Януари 2011 (41)

• 32 372
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Пате, сега четох в клюкарника. Май нямало тема, а родителите пращали ЛС на потенциални осиновители  #Crazy

100 лв. са много за раница ама много зависи и каква е раницата. Миналата година купихме на един петокласник за подарък раница от 40 лв, след два месеца го видях с раницата, беше кърпена на две-три места. След още един месец му купиха нова. А ако със скъпата изкара 2-3 години...
Поръчах на племенника, който ще е първокласник, една скъпичка. Но той има рожден ден в началото на септември, та мисля с един подарък да мина. Много исках да му купя такава, но те доближават 200, което е направо безумно.

# 121
....Да, това за бебето го гледах в обедната емисия новини. Confused
Вико не обича да му чета приказки, но пък книжки с картинки за неговата възраст "чете". Mr. GreenКупувам му книжки с дебели корици(че са по-устойчиви на гризане и лигавене)Книжките са или за животни,или за коли.Имаме и една дузина запазени книжки от кака и тях разглеждаме също. В книжките за животни гледам да не са рисунки а реални образи(фотографиии)на животни.Така детето се научава най-добре.Отделно си го водя на село и на живо си му показвам кон,магаре,коза,овца,крава,кокошка,петел и.т.н...Не е от децата,които никога не са виждали крава на живо. Mr. Green Тъпо ми е да чуя 5годишно дете(столичанче)гостувайки при баба си на село и виждайки крава да каже: "Какво е това?" Rolling Eyes
Отплеснах се. Embarassed
ДА СА ЧЕСТИТИ ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!!!СЪС ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ДА СИ НОСЯТ ИМЕТО! А Богородица нека пази всички ни!

# 122
Буби, тези безброй изследвания на бременните са направени за пари.

Еления, ако е моят Магарок на кравата би казал, че е куче.  Laughing Той на всяко животни с четири крака казва така. Сега се научи да рзличава котките, иначе и на тях казваше куче.

# 123
  • София
Честит имен ден на всички именици!

Адис, и аз съм на вълна ученически пособия. Въобще не виждам смисъл от по-скъпи раници на този етап, защото реално раницата ще я нося аз  Mr. Green и на отиване, и на връщане от училище. През деня първокласниците си стоят в една стая, т.е. няма да разнасят раницата никъде. Може би когато стане по-голям клас, ще се замисля да купя по-скъпа ортопедична раница, но засега не. Няколко години с една и съща раница също не е вариант, защото за Бобо най-важното е картинката, а предпочитанията му се менят постоянно - сега е на вълна Соник, преди това Хот уилс, а по-преди Колите.

Еления, моите деца ще са от тези, които няма да са виждали наживо домашни животни, за мое голямо съжаление. Къщата в моето село я продадохме, селото на мм е Бояна още от времената когато това е било село. На мен много ми липсва дОсега с природата, не ми харесва да живея в голям град, веднага бих се преместила в някое селце или малко градче, но реалността е такава засега. Затова и аз наблягам на книжките със снимки, че поне теоретично да са подготвени децата Simple Smile.

# 124
Здравейте мамита,

Честито на празнуващите   bouquet!!!!!

Аз да не изпуснах някво обсъждане за яслите? момичета, хич не ми е ясно нищо, обадих се вчера на директорката, щото яслата още не е готова изцяло, тя е построенна, но нещо се довършва, та не е ясно точно кога ще тръгват децата. Дир. ми казва донесете изследванията на 30 и 31 ви август и ще ви кажем, може още на другия ден да тръгнете  #Crazy Да бе ама родителска среща?- ами тя ще е накрая на септември... Питам аз дали поетапно влизат децата, тя вика- не, всички наведнъж  newsm78 А кво се носи с децата- какви дрехи, памперски, шишета с вода....
Я разкажете, тези които вече сте си пускали децата на ясла как е било?

# 125
Във връзка с животните - племенницата ми, която живее в София, преди няколко години каза за козата: "Я, каква хубава сърничка!"  Laughing

# 126
Във връзка с животните - племенницата ми, която живее в София, преди няколко години каза за козата: "Я, каква хубава сърничка!"  Laughing

Е, вдигнала е самочувствието на козичката!  Grinning

# 127
Буби, тези безброй изследвания на бременните са направени за пари.

Еления, ако е моят Магарок на кравата би казал, че е куче.  Laughing Той на всяко животни с четири крака казва така. Сега се научи да рзличава котките, иначе и на тях казваше куче.

Зори преди месец беше на планина с баба си и дядо си и видяла една крава, и казала "Бау!"  Joy
Но сега вече знаем, че е кравичка и прави "муу". Е, те нашите са още малки, но дори и да нямаме село, все ще се намери къде да ги заведем в дивото да видят животинки. То хубаво са градски чеда, ама селото си има своя чар и не бива пък съвсем да го зачеркваме, макар че за съжаление в 90% от БГ селата няма живот и това всеки го знае...  Confused

# 128
  • в Надежда-та
Книжки - не проявява интерес. Най -редовно докато чета на батко му той си играе някъде другаде.

........."Я, каква хубава сърничка!"  Laughing
Е, вдигнала е самочувствието на козичката!  Grinning
hahaha Joy Joy Joy
Мартин преди месец гонеше пък едно куче с вик "мау-мау", ама вече се коригира Mr. Green

Във връзка така със селата.... преди няколко седмици сме на плажа и 2 русначета копаят с военни лопати, Ники мн искаше да покопае с тях ама тия мн свидливи, щом го видят, че я пипа и си я искат... та както винаги напоследък, като забрави да вземе нещо (в случая лопата) почна да ни обвинява нас, че не сме му взели. Тръгваме си от плажа ама той ще реве вече  Crazy и се оплаква той на една приятелка на бързата закуска:
- Що ревеш бе Ники?
-Ми искам лопата.
Тя:
- Ми нямам лопата, ама имам мотика. Искаш ли я?
Ники:
- Ми да.
.....ей няма да ви казвам каква игра с пустата мотика. Ама как да не играе и да не се радва като за 1-ви път вижда Crazy Даже преди да си тръгнем каза, че искал за РД да му купим мотика Mr. Green

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 16:19 от ViFresh

# 129
  • София
Ехо, привет на всички!

Ние се завърнахме от море, почти бели сме, улучихме студените дни, но малката въпреки това плува на воля, влиза в морето, гълта вода, никакъв страх.
Ползвахме еднократни бански (Либеро), памперс или по голо дупе. Но около нас бяха 90% руснаци с деца и да ви кажа, друго голо дете не видях! Всички бебета бяха строени с бански, джапанки, абе културна работа Laughing
Иначе много ценен се оказа поясът тип проходилка, с дупки за крачетата по дъното. Яко плуване падна с него.

Книжки с приказки няма търпение да й чета. Но ако само описвам какво има на картинките, слуша много внимателно.

Инка,
и в нашта ясла тръгването го държат в мистерия Laughing

Стиснати палци и от мен за мама зайка и буби!!!

ЗАБРАВИХ ДА ЧЕСТИТЯ НА ВСИЧКИ ИМЕННИЧКИ!

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 17:53 от Мелона

# 130
  • В две тъмни очички
МАМА ЗАЙ с две ръце и два крака (защото само толкова имам) препоръчвам д-р Ангелова. Работи в поликлиниката зад БИЛЛА на Бул. България - 0899419181. Децата и бременните се приемат без предварително записване на час, щото то така или иначе за мецец-два напред няма свободни.  Тя беше единствената, която постави явно точната диагноза на Влади - себореен дерматит и даде адекватното лечение! На мъжа ми също!

# 131
ахаха, ви, страшен подарък ще купувате, мотика си е супер!

аз съм класическо градско чадо. и ние, и двете ми фамилии баби и дядовци живеят в блокове. нямам село и не съм доближавала голяма част от животните. защото, както се сещате, ме е страх Simple Smile
бях на 15 г., когато се удивих на един "дебел кон", а то се оказа крава...

# 132
  • Пазарджик
Буби и от мене имаш стиснати палци и на ръцете ,и на краката,макар да знам ,че няма нужда.Желая ти тези 20 дена да минават бързо и весело и накрая да ни се похвалиш с добрата новина Hug

И Нелката обича да разглежда книжки,но за сега си измислям съдържание .Пробвала съм да чета,но не и е интересно.

Нелката пък знае ,че прасенцето е розово,поне такива са в книжките,но преди няколко дена ходихме до "Острова"където имаме зоологическа градина и там прасенцата са черни и беше категорична ,че това е бау-бау и ,че няма прасенце там

# 133
Поздрави на всички именници, името ви да пребъде, а вие да сте живи и здрави!!!

За яслите: Аз вчера отидох да питам точно кой ден от септември ще тръгва Кали. Още при записването уточнихме, че ще е сред първите деца. Разбрахме се да е на 11.09, че едната бележка /тази от Джи Пи-то, че е клинично здрава/ е със срок от 3 дни, а от 06.09 са почивни дни. Казаха ми всички необходими документи и изследвания, и какво трябва да подготвя за детето. В тоя ред на мисли миналият месец купих и на двете раници от Спортдиректа. На Кали беше 4 паунда, а на Лени беше 11 паунда, на Пума. Години наред купувам раници за минимум 50лв., едва изкарва годината, сега поне няма да ме е яд ако се скъса след първият срок.
За книжките: Аз не чета, но и дребната не е тук  Mr. Green , но ако съдя от опита с каката, няма да съм от четящите мами. На каката и пусках приказки на касета  Blush От друга страна, Кали си има книжки и си ги носи и си ги разглежда, на моите опити да и чета реагира с отегчение, мен това ме устройва  Whistling
За животните: Има един случай с моя приятелка, градско чедо от всякъде. Та преди години отива с гаджето си на вилата на неговите родители. Хората гордо и показват градината си и тя решава да направи комплимент: "Много хубави цветя и какви нежни цветове има.", а майката на момчето я поглежда странно и казва: "Ама това са краставици!"
Айде, хубава вечер от мен!

# 134
Аз пък съм селско чедо и въпреки, че не съм гледана от баби и дядовци, и не съм оставяна ваканциите на село много се радвам, че имаме такова.
Последния път като ходихме Марти пощръкля, то не полива на дядо си градината, то не носи вили, лопати, мотики и де що уред намери.
Накрая роднините му донесоха една водна и една сухоземна костенурка и един кеп с риба- е трепереше от радост и щастие
За съжаление там не се живее постоянно иначе отдавна да съм се изстреляла поне за месец.
А да не ви обяснявам какъв апетит му се отвори там Laughing Не че страда от липса на такъв

Мали хора да ви имам проблемите с раниците, аз пък въобще не знам кой и как ще гледа Марти, а само след няколко месеца се връщам на работа Cry

Общи условия

Активация на акаунт