С пакости и весели игри, МАЙ-чето светът ще покори! - Тема 20

• 42 214
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
Бубе, и си права и не си. Права си, наистина болните деца няма защо да се затварят в къщи, навън е по-добре за тях - на въздух и слънце. Но специаално в нашия квартал и на Жира има толкова много детски площадки, близо е и до Борисовата градина. Не виждам защо хремави и сополиви деца трябва да се тикат при здрави, още повече да се прегръщат и целуват с тях. Когато моето дете беше болно не съм го водила при други деца - излизахме навън, но сами.

# 346
  • До морето :)
Шени, напълно те подкрепям. И аз много се дразня, като видя болно дете около здрави.  ooooh! Съвсем демонстративни казвам на моето да дойде при мен. Нека майката ми каже нещо. Аз не мога да кажа кой къде ще си води детето да играе, но аз съм длъжна да защитя моето.  Peace Даже съм си взимала детето и съм си тръгвала от площадката. Еми едното със сопола до пъпа, другото кашля, третото с разтройство. По-добре да играем на двора.  Mr. Green

Луси, не че ММ не ми помага, шета, мие чинии, готви, къпе Елена, играе си с нея. Тежи ми, че тя заспива само с мене, спи само с мене и само аз я водя по площадките (макар че за последното го разбирам). Имам нужда от здрав 8-10-12 часов сън, а не знам как ще стане. Както и от излизане вечер след 21ч.  Rolling Eyes

# 347
Аз само по последния пост ще се включа - ужасно много се кефя, че мога да излизам и след 21ч. и да съм малко и аз бял човек Simple Smile

# 348
Мушето беше на Суши-женска-вечер................ разкош  newsm03 Не ми се пише повече, че така ми ехубаво........утре повече  Heart Eyes

# 349

Аха да завидя на поста на Мушето и СТОП! прочетох суши и се успокоих  Mr. Green Аз суши не ям. Naughty  Поне ракия пи ли се със сушитУ или?

извинетИ за спама...

# 350
не издържах и ще се включа за площадките и болните деца..... ами много се дразня, когато моето здраво дете играе на площадката и дойде болно да играе.... е извинете ме ама не е честно...Аз къде да си заведа моето здраво дете да играе...  Ами да си ги водят по улиците бе... аз моето като беше болно, съм обикаляла уличките, разходки без игра с други деца. Естествено че няма да седи само в къщи, та нали му трябва свеж въздух... А като оздравее да играе с другите деца на площадката. Аааа ма хаааа... това са безотговорни родители за мене... ще ме прощават...  Naughty

Бубе, смелчага си ти! Браво на тебе! Ама и Габ и Ралф ли са секцио? Кога ще се навиеш за бебеправене?

# 351
Искам да се извиня за голямото отсъствие - отново!
Не съм спирала да мисля за вас, обаче...

Много ми е трудно - боря се с болести, не излизаме почти никъде - едно, че ми е гадно да отидем на площадката - страх ме е да не заразим някое дете, отделно, че имам изпити и използвам малкото свободно време за да уча. ММ я извежда от време на време, а аз седя в къщи и се опитвам да уча... само дето непрекъснато мисля за тях - за това, че искам да съм с тях и да се забавлявам, но най-вече, че искам да е здрава и да знаем какъв е проблема... Нашите истории продължават. Страх ме е да не ни вземат пак в болница... Нагледах се на какво ли не там и само при мисълта започвам да рева... Може би дори аз съм по-зле с нервите, отколкото тя със здравето! И дано да е така - предпочитам на мен да ми е зле, но тя да е здрава - знам, че вие ще ме разберете Wink

Виждам, че темата не се движи много - дано е временно. Може като се застуди да се разбудим...

Обещавам СИ да пиша пак скоро! Дано да е и по-весело.....

# 352
  • София
 Peace Точно това имах предвид!

Бубе, и си права и не си. Права си, наистина болните деца няма защо да се затварят в къщи, навън е по-добре за тях - на въздух и слънце. Но специаално в нашия квартал и на Жира има толкова много детски площадки, близо е и до Борисовата градина. Не виждам защо хремави и сополиви деца трябва да се тикат при здрави, още повече да се прегръщат и целуват с тях. Когато моето дете беше болно не съм го водила при други деца - излизахме навън, но сами.

Мариетка, на теб и на Марисинка много стиснати палци да откриете проблема и да се оправите бързо, както детенце, така и мама, за да си вземе бързо всички изпити успешно и пак да сте си трима по разходки и игри.

Вчера за първи път отсъствах цял ден и тати и Сияна са се справили блестящо с всичко. Да си ги похваля!  Mr. Green

# 353
  • при палмите и алигаторите,FL
Стана ми мъчно като прочетох поста на Мариети, миличка голямо гуш от нас, стиснати палци да оздравявате и повече да не се разболявате Hug Hug Hug. Изпитите ще ги вземеш сигурна съм, по важното сега е да си спокойна и усмихната, да разрешите здравословните проблеми  Praynig Hug Hug.

За болните деца по градинките и парковете, ами прави сте всички. Като са болни не трябва да са в учебното заведение/ясла, градина, училище/, но и у дома трудно се удържат. Истината/за мен/ е че докато са малки, можеш да ги разхождаш насам натам, да обикаляш пътечките и да събираш камъчета и кестени, но като поотраснат малко си търсят децата за игра и именно затова и болни са по площадките, друг е въпроса ако са оставени на бабите да ги гледат докато са болни, рядко са тея баби да разхождат внучетата, по лесно е да пуснеш малкия бяс на площадката да си играе. Ние в София живеехме до ЦГара, там е и Втора Градска болница, та колко пъти сме играли със Соник по площадките и аз със закъснение виждах как се подава абокат от ръчичката на някое дете, или майката по някое време каже че са в болница, но излезли малко да си поиграе детето #Crazy, ами хващах си Соник за ръка и на другата площадка.

Бубе, съжалявам че ви се провалят плановете за насам, зимата според мен е най добрият сезон за запознаване с Флорида. Когато успеете и имате възможност ви чакаме Hug, може пък на Флоридска територия да се сдобиете с девойка 4470  Wink
Суши и аз не харесваХ, но последно пробвах в един бюфет и ми се услади, виж ракия ни щЪ Stop.

Поли, надявам се вече сте по добре Hug

Зазкаbouquet честит празник , на големи патерици. Стиснати палчета за прегледа Praynig Hug

Лусиндова, разби ме с дължина на поста, ако вземеш да описваш постиженията на Венцулин, сигурна съм ще се получи интересно четиво Wink

Помощ от мъжо има, 99% от вечерите той ги извежда в парка, ако е на работа се прибира към 6:30 и ги извежда, така аз разполагам с час, час и половина у дома. Свободното време използвам да мина с прахусмУчката , да взема душ на спокойствие или си седя пред тв-то и чопля семки/ и Хасан е човек, все пак/.

За пишките не върви да давам мнение с тея две девойки, но все си мисля че природата си знае работата, най малкото като си я открият сами в пубертета момчетата ще се справят сами Peace

Още нещо имаше да пиша, обаче забравих какво, та оставям за после Embarassed Embarassed Embarassed

# 354
привет,  Hug

говорите за помощта на бащата... амии нашия тати знаете професията му...само ще ви кажа, че за тази календарна година на море има 8м и половина останалите са на суша със нас... когато го няма естествено освен финансова помощ, друга помощ нямам от него - да ни жив и здрав, това му е професията. А когато е тук ееее криво ляво добре положението.. трудна му е адаптацията, но когато тя стане факт е 6 точки. Вярно живея със свеки, нооо в повечето пъти това е равностойно на гледане на две деца (почти), та така... Не се оплаквам, просто споделям за помощта говорим та затова.

Мариети, прегръщам ви силно и ви изпращам много целувки!  Hug Hug Hug Hug  love001  love001  love001

За пишлето - ние сме до никъде абсолютно, само дърпам колкото да измия и до там...

# 355

Сега като съм с две деца установявам, че да имаш деца ти се услажда след второто. Да знаеш, права съм и ми се иска един ден да си спомниш думите ми и да ги потвърдиш  Wink  Hug

Споделям изцяло мнението на Бубето.
Ако не бях на сто години,веднага щях да започна да убеждавам ММ,че имам отчаяна нужда от бебе.Пък ако сметнем и теоретичната вероятност да е така бленуваното ми момченце... Heart Eyes

# 356
Ох, мацки, нямам сили за повече... само да се оплача, че имаме голяма "успеваемост" с яслата: разстройство, 2 дни на ясла, кашлица и сополи, 3 дни на ясла, сега сме с разстройство и кашлица (вдига нивото)... Изпопрочетох къде какво имам бабини илачи за кашлица - мажа извара, мацам мас, дълбая репи, варя орехи, абе к'во да ви кажа...

Във връзка със скорошния дебат за хомеопатията в ФБ, скоро четох много подходящ виц:

Кратка история на медицината:
2000 г. пр.н.е. - Ето, изяж този корен.
1000 г. от н.е. - Не яж този корен, той е езически! Кажи тази молитва.
1850 г. от н.е. - Да казваш молитви е суеверно! Изпий тази отвара!
1940 от н.е. - В тази отвара има змийско масло! Глътни това хапче!
1985 от н.е. - Това хапче е неефективно! Вземи този антибиотик!
2000 от н.е. - Този антибиотик е синтетичен! Ето, изяж този корен!!!

Та така.. как ще я караме, не знам, все пак работа трябва да започвам...

Поли, Мариети, много ви мисля (особено сега като и ние борим разстройство) - дано скоро се похвалите с добри новини  Praynig Praynig Praynig  Hug Hug Hug

# 357
Много прегръки за всички болни дечица!

Моят съвет,от личен опит,на човек,чието дете се скъса да боледува при първия си контакт в детска ясла и градина-
през цялото време или поне от октомври до март,детето трябва да е под защитата на някакъв имуностимулатор.Аз гласувам с две ръце за Саменто,водорасли или клеева тинктура.
Трябва да се внимава за алергии,разбира се.

# 358
Здравейте,завихриха се едни дълги постове,май студеният вятър ги довя.

И ние да се присъединим към болните ясленчета-хрема и кашлица,към излекуване вървим и четвъртък мисля да я пращам на ясла вече.Мисля да взема по сериозни мерки за подсилване на имунитета,взела съм клеева тинктура,мисля да купя и Осцилококцинум,ще мия очите със сребърна вода и май ще давам да хрупа моркови,ако ли не тия витаминини бетакаротин.Хера е пуснала много добър линк във ФБ за профилактиката на простудите.

Деси ти как даваш клеевата тинктура -по една или две капки на година живот?
И като край на болната тема да пожелая бързо оздравяване на всички дечица и родители.

За болните деца и площадките-ми когато Мариела  е болна и искам да я изведа,или я разхождам с количката по магазините или я държа на терасата.Оставяла съм я на площадката с децата един път и то в края на боледуването и то защото избрах градинка където бяхме сами,но после се появиха още две/три деца и малко след това ние си тръгнахме.

Аз смелост за още деца на тоя етап нямам.

Зазка честит празник на патерици

Алармата се включи,толкова от мен!

# 359
  • Стара Загора
Бррр като чуя болести..бога ми косата ми се изправя Twisted Evil Та не свършиха ли тези пущини бе! Twisted Evil Факт е, че като тръгне на учебно заведение - ясла/градина и се почва огъня...кой повече, кой по-малко...но все си в пожара Twisted Evil
В този ред на мисли - гуш на всички болни и бързо да оздравяват Heart Eyes Hug
За болните деца навън - боледува много Слави /знаете всички моите саги и т.ти т.н/ но когато времето е хубаво винаги съм го изкаравала...ако не съм отишла на вилата излизаме...но сами...ходим на Аязмото примерно за 1-2ч. и съм само с тях...не давам на Слави да играе с други деца защото знам какво е да тръшна чуждо дете - на никой не му е приятно.
В този ред на мисли - абе имунитет срещу сополите няма ли бе?!? Twisted Evil та тъкъ ли не изградихме...то само сополи...и от там за ден - бронхит Twisted Evil Сега тръгна на училище...три дена!! и сополи - стопирах ги този път /чукам на главата и се моля за напред да е все така/ с хомеопатия и не направи бронхит. Надявам се да удържим вече.
Другото - забравих го Tired

Общи условия

Активация на акаунт