Нашите кухни - тема 45

• 92 372
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
Fever, голямо предизвикателство е тази твоя кухня. Първо за цвета - не е нужно да е в този звят, направи я например екрю и само плотът и/или гърба в този нюанс.
За пералнята - излишо е да питам дали не може да е сложиш някъде другаде, например килер или баня?
Иначе, не я мести до хладилника - прав е майсторът, ще си създадеш много проблеми след това. Също не я слагай пред колоната, на чертеж ти изглежда ок, ама на живо голямо блъскане ще бъде. А там също е далеч от канала и водата. Най-рационално е или да се откажеш от високия шкаф или да сложиш ъглова мивка. Знам, че вариантът с ъгловата мивка на чертежа не изглеждаше ок, но шкафовете ще се правят по поръчка и винаги може да се нагласят. Освен това винаги залагаш на 4 котлона, което прави шкафа автоматично 60 см. широк, а ако минеш на 2 или 3 котлона. Тогава ще имаш възможност за по-широк ъглов шкаф за мивка или пералнята. Относно котлоните върху пералнята, виж тази тема тук. Коментира се котлони върху съдомиялна, ще ти помогне да се ориентираш в този казус.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=542030

# 121
Повече от година печката ми е върху пералнята а котлоните върху миялната . Да чукна на дърво досега не съм имала никакво проблеми. А що се отнася до фън шуй мога да кажа че дори напротив отношенинията в къщи са повече от добри Simple Smile Можеби защото аз съм водна а зодия а съпругът огнена  newsm78 . Ако някой има  интерес по късно мога да кача снимки.

# 122
Повече от година печката ми е върху пералнята а котлоните върху миялната . Да чукна на дърво досега не съм имала никакво проблеми. А що се отнася до фън шуй мога да кажа че дори напротив отношенинията в къщи са повече от добри Simple Smile Можеби защото аз съм водна а зодия а съпругът огнена  newsm78 . Ако някой има  интерес по късно мога да кача снимки.
freshhh , качи да видим  Peace
Много малко нови кухни напоследък.... Rolling Eyes И този албум със снимки на кухни май не се обновява вече... newsm78

# 123
Fever, в моето предложение пералнята не е разположена като в твоя чертеж на една линия с мивката, а е на ъгъла. Ето така, погледнато отгоре: http://www.prikachi.com/images.php?images/166/5126166J.png

Freshhh, и на мен ще ми е интересно да покажеш снимка, защото не съм виждала такова разположение на кухня.  newsm78 Иначе дано да не възникват технически проблеми.  Peace

# 124
  • Пловдив
Teresa,според мен ,много ти е практично предложението.Така, ще може и плотът да се ползва по-рационално.Освен това ,ще се запази и високият шкаф!

# 125
Teresa,според мен ,много ти е практично предложението.Така, ще може и плотът да се ползва по-рационално.Освен това ,ще се запази и високият шкаф!

Да, аз точно това си помислих, че ако има място (а от снимките поне личи, че има като се махне сегашната мивка), може това ъглово пространство да се използва по този начин. Няма да има ъглов шкаф, но ще има много плот над пералнята до котлоните, а плот до котлоните е необходимост. Само да се направи така, че пералнята и чекмеджетата под котлоните да не са в конфликт и да не си пречат взаимно при отварянето. Тъкмо пералнята ще е близо до водата, а и мивката може да е по-голяма (там, където е сегашната пералня).

Fever, какво ще кажеш за предложението ми?

# 126
Teresa of the Faint Smile,
в началото мислех, че Смърфиетка предлага този твой вариант.
Само, че ме съмнява да има място за такъв ъгъл.
Мястото, което е в чупката следва да е поне 60 см - за пералнята.
Ето показваната по-горе ъглова мивка, вратичката е сигурно 40-45 см:
Скрит текст:
При такова скосяване от ъгъла по стената - трябват около 90 см, ще й останат 67 докрая, а при 60 см... , не е малко, но ..
157 на 145 см са й размерите - адски малко.

# 127
Ами трудно ми е на око да преценя от снимките на кухнята й, но ми се стори, че ако се махне сегашната мивка и се сложи двойка котлони, а не четворка (тоест по-тесен шкаф с чекмеджета под тях), ще се събере пералнята.  Thinking
Като цветове бялото се връзва с всичко, с всякакъв цвят мебели, защото самото бяло е неутрално.

# 128
И на мен ми е трудно да преценя:) Най-добре се вижда като чертаеш на мястото:)
За бялото - и аз съм за - като не чисто бяло, а такова, под което прозира фладер.
Или нещо такова - цвета -
Скрит текст:

# 129
  • Варна

Да, аз точно това си помислих, че ако има място (а от снимките поне личи, че има като се махне сегашната мивка), може това ъглово пространство да се използва по този начин. Няма да има ъглов шкаф, но ще има много плот над пералнята до котлоните, а плот до котлоните е необходимост. Само да се направи така, че пералнята и чекмеджетата под котлоните да не са в конфликт и да не си пречат взаимно при отварянето. Тъкмо пералнята ще е близо до водата, а и мивката може да е по-голяма (там, където е сегашната пералня).

Fever, какво ще кажеш за предложението ми?

Teresa и това не е вариант, ето направих долу горе визуализация http://media.snimka.bg/s1/0912/028068846.jpg?r=0. Остава и много неоползотворено пространство. На чертеж наистина всичко изглежда добре, но на живо като си представя това диагонално разположение се получава един голям диаметър плот в чупката и трябва да залягам за да достигна нещо в най-далечния край.
freshhh, когато имаш възможност качи снимки на твоята кухня, много ми е интересно да видя разположението.

# 130
Fever, а какво ще кажеш за ето такива шкафове в ъгъла? Ще "изядат" малко от дълбочината на плота и ще ти дадат още малко местенце за съхранение на неща?

На мен ми се струва удачно разположение на пералнята в ъгъла, плюсовете са голяма мивка, котлони с шкафове под тях, безпроблемно свързване с водата, висок шкаф с фурна, хубав работен плот до котлоните ... Всичко, което искаш. Ако има място да се пъхне под ъгъл без да пречи на чекмеджетата под котлона, определено си струва да се обмисли.  Peace

# 131
Здравейте, имам едно питане относно поставянето на Лед осветление ( лепяща лента ) под горния ред шкафове. Четох из темите за кухните някъде за някакво вкопаване на тази лента в самите шкафове така се предпазвала от провисване и отлепяне. Майсторите, които ни правят в момента кухнята не са запознати с тази техника на вграждане на лентата, ако някой знае какво е нужно и как точно става да помага ще съм много благодарна. Купила съм  лента и захранване към нея, но не ми се иска просто да я залепим и след време да се отлепи.

# 132
  • Раковски
Трябва да имате каналите за ЛЕД-а, след което тези канали се вкопават в дъното на шкафа, това се прави в цеха на циркуляр, има и други начини, но всичко зависи от канала за ЛЕД-а.

# 133
Тя е мека лента не е от твърдите, в този случай от къде мога да си набавя от тези канали. Спешно ми е тъй като кухнята е почти готова, а пък разбрах най- накрая, че няма да слагат такива канали защото не знаели как.

# 134
  • Раковски
Имай предвид, че на място няма да стане или шанса е много малък. От къде си?

Общи условия

Активация на акаунт