С пакости и весели игри, МАЙ-чето светът ще покори! - Тема 20

• 42 066
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
  • До морето :)
Чак сега видях какви са тези тренировъчни гащи.  Laughing Другото което не харесвам, е че не мога да слагам боди. Т.е. мога, но ако се изпусне трябва И боди да сменям.  Joy Обаче не е честно!  Crossing Arms В случая момченцата са с предимство пред момиченцата. На младежа може само да му смъкнеш гащите и да го изпишкаш, а девойките - то си е цял ритуал.  Joy Иначе вдъхновена от вас, днес следобед оставих Ели пак без памперс вкъщи.  Joy Разни експерименти си правя, но определено когато е без памперс дупето ѝ не седи влажно толкова и и изглежда по-чисто, по-сухо и някак си кожата по-спокойна.  newsm78

# 646
Лече, аз не разбрах какво точно е предимството на момченцата. Щото моето все още го обличам с боди и смятам да го правя докато намирам размери. Имам давани от приятелки, които ще му стават със сигурност и следващата зима, когато надявам се памперса вече ще е история. В този ред на мисли имам една съседка, която вече почти не слага боди на момиченцето си, то е 3-4 месеца по-голямо от нашите. Купи му 2 сега като стана вече студено. А аз не обличах боди на Дани само когато температурите бяха над 30 градуса.
А по държанието на Ели наистина личи, че е доста готова за раздяла с памперса. Жалко, че времето не е с вас. Моето диваче изобщо няма никакви проблеми с мокрите гащи. Като пиеше много вода, доста често се случваше да пропусне памперса. Ако не го видя, че е мокър той по нищо не ми го показва. Да не говоря пък как се кротва като се наака. Реша ли да чистим дупето, той точно тогава сяда на земята и се заиграва самичък и даже ми се сърди, че му развалям спокойствието.

Бубе, ние зелето последно го сложихме, миналата седмица. Другите туршии са готови отдавна, а като гледах с какъв мерак заръфа Дани карфиола има защо да не ни стига мястото на рафта в мазето. Очертава се достоен последовател на дядо си и баща си eat Майка му, не я споменавам, ама и тя не отстъпва много на тяхната категория Joy

Гаразона съм го капала и аз в нослето 2 или 3 пъти. Стопира сополите за максимум 2 дни. Надявам се вредата от него да не е голяма, че като знам как хубаво изчиства, ако ни го изпишат пак ще взема. Сега сме със сопол вече 4ти ден и караме само на промивки със физиологичен разтвор и сребърна вода, така каза доки и ако и днес не спре да почна да капя тобрадекс. Това го капахме преди двайсетина дни. Освен това мажа нослето и с кремче от чаено дърво. Уж и то трябваше да помогне, ама ще видим. Като слушам за сополи дето се точат по цял месец, направо свят ми се завива, милите дечица. Моето вече пищи като пред заколение само докато спомена за банята, понеже там правим промивките и ми коства бая усилия докато го успокоя, че само ще мием ръчичките или зъбките там.

Деси Шиша, при нас проблема с бабата не е , че не иска да го гледа, а че много иска да го гледа. Само че след 2 часа прекарани с нея, направо ми се сменя детето. Добре, че поне е рядко вкъщи, че да балансираме положението. Основният конфликт, който имаме ние двете е, че тя иска да и го давам, когато тя си е вкъщи, че да не скучаела, само дето изобщо не се интересува дали аз нямам други планове в това време. А когато пък на мен ми трябва помощта и нея никога я няма. Колкото пъти съм я питала предварително дали ще си е вкъщи, тя точно тогава има важен ангажимент (за което не мога да се сърдя), или не знае какво ще прави тогава (ей това ме влудява).

Муше,  закуската сме я коментирали с теб, ама пак да си кажа аз. Дани предпочита по-твърдата храна, или изобщо всичко, което може да се яде с ръце. Въпреки, че много отдавна се храни основно сам, лъжицата я ползва за да трака в буркана или купичката (много се забавлява на шумовете, които издава) или да разсипва храна с нея (умира си от кеф как капе). Вчера даже му правих клипче как яде кремче с ръце и храни и кончето си. Единственото хубаво за мен от цялата работа е, че така е задобрял с ръцете, че почти не се цапа. Горничката, с която беше облечен беше за пране разбира се, но наистина се цапа много по-малко. А пък лъжицата все някой ден ще почне да я ползва по предназначение.

Вечерното мляко го махнахме с махането на шишето с биберона. Давах по 120мл, но мисля че не съм критерий, защото Дани винаги е пил по-малки количества мляко. Стигали сме само до 150мл, но пък ядеше по-често.

Да се отчета от консултацията в понеделник 80см и 11 300г. За 3 месеца това са +3 см и +1300г. Расте си детето с по сантиметър на месец,  за сметка на грамчетата с които се справя доста по-бързо. Ама той има да си наваксва, толкова много не енаддавал и като бебе.

# 647
  • София
Добро утро, да се включи и аз по дискутираните теми.
Тати - той е издигнат на пиедестал и е най-предпочитаното същество на тази планета. Сутрин като тръгва за работа е голяма трагедия , а завръщането му... няма  такава радост. То се едни индиански танци и подскоци, пищене, смях. За мен това положение е ОК. Така вечер тя се лепва за него и аз съм свободна. Релакса е пълен  Mr. Green Аз съм търсена когато е гладна , наакана или и се спи.
Закуска - сандвичи с кашкавал или яйце и сирене, баничка, кекс с айран, овесени ядки с плодове и кисело мляко, каша с грис, мекици, кус кус.
Мед - не давам
Туршия - ами не я харесва освен кислеите краставички, но яде по малко ( 2-3 колелца)
Памперс гащи - ползвала съм с Алекс. Махнахме памперса когато стана на 2 години, но тъй като беше зима слагах памперс гащи за всеки случай. В 99% от случаите ги хвърляхме чисти. Бяха ми много удобни   Peace
Тези тренировъчно гащи нещо не ми допадат. Нямам амбици да махам памперса на детето преди да е дошъл момента , а Елена определено не е готова за такава стъпка. Най-вероятно пак ще ползвам памперс гащи. Само да ви предупредя , че те не поемат толкова много като памперсите. На второто напикаване заповчат да пропускат  Peace

Как от коледните сладки стигнахме до памперси и пишкане  Mr. Green

Е и аз това се чудя  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Сега съм на вълна торти, трябва да правя една за 24-ти за погачата на племеника

Лусии какво става  с вас. Надявам се Венци да е добре вече   Praynig Пиши , че ви мисля много  Hug Hug Hug

# 648
Адашче, каква марка памперс-гащи ползва?

Джиджонка, огромно е предимството.  Joy Представи си ги облечени в космонавти. При момченцето разкопчаваш ципа, бодито, вадиш пишока и го изпишкваш. При момиченцето трябва да се свали целия космонавт, да се свалят всички гащи-мащи, всичко това да е някак си на топва в ръцете на майката без да е напишкано и чак тогава да се върши работата. Същата работа като ползването на някой ъгъл от мъж за вършене на тази работа, а жените сме прецакани от всякъде. Стискаш и толкова.  hahaha

# 649
  • София
Адашче, каква марка памперс-гащи ползва?

Взимала съм на Pampers и  huggies, една приятелка в момента ползва на ДМ-то и е много доволна.

А за пишкането на момченцата прави не е точно така както си мислиш  Mr. Green .  1-во пишките им са мънички и с дебелата грейка е мисия невъзможна това което си обяснила ; 2- ро в 90 % от случаитесе опикават защото не могат да контролират струята; 3-то тъй като се учат да пишкат в гърне седднали, трудно се "навиват"  да пишкат прави. Това са моите наблюдения покрай синът ми и неговите приятелчета. Тези точки се отнася само до 2-3 годишна възраст. С течение на времето свикват.

# 650
Мерси, ще видя тези в ДМ.  Grinning
За пишкането - чуждата кокошка - пуйка, нали знаеш. Та и на мен затова сигурно ми се струва  по-лесно с момченцата.  Иначе за мъжете знам, че последните 3 капки са винаги в слиповете.  Joy

# 651
Мерси, ще видя тези в ДМ.  Grinning
За пишкането - чуждата кокошка - пуйка, нали знаеш. Та и на мен затова сигурно ми се струва  по-лесно с момченцата.  Иначе за мъжете знам, че последните 3 капки са винаги в слиповете.  Joy
Колко ни е миризлива темата последните 2-3 дни Simple Smile  Mr. Green
Имам една приятелка маше в чантата си бурканче, пъхаше пишката в бурканчето и така детето пишкаше без да разлива...После обаче не знам къде изпразваше съдържанието..

# 652
А, добър ден! Simple Smile

Като ви чета си мисля, че само аз не давам зор за гърнето на Нико. Когато е готов ще го пробвам, сега не мисля, че е на тази вълна.

Луси, как е Венци - оправя ли се?

Моите и двамата реват за мен. ooooh! Сутрин дори като излизаме всички да водим Рая на училище единия ми е в ръцете, а другия водя за ръка. ooooh! Предполагам, че така се извъртяха нещата покрай болната ръка на мъж ми и се надявам да се възстанови равновесието когато се възстанови съвсем, че така не мога до магазина сама да отида. ooooh!

Бабите у нас са игнор. Naughty Не ги щат и това е, което ме устройва идеално за момента, защото свеки от ден на ден става все по-голямо мрънкало и едвам я изтрайвам по половин час дневно на скайпа. ooooh!

Муше, на твоя въпрос отговорът е ДА, ама аз овесените ядки и кус-куса не ги правя течни. newsm78 По-скоро са си с по-гъсти и се ядат без никакви грижи с лъжица - имам предвид че по-трудно падат от нея. Peace Моите и двамата не са фенове на кексове и мъфини се оказва. И като направя баща им ги яде. Mr. Green
За количеството мляко не мога да кажа нищо, щот той суче...ама и последните дни кара предимно на кърма, което крайно нетипично за него и подозирам последните 4 кътника като виновници за това му състояние.
Тренировъчни гащи не съм ползвала с Рая не мисля да ползвам и сега.

Нанди, благодаря за хубавите думи, ама не ми се налага да съм чак толкова търпелива..щото те нещата се случват сами. Simple Smile Ето и нещо специално за теб. Wink
Скрит текст:
Да видиш първите ми хлябове с квас, дето не остават хич. И децата много ги харесват.

Шени, уби ме.

# 653
  • Стара Загора
Преинсталиран ми е компа и е някакъв ад - тая мишка прави каквото си поиска - както си пиша и отива посредата на изречението  започвам да пиша там за мой ужасТ Twisted Evil Пиша по сто пъти едно и също нещо и се влудявам все повече. Утре отивам да го видят защо така прави каквото си поиска. По у нас всеки прави каквото си поиска де....ама и за компа - няма да го преживея Mr. Green
Това със шишенцето - представям си сержа Joy и се виждам гръмната в главата от упор Mr. Green
На Слави свалих пампреса на 2г. отведнъж...даже и пампрес-гащи не ползвах а си мъкнех дисагите с дрехите.
Ох немога да пиша така... Twisted Evil

П.П тръгнахда публикувам....срина се връзката. Втори опит....форума ми заби...
не ми  ден днес а цял ден съм готвила....няма справедливост Twisted Evil

# 654
Тони, аз мълча, мълча и изръсвам по нещо и всички занемяват Joy Иначе и аз не правя постъпки към отказване от памперс все още  Peace
Мен друго ме притеснява - у дома е традиция - откакто сме женени всяка година коледната украса я слагаме първата събота на декември...Тази годна ни се очертава местене точно по това време, носе чудя да вадя ли елхата изобщо newsm78 Нашата елха е около 2 м висока и много кичеста и красива Heart Eyes Когато бяхме млади ММ ми я купи, защото се оказа, че има алергия към боровите иглички, а и аз съм проти врязането и унищожаването на дървета. Онзи ден бяхме в Мосю Бриколаж и малката видя коледния щанд, изтича до него, плесна се по коленете и каза "Ойейе" (Олеле) Joy Joy Joy Та, не знам колко добра е идеята да има голяма елха...Дали да не купя една малка (в саксия) и да я сложа на високо...Или да украсим само стените newsm78 От друга страна обаче тя все ще иска да пипа украсата и да я дърпа, дали това няма да е по-голяма беля - да се катери по мебелите, за да докопа украсата newsm78...Вие какво ще правите?

# 655
Шени, и аз имах подобни мисли когато Рая беше на възрастта на дребчовците, но тя ме изненада приятно. Миналата година украсих още през ноември, но сега ще изчакаме да мине Никулден и тогава...за да разбере и Нико, че има празник. Laughing Тук имаме средно голяма елха - 96 см е и я качвам върху една етажерка, но не е високо, т.е. достъпна е. За Рая проблеми нямам, но този щурак дето си го имам вкъщи - да ми е жив и здрав - ама може и да не оцелее... Надявам се, като 2-3 пъти му кажа, че там не се пита и обясня защо да вземе да разбере, ама да видим. Wink

В България също си купуваме живи елхички в саксия и украсяваме тях, а след това ги засаждаме в двора на Банкя. Имаме само 2, които се хванаха, защото предишните 3 бабата на мъж ги ги унищожи умишлено  Cry докато бях браменна и много страдах, защото си мислих, че ще си растат с Рая, но би. Sad То за мъртвите, или хубаво, или нищо, ама още ме е яд, че така постъпи тогава. Тази година , както и миналата, няма да има елхичка там, но се надявам да попълваме ъгълчето с елхички още дълги години... Heart Eyes

Ох, отплеснах се...та щях да кажа, че и това е добра идея и от колкото по-малки се научат да пазят, толкова по-добре...та не пречи да имате елха с повече внимание към нея и детето. Peace Нико може и да е свикнал с елхата, защото Рая се беше присетила за нея посред лято и ме накара да я извадя, та в юли месец имахме елха насред хола. Mr. Green Ще го видим как ще е тази година, но аз мисля да си украсим елха и стъклата на прозорците и всичко както си правим всяка година. Wink

# 656
  • София
Здравейте.И аз да се включа по темите които обсъждате:
Мляко-не пие от 11 месеца (отказа от раз)
Мед-давам боров всеки ден по 1 ч.л. и в чая слагам.Полезен е за бронхиалната астма.
Памперси-не иска на гърне и това си е.
Закуска-давам попара,принцеси с кайма, с кашкавал, филия запечена с яйце и сирене, филия с масло, пастет.Днес пробвах прясно мляко с бисквити закуска-ама то голяма вкусотия-изпапка се за отрицателно време.

# 657
  • на североизток
Здравейте и от нас Simple Smile

Набързо по темите:
за закуска - както писах от началото на ноември вземаме храна от яслата и съм повече от доволна - хапва макаранои, филийки със сиренце и кашкавал, баница различни видове +чай/кисело мляко, което Ния не обича

Мед
- не давам все още, опитвала е домашни меденки обаче и чай леко подсладен с мед

Памперси
- ползвам от доста време на ДМ и съм много доволна

За коледната украса
- слагаме я през първата седмица на декември, но тази година може и по-рано Laughing

Луси, пиши че те мисля и аз Hug

# 658
Шени, уби ме тази твоя приятелка. Тя не мисли ли за наторяването на градинките?  Joy

За коледната украса - вече ми е коледно, камината гори, свалих си коледни филми... Само сняг ми липсва. Сестра ми има рожден ден на 21.11. Ще го изчакам да мине от хорски срам и след това съм аз. Коледно, коледно, коледно...  Crazy Иначе ние си украсяваме жива елха (то нашето е ела де). Много обичам да ми мирише на нея, още по-коледно ми става. И много, много лампички.  Whistling

Хера, наистина не е справедливо.  Crossing Arms Чак аз се ядосах на компа ти.  Simple Smile

Имам Коледна идея! - искате ли тази година да си разменяме картички?  Grinning Ще си направим тайна група във ФБ (или тука ще си кажем кой е съгласен). Разменяме си адресите на лични и по Коледа - пълна пощенска кутия.

# 659

Имам Коледна идея! - искате ли тази година да си разменяме картички?  Grinning Ще си направим тайна група във ФБ (или тука ще си кажем кой е съгласен). Разменяме си адресите на лични и по Коледа - пълна пощенска кутия.

+ може и дребни подаръци като миналата година Heart Eyes Аз съм за:) Ако никой друг не иска двете ще си разменим  Hug

Общи условия

Активация на акаунт