С пакости и весели игри, МАЙ-чето светът ще покори! - Тема 20

• 42 098
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
Привет,  Hug

Бубе, стискам палци Ралфито бързо да оздравява!!!! Много неприятни са тези вируси... а определено от тези зъби им пада доста имунитета на децата. Tired

Мария, защо зорлем го караш да си мие зъбите? Щом реве, остави го, не го карай на сила - мое мнение разбира се! Peace

Аз пък зъбите на малкия не ги мия, не съм купила нищо за тях, по простата причина, че според мене това е излишно на този етап разбира се. Когато изникнат всички зъбки, когато детето започне да разбира защо трябва да се мият, как и кога и т.н. чак тогава бих започнала да го уча... Същата работа е с гърнето - изобщо не си давам зор... той ще ми реве, ще се плаши, а аз ще го слагам и ще го измъчвам (според него)  Tired

# 76
  • Варна
Според мен за нас вече си е време да се мият зъбите, Валентин е с 12 напълно изникнали зъба. Малко или много, остава храна по тях и това, че е малък не го защитава от кариеси, според мен /нека Марта се включи като по-компетентна/. Той и при миене на главата реве, по тази логика и главата му не трябва да мия... Както и да е, откакто се сетих да си мия зъбите заедно с него, има значително подобрение, радва се като му дам четката и имитира и търка нещо там, дава ми да бъркам с четката в устата му, ама не толкова, колкото ми се иска де Mr. Green. Но все е нещо.

# 77
За да не ме банне модератора-злобар  Twisted Evil, вместо "запис" :

# 78
ние се принудихме да мием зъбите тримата  Mr. Green минахме през 0975092375 пасти за зъбки и сега сме с вадемекум (с ягодка) за сега все още я харесва  Peace но сама си търка само кътниците - резците аз ги търкам със зверски ревове, но няма как Simple Smile вече поне свикна и сама си взема четката като я кача на тоалетната  Crazy

пък аз си искам безгрижната поспаланка ... ама няма

# 79

Моят син има само 6 зъба все още. В Александрия ги "миех" с гумен накрайник, но преди да тръгнем не успях да го намеря и не го взех. Той го беше забутал някъде. По-късно, като се прибрал и шетал из къщи, мъжът ми го намерил  Crazy

Все още нямаме четка, не ползва паста. Като поизникнат още няколко зъба- почваме. Ако намеря хубава, ще му взема електрическа четка за зъби, в къщи всички си мием зъбите с такива (но в Бг ползваме обикновени, колкото да изкараме лятото)

Ралфко от вчера е с диария...все пак...  Tired
Освен всичко друго абоката се измъкнал от вената (адски е трудно да правиш вливания на бебе!!!!) и докато разбера (то не се вижда веднага, а чак като подуе) малко количество от банката е отишла екстравазално и сега ръчичката е с оток  Sad

Сега хем не вливам, хем има нова опасност от дехидратация и вече..откачам  Confused

Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused

Това вместо зеления, че хич не ми е зелено тези дни...

# 80
А, здравейте!
В унисон с темата да взема и аз да мрънкам малко..тук от 2 дни е зловеща жега, в комбинация с влагата и направо ме съсипва. А слънцето е толкоз близо, че имам чувството, че гори направо. Вчера карахме с колата 2 часа и половина, за да може децата да поспят на 24-25 градуса, че в къщи терморегулатора показваше 33 С ooooh! Как оцеляхме не знам. Tired Следобед очакваме дъжда и дано поразхлади още....че в момента е само 28,5 С. ooooh!

Жени, радвам се, за добрите новини. Peace

Буба, дано Ралф да се подобрява вече. Peace

Зъби мием чинно, откакто изведнъж израснаха 8 бр накуп - т.е. от 8мия му месец на Нико. Все още и сам си дъвче четката - има 4-5 само негови. Mr. Green Дъвче ги по цял ден...колкото пъти влезем в банята за нещо толкова пъти се присеща да ги иска и да ги дъвче. Мие се предимно с електрическата, но понякога не я иска и мием с обикновена. Peace

Филип е толкова чаровен!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Какво друго беше?! newsm78 Боже, мозъка ми се размекна от тази жега...не помня. Shocked

# 81
  • София
Ето ме и мен..
Не ми се пише тези дни, много съм тревожна  Sad-моля стиснете палчета за едно мое познато бебенце, което се роди съвсем скоро, но вече е оперирано и не се знае дали ще живее-Господ да му е на помощ, на него и на родителите му! Praynig Praynig Praynig Praynig
 За зъби гледам говорите-Маги умира да си мие зъбите и го прави по 10 пъти дневно-е, не всеки път е с паста, но важното е, че се упражнява детето! Дечицата ни минаха годинка и вече е време да ги запознаем с инструмента четка за зъби по мое мнение! Peace
Бубе: Пак ли се подредихте с болести newsm78 Много съжалявам, че ви се случва така! Аз, като не смея да им слагам системи вкъщи и си ги лекувам с бабешки методи-давам им чайче от мента и разредена кола на всеки 5 мин. по 1 ч.л. и Вомитус хил и разни смекти, ентероли и все от този род неща! Peace Много се надявам скоро да се похвалиш, че сте добре! Hug
Тони: Надявам се при вас Т да се нормализира и да нямате поводи за оплакване Peace
Хоупи: Неустоим е този Фифо-космонавта, много голям сладур! Peace Hug
Муше: Hug За мен винаги е удоволствие да си общувам с астралната си близначка и да ти помогна с каквото мога! Peace Hug
Ние на кратко: Изпразнувахме РД на Викито(скоро снимки във ФБ!), сега го приготвям за лагер на Кранево, Кики е добре-расте и става все по-непослушен! А Маги-за нея просто думи нямам- помита всичко след себе си, събаря маси, чупи предмети, яде камъни, непрекъснато мрънка, защото и избиват 4-те кучешки зъба наведнъж ooooh! и вече казва по 3 думи една след друга-"мама да папу "(мамо дай ми да папкам), "баТКОООО НАМА ГО"(и кърши ръце), "ало тати ла"(ало тати ела си) и още такива подобни! Вече сме цели 10700  и 78 см.-диетата не помага, дебелеем си яко (явно някой ме лъже, че не и дава хляб #Cussing out)
 Скоро заминаваме пак на моренце-този път на Лозенец, надявам се да изкараме хубаво и да се заредим с позитивна енергия за новата учебна година! Hug

# 82
  • Сливен
Минавам да се отчетем и тук от днешната консултация Wink
Елито на 1 годинка и 3 месеца е висока 76см (+3,5см) и тежи 8950г (+850г) Simple Smile

Скрит текст:
На мама фината принцеса: http://prikachi.com/images.php?images/664/5161664N.jpg

Бубе дано Рафи е вече по-добре... Praynig  Hug

# 83
Прегръдки за милия Рафи! Hug Hug Hug

# 84
  • До морето :)
Гуш за Ралфи! Бързо оздравяване!

За Зъбите - мия ги още с гумения накрайник. Трябва вече да й взема четка. Но 10 пъти да ѝ мия очите в банята, 10 пъти ще мрънка за четката си. Много ѝ харесва, но сигурно сега я болят много венците и не ми дава долните зъби да ги мия. Още 2 броя за героя и се отървавам от зъбоникнене за половин година  Joy

ФИФО И ЕЛИ СА СТРАХОТНИ! ЦЕЛУВКИ ЗА ДВАМАТА МАЛЧУГАНИ!

Марте, стига и ти с тези диети, че ме ядосваш. Я, ще ти дам нова задачка-закачка. Измисли как ще се видим, като отивате на морето.  Naughty

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 21:26 от Лече-Буболече

# 85

Мартеее. и аз пробвам първо с обикновени или бабини илачи, но.....щом се стига до системи, значи не помагат  Tired

Щом почнат да повръщат първата ми работа са свещичките вомитусхил през час+ глюкоза през устата, чай от гюзум/джоджен и спирам храната, но..както обикновено това не помага, а аз виждам, че детето ми зазлява, отпуска се..колко му трябва на едно бебе да се дехидратира..
При децата всичко се развива ужасно бързо. А един ацетон, като резултат от ацидозата от повръщане/диария може да бъде дори фатален за всички паренхимни органи ако не се елиминира веднага!
Изобщо..това е състояние, което е много махнато и трябва веднага да се овладее....
Айде сега като не повръща и има разстройство, и няма системи, оводнявам през устата, но като повръща- нямам друг избор и за да избегна по-тежки състояния се налага да пускам системи  Crossing Arms

Действително навремето като си избирах професията и като казах, че "ако не го работя поне ще бъда полезна на семсйтвото си", нямах никаква идея колко права ще се окажа всъщност  Rolling Eyes

Мерси на всички за подкрепата   bouquet  Hug

П.С. Снимките, които сте показали съм ги видяла у ФБ и съм ги харесала  Sunglasses

нбЗавид, завид и на всички, които планират още почивки на море  Heart Eyes Аз нали съм си на морето..го виждам поне веднъж седмично, когато гледам да ги заведа моите младежи да полудеят, а аз да се заредя позитивно от слънцето, пясъка, мириса и допира на морето  Wink

# 86
  • Варна
Мойта пък умира от кеф като й мия зъбите, няма такова зяпане  Laughing Аз също мисля, че е време вече децата да свикнат с четката, особено ако имат кътници  Peace Ние си ги мием от доста по-рано, не толкова заради "миенето", колкото заради това да се създаде като навик. По същия начин и с гърнето - може да не знае защо седи, ама поне като го види сваля памперса и сяда  Laughing
Бубе, дано се оправи бързо Ралфи  Hug

А Фифо и Ели са страхотни сладури  Heart Eyes

Аз да питам, въпреки че е обсъждано - колко време след като спрем да кърмим е добре да се отиде на профилактичен преглед при мамолог?

# 87
Аз да питам, въпреки че е обсъждано - колко време след като спрем да кърмим е добре да се отиде на профилактичен преглед при мамолог?
Поне 6 м.

# 88
мараба,банда Sunglasses

вчера акустирах на "родна" земя и естествено ви започвам както си му е реда  Naughty направих кратък анализ на изписаното и определено мога да кажа,че има 2-3 за черни точки,няколко с НЕизвинени отсъствия и най-интересното е,че има хора,които определено си заслужават червените точки(само не ми е ясно моето отсъствие ли ги е подтикнало да се разписват,или просто са решили да поддържат темата Mr. Green)

сега ще ви разкажа малко за нас и междувременно ще ви коментирам,там където има какво Naughty

престоят в СЗ започна не толкова благонадеждно,но завърши ок,да не кажа,че от днес вече ми липсва Whistling така е като попаднеш на точните хора и на точното място Peace душе  Hug
след това дойде и така дългоочакваното море,което както ви се похвалих още тогава го започнахме с най-глупавото възможно време на света Mr. Green въпреки това за 3 дни мога да се похваля с не лош тен Sunglasses В. не беше на себе си от възторг,по цял ден по разходки с баба си и дядо си,малко на плажче,където обезумяваше от щастие и яко млатене на де що храна има Crazy мисля,че той си почина най-добре от всички Mr. Green както винаги за мен беше удоволствие да бъда в една компания с Мариетката и Мариса и е разбираемо да съм от доволна по-доволна от престоя си там Peace
така съжалявам,че не ви снимах клип на В. във водата - е,нЕма такъв филм Crazy той е като луд бе,преди се оплаквах,че така се държи с по-големите деца,но онова не е било нищо в сравнение с тва Mr. Green аз и брат ми се потопихме по веднъж за целият ни престой,щото умираме от студ(мноУ сме зиморничави и двамата Mr. Green),а този малък дЕвил не искаше да излиза от водата,не му ли беше студено на тва хлапе,идея си нямам Whistling в общи линии лафа идва да каже,че догодина или го пращам с баба му и дядо му на море,или остава в СЗ,а майка му отива сама на море Mr. Green аз ако съм сама с него - ще ме приберат все от някоя институция,а ако сме двамата с баща му и той - ще има развод,дори и без да сме женени Twisted Evil
след това обиколката ни продължи с Враца - смело мога да заявя,че това се оказа най-доброто място за В. Heart Eyes спеше като за последно,ядеше също като за последно и ревеше пак като за последно Joy много се притеснявах за самото пътуване до там,но то се оказа песен,нищо че аз и майка се правихме на шутове през част от времето,но тва да ни е кусура Peace
единственият минус на пребиваването ни там беше,че В. се обзаведе с мноУ як маймунски гъз Mr. Green таквоЗ чудо не ни беше спохождало,мога да кажа никога,кво стана сЯ на дърти години,не можах да си обясня Crossing Arms казвам ви хора,направо на рани,ей така от нищото ooooh! мазах със Судокрем и лайка и мога да кажа,че има някакво подобрение,но може и да не успеем да се разминем само с тва Tired по този повод се присетих за Жу,че те преди време имаха такъв проблем с Ели,но не можах да се сетя как се спасиха Thinking Жу,ако четеш,искам отговор на тоЗ въпрос Peace

молитвите ми към Господ намериха отклик и в крайна сметка цялата тази обиколка и воаяж се оказаха ок и без значителни здравословни проблеми Praynig е,да,пихме малко Фитолорче,пръсках морска вода У носа,малко вит.С и разни такива екстри,но като цяло мога да кажа,че беше чудесно Peace
като сме на темата да кажа,че онзи спукан капиляр,за който бях оревала света - изчезна Whistling не знам дали вит.С помогна или просто така се случи,но важното е че се случи Naughty

и отново на темата,споменах и У фейса - тоя моя балетист кво ще го правя не знам ooooh! имам чувството,че умишлено ходи на пръсти за да ме дразни Twisted Evil по принцип може да стъпва на цяло стъпало,много пъти и така си ходи,но реши ли да бяга,бърза или подтичва си е изцяло на пръсти Mr. Green някой имаше подобен проблем май,кво стана и как го реши,че взе да ми става леко усилно по темата Crossing Arms педи иска да ме остави за около двете години за ортопед,за нея проблем нямало,но нещо взе да ме стяга гърлото мен и ще се ходи пак на частно ми се струва Twisted Evil

леле,мога да ви разказвам истории до утре,но да взема да кажа нещо и по вашите неволи и да се чупя Whistling

Бубе,стига вече бе Whistling кво да ти кажа,освен че стискам палци нещата да минават и да заминават и да сте 6 отвсякъде,че яко се напати и ти с тези твои престои в БГ Hug

Женка,аз честно да ти кажа ти изтървах някъде У навалицата проблема,който си имала,но се радвам,че всичко е ток и жици и си по-спокойна вече Hug
ами в тази връзка и аз да се оплача - като бяхме на морето си открих топче под мишницата и съм хеви метъл отвсЕкъде Crazy предстои ми преглед при мамолог,който ще се състои не по-рано от 5 септември и силно се надявам да не се гътна дотогава Mr. Green що само гадости ми се случват,не моА си обясня Twisted Evil

Марте,имате силно стиснати палци от мен за малкото човече Hug охоо,още едно моренце,нека ви е зле Sunglasses

зъби-мъби - мия с накрайника когато се сетя,щото аз вече не моА се сетя за нищо,тва дете определено ми изпива мозъка отвсЕкъде Mr. Green но пък съм забелязала,че ни гледа доста обстойно докато ние извършваме таЗ дейност Wink

абе чЕкайте бе,аз имам още за мрънкосване - откакто се върнахме У Пловдив В. не иска да стои в кошарата,разбирайте цял ден е след задника ми,не ме оставя и за секунда свободна,не иска да стои в стола за хранене(разбирайте след като се нахрани)и изобщо не иска да стои никъде Mr. Green свърши ми живота,хора Mr. Green днес спа около 2-3 часа(вече е твърдо по веднъж на ден) и аз използвах момента да си свърша офисната работа,да изгладя пране като за един хотел и да пооправя из къщи(а аз къде съм У цялата схема Mr. Green)тая работа не ме кефи и ще трябва да вземам мерки Crossing Arms
освен това исках да питам Герито,преди време бяхме говорили за въртенето на главите на хлапетата и тя беше споменала,че Едика си въртял главата,но тогава не разбрах по какъв начин,щото аз отново съм филмирана - В. си върти главата като малоумен настрани,все едно казва НЕ,страшна работа и тва го прави от едно известно време,което погледнато отстрани е доста налудничаво Twisted Evil някой с подобен трик? Mr. Green

уф,въртя,суча и все към себе си и моите неволи се връщам,така че ще ви оставям  Peace не се притеснявайте тези дни ще влезна в час и ще ви коментирам доста обстойно Naughty

п.п.не сте болднати,щото ме мързи,а и нЕмам време,тъЙ че четете ме внимателно и който си открие името или някакъв бегъл намек за него,да се включва без да се стеснява Mr. Green

п.п.отивам да качвам снимки У фейса,да ни видите кви сме Убавци,кви сме дУолни и кви сме фИешъни....и те така Joy Mr. Green

# 89
Луси, Линолафет е идеален за подсечено дупе.

Общи условия

Активация на акаунт