С пакости и весели игри, МАЙ-чето светът ще покори! - Тема 20

• 42 274
  • 729
  •   1
Отговори
# 150

Джиджи, да, вероятно Ламоре няма да ги има по-натам.. Наистина са невероятни. Поръчвах само там последните 8 години  Wink

Сега съм обнадеждена от инфото на Мушето и утре ще проверя и евентуално поръчам  Praynig

Въпрос:

Колко ви излезе кръщенето. Крайна цена от-до?

Вчера бяхме на кръщене на малката дъщеря на брат ми и той каза, че кръщенето е излязло 1000 лв
Не е ли много?  Rolling Eyes

# 151
  • До морето :)
За стотинките - Ели отдавна не пъха всичко в устата, а и аз не я оставям да си играе самичка. До нея съм и двете се забавляваме. А от цялата игра, любимо й е да въртя стотинките по земята и тя да ги гони. Ако си намери някъде стотинка, носи ми я да я покаже, казва ТИКИ, но не ми я дава, а иска самичка да я прибере при другите. На кого се е метнало такова прибрано, не знам...

# 152
  • Стара Загора
Ииии душе размаха пръста и започнахме да четем по-така Mr. Green иначе аз тук-таме стъпвам и почти нищо не помня вече накрая и май, май само глупости пиша...ама да се отчета де...ей така за спорта Crazy
Лече завид за гостите ти Heart Eyes
Бисквиткова...щом искаш промяна...твоя е...бисквитка, торта, Шени...все ти ти за мен...госпожа Торта Mr. Green
Тони дано бързо се оправи Нико...милото Tired Hug
djidjonka хич не те мисля аз тебе...с тези баба и дядо део имаш....въобще искам "гък" да не казваш Mr. Green и съм завид за спането ти де Hug
Сега по темите...каквото съ запомнила...каквото не...здраве да е а ако някой дръжи да получи моя отговор по даден въпрос - имам скайп...но костенурчест нет Mr. Green
Фината - отворя и затваря шишето с мин.вода /капачката/, пъха монети, камъчета и кавото ми дойде на ума в същото шише....общо взето май сме най-назад.
За думи...почти нищо не казва...само "кхъ" и това е Mr. Green и сочи като диригент...общо взето ме ползва за дистанционно Twisted Evil Мен! Неговата майка  Crossing Arms
В този ред на мисли - Мате браво на Маги Hug
Гърне - не давам зор
Спането /душе чети/ - Вечер ляга към 21-21,30ч вече е заспал. Става сутрин в 7,30 - 7,45ч. най-късно...на обед ляга към 13ч. и спи между 2,5-3ч....т.е става към15,30-16ч.
Къщенето - цифром и словом ни излезе на нас 400лв....
Два дена бях с мъж...от тази вечер пак съм без Twisted Evil

# 153
За фината моторика - според мен е изключително сръчен, съдейки по факта, че прави неща, които аз , с двете си леви ръце не мога. Разглобява и сглобява всевъзможни неща, тика по всевъзможни цепки стотинки и частите от едно домино, с което си играе. Отлепи декоративните кантове от корк от стената в апартамента на майка ми, знае и отваря всевъзможни неща, врати и механизми. ТАка че аз допълнителни упражнения не давам.
В общи линии драматичният ни проблем е само спането нощем  Tired Запушва му се носа нощем, може би от климатика, но без климатик е невъзможно  ooooh! Tired

# 154
  • Стара Загора
За фината моторика - според мен е изключително сръчен, съдейки по факта, че прави неща, които аз , с двете си леви ръце не мога. Разглобява и сглобява всевъзможни неща, тика по всевъзможни цепки стотинки и частите от едно домино, с което си играе. Отлепи декоративните кантове от корк от стената в апартамента на майка ми, знае и отваря всевъзможни неща, врати и механизми. ТАка че аз допълнителни упражнения не давам.
В общи линии драматичният ни проблем е само спането нощем  Tired Запушва му се носа нощем, може би от климатика, но без климатик е невъзможно  ooooh! Tired
Хоуп вероятно е от климатика Sad
Климатик неползвам отдавна заради Слави. Научих се да спя на топло Mr. Green или на вилата бягаме..там вечер затварям вратата на терасата bowuu

# 155
Херко, като спра климатика носа му не винаги се запушва,но пак се случва, а и той пак си мрънка, ерго аз не спя.  Tired

# 156
Добър вечер, Hug

Хоупи внимавай мила с климатика. Ако му действа неблагоприятно сменяй тактиката... аз си докарах синузит освен това съм същата на климатик - кихам, запушва ми се носа, луда работа е... Confused

Относно [b]финната моторика [/b]- ами не съм се замисляла много над нея.. но има една дървена играчка с топченца, които да си ги бута по едни железни, криви пръчици-тръбички... сигурно има и други неща, но в момента не мога да се сетя (или пък няма  Mr. Green)

Муше - благодаря за идеята с клечките за зъби, ще се пробва това умение... Муше, пробвай лока, нали имаш? Rolling Eyes
Относно стотинките - предполагам трябва да са измити, щото кой знае кой ги е пипал... Confused

Бубе, за кръщенето смятам, че се прави според чергата  Wink и кой както пожелае... Wink Peace Ние не сме правили, но предполагам ще ударим хилядарка (като знам как беше РД и колко гости ще се канят.. ooooh!)

# 157
Извинете, ама чак пък 1000 лв. за кръщене.. множко ми се ивждат. В Драгалевския манастир цената за услугата е 30.00 лв. (тридесет лева). Оттам нататък има няколко задължителни неща - нова дрешка, вино, пък всичко останало е според желание и възможности. Все пак аз лично си мисля, че идеята на кръщенето е именно детето да бъде кръстено, а не някакви бесни изхвърляния..
Понеже мислим скоро да го кръстим Митко, ще ви кажа колко точно ни е излязло, предполагам че ще мина всякакъв минимум  Mr. Green

# 158
  • София
Добър ден от нас!
Не съм писала отдавана, нещо много ме мързи, само ви чета.
Ние сме добре. Елена е  с рано по лицето , но имаше екстремно приземяване по едни стълби ooooh!
Алекс също е с рано по лицето  Tired . Той пък в детската градина се метнал от едни камъни по лице.
Каква е тая каръщина не ми е ясно  Crossing Arms

На 30август ММ и Алекс имат имен ден и съм се хванала тези дни да правя торта. Двуетажна, но дали ще стане не се знае. Дано се получи , че ще има гости от Холандия, надявам се да не се изложа много пред чужденците  Laughing
Гледам много теми сте обсъдили , та и аз да се включа :
Ревност- ами ревнива съм си, но в прилични граници  Mr. Green
Спането - Ели заспива при нас и после я местим. Вечер си ляга към 22.30-23.00 и се събужда  към 8.30- 9.00. На обяд ако съм до нея спи по около 2-3 часа, но стана ли от леглото-  спи максимум 1 час. Буди се да ме проверява  Wink
Лекетата ги пера с Тео бебе и нямаме петна по дрехите за сега  Peace
Кръщене не сме правили за сега. Той и Алекс не е е кръстен и най-вероятно ще ги кръщаваме заедно, но кога -изобщо не се знае. Със сигурност няма да се изхвърляме и 1000 лв. няма да платим  Mr. Green
За фината моторика нищо не правя , тя сама си я развива покрай Алекс
За гърнето зор хич не си давам ( даже  нямаме гърне за Ели  Mr. Green ) Когато започне да си казва тогава ще махаме памперси  и ще ползваме гърне. На тоя етап ми се вижда безсмислено, досадно и изнервящо ( и за двете страни) занимание.
Да ви  кажа какъв лош сън сънувах ... направо се побърках  Cry Събудих се по никое време и плаках. Сънувах, че Ели съм я дала на ясла. Завеждам я сутринта и я оставям, лелките са си същите при които е бил и Алекс, но сградата е друга. След като я оставям  отивам да пия кафе с една приятела. По едно време в кафето решавам да си взема Елена по рано и тръгвам към яслата, но срещам нейната група с две от лелките на една градинка между едни блокове  Shocked  ( в Бистрица такова чудо нЕма). Питам аз къде ми е детето и едната ми отговаря, че си е в яслата, били извели половината деца само. Отивам до яслата, питам там за Ели и ми казват , че била на вън с групата която бях срещнала. Казвам им, че току що съм минала от там и я няма, а госпожата ме убеждава, че е там със сигурност и ми вади един лист с имената на децата които са в сградата. Тичам аз пак до градинката и почвам вече да плача , че ми няма детето, а там лелката започва да ме убеждава, че не е при тях и дали съм сигурна ,че сме я завели сутринта, дали не я е прибрал някой вече. В този момент се събудих.  естествено събудих и ММ  , винги когато сънувам нещо лошо го будя  Mr. Green . Ели ни чу че си говорим и тя стана . Взех си я при мен и си я гушках много, много , много..... и тя пак си заспа  Wink
Ами това от мен за сега , ако се сетя още нещо ще пиша пак, че сега излизаме . Лек ден  Hug

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 10:48 от nellyli

# 159
Здравейте, момичетааа  Hug
 Присъединявам се и аз към напоследък "само четящите"...
Ще започна с кръщането- кръстихме Криси преди няколко седмици. Общо бяхме петнадесет човека (барабар с децата). Кръщавката ни излезе 60лв. и почерпката още около 200лв.
Спинкаме около 2 часа и половина следобяд, а вечер си лягаме към 21:30 - 22:00ч., сутринта пък ставаме рано ooooh! около 6:30-7ч.....
Гърнето хич не го искаме - повече харесва голямото, като големите  Joy Имаме приставка и само така (понякога) го ползваме...Но и аз не бързам - за къде?  newsm12
Прохладен ден от нас :*

# 160
За петна използвам препарата на Сано.Добре се справя.Махна ми и коларгола от който вече имах едно лекьосамо боди.
Гери Лок-а как го използваш за петна?
Кръщенето....зависи много какво искаш,как и къде.На нас не ни излезе никак много.Но не съм правила покани,подаръчета,торта...Ритуала беше 70 лв,100лв дадох за фотограф,защото държах на хубави снимки,кутийките за кръстчето и косата ги купих по 1 лв и една приятлка ми ги украси,както свещите и шишенцето за светена вода.Дрехи,кърпи,сапун,вино,олио и питка купи кръстника.Почерпката беше на вилата ни,но не знам колко е излязла,защото родителите ми се бяха погрижили за това.И общо взето май това беше.
А,и около 60 лв беше подаръка ни за кръстника.

# 161
  • Сливен
Привет и от нас Wink
Времето се развали нещо и сега има повече време да седна и аз да се включа, че последните дни пак не съм писала Simple Smile
Успях да ви изчета най-накрая Wink

Хера, хайде по-бързо да минава този месец, че сержа пак да си в къщи и да помага Wink

Гери, бързо да се оправяте с малкия сладурко  Hug

Луси не се измъчвай с разни внушеня Hug Венци си е страхотен и е много, много добре  Heart Eyes

Диде браво за хубавата почивка  Grinning Бързо да се оправяте всички  Hug

Мария - ние сме злояди и капризни, аз много се притеснявам, но вече реших по-спокойно да я карам, че така ще си съсипя нервната система... Давам и да хапва каквото тя пожелае - основно е любителка на плодовете и доматите  Laughing

Мариетка много се радвам, че най-после може да се похвалиш с добрата новина... Преди няколко дни като си писахме и ти загатна, че ще споделиш когато всичко е вече ок, аз така се зарадвах, че скоро ще се оправят нещата при вас и ето, че вече е факт  Hug Пожелавам много успех на ТМ в новата работа, а на теб да се успкоиш и съсредоточиш към следващите изпити Wink Успешна сесия пълна с 6-ци Peace

Тони дано е вече по-добре малкия любовчия  Hug

Джиджи страхотен е малкия Дани  Heart Eyes Браво за хубавата нощ без бебе, поне си си отпочинала Simple Smile

Джей и ние си падаме по отваряне и затваряне на ципове, отваряне и затваряне на шишета и куп неща, които естествено нямат нищо общо с играчките (те явно не са интересни) Wink

Шени браво за мерките на Алито Simple Smile Според мен не е дребна Wink И ние сме около 76-77 см, но пък сме по фини 9кг Wink
Какво никче си решила да си сложиш?

Жени и на мен ми е хубаво да си гушкам Ели, но само когато тати го няма си позволявам да спинка с мен, че да не и става навик Wink

Марте браво за почивчицата Simple Smile И аз исках, но ММ е много зает с работата и след 6 септември ако има възможност може да видим и ние моренцето, пък било и то само за разходки Simple Smile

Муше, скоро ми похвалиха някакъв сапун в Лидл за пране, който като натъркаш петното с него примерно вечерта и после на другия ден в пералнята с другите дрехи и отстранявал всичко, но не съм го пробвала още... Мисля да купя една опаковака, в нея са 2 броя и да видим дали е толкова ефикасен... Wink Иначе гледам с мокра кърпичка на момента да почистя колкото мога и после с прах Тео Бебе изпирам и е добър резултата... Wink

Нелли бързо да се оправят Ели и Алекс Hug А ти да не забравиш да се похвалиш с тортата, която си приготвила - сигурна съм, че ще се получи добре Wink
Кофти сън си сънувала Sad

За ревността - ами ревнувам си понякога при това без основание  Embarassed

За спането - Елито заспива докато си пие млякото с тати и после я местим. Обикновено си ляга към 22.00-22.30 и се събужда  към 8.00-8.30... На обяд спинка около 3 часа (понякога 2 или 4), но и тя като Ели на Нелли се буди да ме проверява дали съм в стаята  Laughing Но си спи както през ноща, така и следобед в кошарата и в редки случаи си доспива с мен на спалнята, ако се пробуди следобеда, а не се е наспала Wink

За фината моторика - тя сама си намира някакво занимание и ме впечатлява с действията си Simple Smile

За гърнето - и аз не съм купила още гърне за Ели... За сега единственото, което прави е да ми покаже, че има ако като започне да си пипа дупето и прави муцунки, че мирише... Мисля, че е безсмислено да бързам, защото според мен децата след 18 месеца започват да разбират повечко, но това си е лично мое мнение  Blush

За думичките - казваме "баба/бабо, мама/мамо, тати/тате, дяди, кака"- всички съвсем съзнателно, "куче, коте, очи(още), папу (като види храна), ало, чао, ко-ко (на кокошките)" и още някои неща...

За нас - лятото отминава, а моята Елина едва сега преодоля страха от водата и се цопна в басейна, за да разбере колко е хубаво и забавно Simple Smile

http://prikachi.com/images.php?images/887/5191887W.jpg

Вече сме с 16 зъба - 12 излезли напълно, 2 кучешки наполовина и още 2 кучешки пробили през последните 3-4 дни Simple Smile Най-после мъките отминаха и се надявам да и се появи малко повечко апетит, че това лято основната ни храна беше - плодове, зеленчуци, мляко, хляб, солети и още някои забранени нещица...

Ами толкова от мен Wink Ако съм изпуснала някой, да не се сърди, не е умишлено Wink
Хубав следобед на всички и лека вечер  Grinning

# 162
Днес Ели цял ден повтаря - МА-МА, МА-МА, МА-МА. За 3 път започва да ми вика мама, ама сега май за постоянно. Преди беше за по 1-2 дни и спираше  Mr. Green Но до тук с добрите новини...  Sad Ели цял ден киха, а сега и ѝ хъркаше нослето. Преди да легне ѝ дадох Витамин С профилактично, дано е достатъчно. И на всичкото отгоре одеве видях, че съм прокървила леко, едно кафеникаво зацапване и много ме е страх. Но не за бебето, сигурна съм, че всичко ще е наред там, а за Ели. Притеснявам се, че утре доки ще каже да си почивам повече и да не вдигам тежно, но с Ели няма как да стане. Избягвам да я нося, но си е наложително. Няма как.  Sad Няма кой да ми помага. Като гледам ММ от едната работа бяга на другата, вкъщи готви, мие чинии, оправя почти всичко, сега пък хептен ще се побърка и той. Майка се прибира от Португалия чак октомври месец, толкова далеч ми изглежда така чаканата помощ. Свеки още септември ще е в България, но тя тука не идва много-много, а аз Ели още не искам да я оставям да спи друга де.  Rolling Eyes Оплаках ви се. Та стискайте утре палци за нас.  Praynig

Адашче, дано Ели и Алекс скоро се оправят и да не са се стреснали много.  Hug А за съня ти - и аз будя ММ при кошмари, ама само за да ме гушка. Ама и обратното се е случвало.  Whistling

# 163
Ей, Нелка.. някак да се щадиш ако можеш наистина Confused Дали могат да ти дадат някакво лекарство за кървенето? newsm78

# 164
Сигурно док утре ще ми изпише някакво лекарство за задържане. Хубавото май е, че е еднократно и кафеникаво  течение. За щаденето - еми почти не ходим в парка, защото там все бягам след нея, вдигам я на пързалката или за да я преместя от някъде. Повече на двора си седим, обезопасено е и просто си седя и я гледам.  Confused Добре, че имаме 2 комшийчета (на 5 и 6 години), че Ели да не загуби връзката с децата.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт