С пакости и весели игри, МАЙ-чето светът ще покори! - Тема 20

• 42 091
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Няма да повярвате, ама се каня да пиша втори пост за тази седмица.
Захладня навън и се опитвам да сменя режима на Сияна, а именно да върна предиобедния сън, за да използваме най-топлата част от деня за разходка. От няколко дни се получава. И как не - става най-късно в 6:30  Crazy. Откакто смениха времето е така и аз вече не издържам. Майка бухал с дете ранобудно петле не е печеливша комбинация.

Малко за нас: Сияна става все по-голямо чудо. По цял ден пренася и нарежда консервите от шкафовете. Принудих се да купя някоя и друга в алуминиева кутия само и само да не закача бурканите. Опитва се да ги слага на плота и само се моля да не и паднат на главата или краката. Говори все повече. Свързва по някое и друго изречение. Има цели 6 резци и един кътник. За втори път остана сама без мен за цялата нощ, този път при другата баба. Яде малко повече...

За сладките: и на мен ми се доядоха вече. Ще взема да се пробвам и аз да направя нещо различно от меденки. Херич, тая година ще ги чакам от теб. Нали знаеш, че аз и без украса ги ям (даже ако трябва да съм честна - тези захаросаните неща върху сладките не са по моя вкус). Прекрасни са на външен вид и се възхищавам на майките, които ги правят, ама после как ще ги ям аз, ако украся моите така...  newsm78

Сега като изчетох всичко съм пропуснала рождените дни на Мушето и сватята. Да сте живи и здрави, много щастливи и все така готини мами, а мъжете много да ви слушат, обичат и глезят!  Hug  bouquet
Надявам се скоро да стигна най-накрая и до Варна, за да се видим, ама тихо, че Сияна само като чуе Бургас или Варна и веднага й потичат сополите и започва да кашля.  ooooh!

Нещо ми заби компа и мисли 30 мин, ще взема да пусна написаното, че да не вземе то да хване крачета.

# 601
Благодаря ви за пожеланията за нашия празник вчера. Hug Каката ни е много щастлива, защото имаше торта с Баз и Уди, пияно, за което мрънкаше целия минал уикенд и Рошльовци и донъти и какво ли нямаше... ooooh!

Нелли - аз от кравайчетата правих 2 дози миналата година, НЕ стигнаха и ММ ме подкара за трета. Освен това аз от 2 години раздавам и всяка година се случва едно и също - ММ настоява да си ядем ВСИЧКО сами, а ако искам да се правя на самарянка и да раздавам на други да ми купи 2 кила сладки от Карфур и да мирясам  Joy Естествено, предложението му се отхвърля и той е в траур, как може такива сладкиши да се "прахосват"( разбирайте раздават) hahaha Тази година към подаръците ще има и по 100 мл черешов ликьор домашно производство Simple Smile  

Хаха, Шени, и моят мъж като твоя. Joy Все едно една майка ги е раждала тези чревоугодници..Simple Smile

Виж, обаче, за ликьора ти завидях.

Аз пък пека първият си хляб с домашен квас. Как ухае цялата къща - не е истина...  chef

# 602
Опала........

Гледам Хера ме е споменала цели 2 пъти в поста си, и то ЕДИНСТВЕНО и САМО да ми намекне, че няма да доведе Боримечето. УжасТна си!!!! То лятото го видяхме това дете за има-няма час. Сега вместо да дойдете за една вечер и сержа да ги гледа Simple Smile А ние да запием някъде....... Ти пак пасуваш.
За онази пицарийка (зимата е караоке), не знам дали има вътре детски истории. Освен да идваме всички без деца (за да може и ти да НЕ ги видиш). ТогаЗ няма да има значение къде сме.

По въпроса за теглилките и мерилките........ Ще изчакам чинно да видя дали има някой по-голям на кг от Максито.......Поне на височина го бие Елито за сега Simple Smile)) Айде чакам кротко, накрая ще съобщя Simple Smile

Jira, айде идвайте де...... Те сополите, ще минат, ако се появят въобще.

И Мариетка беше писала, че може да идва, ама няма още вест.

Абе само ММ ли не обича сладко и не пипва всички бисквитки и меденки  newsm78 Та нямам аз проблем да раздавам сладки, само да ги направя. Но както казах, аз винаги ги правя в последния момент. Тази година ще се заредя подобаващо.

Герисян, не я търсете тия дни....... Измислила е 5-степенно меню за посрещане на капитана и не я знам дали ще излезе днес от кухнята........Айде чакаме после инфо и опис на подаръците Simple Smile

# 603
Току що премерих Елена и резултатите са шокиращи Shocked  - 88см. и 11,300кг.
От сега се плаша колко  е висока  ooooh! , ще и търсим мъж по поръчка   Laughing Laughing

По тоз повод ще ти кажа нещо:

В основното училище ни строяваха сутрин и ни нареждаха по височина.Първо момчетата, след тях момичетата..Имахме една Елисавета, обаче, която беше по-най- висока от всички и за да не разваля вида на редицата я слагаха най-отпред, дори преди момчетата (а те си бяха високи) От моя гледна точка тогава, това момиче ми се струваше като кобила..толкова беше огромна  Shocked
напуснахме основното и всеки пое ппо пътя си..След години, вече бях пред завършване в гимназията я срещнах случайно "Ти Елисавета ли си?", попитах аз момичето, което страшно приличаше на нея в лице, макар и "остаряла", но на ръст нещо не пасваше..Беше поне с една педя по-ниска от мен, не по-висока от 1.55! Изумих се..Как се порменят нещата..

Та така, Нелли..едни растат по-бързо в началото и после се кротват, други обратното, растат в "последния момент" като за световно  Hug

П.С. Значение има, разбира се и генът. Мъжът ми и аз сме горе долу на еднакъв ръст. Той не е много висок 175 см, но аз съм сравнително висока за жена 172 см, та ще ги видим нашите юнаци колко ще станат като пораснат  Sunglasses

# 604
  • Сливен
Simple Smile Най-после и аз да се включа, че нещо не успявах тези дни и гледам цели 4 странички има...
Прочетох ви на бързо и мислех да се включа по темичките, но да си призная нещо ме домързява  Embarassed, а и малката се пробужда  Wink

За нас - Ели е по-добре вече... След като използвахме няколко таблетки Коризалия хремата се сгъсти и спря, но имаше остатъчни секрети, които и пречеха и тя се закашляше... Водих я при педито в сряда и каза, че е добре, но да и давам малко капки Синекод докато отшуми кашлицата. Изписа ни и Есберитокс - малко да подсилим имунитета и... Днес вече няма кашлица и е добре, а аз се надявам скоро да не ни закачат никакви вируси  Praynig

По-късно може отново да се включа, ако имам време Simple Smile
Хубав следобед на всички  Hug Hug Hug

# 605
...много се чудих преди да седна да пиша,щото гледам вече сте на Убава коледна вълна,печете сладки и курабии,а аз съм все още с провесен нос,но нямаше как да пропусна да благодаря на всички,които ни мислят  Hug

и аз като Мушето ви казвам не голямо,а огрооооомно гуш,че никога не ни забравяте  Hug Hug Hug

хммм,идеята на Нелли да се местите в готварския ми се струва много удачна Naughty а пА аз тук да си остана да си се жалвам сама Mr. Green
лелееее,мерките на Ели са страОтни Heart Eyes само се чудя кога наваксахте толкова с кг-те Thinking

Зази,хубаво е,че при вас неразположенията са се завъртяли набързо и вече сте ок Hug ти като бачкаш кой гледа Ния Thinking

Тони,гледам и У фейса някви френдки са се захванали да работят с квас,да не е няква нова мода тва Wink Mr. Green

Галке,пожелавам бързо оздравяване на Мариелката Hug миличката и тя много се наболедува покрай тая ясла Whistling

Геринцеее,чакаме хубавини от срещата на баща и син Heart Eyes и мама,разбира се Hug и като се налюбувате порядъчно и се появиш искам да ми отговориш на няколко въпросчета Wink
интересува ме помогна ли му това лечение на Едика,защо се е наложило да ги приема толкова дълго време теЗ ми ти сиропи(ние сме на почти същото лечение в момента)и той имал ли е сополаци Thinking всъщност как точно ви диагностицираха на вас заболяването тогава Thinking

Нелке,кога ми е гладувало мишелинчето Thinking не знаех,че сте имали такива проблеми...с изкарването на зъбаците ли се реши проблемът newsm78

Шенито,тия работодатели мамата си тракали Twisted Evil(добре,че аз не съм от тях Wink)той сигурно моя работник затва не мога с топ да го мръдна,ония ден му казахме,че му пускаме заповедта за прекратяване на ТД и той взе,че се ... разциври Crazy

Хоупсита,при теб явно асцендента е помогнал,въпреки че зодията ни предаде  Sunglasses майтапя се,много се радвам,че поне при едната нещата се наредиха Peace

душенце,утре вече ще ти звъня,щото само ти може да ми помогнеш по един въпрос Hug внимавам с всичко и си спомням всяка твоя дума до тук Naughty  Mr. Green пулмекса го мажа от няколко дни,дано има ефект Peace

Жу,успех с лечението и на вас Hug

Муше,мисля че нЕма кой да ви бие поне за теглилките Mr. Green давай смело  Sunglasses

Нандисимооо,ти си страОтна...и не само ти,а и творенията ти Heart Eyes

Жира,къде се беше затрила толкова време бе момиче Hug радвам се,че пак си в играта Peace

и вчера тъй като единствения човек,който забравих в честитките във фейсбук,беше Буба - искам да го направя сега,макар и на патерици - Честити ти именик-ици,да са ти живи и здрави,все така красиви и много,много да те радват!(честно казано не знам в кво число да пиша Thinking и двамата ли имаха,или само Габ newsm78)

ние сме на същото положение,няма да се впускам в подробности,за да не развалям коледния дух...
утре ще занеса телефона някъде ако могат да го поправят,ако не ще трябва да си измисля нежелан коледен подарък Mr. Green
днес за пореден път прерових къщата,но от гривните няма и помен и смятам да се откажа,защото така само се дразня повече и се самонавивам (може и срещу невинни хора) Whistling

следващият път ако съм на кеф ще ви раздуя няколко случки с В.,щото може да е болен,но определено не ме е оставил да скучая Mr. Green

п.п.айде със здраве Hug Муше,днес да не те е сърбяло нещо,щото сега се загледах,че и в моя пост си спомената има-няма 2-3 пъти  hahaha Mr. Green

# 606
По въпроса с ръста, ММ е бил най-малък от всичките си приятели, свекърва ми била депресирана, че  ще остане дребен. Сега е по-висок от всичките си съученици и е 1.90, но е израстнал чак след 8 -9 клас.  Peace

# 607
Привет и от мен!
Момичета,зарибихте ме и мен с тез коледни вкусотии!Май и аз ще правя някакви опити,колкото и да съм боса в кулинарията  Whistling
Приемам съвети всякакви за украсяването,както и от места от които си купувате материали(като хранителни бои примерно).Може и на лични Hug

Отдавна не съм писала и изпуснах много празници!
Муше,Марте изпуснах ви рожденните дни!С голямо закъснение искам да ви пожелая да сте здрави и истински щастливи! Hug
Честито и на всички които имаха имен ден вчера!

А на всички болни пожелавам бързо оздравяване! Hug

Хоуп,радвам се,че си намерила документите!
Луси,дано и твоите гривни изкочат от някъде.А Венци най-накрая да се оправя! Hug
Муше,няма какво да чакаш!За Максито е ясно,че е най-голямото майско дете!Казвай колко е вече!
Ние пък не сме се мерили от мноооого отдавна.Въобще не знам колко е.За ръстта не се притеснявам,баща му до пубертета е бил винаги най-дребничкия,пък сега въобще не може да се вмести в тази графа.
ММ също не е фен на сладкото,така че и ние няма да имаме проблем със сладките.
Шени това е ужасно!Ама как си ги измислят само...не е истина!

Много неща исках да отразя,ама забравих вече... ooooh! Май просто трябва да пиша по-честичко newsm78

За нас- Марти пак преболедува.Този път разтройство,придружено със сополи и за разкош-кашлица!О,и най-големия бонус- ужасно подсечено дупе!Положението беше ужасно.За щастие обаче всичко е към края си.Има още да отхрачва,но е добре.
Тамън свикна горе долу с яслата,научи се и да спи там и след тази почивка сигурно отначало ще започваме...

# 608
  • До морето :)
За ръста - и аз все бях втората редица, най-открая. Едно, че все бях най-малка в клас на години (тръгнах 6 годишна на училище), еми и най-ниска.  Laughing Сега бивам. 165 см. съм. Изведнъж пораснах.  Crazy

Луси, имахме такъв период и определено с никненето на зъби е свързано. Днес пак ми спореха, че съм си втълпявала за зъбите, но аз виждам резултата.  Laughing Така че споко, излязат ли зъбите, ще прояде. Сега тествам дал и болестите са свързани с никнене на зъби.  Joy
Вече много взех да го мисля Мистър В.  Hug Дано скоро оздравее.

Теди, бързо оздравяване на Марти и дано не започвате отначало с яслата.

# 609
Тони,гледам и У фейса някви френдки са се захванали да работят с квас,да не е няква нова мода тва Wink Mr. Green

Нямам представа дали е нова мода, или не. Peace Аз от преди раждането на Нико исках да опитам, но така и не ми се получи хубав квас тогава. Сега знам тайната. Wink А наскоро една приятелка показа нейния хляб с квас, та се присетих и реших да пробвам пак след порядъчно четене по въпроса отново. Е, получи ми се превъзходен хляб - снимки у фейса. Wink Преди редовно правих хляб с всички съставки на зърното - ядки, брашно, трици, зародиш, дори фибри слагах. Тук ми е трудно да намирам зародиш и домашно приготвения квас ми реши този проблем. От години се старая да водя природосъобразен начин на живот, добре че и мъж ми е на тази вълна - дори в някои отношения повече от мен. Simple Smile Става дума не само за храненето, но и в други аспекти на живота. Е, разбира се, не във всичко успяваме, но се страраем, а това е важно за мен и семейството ми - вярвам, че това е добре и за нас и за децата ни и за обкръжаваща ни среда. Peace

Сега пък ме хвърлихме в оркестъра...Нико скоро изобщо не съм го мерила и теглила, но определено е по-голям от Рая на същата възраст..та ще трябва да взема да го измеря и аз, макар че като гледам, че вече е с дрешки размер 92 - вероятно е между 85-90 см. Ние и двамата с мъж ми сме големи хора, а като гледам солетата Рая и тя така върви....е, поне на височина, та и Нико няма да е по-далеч ми се струва. Thinking

Теди, Луси, да се оправят и Марти и Венци, пък то другото все ще се нареди. Hug Hug Hug

# 610
Тони,издай тайната Grinning И аз преди година-две претърпях фиаско с кваса.

Често правя, обаче ,този хляб:

http://www.kulinarno-joana.com/2009/11/whole-wheat-bread-with-oa … s-and-flax-seeds/

# 611
Луси, как сте? В> оздравява ли най-накрая??? Мислим те, да знаеш!  Hug

# 612
  • Сливен
Днес май е спокойно тук Simple Smile
Ели спинка и аз да се възползвам малко и да св включа тук Wink

Lussy  Hug Hug Hug Надявам се, че вече и вие сте добре Simple Smile Ние най-после сме ОК и се моля да не ни закачат повече вирусчетата на този етап  Praynig

Норе съгласна съм с теб Simple Smile И аз като малка бях по-дребна от моите съученички и приятелки, но после всичко се промени Simple Smile

Tedy, дано се е оправил малкия сладурко  Hug Аз мисля, че може да е по-лесно връщането в яслата и дано бързо свикне отново  Peace

Честит имен ден на Вики на мама Джей и на Вики на мама Диди! Да са здравички, много усмихнати и послушни!
Честит имен ден на малкия сладур на мама Елфи! Да е здрав и много послушен!
Честит празник на всички празнуващи сладури!
Simple Smile Усмихната следобед на всички

# 613
Честит имен ден на Вики на мама Джей и на Вики на мама Диди! Да са здравички, много усмихнати и послушни!
Честит имен ден на малкия сладур на мама Елфи! Да е здрав и много послушен!
Честит празник на всички празнуващи сладури!

ЖужиHug

Desi_shisha, интересна е тази рецепта. Не съм правила подобен хляб.
А тайната на сполучлив квас е да вярваш, че ще се получи и да му "говориш", може и на ум Wink, важна е позитивната енергия и вибрации, които ще изпращаш към него дакото го захранваш с брашно и вода поне 2-3 пъти дневно. Животинките/бактериите, които правят кваса са живи организми и това им влияе. Важно е да се прави и кваса и хляба с любов и с желание и почти винаги се получава накрая страхотен резултат. Peace Grinning

# 614
Едва 21:22 е часът, а детето и ММ спят.Аз понеже останах последна не изкъпана,взех душ и си допивам виното с вас.  Wine Glass

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ДНЕС!!!
Аз пак последна разбрах за празниците.

Голямото печене на сладки започва..чудя се така и така съм у нас и тая седмица дали да не направя малко ванилени кравайчета,ама те до Коледа няма да устискат.От друга страна,Мариела до тогава ще боледува поне още един път ,та ще имам време да направя.   food002   chef

Луси какво стана с колата?Че днес на нас нещо започна да ни се скапва съединителя и май вече виждам как едно 300-400 лв се вливат в колата,лошото е,че няма от къде да дойдат.

Шени,тоя вашия шеф хич нема право на такъв тероризъм,може да подадат жалба срещу него.Не стига,че са намалили болничните като дни,ами и да неможе да ги ползва човек.Ей там оня министър да го чуе това да видим така ли се стимулират майките да ходят на работа. #Cussing out Ох много се ядосах.

За нас-Мариела беше само ден и половина с Т,гърди чисти,дави се от сополите,леко зачервено гърло,педи изписа Зинат ако не спре Т ,но аз не го купих,така или иначе малката не вгидна повече Т. Иначе диагнозата е ларингит.Вчера и днес обаче по някоя врме на деня имаше разстройство,и това ме озъдачава,а и Теди като спомена за боледуването на Марти,пак се замислих  newsm78 ,но  все пак аз Т и разстройството ги отдавам на проклетия кучешки зъб,който виждам,че напира,даже може вече да е пробил,ама смея ли да пипам там-хапе като куче.

Квас,с квас не съм се занимавала,меся пита понякога,все по рядко.

Мариела е с ръст 87 см,кг 12,700-Муше включи се.

Жуж
,радвам се,че Коризалията ви в помогнала,Мариела изяде два бистера,според мен хич не я пресече,направо си откара с хрема поне 10 дена.Вече се сгъсти и нищо няма,но аз тайно капех по един/два пъти на ден антибиотични капки Гаразон(май така им беше името)

Общи условия

Активация на акаунт