С пакости и весели игри, МАЙ-чето светът ще покори! - Тема 20

• 42 261
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ей , пак се затрихте всичките  Crossing Arms
За Варненки  ясна работата - ходят по срещи, но другия народ къде се покри  Thinking
Точно си мислех сега с кафето да почета малко темата , а то няма какво, срамота  Naughty
Лусиии какво става с теб?  Понеделник мина , а ти нищо не си писала  Tired Притесняваш ме много Rolling Eyes Надявам се да си добре  Praynig
Ние сме .... горе-долу. Алекс се разболя в събота. Два дена ми поддържаше  40 градуса температура, но вече е добре. След него и Елена , но тя пък само с повръщане и разстройство го изкара. Май вече и тя е добре.
 Именния ден мина страхотно. Всички харесаха тортата ( и холандците) изяде се цялата и допълнително си искаха  Wink. Големи хвалби , голямо чудо беше, чак ми стана неудобно  Laughing
Ами това от нас за сега.  Лек ден на всички и да пишете, ей  Naughty

# 196
ей мЪ на - жива съм  Mr. Green

държах да мине днешният ден,който беше черешката на тортата,относно ходенето по лекари,за да мога да седна и да напиша нещо завършено...или поне така се надявам Whistling

значи,отидох на мамолог още в петъка,просто нямах сили,нерви и желание да чакам до понеделник - потвърди се диагнозата - фиброкистозна мастопатия на двете гърди Peace дет се вика поне рака си спестих  Mr. Green мамолога беше категоричен,че топчето под мишницата е лимфен възел и когато аз на излизане от кабинета попитах "все пак да не е някой лимфом",той беше готов да ме изрита с шутове навън Crazy като цяло беше готин и приветлив  Wink снима ми лимфния възел за спомен и ме отпрати по живо,по здраво  Whistling

от там се засилих като луда на кръвни изследвания,щото аз бях убедена,че работата отива към умирачка Mr. Green те,на пръв поглед се оказаха добри,но на втори - не чак толкова  Crossing Arms и тъй като на мен лично не ми трябва лекар за да ми разчита изследванията,на две - на три си поставих диагнозата,а именно,че имам някаква лека инфекция в организма,проблемът беше,че не можех да измисля от какво Twisted Evil поради тази причина реших да отида да издразня педи и да я подпитам кво се случва  Mr. Green

днес бях при нея и тя потвърди моите съмнения и започна да ме разпитва тва да не ме боляло,онова да не ме боляло и след като аз отрекох всичко,тя просто се предаде и каза да го наблюдавам този ми ти лимфен възел и ако вземел да расте,да отивам на биопсия Naughty

да обаче мен тва не ме устрои и реших да се замъкна и при гинеколога,който ми откри мастопатията и ме засили към мамограф Crazy той също видя топчето и беше категоричен,че е лимфен възел и не е рак Mr. Green за кръвните - отново моята диагноза,без обяснение откъде и каква е таЗ инфекция Crossing Arms (определено започвам да го свързвам с епилацията,просто нямам друго обяснение Rolling Eyes)

и след цялата тази одисея и ходене по мъките,се кротнах с подутия си лимфен възел,незнайно от какво и не дотам убедена,че това е именно лимфен възел  Mr. Green опасна съм,знам  Mr. Green
дали скоро няма да разлепят снимката ми по всички болници и да пишат "достъп - строго забранен" Twisted Evil

лечение - неназначено и за мастопатията,и за възела ... дет се вика - седи кротко и си чакай реда Mr. Green

ако си мислите,че с това приключва моята лекарска одисея,жестоко се лъжете Naughty
започвам с разказа за В. Crazy

днес бяхме на ортопед(нали забелязвате уникалната ми активност по лекарските кабинети Mr. Green) - стъпването на пръсти,както си и мислех не се оказа толкова безобидно Naughty ортопедът твърди,че имаме скъсяване на ахилесовото сухожилие,което ще рече,че или се оправяме с домашен масаж,или физиотерапия,или операция  Crazy разбира се,за операция каза,че е твърде рано да говорим,но масажът вкъщи е задължителен плюс обувки доста по-високи(направо тип бота,ботуш),твърди,които да държат стегнат крака и да не позволяват да стъпва на пръсти Peace въпросните обувки ще трябва да ги носим И вкъщи,за да няма друг избор Peace

честно казано доста се постреснах,щото мернах тук и там из нета,че нещата не са много ок с тази диагноза,особено ако се изоставят и не се обърне внимание на време,но при нас лично се надявам да не сме изтървали влака Whistling

освен това днес бихме и последната ваксина и косата ми няма нужда от преса,поне за момента  Mr. Green дадох Нурофен предварително,дадох и преди малко и се надявам утре сутринта да го видя свеж като репичка Praynig

оказа се,че не сме свалили,но не сме и качили този месец - 11200 и близо 83 санта,следваща консултация - догодина  Naughty (хмм,не ме ли разкараха твърде бързо Mr. Green)
ще пием пробиотици за непрестанното акане и те така  Sunglasses (бтв,нормално е да не качва нищо с тва право черво Mr. Green)

мисля,че с това се изчерпват лекарските ни похождения и искрено се надявам в близките месеци да нямаме такива  Praynig
не си мислете,че не треперя всяка сутрин като се събудя дали лимфния ми възел не се е увеличил и ръката ми е вечно там завряна - да меря и да изследвам...щото там пък за операции и тем подобни изобщо не ми се мисли  ooooh!
въпреки всичко се надяваме това да е най-лошото,което ни е било писано да преминем  Praynig

в интерес на истината нямам нищо различно за споделяне от последният път,освен че вече сме с нова мъжка прическа и още по-нахални от миналата седмица  Mr. Green Joy

лично аз искам да се връщам вече в офиса,писнА ми да си стоя вкъщи и ежедневието да ме убива бавно и мъчително Whistling да,знам че сигурно ще роня крокодилски сълзи в момента,в който трябва да го пусна на ясла,но наистина аз не съм за такъв асоциален тип съществуване - просто умирам малко по малко ooooh!

днес се видяхме с Друзи(помните ли Друзи Wink)нейните кукли са толкова порастнали и такива сладурки,а от Иринка-мишелинка няма и помен,сега е с 2 кила по-лека от В. Crazy беше забавно и разтоварващо,а и не се бяхме виждали от една година с нея Sunglasses няма грам време за темата,тъй като от няколко месеца се нарежда в отбора на мамите,чийто мъже са в чужбина и е луднала сам-сама У Пловдив с двете деца....нооо,такъв е животът,то и аз като едното нищо скоро да се наредя в тоЗ отбор Mr. Green

искам да благодаря на всички,които стиснаха по едни палчета за мен и ме мислиха Hug Hug Hug
Нелли,с теб специално се надявам скоро да си поговорим като хората,че много ми липсваш Hug

и наистина къде са всички Mr. Green бях казала,че следващият път ще обявявам поименно теЗ с неизвинените отсъствия,но извадихте късмет,че поста ми пак стана километричен....
а варненки ако си мислят,че тва,че ходиха да гуляят по чукарите ги оправдава - са в жестока заблуда Naughty даже на тях по две неизвинени,че не ни поканиха Mr. Green Joy
момичета,страхотни сте Hug
и аз искам среща - национална,регионална,областна,местна....нЕма значение,купон да се върти и то до зори hahaha айде на пролет живот и здраве(че то при мен е малко под съмнение) росни,пресни,ще завъртим една на високо равнище,па квото сабя покаже Sunglasses

като за последно да споделя едно свое мноУ голЕмо притеснение - все ми се струва,че В. яде много малко Mr. Green ами извинявайте ама той има една закуска и трите яденета от кухнята,от които едното е десерта,млякото вечер почти тотално го отказа,дори и да пие е не повече от 90-100мл.,и да кажем през деня млати по 1-2 банана,тук-таме ябълки,солети,бисквити и това е!!!според мен това изобщо не е достатъчно за дете на неговата възраст Naughty
да не говорим,че киселото мляко напоследък хич не го долюбва,което ще рече,че и то отпада от репертоара Crossing Arms
ааа,забравих да кажа,че при нас количеството не е като при повечето от вас голямо,а е цифром и словом 240гр. - ни повече,ни по-малко Naughty(и трите яденета от кухнята)може би и сутрешното му е там някъде Rolling Eyes
та,къв ми е въпросът - това цялото нещо плюс два пъти АМ на ден той ядеше като беше на 10 месеца,сега е на година и 4 месеца и отказа дори АМ Crazy е,кажете ми вие на мен - как аджеба му стига тоЗ порцион Mr. Green аз ли нещо не схващам,или всичко е както трЕбЕ Thinking

хора,вижте кво,изоставям ви....аз съм мноУ сладкодумна,но трябва да има и кой да ме изчете Mr. Green 70% от вас нЕма го направят,тЪй че е излишно да се хабя Naughty
а на останалите 30 - мога само да кажа,че ги обичам Wink Hug

п.п.сори,че почти не отразих никой,но тоЗ път трябваше да отразя себе си и то подобаващо Mr. Green

# 197
Ехе Люси, ами то менюто на В. на мен ще ми стигне! Екстра си е детето, моята А. ще яде само едното от кухнята цял ден.

# 198
  • Варна
Лусиндоо ти не си наред  Laughing Стига си го гледала под микроскоп този прекрасен В.! Сигурно 50% от децата тук не изяждат и на половина от това което си изброила от менюто на В. Например Симона е висока колкото Венцулили, а още е 9кг и не е наддавала от как стана на 1г. Тъй че си е много добре В., те сега не се спират, тичат по цял ден, колкото и да изядат трудно ще качат нещо.
А това за лимфния възел... абе сигурна ли си че не е наистина от епилацията бе? На мен ми се е случвало преди години, подува се адски, зачервява се и боли, седи поне месец и изчезва. Но беше от подкожен косъм, който не може да пробие. От тогава не ползвам кола маски и епилатори по такива места  Stop Чувството е ужасно, боли доста. Теб боли ли те?

# 199
Луси, едно голямо гуш Hug и много цАлувки за теб и за В  love001 изчетох целия ти пост Wink

За количеството храна не се притеснявай ни най-малко. Според нашата педи дажбата храна на 1 хранене е 200мл до 3тата година. Казва, че ако на някое дете това количество не му е достатъчно, то е по-добре да има повече на брой хранения, отколкото да се дава по повече на 1 хранене. Другото е, че растежът в тази възраст се забавя и е напълно нормално сега децата ни да ядат по-малко отколкото на 10-11месеца, това е и причина точно в този период повечето от тях да станат доста претенциозни към храната. А за акането, ще взема да последвам примера ти с пробиотиците. Мен лично не ме притеснява да ака по много, ама ако пък нещо не е съвсем наред, то ще подействат благоприятно.

Аз да се похваля, имаме си ново легло (добре отлежало в гаража повече от година) и нов матрак. Дани ще има възможност довечера да рита и пикае на воля на новичко и чистичко newsm68.

Днес у нас е заработила консервената фабрика. Направихме чудна лютеничка за вечно гладния звяр, който е на гости на баба си и дядо си. Да видят и те хубаво ли е Laughing

# 200
  • София
Ами-да взема да се разпиша и аз, че от доста време не съм го правила bowuu
Лусинда: Не знам за другите, но аз като видя твой пост и го чета "от игла до конец" Peace Ама този път си надминала себе си-следващият пост очаквам да не се побира на една страница! Wink
За лимфния възел: Много си се шашнала, често се случват такива неща по най-различни причини (от инфекциозен характер), които ние дори не разбираме! Просто го наблюдавай без да се шашкаш! Peace
За мастопатията: Еми не е от най-добрите неща, но не е и нещо страшно Слава Богу  Praynig Peace Hug
За мистър В.": Според мен яде чудесно детето! bowuu Ако си навита можем да си ги разменим за малко с Маги та да видиш как е, когато със събуждането се изправя и с безумен поглед пита "ПАПУУУУУУ?" и напоследък" НЯНЯ?" ю(това пак е ядене!) и така сме до лягане! Мисля, че ако ги разменим ще си начешем крастата и ще оценим обратната цитуация! bowuu
Нелили:Страхотна торта си направила-мернах я във ФБ-браво!!! Peace
Гале: Надявам се, че вече си в групата на здравите? Praynig Peace Hug
Тони: Със сигурност не ви е лесно на вас сега-нуждаете се от време за адаптация с новата ситуация! То..всяко начало е трудно, но хубавото е, че децата свикват по-лесно с новостите от нас! Аз, и двете момчета съм ги дала направо на ДГ на 3 г. навършени и 2-та пъти съм ревала като магаре като ги оставям първите дни! После свиквам и те свикват-кой по-бързо, кой по-бавно! Ето например Кики-от начало не обичаше детската и плачеше често, а сега ме тормози от 1 месец да съм го заведяла,че вече не му е интересно у нас! bowuu Успех ви пожелавам от сърце! Hug
Мариети: Пиши как е минал вашият празник! Колкото до ваксините-не бой се! Hug Аз, като почти нямам ваксини (заради алергична реакция) пък все още съм жива и здрава! bowuu
Сега малко за нас: Не ми се пише тези дни, защото съм затрупана от проблеми, най-лошият от които е, че ММ вече е безработен! ooooh! Надявам се скоро да се промени това положение, защото с моите 240 лв. от глад ще умрем! Twisted Evil Налага се сега аз да компенсирам и да поработвам, той милия ходи на снимки, вади документи-направо е луднал и ние покрай него! #Crazy Стиснете ни едни палчета тези дни да намерим успешно замесител! Peace
 Не знам помните ли, че ви писах, за едно бебенце на моя позната, което имаше огромен проблем-благодаря на всички, които му стиснаха палчета и се помолиха за него! Hug Hug Hug
 Родило се е с диафрагмална херния и тънките черва са били в гръдната кухина! Веднага са го оперирали и са ги върнали на място, на за съжаление единият бял дроб се е развил само 1/3! Въпреки всичко обаче то е добре, диша и вече си е вкъщи при мама и татко и кака! Peace Hug Казали са много да го пазят от инфекции и да се надяваме да се поразвие поне още малко дробчето, за да няма дихателни проблеми! Peace
  Иначе децата са добре: Маги- новата мода е, че иска да се катери по всички пързалки, а не може и пищи до безумие, докато някой не я качи горе! bowuu Вече тича свободно, хапва си добре, има налични 16 зъба с тенденция да станат 18 , общо взето няма нови умения, но аз и не давам зор за гърне или за хранене сама!
Кики: Няма търпение за новата учебна година (ще бъде предучилищна в ДГ), почернял, разхубавен, влюбен в няколко момиченца ( и те в него) ooooh!
Вики: Моята гордост!!! bowuu Hug Върна се от лагер и на централна гара учителката слиза и се насочва към нас с думите:" Вики е прекрасно момченце, умно, възпитано и добро-можете само да се гордеете,че сте възпитали такова невероятно дете" Laughing Peace Hug Е-какво повече да иска човек от живота! bowuu
Завършвам позитивно и с оптимистичен поглед към бъдещето-вярвам в себе си, в близките си и че всичко хубаво тепърва предстои! Peace Hug

# 201
  • До морето :)
Брееей, колко сте се разписали  Grinning

Адашче, то как няма да ти хвалят тортата, то чудо, то приказ.  Heart Eyes

Лусиииииии, виж к'во, ако беше нещо лошо, нямаше да трЕба да се ровиш и под микроскоп да гледаш всичко. Нали знаеш, че лошите новини идват бързо, така че до сега щеше да разбереш. Ще те разочаровам, ама ще живееш, нЕма се отървеш тъй лесно.  Crazy
За В. - малко ядял?!?!?! Стига глупости, по колко искаш да яде, колкото теб ли. Сега от игри и пакости просто не му остават време и сили за ядене.  Mr. Green
И аз те обичам (с това доказвам, че съм от 30-те %)  Flutter

Джиджонка, ха честита ви спалня, сега една сестричка на Дани.  Whistling

Марте, браво за похвалата на Вики, чак на мен ми стана гордо.  Grinning Съжалявам, че така са се стекли обстоятелствата с ТМ, ама нали знаеш "Всяко зло за добро", та сега ще си намери някоя по-добра и по-високоплатена работа, та сигурно и повече време ще прекарва с вас.  Hug
Силно стискам палчета бебето на вашите приятели да се пооправи още малко и да си имат една живо и здраво палавниче.

Тони, радвам се, че Рая е доволна от градинката и Софи.  Hug

Мариетка, не бой се за ваксините, ние имаме още 2 да бием, вие 4, не е кой знае какво (ако вашите не са и 3) Та колко ви остават в крайна сметка? Ама не са много.  Hug

sendy , и ние сме така, по 100 пъти вечер мрънка, за биберон, за вода.  Thinking Искам сън, но не и в този живот. Кой спал - спал. На времето да сме спали, а не да сме правили други работи  Rolling Eyes

За нас - ох, за нас. Елена вече 3 седмици я мъчат последните 2 кучишки. Ужас! Само ги чекне, драпа, мрънка, писка. До сега толкова дълго никнещи зъби не сме имали. Но поне намаляха лигите и това ме води до мисълта, че скоро ще пробият.  Praynig Иначе Ели е пълна фурия, помита всичко по пътя си, вратите не я спират, бърбори, командва ме както си иска. Дърпа ме за ръката и докато не ме закара където иска, не ме оставя на мира.  ooooh! Все повече ѝ се обогатява речника, МАМА ѝ стана любимата дума (за мой ужас  Mr. Green ), не ме пуска никъде да отида, да е лепната за мен.  ooooh! Тя ако тръгне някъде с някой - няма проблеми, но аз без нея - цялото село я чува.  Shocked Но е станала много страхлива. Едно момиченце на нейната възраст все я удря и тя само като я види и бяга при мен или вдига ръчички, за да се отбранява. Много гадно ми става. И сега като види някое ново дете се дърпа от страх.  Sad
Друго, друго... а най-важното - от два дни не мога си изхраня детето, което много ме радва. Яде, та се пръска по шевовете. И не иска пюрета, само домашна храна, ние да сме я сготвили.
И още имаше, ама не помня.
А, спряхме млякото преди сън. Без рев, без драми.  Whistling

# 202
За В. - малко ядял?!?!?! Стига глупости, по колко искаш да яде, колкото теб ли.

А, тя Лусинда със сигурност яде по-малко от него...

Луске, душке, стЕгни се в кръста – и с топчето, и с яденето на В., и изобщо. На теб всичко ще ти мине (само че хапвай малко по-редовничко, ако може). Майките кучета ги яли. От всичките ти притеснения може би най-вече на стъпването на В. да обърнеш по-особено внимание. С масажи и обувки би трябвало да се оправи, след като докторът това ви е предписал. Аз съм чувала, че някои деца стъпват така на пръсти, защото мускулатурата на прасците им е по-слаба и така тялото само си знае да я подсили. Ама не знам дали има нещо вярно в това.

И стига с тея лекари! То и здрава да си, като отидеш, ще ти намерят все нещо. Четох за едно изследване наскоро, че ходенето по лекари може да ти довлече здравословни проблеми, които не си имал, защото дори и да имаш нещо нередно, е възможно то изобщо да не ти пречи на живота. Но забележат ли го, почват да го лекуват и то се активира. Да не говорим, че като се почнат лекарства и се разболяват други неща... Тъй че, спри се!
Абе аз много говоря, ама понякога и аз се шашкам за кво ли не...

Марта, браво за Вики! И аз се гордея, че те познавам, дето си го отгледала.  Mr. Green И Кики, и Магелана така ще ги отгледаш, сигурна съм, само да сме здрави!
За бебенцето – дано дано всичко се оправи!!

Мариетка,  Hug

Такаа, сега хелоу! От толкова отдавна не съм се включвала, че направо не знам кво да разкажа...
Към момента работа-децата-работа-децата и все тая въртележка.

Ники прави всякакви маймунджулуци и ми е много смешен непрекъснато, дори се е научил да се смее като Туигъл (там Туигъл и Елби от Мечето Ръкспин, ако някой си го спомня изобщо още от динозавърските времена).
Иначе все още се буди да яде нощем по веднъж, пие АМ преди лягане, не яде особено много, освен много плодове и кисело мляко, които за сега обожава. Кухнята я яде избирателно, но като че ли напоследък малко повече му харесва, или просто свикна. Но далеч не яде колкото В. (Луси, чуваш ли?) А може и всъщност да яде, ама аз не му давам толкова. Не го храня много често, честно казано.  Mr. Green ....
Още спи два пъти на ден, не пие и не яде сам. Но пък си измисля всякакви игри, които дори кака му копира, щото не може да си ги измисли сама. Доста е изобретателен.

В началото на седмицата ходихме на доктор, щото цялата му устна отвътре беше бяла (все едно цяла нощ е люпил семки). Мислех, че е от усиленото смукане на биберона, щото не я пуска по цяла нощ (излизоха му точно двата кучешки), но понеже продължи няколко дни и го заведох да го видят за всеки случай. Докторът каза, че са афти (най-вероятно от мръсотиите дето си бута в устата), щото като отвори беше пълно и по бузите навътре, даже и малко по гърлото. Каза да мажем с Дактарин и течен Йодасепт, разреден с вода, но това второто посмъртно не мога да му го набутам в устата. Дактарина го яде като сладолед.

С Мартина пък ще се готвим за новата учебна година в детската градина, а сега е за два дни с баба си да прави лютеница. Мисля да я записвам и на балет в една школа, освен купищата занимания в детската.
Средата на август бяхме само двете с нея за 1 седмица в Берлин при кумата ми (нейна кръстница, която е бременна с първо) и си изкарахме чудесно, но вече го забравих, щото беше преди 3 седмици. На нея много й хареса там (дори като се къпеше каза, че водата дето течала от душа й била някак по-хубавка и топличка  Shocked) и каза, че сега искала да ходи в Португалия, щото в Германия вече е била. Все едно само тея двете държави съществуват, ама нищо чудно да си го мисли, щом ме попита дали кучетата в Япония също са с дръпнати очи?! (пардон, значи и Япония съществува..). Там (в Берлин) освен че беше като Маугли (пипаше светещите букви по рекламите и се возеше като луда на всички ескалатори, които видеше), много се забавлявахме – ходихме в Леголанд, в зоологическата градина (където имаше детско зоо и децата могат да хранят и галят животните) и се возихме на балон в небето.

Друго какво – мина пак и тази година и тва си е...

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 10:26 от SYMa

# 203
Ей,Сима, включи се най-накрая Hug
Много хубаво сте си изкарали,браво!

Марте,няма по-хубав комплимент за родител!Браво на Вики!

За нас-срам,не срам,пак имаме майстор у нас LaughingСлед петмесечно търсене,успях да намеря майстор,който да ни пренареди дюшемето.И най-важното,започна вчера по обяд и тази вечер в седем беше приключил.Този филм не го бях гледала,майстор да си спази срока на 100 процента!Какви неща се случвали по света...

Инчето е доста крива,един зъб я мъчи от доста време,не успява да пробие и това е.

Преди няколко дни,едно дете се приближи до нея и я бутна,без видима причина.За мой най-голям ужас,моментално възприе този модел на поведение и току сбута някое дете,а аз ходя и се извинявам на детето  и майката/таткото.Ама, че бабаитче си отглеждам Embarassed

# 204
А къде са всички?
Къде зачезнаха хамериканките? Нанди? Буба? Хоуп-прибрахте ли се вече?
При нас вече застудя Sad  и ще се включвам по често. Да му се не види, замина си лятото. Децата полудяват в къщи, даже малка разбойничка ми носи обувките си и сочи към вратата " айде там, айде там!". Но при дъжд и вятър няма как да излезем....
Марта, много мило ми стана как са похвалили най-голямата ти рожба! Да е жив и здрав да ти дава много поводи за радоост и гордост. Нашият батко също е много добро дете, но все не слуша там където трябва и постоянно получавам забележки. Но поне ми е утеха че за сега е много добър ученик (тук училището започна преди две седмици).
Мариетка, как мина кръщенето ? Надявам се да сте имали един страхотен празник.

И накрая да се оплача от моята Ани. Не мога да се докосна почти до никакъв предмет когато тя е с мен. Като ме види да държа нещо в ръцете си и се започват едни викове, едни истерии..."дАйййй". Е как да дам, като имам да свърша хиляди неща! Ужасно много се изнервям...
Някой друг има ли подобен проблем? Знам че сега откриват света, че всичко трябва да разгледат и изучат, но понякога просто нямам търпение!
Хем ми се иска да отминава по бързо този изнервящ бебшки период, хем роня сълзи че повече няма да имам бебета (по план). Абе не е лесно. 

# 205
Опаа! Ето ме и мен  Sunglasses Жива съм, мърдам, ама едва -едва  Rolling Eyes
Бяхме на планина, после на море. На малката морето й хареса, първите два дни я беше страх от водата и се вилнееше само на пясъка, но послеееее......само като тръгнехме към плажа и тя започваше да вика :бодаааааа,бодааааа  Mr. Green бреййй, не можем да я извадим, пък то един вятър, добре че не се разболя. Иначе за мой ужас изкара почти през цялото време на сафрид и пържени картофи, но просто друго не искаше да опита  ooooh! Тръгнахме си по спешност един ден предварително, че пак ме сполетя това за което се бях оплакала във ФБ, но слава богу всичко е наред  Praynig
Сега по темите, каквото съм запомнила :
Една торта не може да ми излезе от главата, от както я мернах преди няколко дни! Нелли, евала! Страхотно и професионално изглежда  Heart Eyes
Марте, браво на Вики! Гордостта на мама!
Мариетка, честито ви християнче!
Лусиндо, все едно ММ слушам  Tired И той постоянно е "болен " от една или друга смъртоносна болест (чеи аз го отасям понякога)   Crossing Arms А тя вашата диагноза е пределно ясна :нарича се хипохондрия! Иначе за м. В. -дано бързо с оправят крачетата  Hug Хубавото е, че минаха големите жеги и ще му е по комфортно с обувките  Peace
Сима, браво за хубавата екскурзийка  Wink
Нелка,   Hug (ако знаех,че такива вкусни манджи правиш щях да доведа Тияна докато бяхме на морето, да не кара само на сухоежбинка  Laughing)
П.П. ММ онзи ден изпсувал пред Тияна и от тогава ми вика "мамко" или "мамка " ooooh!

# 206
  • Варна
Да се разпиша, че не съм го правила отдавна!

Луси, изчетох те и аз, нямам идея какво е това, дето са ти поставили като диагноза, но се надявам да не е сериозно и бързо да мине Hug.

Защо се притесняваш от яденето на В., не мога да разбера, закуска + 3-те неща от кухнята + някакви други гризинки ми се струва доста добре на мен. Валентин понеже е във фаза на никнене на кучешки зъби и злоядство яде по-малко - предимно на солети и плодове кара и кисело мляко и ако успея да вкарам в устата му по 2-3 лъжици от кухнята, докато го баламосвам да гледа "Маша и мечокът", викам "Ура". На килограми е 10.600 по последни данни, според мен си ОК, не ми се виждат малко newsm78.

Дано това с крачетата се оправи бързо!

Марта, браво на Вики, това е най-хубавото нещо, което един родител може да чуе.

Подкрепям Сима, че понякога с ходене на лекари човек може да си доката повече проблеми, или по-скоро, че търсенето на проблем неминуемо носи такъв.

Нелка, браво за ящното Ели! Ох, ние още нямаме нито един кучешки зъб, подути са всичките, малкият пищи нощем /което го прави само като ще му никнат зъби/, обаче не щат да избиват и това е. Да избиват направо всичките наведнъж, че да се свършва с драмата Twisted Evil.

При нас нищо кой знае какво интересно, Валентин ходи все по-уверено, направо тича вече всъщност, само че малко като пате ходи, с крачетата сочещи навън. То е ясно, ще ходим на ортопед, но чак за 11 октомври имаше час, дотогава има да му се притеснявам. Вече каза първата си членоразделна дума, след тати и мама и какво си мислите, че е: "топка", само че казва "тока". Много обича да играе с топката, и по-точно да я рита, а аз да му я гоня Laughing. Имаме напредък последните няколко дни със стеснителността му - вече като излезем на площадката не се държи за полата ми, а отива при децата. Никога не удря или блъска деца, чужди играчки от ръце също не взема, само ако са оставени безпризорни, обаче пък никак не се защитава като му вземат нещо от ръцете или го блъснат. Иска ми се да е мааалко по-нахален, че ми писна все да му вземат играчките другите деца и той да стои на площадката без играчки.

Ох, и да се оплача от нещо - на Валентин явно татко му много му липсва, защото си е харесал един друг татко от площадката /неговото дете също е Валентин Laughing/. Постоянно ходи да се гушка в чуждия татко, а по принцип бяга от непознати хора. Много неудобно ми става, страх ме е да не започне да казва "татко" на някой чужд тати и после да ям бой от някоя мама  ooooh!.

# 207
юху  Crazy

как сте Simple Smile

луси четем четем не се бой - за яденето на Венцулини#2gunfire до скоро се радвах ако хапне половин филийка за деня  Peace

честита спалня на джиджонка Simple Smile

Марте разкошни деца си имаш Peace с такива деца как няма да си пълна с оптимизъм - те зареждат Simple Smile

само ние ли изоставаме със зъбите - на 12 месеца имахме 12 зъба и от тогава джан джун - нищо  newsm78

иначе сме добре - Габи е бръмчалка абсолютна - по цял ден си се занимава с някакви си нейни неща (обикновено готви); откакто я отбих яде като разпрана, особено ... боб  ooooh!; иначе като я питаш мама и тати колко те обичат, вдига ръце и казва тоооо - превод тооооолкова; по цял ден повтаря мийм мийм и търси къде да се намокри  ooooh! спи като къпана от 9-10 до 7 сутринта но в 7 се събужда, отива на хладилника и реве АМ АМ АМ АМ Tired как да не станеш

една смешка от Габи - толкова е свикнала с големите кучаци около нас, че онзи ден в парка минават мопс и пинчер, а тя се обръща след тях и им казва "мяу мяу"  ooooh! #Crazy Embarassed

та така ...  Hug

# 208
Къщи,мисли си детето,че тия дребни кучовци са котки,и моята Мариела се впечатлява само от големи кучета.

Луси,стискам палци това наистина да  е лимфен възел и да не е нищо сериозно.А с другата диагноза какво лечение ще има?Надявам се В.да се оправи с обувки и масажи и да не се стига до хирургична намеса.Онзи ден като стоях в поликлиниката и видях едно детенце,което така ходеше на пръсти.

За яденето на В. мисля,че му е добре,кво като не  е наддал,храни се детето,тича изразходва енергия спокойно.Моята мелница вчера яде пак като разпрана,ама и по 4 пълни памперса сменям на ден  ooooh!

Мария искрено ме разсмя..миличкия Валентин,сигурно тати му липсва,ама гледай да не си припознае някой чужд,че наистина ще има  #2gunfire

Поли-надявам се всичко да  е наред при теб.А за изпускането пред децата,вече много копират и аз само правя забележки кой какво говори,но аз сама не се усещам.

Марте-голяма гордост. Надявам се скоро ТМ да намери най- добрата работа.
Мариети-честито християнче и чакам снимки:)

Сума голяма екскурзия,браво:)

Ох сигурно още някой изпускам,ама ще ме прощавате.

За нас-вече съм здрава,сополите на Мариела също отминаха.
Уж вече веднъж я давах на ясла и претръпнах,но сега от 17.09 ще я местя в държавната и пак ме глождят мисли,терзания и съмнения....
Иначе Мариела голяма танцьорка ще се извъди,по цял ден ходи с едно пеещо телефонче пуска музика и танцува и се върти в кръг,чак свят и се завива.А днес ММ пуснал некви хора и ръченици,и Мариела друса дупе и дойде и ме вдигна от стола,да играя с нея.
Люлките в парка вече са и любими,запозна се и с пясъчника,и пясък хапна.
Някой скоро се оплакваше,че неможе да измие пода,е и ние сме така,тя ходи и си мие ръцете в кофата и играе с пяната,дори парцала държи като мен чудо е:)
П.П. Шени видях една торта във ФБ и сега ми се дояде сладко  Heart Eyes

# 209

П.П. Шени видях една торта във ФБ и сега ми се дояде сладко  Heart Eyes

Тъкмо щях да кажа, че тортоправих и затова ме няма...Сътворих своя собствен шедьовър с две балерини от фондан и като за първи опит на човешки фигурки съм много доволна от себе си.  Blush Ахахах колко нескормно звучи ама е така. Е, малко им се размаза грима, тк. ги транспортирах от София до Кърджали, но...и моят фасон беше смачкан, така че няма страшно Simple Smile

юху  Crazy

само ние ли изоставаме със зъбите - на 12 месеца имахме 12 зъба и от тогава джан джун - нищо  newsm78

Ние на 16 месеца продължаваме да сме само с 6  Crazy

Марте, надявам се ТМ да си намери работа бързо, а колкото до Вики - помниш ли миналата година как се чудеше какво ще го правиш, а тази година вече се хвалиш с него. Сигурна съм, че и Кики и Маги ще възпиташ така добре и ще се гордееш с тях. Hug
Лусито, радвам се, че при теб е по-малкият дявол...А за храненето - аз мога само да мечтая за такива количества, така че си  Whistling спокойно...
Сима, пиши по-често как сте, браво за екскурзията:)
Мариетка, честито кръщене на Мариска, радвам се, че всичко е било така, както си си го представяла. Hug
Поли всичко лошо дано да е зад гърба ти

При нас - аз освен че тортоправих като съдрана и я изкарах таз ми ти торта за 48 часа от-до, бяхме на гости на сестрата на ММ за 2 вечери, видяхме Перперикон и Татул и се прибрахме. Али още не яде, но бръмчи по цял ден, повече играес други деца и нон стоп ме целува където свари - лице, ръце, крака, рамене - всичко бива подобаващо олигавено Heart Eyes
Хайде усмихната неделя!

Общи условия

Активация на акаунт