С пакости и весели игри, МАЙ-чето светът ще покори! - Тема 20

• 42 204
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
  • Айтос/Бургас
Здравейте! Hug

Отдавна не съм писала,но чета всичко.По-активна съм във Фейса май,но и там влизам рядко.
Искам да споделя за някои неща,които и мен ме притесняват:

1.Ходим на пръсти( все още) и за разлика от Луси,когато ние отидохме на ортопед той каза,че няма нищо обезпокоително и не ми е споменавал,че може да се стигне до операция Thinking.Каза да купувам ортопедични обувки и,че проблем има ако продължи да върви така след 2 годинки.
2.Всичко не добре сварено,ципесто,по- голяма хапка,месо(което е по- трудно за дъвчене) се изплюва.Някой има ли такъв проблем Tired

Не съм забелвала,не съм пробвала изобщо,но сега като ви чета май ще е добре да започна...
За помощта от ММ-какво да ви кажа.Освен да го облече и съблече понякога и да си играят май друго няма.Памперси не смена.Къпем го двамата заедно.Но ния живеем с майка ми,която е пенсионер и не работи.Вкъщи готви тя или мъжът ми(доста рядко)

# 376
  • Варна
Здравейте, да се включа по последните разисквани въпроси и аз Laughing

За площадките и заразите - донякъде съм съгласна с Буба, но пък е добре майките да имат повече съвест и да казват, ако децата им са болни. Аз например Валентин като ми влачи едни сополи 2 седмици, които накрая минаха и в нищо не прерастнаха, го извеждах примерно между 2 и 4, когато няма деца /понеже повечето спят тогава, а моето дете преди като спеше 2 пъти на ден, точно тогава будуваше/, най-много 1-2 пъти да съм излязла по настояване на други приятелки майчета да излезем с тях, като ги предупредих да си пазят дъщерите от сина ми, защото има сополи. Но и Валентин не е някакъв да се хвърля да целува, по принцип не позволява и него да го целуват непознати. Но има майки, които си мълчат и не предупреждават, което лятото доведе до масов стомашен вирус сред всички деца, с които се събираме /тогава Валентин нищо не прихвана по чудо, явно защото е по-срамежлив и не се навира в другите деца/.

Помощ от тати - получавам, като е тук, не се оплаквам, но не е като в началото, когато не се налагаше да го моля и да повтарям по няколко пъти, а сам поемаше инициатива да ме отменя в каквото може. Сега се опитва да се "скатава" малко и ако не го помоля изрично рядко ми е отмяна, което много ме дразни, предполагам че сега като се върне от САЩ след толкова дълго отсъствие съвсем ще е отвикнал да помага. Иначе по принцип той готви вечер почти винаги, занимава се понякога с малкия след работа, понякога ми помага в чистенето /все по-рядко/.

Пишката - уж я бях забелила, ама тя си залепва пак, а Валентин вече не ми дава да пипам там. Та съм оставила нещата Crossing Arms.

По въпросите на Златка - нямаме такъв проблем със стъпването на пръсти, с яденето също - даже и пържоли яде Валентин, когато е в настроение да яде /щото нали знаете, че сме злояди/.

Ние още сме си в Разград, голям кеф мама да помага Sunglasses. Аз тук успях да отида на козметик, на фризьор, само дето най-прехвалената фризьорка в града и доста по-скъпа от фризьорката ми във Варна ме офъка ужасно и хич не се харесвам, ама коса, ще порасне. Но определено веждите вече задължително ще си ги правя в Разград, толкова съвършени никой не ми ги е правил, с конец ми ги скуба козметичката, много странно ми се видя, но резултатът е УАУ Crazy.

В края на другата седмица мисля да се прибираме обратно, че тук малкият няма с кого да си играе /не знам къде са тези деца в този град, площадките са почти празни/, а и много започна да ми се инати и тръшка, което подозирам е следствие от голямото количество внимание, което получава.

# 377
И аз много харесвам каква форма придобиват вежди,почистени с конец.На времето имах една колежка туркиня и тя ме "светна"за този метод.

Мария,и във Варна има козметичка,която почиства с конец.Доста е сръчна.

А пък веднъж в Лондон в един голям универсален магазин видях реклами за този вид почистване.Дори имаше доста чакащи.

С две думи-фен съм Grinning

# 378
  • на североизток
Здравейте, момичета!

Ние благополучно се завърнахме от София. Прегледът мина - бъбречето на Ния се развива добре и аз съм повече от щастлива Simple Smile

Благодаря на всички за хубавите пожелания Hug

По останалите теми ще се включа по-късно.

# 379
Зази,чудесна новина! Hug
Дано само такива неща да споделяме!

# 380
  • До морето :)
Зази, страхотни новини  Hug

# 381
 Зази, прегръдка имате и от мен!

Дано всичко е свършило и остане един лош спомен. Само да кажа, че този спомен ме ме държа 6 години преди да се реша да имам отново дете и още помня ужаса на болниците, инвазивните изследвания и позитивните урокултури все едно беше вчера...  Confused

По повод това, което ми помрачава настроението ще отговоря с цитат от нещо, което четох днес:                  "И това ще мине!"  Wink

Нанди, прекрасни са ти момичетата  Heart Eyes Искрено се надявам скоро да планираме ново идване до Флорида и да пием по едн, семейно, надявам се няма да отмениш поканата  Naughty

Гери, не съм сигурна, че отговорих на въпроса за бебеправенето- не бързам, изпитите ми са в момента на преден план, но бебе номер 3 ще има, може би след година-две...  Wink

# 382
Зазка радвам се за добрите новини! Hug
Нанди много са сладки госпожиците ти!

За пишките- и преди съм писала,че нашата отдавна е "готова".Това си е въпрос на личен избор.Специално на мен така ми е по-спокойно.

За нас- последно разказвах за яслата и последствията са на лице-Марти е болен.Разтече му се носа,има и малко храчки,но явно много бързо хванахме нещата,защото почти не кашля,весел е,и яде и то как Shocked днес направо ми скри шапката какви количества и колко пъти яде.
Но и аз като Бубето мисля,че яслата има и много положителни страни и точно за това го записах.
Имаме вече и един кучешки зъб!Вече си мислех,че никога няма да избият тия зъби!

# 383
Привет,  Hug

Както виждате имам си нов ник  Mr. Green

Бубе, радвам се много за това ваше желание и намерение! Успех сега с изпитите, а после на спокойствие ще направите бебе номер 3  Heart Eyes

Зазка, чудесни новини! Много се радвам за Ния  Hug newsm44

А всички болни дечица страшно много прегръщам и целувам, да се оправят бързо!!! Praynig Hug Hug Hug Hug

# 384
Брех, пък аз си викам - ново лице в темата Simple Smile
Тъй, сега по вечерно време - ММ отиде да приспива малката, ПА се не върнА Mr. Greenи аз съм свободна пред компютъра Simple Smile
Зази - много се радвам за прекрасните новини Hug

Имаме вече и един кучешки зъб!Вече си мислех,че никога няма да избият тия зъби!
При нас още няма нито един кучешки, нито един предкътник, има само един прорязал кътник, пък сме с цял месец по-големи ooooh! Понякога и аз имам чувството, че няма да ги дочакам тез зъби - към момента 6 + 1 пробил Tired
На Нанди принцесите са страхотни  Heart Eyes
Друго не се сещам, освен да пожелая хубава вечер  Hug

# 385
Zazka, хубава новинка сподели, браво за детенцето!!

При нас, ако съвсем не сте ни забравили  Mr. Green, нищо ново няма. Освен това, че Саши нещо изпитва големи затруднения в училището.. Митко пък казва вече толкова много неща, че почти може да си говори човек с него (когато е на кеф той де..). Има пробили 3 кучешки зъба, чакаме последния.. и не знам вече колко има, ама са много.
За помагането на таткото - помага ужасно много с каквото може, т.е. с всичко Mr. Green Mr. Green
Бубе, ще изкласиш ти, ама после какво ще ги правиш 3 бр. не знам Simple Smile Явно твоите момчета са от по-кротките.. Аз си мислех за трето по едно време, обаааааааааче... на тоя етап май няма да се редим на такава опашка.. то с тия бесове.. подлъгах се, че по-зле и по-палаво дете от баткото няма.. обаче се оказа другоооо.. а и честно казано с годинките май ми отслабва желанието за такива подвизи и искам да започнем с мъжа ми да си обръщаме повече внимание. Та за сега може би ще приключим.. Ако след още 5-6 г. друг акъл ни дойде може, знам ли...
Пишката - готова е отдавна. Ако не беше обаче, нямаше точно сега да правя нищо, а вече щях да си чакам естественото развитие.
За ясла - не ходи, но не пречи да влачи болести и да заразява милата си майчица.

# 386
  • при палмите и алигаторите,FL
Добро утро Flutter

Зазка, много се радвам за добрите новини, голямо гуш и от нас Hug Hug

Бубе, ама вие само за гости ако се гласите хич не идвайте Wink, искаме ви за постоянно, и без това наскоро едни приятели се изнесоха към Чикаго, та има нужда от нови муцунки Hug. Ти сериозно си говорела за трето детенце, браво на теб, значи Ралфи е по кротко бебе от Габ. И аз искам, обаче не ми стиска, май като Жени  и на мен ми се иска да се занимавам само с мъжо, преди съвсем да остареем.

По въпроса за зъбите , Мончо има всички дето си треБе, другите ги чакаме къде напролет Mr. Green

Гери, ха честит ти  ник, традицията повелява да разкриеш тайната на Бона-Деа( Деа, е едно прекрасно момичешко име, според мен Wink)

Теди, бързо оправяне на Марти, щом рано сте го хванали е добре, ще мине бързо и без много лЮкарства Hug

Мария, при нас тръшкането и полягането на земята са на чести прояви, когато ѝ се спи на мадам. Способна е да се пльосне навсякъде с идеята да стане каквото тя иска, за сега не е случила на майка  Whistling, но това не я спира от опитите #Crazy

Златка, Моник не ходи на пръсти, нямаме такъв проблем. Всъшност имаше един перод, дето от време наврем се придвижваше така, но беше за кратко и не съм обръщала особено внимание Peace. По другият въпрос с плюенето на храна, ами не плюе, то тез кг трудно ще ги поддържаме такива, ако разхищаваме храната Blush

Джиджонка, как в 6 ч, бе жена. Аз в 7:15 по задължение ставам за да приготвя Соник за училище, ако зависи от мен преди 8:30 от леглото не мърдам Mr. Green

Лече, как се справяШ с бабите?

Тони, много се радвам за Рая, това че бързо се  е адаптирала, има си и приятелчета в детската градина е прекрасно Hug

Благодаря за милите думи за девойките Hug

ППСамо при мен ли шрифта е различен, нещо много удебелен и почернен, ще ходя да чета в правилата, за да видя дали проблема е У нашия ТВ Thinking

# 387
Ех, че хубаво така в темата да има хубавинки!

Зазка, чудесно е, че с Ния нещата са така позитивни! Hug

Аз днес няма да пиша за нас да не развалям хубавото на темата днес. Confused

Нанди, прекрасни са ти момиченцата. Heart Eyes А Монкота ми се види съвсем пораснала. Heart Eyes

Нико също си ходи на цяло краче...ама аз пък имам друг проблем - не ще пантофи тоз калпазанин. Thinking А тук вече си е студено....та ще мисля и аз за още едни по-дебели чорапки с лепки, че да не се пързаля. Thinking
Храна плюе когато не му хареса, или се е нахранил и не се сетил, че последната хапка няма да я изяде преди да си я сложи в устата. Mr. Green

Имаше и още, ама не се сещам какво беше. newsm78

# 388
Нанди-много хубави госпожици:)  Heart Eyes

Ходенето-стъпва на цяло краче.

Тони-Мариела търпи пантофи понякога,понякога не ги иска,а понякога отива вади мои чорапи и идва даи ги обуя върху нейните и започва да тича.Иначе и аз мисля да купя пак от чорапите с кожена или гумена подметка,че имаме един коридор с теракот да не се изтрепе детето с терлъците.

Плюене на храна-рядко,ако не и хареса нещо или го е лапнала,но е решила,че не е гладна повече.

Зъби-има 12 броя,гледам и два кучешки са побелели.

Зазка-браво за хубавите новини.

У нас-детето спи,котките и те хъркат,ама направо си хъркат.
Мариела вече ходи на ясла отново.Снощи ММ беше на родителска среща.Раздали им листове да пишат,ама не им дали химикалки.Пари за играчки нямало да се събират-всеки може да "дари" на градината каквото му сърце иска.

Черпили ги със солети,бисквити,кексчета,мойте дЯте нали е от лакомите изяло де що имало,само една какаово кафяна бисквита плювнало,че не му харесала.

Преди време бях споделила за ужасяващото ухапване на детето ми още втория ден.Та въпросният младеж продължил да хапе безразборно в  следващите дни и имало още 4 ухапани деца.Приближавал се тихомълком до някой и хоп захапва малкото вампирче.А майка му мълчи и си трае.

Помолили родителите да си научим децата да се хранят сами,да ги обличаме с анцунзи,които да могат децата по-лесно да събличат сами,а даскалиците да могат да си пият спокойно кафето-и детето ми да се връща омазано до уши с хиляди полепнали влакна и чернилки по лицето и засъхнали сълзички на очите-ми като ще е така да им дават един пакет с мокри кърпи,те децата като се наядат,после сами ще се избършат.

# 389
Помолили родителите да си научим децата да се хранят сами,да ги обличаме с анцунзи,които да могат децата по-лесно да събличат сами,а даскалиците да могат да си пият спокойно кафето-и детето ми да се връща омазано до уши с хиляди полепнали влакна и чернилки по лицето и засъхнали сълзички на очите-ми като ще е така да им дават един пакет с мокри кърпи,те децата като се наядат,после сами ще се избършат.
Да не са имали предвид по-големите дечица?Че на 1 год. как да стане това?!?
И аз бях на родителска.С добри впечатления останах,и от обстановката и от хората.Учудващо и нас не ни рекетираха,но то е ясно,че ако искаме да е добре на децата ни-ние трябва да се погрижим.Та сами гласувахме сума която да събураме(30лв за годината),с която да купуваме необходими неща.
Сега ще ми е малко по-спокойно като го пусна,вече като съм видяла мястото и хората.

Общи условия

Активация на акаунт