С пакости и весели игри, МАЙ-чето светът ще покори! - Тема 20

• 42 071
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • До морето :)
Луси, това за което ми приказваха е някакво мазило - прополис с невен.  newsm78 Струва около 2 лв. Понеже не го има във всички аптеки, ако искаш утре ще ти го купя от нашата и ще ти го пратя? Мажат с него и малки деца. Аз все забравям да питам докторката ни за него, но то по принцип е безвредно. Маже се нослето от вънка.
Все щях да те питам какво стана с ходенето на В. Стъпва ли вече на цяло стъпало?

Hug Hug Hug

За търсенето на тати - няма такъв филм. Все се чудех на другите деца колко много търсят майките си. Ето как ставало...  ooooh!

# 631
Опала....... как сте мацки?

Гледам, още има боледуващи. Да се опрвяте вече  Hug Hug Hug

Аз също бях измислила доста въпроси, но все не стигам до компа да ви ги задам, тъй че ако се присетя - ще се включа.
Да си кажа аз за мерилките и теглилките - измерих вчера Максито- ми то и той станал 88см Simple Smile За килцата обаче не мога да се включа актуално, че нямаме кантар, но около 14.500кг.На 29 септември на консултацията беше14кг..... Надявам се вече да не е 15  :ooooh Той отдавна носи размер 92см или 2годишни Simple Smile

Туршия не съм давала. Едно време баща ми тайничко ме е захранил с туршийка и вечерта зверски обрив, майка ми се побъркала. Накрая разбрали откакво е. Та от там знам аз, че е така по-особена храна. Но и ние нямаме туршии, та надали ще има голямо захранване с това.
Цитруси смятам сега да започна да давам. По принцип не съм купувала сега, все още караме на сезонни- ябълки и круши. Ябълките ги обелвам цели и си ги гризе така. Това е голямото постижение.
Мед също не съм давала, защото аз и чай не давам Simple Smile НЕ знам кога да го давам. Давам сок от компот и вода. Може по-нататък зимата, ако взема да си правя на мен, да му давам...... ще видим
Между другото се сещам да питам "Има ли други деца, които предпочитат да ядат/закусват по-течна храна? Имам предвид попара; кус-кус; кис.мляко с бисквити; овесени ядки - все течно и в купичка с лъжица. Или вашите деца ядат вече предимно сухи закуски - филии; кексове; сладки?"  Днес сутринта му дадох за закуска кекс и той почна да го чопли,а не го яде. Това не е особено характерно за него. После му го донатроших и му го разбърках с кисело мляко и си изяде всичко сам с лъжицта. Та някак си, той обича да му е таква закуската в купичка да си я яде с лъжицата. Сега ако беше ял днес тоя кекс, да му дам и чай......ама той като не го иска така сухо.

Другото което исках да питам е "Колко мл мляко пият вечер децата ви? Тези които пият само вечер (има някои които пият и сутрин все още)" Моето всяка вечер се развиква НЯМУУУУ и ми дава шишето. Давам 230-240мл готово. Няколко пъти съм давала и повече, ама пък остава. Та немога да го разбера, дали му стига или просто ми вика, че го е изпил до дъно.

Браво на Фифо за гърнето. И на Марти. Аз още не съм се пробвала. По тази тема се сетих и за третия ми въпрос: "Ползвали ли сте тренировъчни гащи за гърне?" Няма ли да става с тях по-лесно тази работа- да усещат, че се напикават и да почват да казват. Или те са така за по-напреднали, които евентуално не успеят да се сдържат докато стигнат до гърнето, за да не се намокрят изцяло. Ето, Нелка, ти можеш да вземеш такива гащи, щом Елито е имала напредък 2 дни и няма нужда да си опикава всички дрехи и панталони, хем ще свикне и да казва може би.
http://www.shtarkel.com/products/2622-pelena-za-otkazvane-ot-pampers.html - Аз гледах тези, че са и по-евтини, да мога да взема няколко чифта за смяна. А има и по-скъпи http://www.sladurite.com/product/582/prehodni-gashtichki-bambinomio.html. Аз ако трябва да започна с тях сега, доста бройки ще ми трябват, но ако е по-осъзнато детето, може би и с няколко само ще става работата. Вие какво мислите?

Пууу, започна да ми се възвръща паметта и да ми идват въпросите. Айде ще ви оставя да ми кажете за тези неща, после може да измъдря още.....

За търсенето на тати- има драма само като заминава сутрин на работа. Иначе си реве за мен, не за него.

Шенка, хубав подарък- ще честитя като е при теб Simple Smile

Абе като ви чета, за тия лекарства, що неща са изпили тия деца....... И да ви кажа честно, аз пък като не знам, че от Гентамицина да се увреди слуха......ми ще го дам. Егати, как може да има такива неща и да ги изписват з адецата. Аз да не съм лекар да му се не види.  #Cussing out

# 632
Муше, мислех си за тези гащи. За пампер-гащите става въпрос, нали? Ама ми казаха, че били много фалшиви. Къса ли се на крачолите и ставали за еднократна употреба. Демек дори и да не са напишкани, скъсат ли се на крачетата и се хвърлят... Затова и се отказах от тях.

Мед, давала съм, ама не се хареса.
Орехи също е яла.

# 633
Подобни на тези гащи имам и понякога слагам - напр. ако се е наакала в 20,00 часа, а ще я къпем след половин час ли ако искам да се прветри малко дпето ѝ, но моите са купени от Турция за 2 лири/бр (1,70 лв/бр)...От вътре са като хавлия, а отвън са с едно непромокаемо като на лигавниците Peace Вършат работа, пера ги в пералнят и ги въртя на 1000 оборота на центрофугата Peace
Закуската се приема всякак - и филийка с нещо и попара - няма предпочитания.
Вечер мляко не пие, понякога правя айрян, ама това тя като си поиска (Мамма, айя, айя  Heart Eyes)
Чай давам неподсладен за закуска, понякога и през деня (Мамма, тайти  Heart Eyes)
Тати се търси когато ще излиза за работа - тогава е първа кипра на вратата с него, то не са прегръдки и целувки. Като ѝ кажа "ела да ти пусна Ало ало слънчице" го пуска и се строява пред компютъра hahaha Иначе много се обичат, но в определени моменти предпочита мен, все пак аз се грижа основно за нея.
Муше, Максито голям мъж, браво!
Луси, и аз не знам какво да ти кажа, освен дано да се пресекат нещата със сополите, много се мъчат децата, много Confused Стискам палци да умерите подходящото лечение и да не засегне ушите, че аз съм пукала едното тъпанче, а другото съм го възпалявала и знам, че никак не е безобидно Confused
Прегръдки за В. и за теб!

# 634
Ето меее  Mr. Green

Такаммм... първо да отговоря аз на Лусинда, пък после ще разказвам другите емоции...
Лусинде, тогава Едито се разболя в началото на месец септември т.е. беше 6ти (нали се сещаш почивните дни, когато педи я няма.. отидохме на частно), таа само кашляше и имаше много сополи и запушен нос. Той ни предписа тогава Вентолин (за кашлица) и Суметролим (за червеното гърло), няколко дни по късно пак отиваме при този частен (като е почнал лечението ходя при него, няма при друг да го водя), таа тогава каза "продължаваме Вентолина и Суметролима и включваме Мукосолвана), та така пихме ги до към 15 някъде... трети път отиваме и всичко беше ОК! Така спрях ги и след два дни след като не взимаше нищо Едито, видимо ОК... без температури и други работи.. след два дни вдигна Т... така го заведох аз при педи и казах всичко как, какво, колко... тааа тя заяви, че може би не е излекуван.. а и не е трябвало да ги спирам изведнъж всичко, а постепенно и поетапно... Та така започнахме наново всички сиропи и Нурофен, панадол за Т... за 24 часа Т изчезна.. ходихме пак на преглед втори път, каза че още малко ще изчакаме иии ако до 3 дни той не започне да се подобрява, ще ни прати на снимка и ще минем на АБ... след 3 дни отиваме при нашето педи отново за 3ти път и вече беше доста по - добре.. дори видимо, можеше да спи през нощта без да кашля... Но не ги спрях изведнъж лекарствата а постепенно и поетапно... Това ми го каза да го имам предвид занапред.

А сега да разкажа за емоцията на тати и бебе. Амиии Тати отвори вратата и каза: "Здравей, Еди!" А Еди отвори една уста и гледаше ту мене, ту баща си, ту мене, ту баща си... не мръдна от мястото си... аз го подканих да отиде при баща си, като му казах: "Еди, това е тати, мами, отиди да го гушнеш..." А той се усмихна и гушна мене.. след минута, две тати разпери ръце и каза: "Ела при тати", а Еди слезе и веднага се гушна в него... очите им така блещукаха  Heart Eyes newsm68 newsm44

Подаръците - малки и стилни  Mr. Green за мама, Еди също получи подаръци, но най-любимата му е образователна книжка с Мики Маус (любимеца му), много си я гледа, много си играе с нея.

За туршийките - не съм давала.. ама и няма желание да опитва.
За мл мляко вечер - 200мл АМ, и в 6 сутринта пак 200 мл Ам (все още го пие)
за закуските - яде всичко - попари, кус-кус, мляко с бисквити, овесени ядки, филийки, мъфини със сирене, бисквитени или бишкотени торти, квото има в общи линий...

# 635
Едно бързо включване по актуалния въпрос с туршиите. Снощи бях сложила на масата една чиния с туршийка и Дани като я видя се качи на стола, гепи една вилица и се опитваше да си набучи нещо на нея. Приближих му чинията, гледа, гледа и си взе от карфиола, отхапа си малко, изяде си го, а останалото даде на мен. Като почнахме да вечеряме пак настояваше да получи чинията, взе си отново карфиолче и си го изяде. Предложих му и камба и морков, но тях не пожела да опита.

Нямам време за повече, въпреки че зърнах по диагонал доста интересни въпросчета на които ми се щеше да отговоря. Компютъра го включвам изключително рядко, тъй като малкия терминатор му се нахвърля с голямо желание да го разфасова. За това през деня стои прибран на високо. Включвам го само когато спи, но сега и двамата сме болни и използвам всяка минутка, в която той спи и аз да полегна.

Много целувки и прегръдки за всички
 love001     Hug Hug Hug

ПП щях да пропусна един много важен въпрос. Това дето търси баща си го има и при нас, но не ме притеснява твърде. Дори понякога се сеща за него през деня, търси го, плаче и ми коства доста време да го успокоя. Има нещо по-влудяващо обаче Twisted Evil. Непрекъснато търси баба си. Тая жена така го обсебва като го види, че през останалото време пищи за нея, казва баба и сочи тавана (знае вече, че е на горния етаж). Казва ми чао, чао и застава на вратата да го водя при нея #Cussing out. Да ама баба му обикновенно я няма вкъщи. Което не и пречи да обяснява, че много иска да го гледа и видиш ли ние сме виновни, че не и го даваме. Е как да и го дам като не и виждам очите бе Mr. Green

# 636
Аааа,за негледащите баби-нашата ще спечели първото място. Mr. GreenОт както Ина се е родила,свекърва ми я е държала в ръце 5(пет) минути.
Дълбоко се съмнявам,че ако има наредени 5 деца на същата възраст на едно място,ще успее да познае кое е нейното внуче.

# 637
Такам понеже забравих въпросите,та се връщах назад да си припомня:

Предпочитания към баща си-май повече предпочита мен...мухахахха,не мога да преценя,мисля че сме и еднакво мили и любими.

Ядки-семките тиквени и слънчогледови ги яде печени-такива имаше на масата.

Мляко-не пие от 10м и половина някъде,когато захраних с кисело спрях адаптираното.Иначе понякога пие айрян,понякога го яде така.В общи линии като отворя хлабилника първо се хваща за кофичката с кисело мляко и ако не го отворим намира начин да го отвори сама,понякога го яде между храненията,понякога като основно.

Предпочитания за закуска-май няма.Сега 2 седмици като сме си у нас и трябва да правя нещо яде и попара и домашна юфка с мляко и макарони със сирене,като има баница или принцеси хапва от тях,когато има кекс яде кекс,в общи линии квото има тва яде,хахах.

Памперс гащи за откзване не сме ползвали,можех да използвам тия 10 дни да я уча на гърне,ама толкова не ми се занимава,а и като знам ,че в яслата няма да и обръщат внимание още повече не ми се мъчи.Имаше майки,които се оплакват,че са завели децата научени на гърне след лятната ваканция,а сега им връщат напикани и наакани гащи.А тия по -малките като нашите хич не ги слагат даже,що да се тормозят.

Браво за напредъка на Фифо и Марти с гърнето.

Нашата кола вече е в бокса за ремонт.

Луска-Гарозона-вреден или не,на Мариела и помогна,при все,че съм капала по 1-2 пъти на ден.Вече няма никаква хрема,само буха кашлица.

Заразена от Коледната тема за печене на сладки   chef,вчера и днес спретнах въпросните меденки на Джули,които са си почти като тези на мама,и ванилените кравайчета,които обаче ме домързя да ги правя на кравайчета и само ги нарязах на кръгчета,ама и така ми станаха много вкусни,мляс,мляс.
Мариела вчера изяде доволна порция меденки и на нея и харесаха.

# 638
  • при палмите и алигаторите,FL
Тук съм  Mr. Green

В своя защита ще кажа че снощи изписах един суперкилометричен пост, бях си отворила два допълнителни прозореца, вмъквах линкове, снимки ................ и накрая вместо допълнителния прозорец затворих тоя с  писанията ми  #Cussing out #Cussing out #Cussing out, идеше ми да се гръмна, такива думи избълвах че мъжо ме гледа ей така Shocked

Сега пиша по спомени, обаче понеже съм дърта, ако пропусна нещо ще замоля да ме извините Naughty

ядки, яде всякъкви без претенций. Последно беше с един мини Сникърс от Хелоуинските съкровища, това благодарение на "какууууу" Confused
закуска, също без претенций, единствената особеност е че ако има филия с нещо се изяжда само нещото, а хлебчето ми се връща Wink
трушийка нямаме, иначе бих ѝ дала да опита. В интерес на истината киселите крастевички не ги одобри.
цитруси,  от миналата година хапва мандаринки и ананас без проблем, от портокалите получи колики, та не съм предлагала пак. Киви, лимони, грейпфрут не е опитвала, време е да се запознаем с тях  chef
мерилки и теглилки, преди месец на консулта ПедКо рече 87см и 13,500кг bowuu
тате, сеща се за него, като ми се развъни телефона или като му види обувките hahaha, но определено търси мен Crazy
памперс гащи не съм ползвала, нито сега , нито преди и нямам мнение по въпроса Peace

Май отговорих на всички , ако нещо съм изпуснала, молим подсетете ме  Mr. Green

Теди, много се смях на семейното ви ходене за кафе hahaha, прав е Марти трудно се избира между мама и тате Hug

Тони, това с кваса и аз не го мога, завиждам ти за търпенитео и желанието  Hug

Луси, какви са тия сополаци, цял месе не може да ги преборите? Секрет взеха ли да видят с какво се борят тея доктори? Каквото и да е бързо да минава и да заминава че се измъчихте Hug Hug Hug

Поздравления на мМарти и Фифо за гърнето Hug

Нели, може да си го видяла, но в Коледната тема се появи РА без яйца, мисля да го пробвам  chef. В тоя ред на мисли , моля за изпробвана рецепта за щолен, може и на лични щот ще ме баннат накрая Mr. Green

# 639

Кви туршии бе, аз още не съм направила  Naughty Само киселото зеле сме сложили и е почти готово  Crazy

Баща си го търси много. Сутрин като стана първата му рработа е да пита за него. След това пита за Габи. Обяснявам (все ден), че баща му е на работа, а бати на училище...

Мляко вечер и сутрин към 5-6 часа пие по 240 мл готово. Вечер е кисело мляко, сутрин е адаптирано, защото не ми се става да приготвям киселото и да го затоплям  Whistling

За памперс- гащи..дори не знаех, че съществуват такива екстри. Едно време се ползваха и се наричаха "пиш гащи" хаха..това като предшественици на памперса и ги имаше само по корекомите..  ooooh!

Сигурно забравих половината въпроси, ама дет вика един приятел "къде ми е гинкото"  Joy

Нанди, това със затриването на поста и на мен се е случвало и знам за какъв шок и ужас става дума  Laughing

# 640
И аз ги мисля тез пампи-гащи, ама все нещо не им одобрявам  Thinking

# 641
Аз затова писах тренировъчни гащи......памперс гащи, са си точно като памперсите дето сега слагаме, но не са с лепенки, а се обуват като гащи. Аз такива и сега ползвам......но те пак попиват и то не усеща некомфорт от напишканото. Аз мисля да пробвам с другите, но въпросът ми беше, дали въобще трябва да разбира нещо детето и да е посвикнало малко с гърнето и тези гащи служат за да се предотвратят леките неуспехи. Или просто слагам такива и да почвам  опити с гърнето, както до сега не го е ползвал..........

# 642
Муше, Ели беше много разочарова, когато се напишкваше в гащите. Идваше при мен с походка тип "напикана", сочеше се и казваше: А-а-а-а-а-а. Определено ѝ беше некомфортно. Но според мен не можеше да разбира кога ѝ се пишка. Сигурна съм, че е имало моменти, когато се е стискала и ме е чакала да я изпишкам. Това което четох е, че най-важното е да не сее караш на детето, когато направи белята, а да обясняваш. Като се изпуснеше и започвах: "Защо сега, мамо, в гащичките се напишка? Нали знаеш къде пишкаме?" и тя посочваше гърнето.
Основната причина за мен да спра махането на памперса е лошото време. Според мен трябва да се направи изведнъж, а не - вкъщи с гащи, навънка с памперс. Така детето се бърка кога може да пишка в гащичките и кога да казва.  newsm78 Пък и си я представих: Зимата, сняг, тя с космонафта и изведнъж казва: "Мамуууу, пиш!" То докато я съблека и облека, ще е свършила работата.  Joy

# 643
  • при палмите и алигаторите,FL
Муше, май съм пропуснала, но защо ти е да се пробваш с гърнето сега. Сезонът е неподходящ, отделно ако детето не е готово си е мъка , много е затормозяващо.
Памперс гащите пак има лепка, на нас ни подариха един пакет , но почти не сме ги ползвали. Единственото им предимство според мен е бързото обуване, т.е. нре се гоним из стаята за да се преобуем.
Тренировъчните гащи са нещо ново, дето не го знаех. Мое мнение е че са излишно скъпо удоволствие, пак казвам мое мнение. Когато децата са готови за махане на памперса сами си казват и показват Peace.
Преди години когато учехме Соник, беше на почти 2 , беше се подсекла и я оствих у дома само по блузка, така започна да си казва. Навън аз я подсещах през половин-един час и пишкахме върху мравки, камъчета и т.н.
Сега с Моник се получи съвсем различно, тя почна да ползва гърнето по предназначение, като първо сядаше с памперса, после я оставихме голичка и тя продължи така. НО има едно голямо но, ползва гърнето когато тя има нужда, аз не мога да ѝ кажа да пишка, или да я издържам-тя просто не иска. Когато сме навън , пък и у дома, понякога откарва 4-5 часа без да пишка и после пълни гърнето догоре. Имаме един инцидент навън, преди седмица се изпишка на пързалката, преобух я, изчистихме пързалката и си продължихме играта. През ноща само слагам памперс, но от две седмици се буди суха и си пишка в гърнето.
Да подчертая, не съм я карала или учила, не бих се подложила на такъв тормоз, аз съм мързел.

Как от коледните сладки стигнахме до памперси и пишкане  Mr. Green

Лусиндова, как сте с Венцулин?

# 644
  • Стара Загора
Вече на градска земя...хип, хип ура bowuu
оправих одиторите...и те мене Joy та сме доволни и двете страни дет се вика Mr. Green
Мушенце...правилно си ме разбрала мила моя Mr. Green Обаче...свеки си взела два дена...та ще съм с приспиване във Варна - града голяма Crazy Гледам тука разни хотели...уж и да не са много скъпи...за сега съм се спряла на някакъв Сити Марк...ако го знаете варненки моля за отношение по въпроса. Харесах го не за друго...а защото студиото им е 60лв. и деца до 12г. се настаняват безплатно.....и ако платя на 100% стаята...ползвам 15% отстъпка...става около 50лв така...което за трима ни си е супер.
Много теми сте засегнали пак Crazy
Трушия - не съм давала
Мед[/b ]на филия е ял за закуска с масло  - 1-2 пъти до сега
По повод бащите...както е казала душката - мълча Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт