Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 23 тема

• 18 956
  • 711
  •   1
Отговори
# 630
Леле наистина голяма скука! Днес се побърках, добре че сега ще идват кумовете ни с бебето, поне малко разнообразие;))) ще се включа по- късно:))) Hug Hug Hug

# 631
Аз да се похваля, че си взех крема. След известно време ще докладвам дали има ефект. А бе момичета днес пак съм с контракции, не са толкова на често като вчера, но имам чувството, че и положението с кръста се влошава.  Tired Офф аман вече, то мира няма, само да има по нещо дето да го мисля, вместо да се радвам на една спокойна бременност, все на тръни стоя.  ooooh! Сори, оплаках ви се, нещо пак ме налягат черни мисли. Момичета да ми препоръчайте някоя комедийка да взема да се поразсея малко?

# 632
Аера, незнам какво да ти кажа за тия контракции. Аз се побърках от следене на часовник и записване от 23-та седмица насам. Напоследък и аз имам доста по-силни, болката не е ужасна, по-скоро от самото стягане, ама се усеща. Сега, както казах по-рано, се панирам повече дали няма да си родя вкъщи с тия контракции и разкритието, дето го имам. Опитай да си вземеш топъл душ /не горещ/, на мен ми отпуска мускулатурата и се чувствам по-добре. И ако имаш нещо успокоително, защото аз си докарвам много контракции от напрежение. Когато ми ескалира напрежението си позволявам един валидол да изсмуча.
Лаленце, в ПКК-то не влиза СУЕ-то, то е отделно, но аз от всички докита досега съм чувала, че хич не ги интересува тая утайка. Примерно, аз това ПКК, което си правя, има 8 показателя - левкоцити, еритроцити, хемоглобин, хематокрит, среден обем на еритроцити, хемогл. конц.в еритроцити, хемогл., съдържащ се в еритроцити, тромбоцити. А урината включва - рН, белтък, билирубин, глюкоза, кетони, кръв, нитрити, уробилиноген, както и седимент.
А сайта наистина е много интересен!   bouquet

# 633
Здравейте мацки!!!  Имам си болничен при това със задна дата (как става номера не ми е много ясно,ама явно стана). За чакането от 9 и 30 до 13.30. В кабинета минах дежурните кк-кръвно и кантар. Толкова ми се полага по ЗК за този месец. Думи нямам, ама хайде.
          Другата седмица съм на другия преглед на частно та тогава ще пиша новини.
          До тук от днешният велик преглед -кръвно 100/80 -доки каза -пийни сокче. Килограми 15+-тук получих едно цъ,цъ . Няма време за повече на прегледа:))))) Бог да ни пази от българското здравеопазване. Толкова бях разочарована, ама след един сладолед ми поотмина. Следобед спах от емоции и умора и сега ще скучаем пред компа.
 Ивет ,честита нова седмичка -32 или 33-само да си добре и да влезеш в 37 -тогава ще броим дните:))))

# 634
Момичета помагайте набрал ми е палеца на кракът от враснал нокът, нокъта го изрязах, но остана набрало кажете с какво да го мажа за да пробие и да ми мине. #Cussing out

# 635
Феичка ,аз освен ихтиол друго не съм ползвала -класика си е. Има го по аптеките и не е скъп.

# 636
Здравейте момичета!
Днес бяхме на преглед. Добре са нещата засега, расте милото - 2390. На 5 септемви сме пак на преглед /ако си стои на топличко дотогава/ и ще решим кога точно ще е секциото. Та сега продължавам да пазя леглото. Днес след прегледа не се стръпяхме и отидохме набързо до един близък магазим, та купихме някои неща, но наистина най-необходимите.

Hug Hug Hug за всички.

# 637
  • на земята
Aera,гледай да почиваш повече,да лежиш може да отминат пустите му контракций  ooooh!   krissy79 ,СУЕ хич няма да пускам..)))Незнам ама бременооста е едно голямо изпитание за мен,незнам вие как сте,ама аз все съм на тръни..(в началото инвитрото,после до теста лежане,след това кървене пак лежане,след това зацапване айде пак лежане,отлепване на плоден сак,молене,лежане ,сълзи,сега по бива ама човек не смее нищо да направи ,да се отпусне,чак от страх да не стане нещо не се навеждам,кат баба съм станала..)))Само се моля за всички тук да изкараме до термин и да родим живи здрави бебечета  Praynig  Че голяма мъка..)))     maiagi,всичко може ,стига да има човек на точното място  Grinning      Feq_na_z1bkite ,и аз за ихтиол се сещам,ако се сетя за нещо друго веднага ще пиша..)))   pipi-lota ,браво за добрите новини  Praynig     Наистина голяма скука ,ужас ..)))

# 638
Всички сме си поревали, кой повече, кой по-малко, тежко е много. Днес за първи път док говори за това, колко сериозна е била ситуацията и се почувствах много странно, аз си знаех, но той винаги излъчваше спокойствие и стабилност, днес се отпусна /моята шийка се беше показала навън; и мехура е повдигнал, и серклаж на липсваща шийка/ не знам как ще му се отблагодарявам живот и здраве.
Аера, почивай, стискаме палци. Изпружила съм се и аз и ще лежа още, няма да се предаваме!

# 639
  • на земята
 pipi-lota ,кой е този доктор,да е жив и здрав да помага на хората,че имаме нужда от доктори които да са съпричастни със  саткива проблеми като нас  Praynig

# 640
Доктор Марин Василев /Троян/ - страхотен лекар и човек. Каквото и да кажа, все ще е малко.

# 641
Стискайте кълки момичета, лошото се забравя - само това мога да ви кажа. Само като гледам малкия и си помисля, че можеше и да не го има, знам че си е струвало.
Единственото, което мога да кажа като негативно следствие от целите 9 месеца изолация и напрежение е, че самата аз се намирам доста променена, което много не ми харесва. Но може би и това ще претърпи обратно развитие с времето.

# 642
  • на земята
 f(x)  Hug,стискаме кълките яката,няма назад,аз точно това исках да кажа,че това лежане и тази изолация все вкъщи, нервите не издържат понякога и временно изкукваш,после пак влизаш в релси и така  Laughing Иначе всичко минава и заминава,и лежане и всичко се забравя с дните..)))   Ей много скучна темичката ей ,къде сте се покрили бре хораааааааааааааа...)))) ПИПИ тоз доки трябва да го боготвориш ..)))

# 643
Добрутру тумбаци Hug  wavey

Десинко радвам се че сте добре  Heart Eyes
Лаленце, туй Щоке си си го заплюла сериозно, явно това ще е количката  newsm10
Аера, почивай си и гони черните мисли от главата си  Wink Хубави филми напоследък - йок. Като няма нищо за гледане, си пускаме сериалчета.
Майче, няма значение как е станало, важното е че болничния е налице  Wink Консултации по ЗК са пълен фарс, като знам че има жени които разчитат само на тях ми става страшно чак.
Фея, много болезнено ми звучи  Confused Забралото може със спирт и някакъв локален антибиотик като неомицин примерно... Ихтиола не е ли за циреи? Да изтегля гнойта? Май за отворени ранички не става  newsm78
Пипилота какво купихте? При мен се оказа че на първо време не ми трябва коритцето за къпане, ножичката за ноктите и май всичко друго си го ползвам... а, и количката  Wink Не съм ползвала още Маример-а за сополки, и слава богу че не ми е трябвал. Ако има нещо засъхнало в нослето с клечка за уши го обирам.
Лаленце, за изкукването, покрай малкото аз съм куку и сега  Mr. Green Вчера си поплаках даже малко, нещо много ми дойдоха емоциите напоследък  Confused Да е жив и здрав мъжа ми че той поне е с целия си разсъдък още  Grinning

# 644
Като почна Дрън за покупки, да ви споделя, че си купих онази мрежа за корито, но нещо не ми върши работа, за да къпя спокойно сама. Използвам я, за да изплакна бебето след като е изкъпан и по гръб става, но не и да го обърна по корем върху мрежата. Идва къса някак.

Не купувайте и много дрехи. Бодитата 0-3 месеца вече са на ръба да не стават, че момъкът върви височък.

Нещото, което не ми потрябва са обиколниците за легло. На леглата с една решетка и другите стени плътни няма как да се закрепят. Но и дори да имаше, освен декоративна, друга функция нямат.

Нещото, което много ме нерви са бархетените пелени. Купих от тези на Бертони, комплектите с тензух. Половината се раздърпаха по краищата, а и се гладят доста трудно и с много пара. Иначе са удобни за разнасяне на бебето до банята и обратно, попиват добре водата.

Хавлийките с качулки- качулката е нещо много неизползваемо. Моето дете лудва, ако му мушна главата вътре. Отделно всичките, които имам са твърди и не смея да бърша с тях. Използвам ги като подложка на коритото за къпане, за да не е бебето направо върху пластмасата или за подложка на повивалника.

Общи условия

Активация на акаунт