Януари 2011 (41)

• 32 049
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
Добро утро (за които е добро...)

Бубе, може да е сънувала нещо, според мен вече са достатъчно големи да сънуват кошмари. Честит ви Гъми беър  Grinning нашата е диня, взех я от Темпо при ликвидацията, ама Ел никакъв интерес не проявява.

Буби, много е гадна тая случка, дано детето не се е травмирало и бързо да се оправя.

Адис, Ели преди да се разболее си ядеше по една купичка на всяко хранене (около 200-250гр.), но от 5 дни никак не е в час и яде страшно малко, даже почти нищо, а каквото хапне в повечето случай го повръща.

Вчера ходихме до инфекциозна болница, да я види един педиатър, изписа ни диета и разните му там прахчета, но ми е много отпаднало детето. Не пожелаха да я приемат, защото има много мангали с хепатит и ги е страх да не лепне нещо, а и ми казаха, че не е толкова зле. Обаче от сутринта само лежи и спи дори не е хапнала, стиска шишето е вода и се налива с нея и след малко я опаковам и отивам пак на доктор за да я види.

# 721
  • В две тъмни очички
Не ми се редактира, пък и искам да е отделно, да се вижда по-добре.

Откакто Елч писа за това, че децата трябва да се слагат по едно и също време да акат, за да се регулират черва и т.н. , започнах да оставям Влади след закуска по-дълго в тоалетната. Като каже, че й се пикае и отиваме, но след като се изпишка я оставях и й казвах да напъва коремчето и да ака. Няколко дена никакъв успех, но от седмица-две насам нямаме пропуск. Всяка сутрин след закуска отиваме в тоалетната уж да пишкаме и като й кажа, че я оставям , за да ака, тя за максимум минута е свършила и тази работа.Това ме улеснява страшно много. Защото като излезем не търся къде да ходи по голяма нужда, а пишканто става лесно и навсякъде!

Жоржи, последните няколко дни Влади се буди постоянно и е все стресната  Confused
Давай на Ел вместо вода, айран, кис. мляко с бисвити, прясно мляко с банан. Може като е в шише да го изпие , пък това си е храна. Аз така залъгвах Влади! Дано й мине.

# 722
Не ми се редактира, пък и искам да е отделно, да се вижда по-добре.

Давай на Ел вместо вода, айран, кис. мляко с бисвити, прясно мляко с банан. Може като е в шише да го изпие , пък това си е храна. 
Не мисля че прясното мляко е най-добрия избор щом има повръщане.Доколкото зная дразни корема.Намен лично са ми препоръчвали когато ми се гади и трябва да повърна да пия мляко и до няколко минути всичко връщам./това е защото не мога да повръщам насила при проблеми с корема/.  Peace Все пак детето си се усеща и щом няма апетит да не се насилва.Важното е че пие вода.Като е по-добре сама ще потърси храна.
Буби.бързо възстановяване на малката.
Бебеш,честито на Явор на патерици и да оздравява Тея.
Калина откакто не е нА ДК не мога да преценя колко яде-откъм манджи май е около 200 гр на хранене,някой път и по-малко.Иначе през деня все нещо мели устата й.
На кантар е страшна работа,не стой грам мирно.

# 723
Жоржи, бързо да се оправя Ел. повръщането много отпуска децата, важното е да пие течности, а пък може да й слагаш вомитосхил, винаги много са ме улеснявали при такива случаи, защото се поставят анално и няма опасност да ги повърне. поставяла съм ги около половин час преди хранене. ще се оправи, просто някои от тези вируси са по-упорити  Hug сигурно са ти казали, но при повръщане водата е препоръчително да се дава на малко глътки, но на често, защото  поетите в голямо количество течности, могат да провокират позиви Peace

благодаря ви за отговорите  Hug

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 10:58 от адис

# 724
Жоржи, горкото детенце, по-бързо дано се оправи.

Бубе, май здравата се е стреснала от някакъв кошмар Влади. А иначе браво на нея за акането.

Ние пък сме много подсечени (поне си мисля, че е това). Вече седмица стана, не можем да се оправим. Никога досега не сме били в това положение. Мажем с цяла сила кремчето, обаче малко се повлиява и малко по малко се измества нагоре. Вече започвам да се чудя да не е нещо друго newsm78

А тази сутрин отворихме фабриката за лютеница. Голям панаир е...Чака ме и новата детска, която е сглобена и монтирана и сега трябва да прибърша всичко и да нареждам дрехи и играчки clean

# 725
е няма такъв отврат, пак сме в болница на системи, било някакъв ротавирус ...                                                                                                           

# 726
Привет майчета.
Много болно ми става като имаме толкова болнички. Sad
Бебеш, ако имаш няколко остатъчни капки кърма(коластра вече) можеш да капнеш в окото.Действа по-бързо от всякакви измислени аптекарски капки. PeaceА с кашлицата внимавайте,че като я знам колко е непредвидима с тези кашлици.... Confused
Стелка от как направи 2 бронхита един след друг(когато бе на 2г.)и изградихме навик всяка сутрин преди закуската да пие чай с мед.По този начин оправихме и запека.
Бубе, изплашена е Влади.Често след по-емоционални дни, децата спят неспокойно.Емоциите през деня дават отражение в нощния сън.На обяд може да спи спокойно, но вечер изживява всичко натрупано през деня.Има научно обяснение, ама не ми се обяснява сега какво прави мозъка, как запечатва и при сън как се проявява бла-бла, дрън-дрън... и т.н.. Mr. Green Мисълта ми е да я заведеш да и побаят.И колкото по-скоро отидете, толкова по-ефективно ще е. Peace
Бонболинка,този пич от аватара ти много ми прилича на главния герой от "Под прикритие"-той ли е,..не му знам името. Blush
Димара, лютеницата си е сложно нещо!  chef
И нашата детска е почти готова,ще снимам,когато е в по-подреден вид.А утре почваме спалнята. Flutter
Момичета ,ако при Нощни се пренасели от гости, да знаете,че и аз приемам! Laughing
е няма такъв отврат, пак сме в болница на системи, било някакъв ротавирус ...                                                                                                           
Ужас!дано мине леко.[/color]

# 727
  • Велико Търново
Жоржи, купуваш една банка глюкоза - 5% разтвор, и започваш по една чаена лъжичка през десетина минути. Детенцето е отпаднало защото от повръщането организмът се е обезводнил. Глюкозата ще нахрани клетките и за нула време ще бъде кукуряк! Ако искаш пробвай Peace Храна, и друг път съм писала, при подобни случаи, по-добре да не се дава, нищо няма да му стане.

Уф, сега прочетох, че сте в болницата вече. Ако са ви включили глюкоза - значи правят това, за което и аз ти писах по-горе.

# 728
Тони ей сега я вързаха за банката с глюлоза а тя милата спи ли спи ... дано й мине бързо и да се прибираме

# 729
  • Велико Търново
Жоржи, ще й просветне даже и по-бързо, отколкото ако й беше давала през устата. Нищо, друг път, ако ти се случи, не чакай да стигаш до болницата, като й минат силните позиви за повръщане и се укроти и омаломощи, почваш глюкозата и за 2-3 часа детенцето се оправя.

# 730
Ух, Жоржи, стискам палци, по-бързо да се оправи детенце и да ви пускат  Hug А, този начин за който тонита писа, е много ефективен наистина  Peace

Димара, браво на вас, с много здраве да се ползва детската стая   bouquet пусни една снимка, ако не те затруднява, Еления и от теб чакаме  Laughing

# 731
  • София
Жоржи, Буби, пепинка, много  Hug за вас и госпожиците, бързо да се възстановяват!!!

ЧРД на патерици на Явор на Бебеш и на мама и татко Зайкови bouquet

За количеството ядене - яде най-много по 100 г от кухнята. Преди ядеше двойно, но лятото главно със сокове се налива.

Каква раница трябва за яслата? Колко голяма да е Thinking

Аз изпаднах в голяма дилема за връщането на работа. Чудя се къде и кога, най-много накрая да остана без работа от много чудене Rolling Eyes От яслата не можели да я вземат септември, чак към средата на октомври и то докато се адаптира, ще стане ноември. А бях казала, че най-късно до 1 октомври почвам.

Бубе, и малката тая нощ се събуди със зверски рев, май нищо не я болеше, никъде не се държеше. Обясняваше нещо милата "мамо, бошка", ама какво искаше да каже, така и не разбрах. Съблякох я да не би нещо да й боцка, дадох сок и заспа.

# 732
  • sofia
Жужка, прибирайте се скоро.

Мелона, малка раничка е достатъчна.

# 733
  • Пловдив
Оофффф милите децица  Cry

Бубе в хирургиите няма да ви сложат пластмасов гипс, на ММ му го прави д-р Димов в Тракия, обади се да ти дам тел. ако искате.

И Стаско вчера се прояви максимално в контузиите  - На обяд преди да заспи скача по спалнята и при едно преземяване си одари глава отзад върху моето чело - и двамата ревахме, мен още ме боли. След обяд бяхме в сладкарницата до нас, на пързалки и катерушки, катери си той на едни стълби за по-големи деца, Виолета след него , и аз уж го държа, Виолета ме бутна, той се подхлъзна и падна от 1.5 м , не видях на коя част от тялото падна, а само че заби челото в земята, уж отдолу има някаква настилка като изк. трева,но  беше протрита и на челото има следи и ситни камъчета. Уплаши се и плака доста след това. После взе една вилица и си бръкна малко в окото  ooooh! - е вече ми идеше да се гръмна, той реве ли реве  Cry

Не съм го водила на док, но според ММ, които има доста контузии и счупвания нищо му нямало. Нямал симптоми на счупвания ooooh!

Но въпреки това  трябва да го заведа на ортопед, от 2 дни нещо стъпва накриво с десния крак и леко понакуцва . А иначе си играе и тича като обикновено, но по-бавно .

Да се оправят бързо всички дечица  Hug

# 734
Жоржи, пожелавам скорошно оздравяване на малката шушка! Дано повече нямате нито посещения в болницата, нито тревоги покрай този гаден вирус!  Hug

Бубе, нямам идея какво може така да стресне дребната, че чак на другия ден още да е под влияние...  newsm78 Дано забрави по-бързо!

Зори от кухнята на обед изяжда обикновено цялата манджичка - около 250гр, че и отгоре. Следобед според зависи колко е гладна - супа или част от десерта, ако й хареса. Ако е гладна, всичко изяжда, ако не, ми прави парчета... Сега не иска да заспива, реве и се тръшка и ще я занимавам... Лека нощ на всички, дано и при нас е така, че с тоя гипс спане няма...  ooooh!

Ооох, Вал... тоя Стаско, Господ да го пази! Ще ти пиша на лични, ама утре, че сега не ми дават мира...  Tired

Общи условия

Активация на акаунт