Бременна ли съм? - За всички, които имат съмнения

• 56 820
  • 720
  •   1
Отговори
# 585
Anna23 не ти остава нищо друго, освен да почакаш. Казваш, че имаш 8-9 дни до цикъл, по принцип е рано за симптомии на бременност, а и при всяка жена те са различни. Когато ние бебеправихме до такава степен си внушавах, че съм бременна, че всеки месец бях с някакви "симптомии". Когато забременях нямах никакви Simple Smile Имай още малко търпение, ако ти дойде, а болките продължават потърси отново лекарска помощ да изясните причината.

# 586
Благодаря много,Dafi`,за бързия отговор.Ще чакам,то нямам друг избор  Laughing Може и да си внушавам наистина,може просто на нервна почва да е всичко,но така или иначе се чувствам доста по-различно от обикновено,дано след тези дни наистина да се окаже,че ''проблемът'' е  baby_neutral  Simple Smile

# 587
  • В сърцето на любимия човек
Ана - единият вариант е да се опиташ спокойно да изчакаш още седмица и да си направиш домашен уринарен тест. Другият вариант, ако си много нетърпелива, е да си направиш кръвен бета ЧХГ тест след няколко дни (най-рано 11 от доказана овулация). Не си написала с каква продължителност е месечният ти цикъл, но при положение, че имаш още 8-9 дни до началото на следващия, значи овулацията ти е била преди около 5-6 дни. На този етап няма как да се види сакче, защото още не е настъпил моментът на имплантация, а той е между 7-ми и 10 ден след О. Лекарката вероятно е споменала за удебелена лигавица, но тя се удебелява след всяка овулация, за да може да се имплантира зародиша и ако имплантация не настъпи се отлющва и настъпва месечното кървене.
Според мен е още рано, но се надявам да греша и ти пожелавам успех  Peace

# 588
Ами според моите изчисления О. беше на 3.10.Но много неща могат да повлияят на организма,доколкото знам и за това за мен е една предполагаема дата.Ще потърпя още малко, и ще чакам с нетърпение EFP  Simple Smileпритеснявам се,защото едно,че до сега на съм била бременна,пък и тук още не говоря езика добре,та каквото и да се случи,трябва да търча до България Simple Smile

# 589
Внушаваш си ! В момента няма как да си бременна ! Дори овулацията ти да е била на 03.10.12, и евентуално ''работата'' да е станала , то днес ти е 7 ден след овулацията, а оплодената яйцеклетка се закрепва между 7-10 ден... докато не се закрепи оплодената яйцеклетка няма никаква бременост... така че си 100% самовнушение.

# 590
Ана - прочети тази статия:
Яйчници и овулация
В началото на темата е публикувана полезна информация, която да е в помощ на всички, които имат съмнения  Peace

# 591
  • София
Внушаваш си ! В момента няма как да си бременна ! Дори овулацията ти да е била на 03.10.12, и евентуално ''работата'' да е станала , то днес ти е 7 ден след овулацията, а оплодената яйцеклетка се закрепва между 7-10 ден... докато не се закрепи оплодената яйцеклетка няма никаква бременост... така че си 100% самовнушение.

Ако О. е била на 3,10, днес и е 37 ден...

# 592
Извинявам се,исках да напиша 03.11 Simple Smile просто грешка,този месец ми беше Ову Simple Smile

# 593

Ужас , тотално се обърках кой месец сме Simple Smile Аз съм още в октомври Simple Smile ... то като гледам и Ана е все още там Simple Smile Което ще рече че по горния ми пост е все пак релевантен Wink
Днес и е 7-8 ден след овулация и яйцеклетката е в процес на закрепване , ако все пак е имало оплождане.

Ана , по добре напиши кога ти е бил последния цикъл .

# 594

Не,не,и аз тотално обърках месеците  Grinning просто исках да напиша 03.11. то тука и дните взеха да ми се сливат  Laughing
Ужас , тотално се обърках кой месец сме Simple Smile Аз съм още в октомври Simple Smile Значи е време да си направи тест Simple Smile

# 595
  • София
В крайна сметка аз не разбрах за кой месец става дума...
Извинявам се,исках да напиша 03.11 :) просто грешка,този месец ми беше Ову Simple Smile

Не,не,и аз тотално обърках месеците  Grinning просто исках да напиша 03.11. то тука и дните взеха да ми се сливат  Laughing
Ужас , тотално се обърках кой месец сме Simple Smile Аз съм още в октомври Simple Smile Значи е време да си направи тест Simple Smile

# 596
Видях поста на Ана в последствие, за това го промених Wink Все още е рано за тест .

# 597
аз си правих тест Шуърчек - за ранна диагностика, от първи ден на закъснението, можело по всяко време на денонощието пишеше на теста. Аз вечерта на 29-ти ден от закъснението си го правих, макар че ми е по-дълъг цикълът (на около 30 дена), но заради много тежките ПМС този месец, каквито не съм имала от 4 г. насам (от бременността и разждането) нямах търпение и силни съмнения за бременност. Но чертичката беше една. По-скоро ми е от стрес и сезонна смяна, но още не ми е дошло (31 ден ми е днес) и в понед. ще си взема Престо, ако не ми дойде. Аз такъв исках и тогава, като купувах другия тест, но в Ремедиум  нямаха и набързо взех Шуърчека (смутих се от касиерката заради нетърпеливостта си  Embarassed Wink) Междувременно ПМС-тата се "множат" ио вече мисля, че ще се пръсна (не заради огромните блокове шоколад, които погълнах тези десетина дни;-)... Не знам дали това, че ПМС се усилва, не е сигурен показател, че ме чака мензис, а не бебе? Rolling Eyes Някой препатил?

# 598
... Аз вечерта на 29-ти ден от закъснението си го правих... но още не ми е дошло (31 ден ми е днес) ...

Имаш 31 дни закъснение или ти е 31-ви ден от месечния цикъл?
Ако имаш такова голямо закъснение, а теста ти е отрицателен - отиди на гинеколог, защото може да има проблем (задържан фоликул, киста и т.н.).
Ако нямаш толкова голямо закъснение, а само ден-два, може да си имала малко по-късна овулация. Това означава, че може да е било рано за тест.
За да си по-наясно с месечния си цикъл, може да правиш тестове за овулация и така да работите за бебче в най-подходящото време. Най-добре е, ако се съчетават тестове за О с мерене на базална температура, но на някои жени им действа стресиращо.
Успех!

# 599
Здравейте. Аз съм нова във форума и се нуждая от помощ, тъй като вече не зная какво да мисля, а е почивен ден. Този месец менструацията ми беше много по-тъмна от обикновено, доста по-оскъдна (обикновено ми е сравнително обилна и продължителна). Четох тук из форума различни неща и едното е да си направя тест за бременност. Направих си снощи sure check streamer и имаше 2 черти, но едната беше много бледа спрямо другата. Тази сутрин реших да повторя теста с първата урина със стария си sure check, но тестът беше отрицателен  Sad . Днес е Неделя, няма как да отида на лекар по-рано от вторник - сряда, затова ви моля за съвет какво да правя до тогава - да си правя ли още тестове или тъмната менструация не може да е свързана с бременност?

П.П. Не мога да кажа дали ми е дошла навреме, тъй като ми е натоварено малко тези 2 месеца и не съм я следила изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт