Нашите кухни - тема 45

• 92 374
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
От Димитровград съм, какво имаш впредвид на място, не може ли както са готови шкафовете все още не сложени но сглобени да се направят тези канали. между впочем май намерих нещо като за тази цел дали е правилното или се лъжа.http://neoform.org/bg/product-view/128/1965.html

# 136
  • Раковски
Мда, точно това е канала който използваме.
Въпроса е да имат циркуляр щото не всеки който прави мебели има машини.
Мога да дам адрес в Пловдив и да ги пратят с куриер до теб, но пък и тези могат да го изпратят.

# 137
Shadowman, много ти благодаря за бързото съдействие, ще се пробвам в понеделник да поръчам от този сайт, ако не стане ще го правим по трудния начин, т. е втория вариант.

# 138
  • София
Моята кухня е готова още от началото на ноември месец и си я ползвам с голямо удоволствие, макар и много мъничка, но едва миналата събота мъжа ми и баща ми благоволиха да ми сложат мелницата за отпадъци под мивката. Когато Shadowman монтира кухнята, не бяхме купили комплекта сифони, които да пасват на мелачката и така и не я сложихме, а то си било голяма благинка това нещо. Много, ама много удобно и чисто - страхотна работа върши.
Е, похвалих ви се  Grinning

Понеже следя темата редовно:
Teresa, страхотно ти се е получила кухнята! И да знаеш, който я намира за бозава, не е видял моята  Laughing Всичко ми е в много близки ненатрапчиви нюанси, всичко се слива, но така ми харесва.

Fever, много ти е сложна задачата. Пожелавам ти успех.

# 139
Таря,ще се радвам да видим снимки и от твоята кухня!
А колко ти струваше тази мелница за отпадъци и доколко наистина ти върши работа? 4етох по други форуми,4е имало голяма опастност да се завъдят мишки newsm78 Аз живея в Германия и в някои общини дори било забранено моля ви се (още не съм проверила за нашата),ама ми е писнало да си 4истя мивката,та много се 4удя!

# 140
  • София
Нямам нови снимки, но ето ТУК е кухнята ми в първите си дни. Сега има добавени някои аксесоари само.
За мелницата - моделът който имаме е този, обаче цената не си я спомням точно, защото взимахме цялата кухненска техника накуп - някъде 200 и нещо лева ми се върти в главата...
За плъховете в канализацията знам, че е проблем в някои държави, но тук, в България мелачките не са особено разпространени и едва ли точно моята ще завъди пълчища от гризачи  Wink
Иначе за работа - върши и то доста добра. Мятам всякакви хранителни отпадъци и остатъци - черупки от яйца, обелки от плодове и зеленчуци, кости от риба... абе почти всичко каквото се сетиш. само обелки от стар лук не слагам, че четох, че се залепвали за стените и не заминавали, от моя опит - обелките от колбаси също не заминават като хората, иначе всичко друго пътува  Grinning

# 141
Таря, чудна бозава кухничка имаш. Mr. Green bouquet И как хубаво сте събрали пералня и сушилня във високия шкаф, малка съдомиялна до мивката ... Ясно е, че не всеки вижда чара в неутралния цвят кухня, но лично на мен ми е по-приятно да готвя в такава, отколкото в някаква червена, раирана или други ярки цветове.

# 142
  • Севлиево
Благодаря за съветите за осветление  Hug В крайна сметка решихме да е като това на Таря. А за допълнително осветление ще мислим после, защото кухнята ми е в това състояние:

В момента е склад за другите материали, а от утре ще е леле майко. Обратни води, бетон на пода, избиване на стена. Ще става нещо дето и аз не знам точно как ще стане. Важното е че майстора /свекъра/ знае.

# 143
  • Варна
Смърфиетка, както вече сигурно се разбра търся максимално удобна кухня с минимални компромиси. Държа да има повече работен плот, повече удобни шкафове и удобно разположена мивка. Пералнята за съжаление няма къде да се премести, нямаме килер, в банята ако се сложи няма да има къде да се изкъпеш, в коридора също не става. Отказвам се да я местя, защото е ясно че с тези чупки ще си създам допълнителни проблеми, а и ако е пред колоната също ще е неудобно. Ъгловата мивка или пералня изглеждат добро решение, но пак казвам, че се получава един много дълбок в шкаф, в който не мога да си представя всеки ден да се ровя, за да изкарам някоя тенджера и тава. Може би ако има въртяща се кошница би станало по-удобно, но и сигурно и на по-висока цена. Не ми се иска да се откажа от шкафа с фурната, в случая не се ръководя от това дали е модерно. С него си освобождавам място за удобни чекмеджета за тави и тенджери и по някакъв начин успяват да се отделят работните зони. Ако високият шкаф остане без фурна, то се получава, че на едно място е струпано всичко и хранителни продукти и посуда и дребни домакински уреди. За котлоните - мисля си, че 4-ката са по-удобни въпреки че заемат повече място, но съм обмисляла варианта и за 2-ка. В крайна сметка ще обсъдя варианта за котлони върху пералнята с майстора и ще видим какво ще каже.

# 144
Таря,и твоята "бози4ка" много ми допада Hug
На мене много бързо ми омръзва интериора и оби4ам 4есто да променям,но тъй като все още съпружието не е милионер,не можем да си позволим 4еста смяна на мебелите,но затова пък променям 4есто цвета на стените и затова за мен е по-практи4но, мебелите да са в неутрални цветове и съответно такива по ми харесват.Дават пове4е свобода да се развихри 4овек. Само една стена като и сменя цвета,някой и друг аксесоар и ве4е имам нова стая Heart Eyes Сегашното жилище не мога да преброя,колко пъти съм го боядисвала,а какви комбинации съм правила Joy Поне знам,какво ве4е не ми харесва Mr. Green

Та в общи линии,4ервена кухня,аз не бих си сложила,защото много ме ограни4ава,но 4ужди харесвам Wink

: fever,да знаеш,4е ти следя кухненските терзания много внимателно,но за съжаление,не мога да се вклю4а със съвет.Нямам търпение да пуснеш готовия вариант Hug

# 145
Мара Подробната, това е предимството на неутралните цветове (или както някои ги наричат - бозави), съчетават се с много по-голям спектър други цветове и с едно боядисване + нови аксесоари имаш нова стая.

Fever, каквото и да решиш за кухнята, важното е да ти харесва и да ти е удобно. С нетърпение чакам крайния резултат.

# 146
  • Пловдив
Таря,браво много хубава кухничка.Не е голяма ,но всичко си има.Чудничко е бежавкото!Наистина може да се съчетае със всякакви декорации.Пък и не уморява погледа ,както ярките цветове,които действат натоварващо и на мен самата.Би ли споделила моля,ако си спомняш какъв фурнир си ползвала!

Fever,щом има и други ,слагали пералня под котлоните,значи е възможно.Може да се наложи да се направят малко по-високи долни шкафове,в зависимост колко е висока пералнята и изискването за монтаж на котлоните.

Doci,хубаво става със спотовете.Успех с ремонта,и да ни държиш в течение какво се случва и докъде сте стигнали!

Shadowman,моля ако може на мен да ми пратиш на лични,адресът на магазина в Пловдив за лед
лентите и каналите.Ще съм благодарна!

Мара подробната,в Англия нямаме проблеми с мишките в мелниците,но и тук не всяко домакинство ги слага.Малко се отклонявам от темата но да кажа ,че в Лондон  е имало супер бум на мишките преди години,когато със сигурност не е имало мелници.Решили проблема като са навъдили лисици(ядат мишките) и са защитени от закона.Сега лисиците тук са като бездомните кучета в България,срещаш ги по улицата,ядат ти от боклука  Shocked

# 147
  • Пловдив
Наминавам да ви нагледам, хареса ми на Таря кухнята, нищо, че е бозава  Wink
За на Fever кухнята все се каня да питам като не може да се мести пералнята, няма ли възможност да се премести хладилника или поне да се издърпа още малко в дясно? Така ми се струва, че ще се отвори по-добра възможност за комбинации.
Благодаря за пожеланията за бързо оздравяване, но за съжаление не изглеждат добре нещата - 6ти ден с температура около и над 40 градуса, явно и антибиотикът не действа и ще ни натикат пак в болница. За 4ти!!! път тази година.  Cry Така съм се сдухала, че ни кухня, ни ново жилище, нищо не ме интересува и радва. Извинявам се, че спамя, но много, много ми е криво и имам нужда малко да се оплача.

# 148
Таря,този разпределител за прибори в 4кмеджето от къде е?
Каква  му е цената?
Благодаря Simple Smile))

# 149
Bugaboo, ти кухнята не я мисли, тя все ще стане, ами дано детенце да се оправи бързо. При това положение може би наистина е по-добре да сте в болница. Като ученичка боледувах само с адски висока температура, но беше за 2-3 дни и си спомням колко кошмарно беше. А вие 6 дни вече... Стискам палци за вас!  Hug

Таря, кухничката ти е станала чудна. Много добре е усвоено пространството. А цветовете.. ами на мен са ми любими. Не харесвам крещящи и силни цветове в обзавеждането. За акценти - да, но за основни цветове - не. Peace

Нелина - как вървят при теб нещата? Ще показваш ли скоро кухнята? Laughing

Fever, снощи си поиграх с твоята кухня и нищо друго не ми ражда главата. Наистина най-добре е да сложиш котлоните над пералнята. Специално си намерих упътването на двата ни плота с котлони и не пише, че не може. Само трябва да има мин.5 см разстояние между долната част на котлоните и следващата повърхност. Ако пералнята ти е висока 86 см, а плотът 3 ли 4 см., то котлоните ще потънат напълно в плота и ти трябва не повече от още 1-2 см. за това разстояние. Тоест шкафовете ще ти станат 92-93 см. високи. Нашите и в двете кухни са високи 90 см., а аз съм 170 висока и са ми супер удобни, като спокойно може и по-високи да са. Така не ме боли гърбът като правя нещо на плота или мия чинии, че аз по принцип си имам такива болежки. По-добре отиди в магазин, от където ще си купуваш тези уреди и се консултирай там. Избери си такива котлони, при които няма изрична забрана за това, за да нямаш проблеми с гаранцията после. Peace 

Общи условия

Активация на акаунт