Грижи за косата - 89

• 59 686
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Не искам да влизам в безсмислени разговори за видовете козметика, само искам да подчертая, че в САЩ Матрикс се продават в супермаркетите. Както и  Чи.  Peace

# 121
Керастаз също. И?

# 122
Краищата на косата ми започнаха да цъфтят ужасно от третиране с преса и сешоар,правя й маска с тривитаминол и след шампоана слагам балсам,но краищата са все така зле,а искам да я пусна вече дълга.Та въпроса ми е какво бихте ме посъветвали  smile3556

# 123
Аз лично не съм го срещала в супермаркетите.
Мисълта ми, която явно е останала не разбрана е, че понятието "професионална " козметика не винаги се употребява правилно.

# 124
  • София
Професионална за мен е тази, която се ползва и продава в салоните. Аз лично не съм попадала на фризьор, който работи с Head&Shoulders Wink

# 125
Velnea витамините в тривитаминола как ще подействат на дължините на косата , които са мъртва материя? Никак. Ако има нацъфтяло, изрязва се всичко, и дължините се възстановяват  с протеинови продукти, разгледай Афоджи например в златнарибка.ком. И си вземи термо спрей за да не изгаря пак така косата.

Норе Таргет и Уегмънс.

Професионална за мен е тази, която се ползва и продава в салоните. Аз лично не съм попадала на фризьор, който работи с Head&Shoulders Wink

Това общо взето. Преди беше разпространението доста по-лимитирано, но намесват се големи играчи и дори Керастаз се пускат на щандовете на супера. Вече не са толкова ексклузивни марките.
За мен няма значение как се промотира марка, а какво е съдържанието. Така че пак казвам, дайте да си говорим за конкретни продукти, всичко друго е несериозно.

# 126
Именно! Единственият лек проблем е, че не рядко в България в салоните се срещат именно тези продукти - Чи, Матрикс и т.н.  Както и да е, аз съм убедена, че това, което ми е дал гена никоя марка козметика не може да ми даде.  bowuu

# 127
Чи и Матрикс всъщност сравнително рядко се срещат по салоните в България точно. И те са си професионални марки, винаги са били.  newsm78
Хоуп, извинявай но не разбирам гледната ти точка.

# 128
Мисълта ми е, че понятието "професионална " козметика в България е сбъркано.  Peace Приключвам темата.  Simple Smile

# 129
  • София
Добре, де, нали темата е 'грижи за косата', а не 'грижи за косата с професионална козметика'? Още повече, че има и отделна тема за проф. серии за коса, защо мине-не мине и се поема този спор?

Имаше въпрос за тривитаминола - имам снимки от период, в който косата ми е изглеждала много добре и се сещам, че тогава се мажех само с тривитаминол (не маската, а единствено от тривитаминола мажех).

# 130
И аз имам снимки с поникнала нова коса, докато усърдно мажех тривитаминол Mr. Green
Беше тотален форумен хит някога.

Но да си призная, тогава борех желязодефицитна анемия и когато си стабилизирах серумното желязо - ми поникна и нова коса..
Така че, дори да съм го възхвалявала, имам едно наум, че не е бил главно действащо лице в овладяването на косопада ми...
Не ми е навредил, но и аз не съм злоупотребявала.
Сега не бих го ползвала.

# 131
лично на мен за шампоан 50-100лв не ми се дават, още повече че в банята и някой друг може да ми го ползва, освен това не се знае дали ще оцеля подходящ за мен, с тъкна коса съм и обема пада
ако се сетите за нещо сполучливо около 20-на лв препоръчайте ми, досега каквото съм вземала в този ценови пояс не съм повтарял , явно не съм била впечатлена.
мисля че с едно измиване не става, примерно била съм по салони и без да ме издухват измивали са ме с пр. шампоан няма кой знае каква разлика за момента , може би идеята е че действа в дълбочина.
имаше марки масови от които ахвахме тук но за кратко примерно орзен , в началото много ме учуди но после какво стана нито шампоана нито  маската действаха така , явно ги развалиха
друго което правя е че сменям много марките незнам това добре ли е зле ли свърши ли не купувам същото а нещо друго
имам приятелки косите им изглеждат страхотно купуват си билкови смеси за измиване или само хума , пробвах но това не е за мен, те не се пенят нещо не мога да се оправя въпреки че косата наистина изглежда чиста и лъска

# 132
  • София
И аз имам снимки с поникнала нова коса, докато усърдно мажех тривитаминол Mr. Green
Беше тотален форумен хит някога.

Но да си призная, тогава борех желязодефицитна анемия и когато си стабилизирах серумното желязо - ми поникна и нова коса..
Така че, дори да съм го възхвалявала, имам едно наум, че не е бил главно действащо лице в овладяването на косопада ми...
Не ми е навредил, но и аз не съм злоупотребявала.
Сега не бих го ползвала.
Аз като се замисля, тогава кърмех активно, дали е имало липса на вит. в организма, не знам. Тогава ми помогна, съживи ми косата (тогава се изрусявах блондор + боя всеки път). Сега не съм му кой знае какъв фен, като се сетя го добавям в маслената маска и не виждам вече кой знае какъв ефект (т.е. дали само зехтин/сусамово олио, или + тривитаминол, май все тая).

# 133
Можете ли да ми препоръчате някой БИО сертифициран шампоан, който да измива добре и след него косата да е красива (хидратирана, с блясък)? Защото досега не съм открила такъв и не ми се експериментира повече.  Hug

# 134
Можете ли да ми препоръчате някой БИО сертифициран шампоан, който да измива добре и след него косата да е красива (хидратирана, с блясък)? Защото досега не съм открила такъв и не ми се експериментира повече.  Hug

Натура Сиберика - серт., органична руска козметика, шампоаните са без сулфати (SLS - Sodium laureth sulfate и т.н.) и . Ако имаш от кого да поръчаш, би било супер. В момента си мия косата с този:

Тъй като не винаги и на мен има кой да докара от Русия или Украйна продуктите на Натура Сиберика, мисля да мина на Phyto, които са по-скъпи, но пък ги има и при нас. От 2013 всичките им продукти ще са без сулфати, а до тогава, съдейки по състава, но без да съм ги пробвала, ти предлагам да провериш за този:

http://phyto.bg/index.php/cheveux-abimes-cassants/phytokeratine.html

Общи условия

Активация на акаунт