Нашите кухни - тема 45

• 92 497
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
  • Раковски
Ще направя лека корекция, пантите на полските кухни са с диаметър около 25мм а стандартната панта е 35мм което значи, че сменянето им не е много проста работа, но пък няма да се скапят за 2-3 години.

# 451
  • Пловдив
Да ,shadowman,пропуснах я тази подробност.В интерес на истината,майка има такава кухня и за 1 година  пантите се скапаха,увиснаха някои от вратичките а някои панти направо  се счупиха.Оказа се,че същият размер панти излизат около 5 лв бройката.Баща ми е техничар и сложи някакви други,какво е правил точно не съм питала.
Сега имам един въпрос по кухнята на freakonaleash.Какъв е размера на на един горен модул В/Ш/Д
,защото ми стоят много хубаво.

# 452
  • София
FreakOnALeash, много стилна кухня  Heart Eyes И цветовете са чудесни, горните шкафчета много ми харесаха. Адмирации за shadowman, браво!
Аз за плочките да се изкажа- предишната ни кухня беше с малки плочки, като цяло чистенето наистина е най-трудно при котлоните. Фугите в началото не бяха проблем, но постепенно с времето, въпреки почистването, се наслоява по тях мазнина и мръсотия. От значение може би е, че нашите бяха матови и не от тези идеално гладките. Ето един интересен вариант за слагане на плочки без водобран и фуги между гърба и плота - http://prikachi.com/images/203/5238203N.jpg  Laughing

# 453
  • Раковски
Сега имам един въпрос по кухнята на freakonaleash.Какъв е размера на на един горен модул В/Ш/Д
,защото ми стоят много хубаво.

Значи размера на горните шкафове е такъв, че вратите да са на една линия, тоест сметката бе такава, че гледаме колко е разтоянието от горната точка на гърба до горната точка на шкафа с хладилника и умножаваме по 2 и така всичко е равно и затова горните шкафове станаха малко по-високи... като се замисля, май баха около 90 и нещо см.

# 454
Хора,я ме светнете моля,какво зна4и водобран? Embarassed

# 455
Лайсната, която предпазва от вода. Поставя се между плотът и гърба.  Peace

# 456
здравейте!
В момента правя ремонт на кухнята си. Ремонта включва всичко, смяна на терикота, закупуване на нова кухня и т.н. Моля Ви за едни съвет, от всеки един относно новите материали, които се предлагат на пазара и най-вече ме интересува т.нар. гръб за кухнята. Единият майстор ми каза да се поставят плочки като гръб, друг ми каза, че имат същите термоустойчиви плоскости, които са същия цвят и качество както и термоустойчивите плотове. Третият майстор ми каза, че тези термоустойчиви гърбове, не можели нещо да се нивелират и имали проблеми и затова е добре да е онези същите плоскост – MDF, каквито ще са и шкафовете. Кое е по-добре, то ясно е, че ще дават пари ......
 #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 457
Kali, от естетическа гледна точка е въпрос на вкус какво ще избереш. От практическа според мен добре поставените плочки са най-добрият вариант.

# 458
  • Раковски
 Този който ви е казал, че гърбовете не можели да се нивелират дали знае за какво става дума?... чак и аз се замислям какво има предвид. Значи, този гръб ляга върху работния плот които пък ляга върху вече нивелираните шкафове, понякога (в редки случаи) когато гърба е по-дълъг (около 3 метра) при рязане може да се получи някакво изкривяване което не е нищо сериозно. Инак Роделинка  ви е казала, че плочки или гръб е въпрос на вкус.

# 459
  • София
Момичета, а някой да има подово отопление в кухнята? Доволни-недоволни?  Laughing

# 460
Лайсната, която предпазва от вода. Поставя се между плотът и гърба.  Peace
Ясно!Благодаря много!

Кетито,нямам в кухнята,но ми се ще да имам в банята!Но пък на няколко места ни казаха,4е много бързо изгаряло и не било практи4но.Вярно ли е това?

# 461
Ние имахме в предишното жилище, но не бих казала, че е чак такава необходимост, без която не можем. Под хладилника имаше специална изолация, за да не му влияе топлината.
Иначе плочки за гръб на кухня ми се струва най-красиво.  Peace

П.П. Ако ще имам подово, най-вече в банята и тоалетната ще е.

# 462
  • София
Мара Подробната Даа и аз искам в банята и сега сме пред ремонт в банята.Но не можах да намеря човек за това  Sad Всички ме гледат все едно говоря на китайски  Laughing
Чувала съм добри отзиви за баня....най-вече че бързо съхнело  Flutter

# 463
Благодаря още веднъж за пожеланията!
Благодаря и на Shadowman за включването, защото нямаше да мога да отговоря на по-техническите въпроси.
Някой беше питал за размерите на горните шкафове-бяхме ги предвидили по 80 см/височина/ на около 95см/дължина/ в частта с хладилника и 80см на 85см на стената с фурната, но в последствие  се наложи да ги "вдигнем" с още 10 см, защото имаше проблем в симетрията. И така 90см х 95см /на по-дългата стена/ и 90см х 85см /на по-късата стена/. Малкото шкафче не знам точно колко е - около 1/2 от височината на останалите и дължина като на хладилника... newsm78
Всички кухни с подобни шкафове, които бях гледала преди бяха с доста по-ниски и дълги врати, което определено е мн. красиво, но мисля , че и при нас се получи добре! Пък и сега съм много доволна от многото място вътре.

Искам да попитам-с какво е най-подходящо да се чистят вратичките на кухнята /особено тъмните/? Още не съм я минавала основно отвън след ремонта и се притеснявам да не я повредя. Пробвах с влажна кърпа, но не става...
Поздрави! Peace

# 464
Някой случайно да е с  плот на Кайндл или Дуропал (не съм сигурна за производителя, но мисля че е първия), който е с такава една леко грапава повърхност (не помня точно как се води като наименование...струва ми се, че кухнята на dalil е с такъв http://media.snimka.bg/s1/0913/028069242.jpg?r=0)? Интересува ме проблемно ли е почистването на  плот с такава негладка повърхност.... newsm78

Последна редакция: сб, 08 сеп 2012, 12:40 от huliganka

Общи условия

Активация на акаунт