Нашите кухни - тема 45

• 92 470
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
Не разбирам каква е разликата между двата вида,моля за пояснение или снимка,ще съм ви благодарна.Аз говоря за нещо такова http://prikachi.com/images.php?images/986/5245986O.jpg не държа да са чупещи,просто да се отварят нагоре.Благодаря предварително!

# 481
  • Раковски
http://www.blum.com/bg/bg/01/10/index.php

Погледнете линка, вижте менюто с клапващи врати, има ги и с малки снимки, първите три са от скъпите, последния има за големи и малки врати като този за малки е по-евтиния вариант.

# 482
Чупеща е на първата снимка.Такава,каквато имам аз-на четвъртата.Доколкото разбрах,точно такова искаш,Златина.Не е много скъпо,дори да е Блум.

# 483
  • Варна
.............последния има за големи и малки врати като този за малки е по-евтиния вариант.

Този по-евтин вариант удобен ли е за шкафове с височина 80-90 см., т.е. ако са два шкафа един над друг по 40-45 см.?

# 484
  • Раковски
Дават ги за максимална височина на вратата 40см, на ширина става.

# 485
  • Варна

Имам предвид и дали ще бъде удобно обслужването на горния шкаф, примерно нещо като това http://www.stefanystyle.com/kuhni/kuhnq-3.jpg?

# 486
  • Раковски
Горната част е по трудно достъпна, а вратата ако се отвори до край отива на около 2200, макар механизма да се настройва така, че където го оставиш там застава.

# 487

Имам предвид и дали ще бъде удобно обслужването на горния шкаф, примерно нещо като това http://www.stefanystyle.com/kuhni/kuhnq-3.jpg?

Моето е точно така.Трудно е обслужването,но аз си го знаех преди това.Каквато и вратичка да е-до горния рафт без стъпване на нещо трудно се стига.При моя ръст-170 см. малко на пръсти достигам дръжките,когато е отворен горният шкаф.

# 488
  • София
.............последния има за големи и малки врати като този за малки е по-евтиния вариант.

Този по-евтин вариант удобен ли е за шкафове с височина 80-90 см., т.е. ако са два шкафа един над друг по 40-45 см.?
и аз май на такива ще се спра, горните шкафове още не са ми изкристализирали в главата - интересно ми е майстора как ги е измислил.
По тоя повод, ще се виждаме с него следобеда и от сега съм застанала на нокти, написала съм си списък за нещата, които ще го питам; лошото е, че още не съм изяснила за себе си точно какво искам - че ще е бяла, е ясно, но мат ли, гланц ли, лак ли.. изчетох хиляди теми и не съм сигурна. Някои казват, че мата по-лесно се поддържа, други - гланца. А дори не съм измислила и плота какъв ще е.

Едит: сетих се още нещо - задължително ли е долните шкафове+плот да са виссоки 90 см (т.нар. "стандарт")? Доста съм висока и като си представя само как ще съм постоянно превита над плота ooooh! Ако искам да е по-високо, с какво трябва да се съобразя? Може би ще излезе по-скъпо?
Правили ли сте си по-висок плот? Шкафчето, което ползвам за плот в момента е 95см, но си мисля, че 110 см височина би ми било оптимално.

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 11:55 от Мина фон В.

# 489

Едит: сетих се още нещо - задължително ли е долните шкафове+плот да са виссоки 90 см (т.нар. "стандарт")? Доста съм висока и като си представя само как ще съм постоянно превита над плота ooooh! Ако искам да е по-високо, с какво трябва да се съобразя? Може би ще излезе по-скъпо?
Правили ли сте си по-висок плот? Шкафчето, което ползвам за плот в момента е 95см, но си мисля, че 110 см височина би ми било оптимално.

Мина фон В.
аз съм 173 , у дома нося чехли 2 см.От сгънатият ми лакет до пода са 110 см.Това е ориентирът за височина на плота.Друг ориентир- дъска за гладене - на каква височина ти е най-удобна.
Моят плот го поръчах 95 см.Гледах в мебелната къща 110, но е прекалено високо.Моята консултантка ми препоръча да не е много високо, защото в такъв случай е неудобно за бъркане на манджа в тенджера, разбъркване в купа и други.

Корекцията на височината се постига от цокъллайстната долу.Това тук в Г-я не струва допълнително.
Друг вариант - фронта да е 6 растера -6х13см=78 , вместо 5 х13=65.Тогава имаш повече полезно пространство, но съответно и цената е по-висока.В моя случай - 10 %.
При мен е 13см-сокел, 78 см -фронт, 4см, плот , всичко 95 см.
Освен по-висок фронт, който тук е вече почти стандарт, планувах и с 10 см. по дълбок плот , не 60 , а 70 , което е много повече работна площ и струва само 100 евро в повече при плот 250см.Шкафовете останаха нормална дълбочина.Миялната машина е съответно XXL -86,5 висока, без да е по-скъпа, така събира по-високи чаши и тенджери.
Началото на октомври  очакам новата ми кухня и ще пиша повече.

# 490
  • София
liana_2, благодаря за поясненията   bouquet
От сгънат лакът при мен става 116 см (аз съм 180 без чехли Grinning), което наистина ми се вижда неудобно за разбъркване в тенджерата. Дъската за гладене не мога да я взема за ориентир - предстои купуване на нова, сега използвам една малка, нисичка. 95 см ми е шкафа сега и малко ми е ниско, може би 100-105 ще е най-добре без да се изхвърлям.

Цитат
Корекцията на височината се постига от цокъллайстната долу.
Даа, сега като го прочетох, си спомних за нещо подобно - мисля, че имаше крачета за шкафове, чиято височина се регулира newsm78 (сигурно в икейския каталог съм го виждала, че тия дни само дето не спя с него).

Другия вариант трябва да го обмисля – мъжете около мен някакси дадоха да се разбере, че по-дълбок плот от 60 см е невъзможно Thinking От друга страна наистина още ще се смали кухнята (ще е нещо като П), ако сложа по-дълбоки плотове, само един човек ще може да влиза newsm78

Твоята кухня скоро ще е готова, ще чакаме снимки и отзиви  Simple Smile

# 491

Мина фон В.
аз съм 173 , у дома нося чехли 2 см.От сгънатият ми лакет до пода са 110 см.Това е ориентирът за височина на плота.Друг ориентир- дъска за гладене - на каква височина ти е най-удобна.
Моят плот го поръчах 95 см.Гледах в мебелната къща 110, но е прекалено високо.Моята консултантка ми препоръча да не е много високо, защото в такъв случай е неудобно за бъркане на манджа в тенджера, разбъркване в купа и други.

Корекцията на височината се постига от цокъллайстната долу.Това тук в Г-я не струва допълнително.
Друг вариант - фронта да е 6 растера -6х13см=78 , вместо 5 х13=65.Тогава имаш повече полезно пространство, но съответно и цената е по-висока.В моя случай - 10 %.
При мен е 13см-сокел, 78 см -фронт, 4см, плот , всичко 95 см.
Освен по-висок фронт, който тук е вече почти стандарт, планувах и с 10 см. по дълбок плот , не 60 , а 70 , което е много повече работна площ и струва само 100 евро в повече при плот 250см.Шкафовете останаха нормална дълбочина.Миялната машина е съответно XXL -86,5 висока, без да е по-скъпа, така събира по-високи чаши и тенджери.
Началото на октомври  очакам новата ми кухня и ще пиша повече.
И ние сложихме по-висок ред долни шкафове от "стандарта", но не помня колко точно...Помня само, че това се отрази на повдигането на хладилника, симетрията в горните шкафове, цокъла...(Хайде да не изброявам, че да не ви подведа, не съм специалист...)
Така, че трябва добре да се помисли, защото може да доведе до цялостни корекции. Иначе изглежда удобно, но не мога да кажа със сигурност, защото още да не ползваме кухнята интензивно.
 Peace

# 492
  • София
Моят плот е дълбок 64 см, доколкото знам икейските са по 62 см, така че не е невъзможно да е над 60 см. Според мен също са по-удобни. Аз понеже се отказах от Г-образната кухня, предпочетох поне да има дълбочина, за сметка на скромната ширина от 205 см. При теб щом ще е П-образен можеш да помислиш за варианта едната ти редица долни шкафове (където нямаш уреди) да са по-плитки (мисля имаше от 40), а другите да са над 60 см. Относно височината аз съм 155 см, а ги направихме на ниво 90 см (86 см шкафове +4 см плот), точно на нивото на лактите ми е и ми е добре (с чехлите обаче  Laughing). Но е на границата, с 2-3 см повече нямаше да ми е комфортно.
Аз сега имам нова идея за моята кухня  Crazy, понеже сложихме големия шкаф на терасата, мисля да докупя още 2 горни шкафа (с ширина 30 см) и да уплътня малката ниша от стената до хладилника. Така няма да стои разпокъсано. Измислих и къде ще е масата, остава само да я вземем.

# 493
момичета моли ергономията е наука ако искате  да си определяте височината на кух. шкафове ето ви един линк http://www.nolte-kuechen.de/index.php?id=59&L=2

# 494
  • Карлово
На вниманието на бъдещите собственици на кухни :Не купувайте техника с марка БОШ, ако не сте от София или големите градове!!!!!.Ние от "дивата " провинция (Карлово за пример) за да започнем да ги използваме, трябва да заплатим още веднъж цената им ,защото плюс свързването заплащаш и разходката на техниците от областния център ,все едно с такси на 70 км и обратно. А как ще е ,ако се наложи да се от ремонтират в гаранция не ми се мисли..... Такова нещо само тук може да се случи!!!! Мила родна картинка!

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 21:29 от тихерула

Общи условия

Активация на акаунт