С пакости и весели игри, МАЙ-чето светът ще покори! - Тема 20

• 42 072
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
  • Сливен
Simple Smile Наздраве Гале Wink
За Коризалията - ами наистина ни помогна и то като се има в предвид, че и дадох само 3 хапчета едния ден следобеда и още 4 на другия ден... После започнах да мажа с Бактробан, за да се изчистат остатъчните секрети и се надявам, че скоро няма да ни тече нослето Wink
След като приключим Есберитокса ще продължа да и давам Имунокинд известно време и да видим как ще е... Другата седмица би трябвало да сме на консултация, трябва да сме здрави за последната ваксина...

Скрит текст:
Да кача една снимка и тук на моята малка госпожица, че скоро не съм...

Лека нощ и сладки сънища на всички Wink

# 616
Аз много набързо влизам да честитя именните дни на всички, празнували в последните 3-4 дни Simple Smile

Капките Гаразон обаче са с гентамицин, който може да увреди слуховия нерв.. това с едно голямо наум..

# 617
Добро утро!

Честит имен ден на всички,които празнуваха вчера!  bouquet

# 618
Жуж,миналата зима давах едновременно Есберитокс и Имунокинд,педи ми ги изписа заедно и каза,че няма проблем да са в комплект.

Жени
благодаря за инфото за Гаразона,имах останал от предишното боледуване и понеже всеки път сополите ги лекувам с Коларгол,този път просто реших да сменя.

Честно казано не съм за АБ,нямам нищо против хомеопатията и т.н,но това изчакване да видим дали сополите ще преминат само с физиологичен разтвор и дали гърлото ще мине само с хомеопатични хапчета за смукане просто ме убива...така едно боледуване се удължава във времето поне на 10 дни,а аз все пак нямам толкова болнични за да лекувам едни сополи по 10 + дни.Вече направо незнам как да действам и какво да правя.
Това като за добро утро:) Мариела си яде макароните,къде с ръце,къде с лъжицата,много хубаво детето ти само да се храни:)
Един въпрос,че Луската скоро не е правила анкети:Давате ли,мислите ли да давата туршии на децата?
Мариела обожава кисели краставички,при положение,че в суров вид не им беше фен.Вчера награби и един зелен домат от чинията,но не и хареса и го върна,карфиола беше на кантар.

# 619
За туршията - може би някой и друг морков, да, но няма да прекалявам.  Laughing

Аз искам да попитам ще даваме ли вече МЕД и ЦИТРУСИ? Започва сезона на портокали, грейпфрути, мандарини - вие ще давате ли? Филип ми беше направил алергия миналата зима и сега ме е страх, но той яде с удоволствие единствено плодове и ми се иска да си хапва и през зимата  newsm78

# 620
  • До морето :)
Гале, който е правил трушия, ще дава.  Joy Ние нямаме, но съм забелязала, че Ели не е фен на киселото. Киселите краставички хич не ги хареса.  newsm78

Хоупи, отдавна давам на Ели цитруси. Щом Фифо ти е направил алергия, малко по-внимателно го пробвай и така. Дано няма проблеми.

За яденето сами - давам само вечер преди баня, иначе след всяко хранене ще трябва да я къпя.  Joy Снощи добре се справи, но онази вечер беше... нещо страшно. По много и навсякъде.  Crazy

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ВЧЕРА!!!

Абе казаха ми за някакво мазило за прозрачни сополи, с прополис било. Не съм питала нашата лекарка. В една аптека питах, казаха ми, че не ставало още за Ели, но те май ме разбраха за Чудото. Някой от вас да има някакви отзиви? За един ден минавали сополите от него.

# 621
Мед съм слагала в чая и когато е яла меденки.

Цитруси не съм давала,но ще дам.Хоуп дай на Фифо пак,но го наблюдавай и така,може да го е надраснал.

Аз скоро я захраних и с орехи,чак като изяде парче лучник се сетих,че вътре има и орехи.А сега на село яде и печени тиквени семки.

# 622
Да отговоря на въпросите набързо:мед не съм давала още,орехи също.Туршия мисля да му дам да пробва.

# 623
Митко яде филия с мед и масло напоследък много. Орехи, лешници, тиквени и слънчогледови семки обича също, кашу.. изобщо всякакви ядки. Дебна го да дъвче.

# 624
Митко яде филия с мед и масло напоследък много. Орехи, лешници, тиквени и слънчогледови семки обича също, кашу.. изобщо всякакви ядки. Дебна го да дъвче.

Ядките печени или сурови ги даваш?

Аз не съм дала ядки, но преди правех хляб със семена, когато захранихме Али с глутен спрях да слагам семената...От известно време се чудя дали да не ги върна обратно.  newsm78 Мед съм дала в домашни меденки, цитруси - мисля да дам тази зима Peace
Хляб с квас не съм правила, но това е защото не ми е вкусен... Едно време в Германия любимият ми хляб беше с моркови и ръжено брашно, от всички страни покрит със слънчогледови семки...ММММ...Но колкото и да търсих рецептата все още не съм я намерила, надявам се някой ден да я открия, ако ли не ще трябва да ходя до Хамбург да го ям Joy
На мен снощи ми поръчаха най-големия подарък за годината - като дойде ще се похваля...Никога не съм си мислела, че ще смятам новата фурна за подарък, ама на...ММ реши да ме подпомогне тази година по прзниците, че последните 2-3 години се мъчих като грешен дявол...Но тази година ще съм с космическа фурна  Heart Eyes

# 625
Айде и аз набързо, че днес имам голямо обикаляне по институции тук. Confused

Мед Нико още не е опитвал. Вероятно ще го оставя да се захрани сам както сестра му. Mr. Green Тя на 2 г. ми добара млякото с кафе и мед и си отпи..бях се ошашкала, защото не беше опитвала сама нито едно от 3-те неща. Mr. Green За нейно и мое щастие последствия нямаше. От тогава пие когато пожелае мляко с мед - тя обича много. Peace

Ядки яде на поразия - сурови обаче. Следя го да сдъвква добре, но и той си дъвче принципно, защото това е вече добит навик от ЗВБ. Има предпочитения на кашу и шам фъстък. Яде и орехи, за разлика от сестра си. Суровите ядки са по-меки сякаш и по-лесно се дъвчат, според мен, а и полезностите са им повече от на изпечените... и най-малкото не са осолени. Peace

Туршии по принцип и ние не ядем, но сега имаме малко донесени от дядовците - не ги предпочитат нито той, нито Рая. Не настоявам - предпочитам да ядат пресни зеленчуци - зелето сега е на почит и уважение у нас. Peace

Норе, може да е от полза да бъдеш с повишено внимание с морковите от туршия, защото са твърди и биха били доста опасни, ако попадне малко парченце от тях при задавяне в дихателните органи. Peace

Нико ядеше мандарини още миналата зима - обожава ги. Не виждам причина да не му давам цитруси и сега. Peace

Шени, да се похвалиш задължително! Hug И аз цял живот си мечтаех за моя си кухня и имах късмет, ама ѝ се порадвах по-малко от година и дойдохме насам... Тук в жилищата под наем рядко има вградени уреди и фурни в това число... та си имам една мъничка фурничка, която ми върши работа, но е без вентилатор и специално за печивата е трудна работа да ги докарам, но щом успях хляба с квас да изпека в нея и стана страхотен, значи съм ѝ хванала цаката. Wink

Аз пък днес си чакам машината за хляб с био-покритие вътре - нямам търпение вече. Sunglasses

# 626
Аз пък забравих да похваля Филип - вчера отиде и сам се изпишка в гърнето! На мама умното дете!     Hands Clap

# 627
Хоуп Браво на Филип! smile3501
И ние имаме напредък с гърнето.Няколко пъти вече ми казва "ака",слагам го и свършва работата.На фона на пищенето от гърнето до скоро,за мен това е огромно постижение.Сега се замислям,че тук пръст има и яслата- след като тръгна започна да седи и на гърне.

Цитруси съм давала инцидентно,сега зимата ще давам редовно.
Ядки май не съм давала Thinking ааааа,орех е опитвал
Мед е опитвал.
Туршия не съм давала.И кисели краставички също не съм.Но и това ще опита.

danaq_lv Доктора ни каза,че е вирус разтройството.От яслата също казаха,че всяка седмица някое дете го кара.А другото което си описала пак е някакъв вирус.Около мен много деца го изкарах.Даже май и ние- имаше 1-2 дни температура и нищо друго.Ама антибиотик за едната температура... newsm78 странно ми е.

Шени да се похвалиш като получиш подаръка!

# 628
Луси, как сте? В> оздравява ли най-накрая??? Мислим те, да знаеш!  Hug

...преборихме бронхита засега,но сополаците НЕ Mr. Green това е сигурна гаранция,че скоро всичко може да се повтори със страшна сила Tired
 Hug Hug Hug и за вас

днес ще звъня ОТНОВО на УНГ и ако за пореден път сменим капките без успех,вече ще се  #2gunfire как може да не могат да излекуват един секрет от носа,аз тва не мога да си го обясня Crossing Arms 22 дни...кой както иска така да го разбира Naughty
детето се измъчи до неузнаваемост,вече само като ме види със сополарника и дим да го няма Mr. Green на всичкото отгоре е свалил близо кило от последния път и сега е 11 кила с мокри гащи Mr. Green майната му на това,но като цяло се съсипа вече от всичко,което погълна и му натъпках в носа Twisted Evil

по този повод за капките Гаразон,поради същата причина,че има гентамицин в тях аз ги отказах като лечение за В. Naughty вече се чудя дали това беше най-правилното решение,което съм взела Crossing Arms

бързо оздравяване пожелавам на сладък Марти и принцеса Мариелка Hug

Жу,радвам се,че при вас му се вижда края Hug

относно туршии,мед,адки - нищо не съм дала Mr. Green пА може и да не дам Crazy

Тони,описанието ти за хляба с квас направо ме уби Laughing теЗ положителни мисли и бърборения....не е за мен тая работа Crazy аз имам толкова отрицателна енергия събрана в себе си,че току виж ми гръмнала машината ако реша да го правя Mr. Green Joy

Луси какво стана с колата?Че днес на нас нещо започна да ни се скапва съединителя и май вече виждам как едно 300-400 лв се вливат в колата,лошото е,че няма от къде да дойдат.

какво стана ли?плаче и се моли за нов акумулатор,ама нЕма кой да я чуе Mr. Green взела съм сега един назаем и докато не си го поискат,нищо няма да купувам,защото лечението на детето до тук ми легна 200 лева,а освен това днес или утре ще поръчвам инхалатор,щото спасение няма Twisted Evil
съединител е кофти работа,верно,той и моя е тръгнАл натам,ама него пък въобще не мога да го мисля на този етап Mr. Green успех на вас с ремонта,а дано ви дойдат и пари отнейде Wink

Хоупсита
,спомням си вашия проблем миналата година,бъди внимателна при това положение Naughty бтв,миналата година от една мандарина В. получи такива зверски колики,че таЗ година може и да не му дам да помирише изобщо Mr. Green (при лимоните имам същите наблюдения Naughty)

браво на всички,които имат напредък с гърнето Sunglasses ние нЕмаме ама и аз не си давам зор,особено в момента Peace

уфф,искат ми 60 лева за ремонт на телефона Mr. Green още му се чудя Crossing Arms

слушайте сЯ мен къФ въпрос ме гложди от едно известно време насам - Има ли други деца,които да предпочитат повече бащите пред майките си?(душе,ти може да не ми отговаряш Mr. Green Joy)

исках да кажа 101 неща,но нещо ми е напрегнато,че съм вързала В. с едни белтъци със захар на гърлото и да не вземе да се задуши накрая Crazy

п.п.айде отивам на проверка Mr. Green

идвам да дописвам,ама така е,който нЕма време да чете дума по дума Whistling

Нелке,искам незабавно името на тва ЧУДО дето лекува сополаците за един ден!!! Naughty

Шенито,браво за чудесния подарък...много ви глезят мъжете...ама явно има защо Wink Hug

п.п.имаше и трето недовидяно,ама пак го забравих,обаче трети път нЕма се върна Mr. Green

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 14:24 от Lussy

# 629
Има,има- мойто!За баща си реве повече от колкото за мен.Ако ММ го извежда- няма проблем,казва ми чао и излизат с усмивка.Ако обаче тръгна аз с него и види баща си да остава- ела да видиш!Те са си голяма слабост.
Но  напоследък ММ почти го няма,Не спира да работи.Та нямам много наблюдения.
Миналата седмица беше много смешен.В парка,ММ ще ходи за кафе и вика Марти с него.Той тръгва,обаче се обръща и вижда,че аз оставам.Размрънка се и тръгна към мен,стига до мен,поглежда баща си и започва да реве.Накрая остана посредата и не можа да реши.Ясна се разбра,че трябва да отидем заедно  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт