерта на 29-ти ден от закъснението си го правих... но още не ми е дошло (31 ден ми е днес) ...

Имаш 31 дни закъснение или ти е 31-ви ден от месечния цикъл?
Ако имаш такова голямо закъснение, а теста ти е отрицателен - отиди на гинеколог, защото може да има проблем (задържан фоликул, киста и т.н.).
Ако нямаш толкова голямо закъснение, а само ден-два, може да си имала малко по-късна овулация. Това означава, че може да е било рано за тест.
За да си по-наясно с месечния си цикъл, може да правиш тестове за овулация и така да работите за бебче в най-подходящото време. Най-добре е, ако се съчетават тестове за О с мерене на базална температура, но на някои жени им действа стресиращо.
Успех!

леле! Само "закъснения" са ми в главата;-))) ooooh! От цикъла 29... Мисля, че е от смяната на  времето, а и нерви в повече, защото още не "работим" по въпроса с Номер 2, а евентуално случайно да сме "изработили", т.е. - малка вероятност;-) Благодаря за съветите (и пожеланието:), първият път точно с мерене на базална Т се усъмних, че "има нещо" Grinning

# 621
Здравейте и от мен Simple Smile  Сега ще ви разкажа и моите проблеми и вайкания Sad.От 2 месеца се опитваме с приятеля ми за бебчо,но първия месец ми дойде (идва ми в края на месеца или началото на следващия).Беше ясно че не съм,но сега когато трябваше да ми дойде на 1.11 ... го няма ...естествено че си помислих че съм забременяла,но какво се случи.Преди два дена си правих еази тест който е само една тест лентичка-показа 1 черта.Днес си правих с първа урина шуър чек и също една черта (а закъснението ми е вече 12 дена).Въпросът е само че снощи вдигнах много висока температура (стигна до 39.2) не съм приемала лекарства свалих я с оцет защото ако има нещо не искам да си навредя.Та възможно ли е тя да променя резултата :S (урината ми беше малко мътна и да отбележа че на датата за цикъла само ми беляза)

# 622
Никакви лекарства, а камо ли температура, не могат да променят резултат от тест за бременност.Освен ако не е препарат, съдържащ чхг, какъвто не е твоя случай.Най-сигурният начин да разбереш дали има бременност е кръвния тест.Ако е отрицателен, отиди на лекар, защото имаш голямо закъснение.

# 623
Много често чета в Искам бебе,този месец имах големи надежди ,т.като гърдите ме болях адски и станаха много твърди.Преди малко обаче ми прокърви Cry
Май вече не съм за тук ,а за Проблемно забременяване с тези опити почти една година.
Успех момичета!

# 624
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile  Сега ще ви разкажа и моите проблеми и вайкания Sad.От 2 месеца се опитваме с приятеля ми за бебчо,но първия месец ми дойде (идва ми в края на месеца или началото на следващия).Беше ясно че не съм,но сега когато трябваше да ми дойде на 1.11 ... го няма ...естествено че си помислих че съм забременяла,но какво се случи.Преди два дена си правих еази тест който е само една тест лентичка-показа 1 черта.Днес си правих с първа урина шуър чек и също една черта (а закъснението ми е вече 12 дена).Въпросът е само че снощи вдигнах много висока температура (стигна до 39.2) не съм приемала лекарства свалих я с оцет защото ако има нещо не искам да си навредя.Та възможно ли е тя да променя резултата :S (урината ми беше малко мътна и да отбележа че на датата за цикъла само ми беляза)
Здравей! И аз миналия месец имах закъснение от 11 дена и накрая си ми дойде. Обърни внимание, че щом започнеш да бебеправиш организмът  малко се "шашка" в началото, така че е нормално да изпитваш нови неща. Ако си имала и някоя стресова ситуация наскоро, няма нищо чудно в закъснението ти.  Peace

# 625
tanichka1309
Само да не те разочаорвам,на мен миналият месец ми закъсня с 15 дена и почти бях измислила име на бебето и хоп лелката доиде.Оказа се че е на нервна почва и симптоми си имах,ама маи повечко съм си внушавала и най-лошото е че тестовете в днешно време НЕ ГРЕШАТ.Обаче нали надеждата умира последна така че успех дано да е бебче.

# 626
Благодаря ви за отговорите момичета!Днес ходих на лекар заради високата температура снощи-правих си кръвни изследвания и урина и се оказа че имам някаква бъбречна инфекция.Странно как-нищо не ме е боляло и сега трябва да пия някакъв антибиотик,който според докторката "уж не е много токсичен ако има бебе".Но не го взех-не искам да рискувам ако има нещо *( а аз все още имам надежда).Ще си загрея на топло кръста и се надявам да отмине...нали е само настинка.А иначе надеждата-аз с нея си живея Simple Smile дано стане ...

# 627
tanichka1309, бъбречните инфекции не са шега работа и не минават със загряване на кръста. Направи кръвен тест за бременност и ако си бременна говори с лекаря си какъв антибиотик да пиеш. Мисля, че най-често изписват аугментин.
Успех

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 18:35 от Ronique

# 628
  • София
Благодаря ви за отговорите момичета!Днес ходих на лекар заради високата температура снощи-правих си кръвни изследвания и урина и се оказа че имам някаква бъбречна инфекция.Странно как-нищо не ме е боляло и сега трябва да пия някакъв антибиотик,който според докторката "уж не е много токсичен ако има бебе".Но не го взех-не искам да рискувам ако има нещо *( а аз все още имам надежда).Ще си загрея на топло кръста и се надявам да отмине...нали е само настинка.А иначе надеждата-аз с нея си живея Simple Smile дано стане ...

Щом си имала такава температура няма да мине със загряване.Утре сутрин си направи кръвен тест за бременност, до обяд ще знаеш резултата и ако е положителен го обсъди с лекар, кой антибиотик ще е подходящо да приемаш в случая!

# 629
Четох за този кръвен тест и даже вчера питах в лабораторията дали правят такива,но лелката беше ядосана че лекарката ме е пратила за спешни изследвания и каза че не е чувала за такъв.Може ли примерно да се купи от аптека и да си боцна пръста или не знам и аз как иначе.Досега не съм правила такъв и не съм запозната как стоят нещата с него.Моля ви помагайте.А надеждата все още си стои.Снощи едвам едвам с 300 зора изпих един парацетамол (знам че е разрешен по време на бременност,но предпочитах по възможност да изключвам всички видове лекарства).Бях дигнала пак температура 38 и нещо но бързо ми мина и сега се чувстам много по-добре от вчера.Нямам и главоболието което имах,имам си апетит.Приемам много течности.Мисля че се оправих.А колкото до тая бъбречна инфекция само да спомена че не вярвам да е нещо сериозно.Показателите на бележката са си в норма почти всичките.И като питах лекарката какво точно е тя не можа да ми обясни или да ми постави нещо като диагноза само ми предписа дурацеф-антибиотик.Цялата работа да ми пусне изследвания е че съм й се сторила много бледа и не можело да вдигам температура без да имам диария,кашлица или хрема.

Общи условия

Активация на акаунт