С пакости и весели игри, МАЙ-чето светът ще покори! - Тема 20

• 42 161
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
  • Сливен
Simple Smile Реших да се включа докато малката госпожица спинка...
Вече сме много по-добре, пъпките завяхват и образуват корички, вечер спинка спокойно... Сутринта като се събуди я оставих да си поиграе малко в кошарата, докато аз приготвя закуска и по едно време усещам, че тя замълча и е много тихо... Отивам и какво да видя - свалила си долнището на пижамката и си пипа една по-голяма пъпка на крачето и като ме видя се засмя и вика "пъпчи" сочейки пъпката  Laughing ... Аз все гледам да не ги пипа, но ето че и правят впечатление...

Бубе и ние очакваме снимки от празника Simple Smile

nandi страхотно си ги измайсторила "пръстите"... Поздравления и за Моника  Hug Аз срам не срам  Embarassed ще си призная, че все още не съм я слагала на гърне и даже не съм купила... Просто си реших да изчакам да направи 18 месеца и тогава  Blush

Lussy успя да ме забележиш  Wink Бързо оздравяване на малкия чаровник  Hug

Хера, наистина са много гадни сополките Sad Ние преди 3 седмици бяхме с една хрема, която така и не отмина... Накрая се принудих да купя "Bactroban", който наистина ни помогна много...
Бързо да се оправя и Боримече  Hug

Хубав следобед на всички  Hug

# 451
  • Варна

Както казва Хера - и ние сме със силикон в носа  Mr. Green Абе изобщо от 2 месеца, откакто изпихме един явно неподходящ АБ, това дете се разсипа от сополи, 2 дни е здрава и айде пак наново  Tired Писна ми да ходя със сополарника в чантата  ooooh!

Аз имам едно питане към Мартето конкретно като специалист, а и въобще към всички ако някой има подобен проблем. Симона от известно време насам я забелязвам как си обръща захапката и го прави нарочно! Прави го когато се лигави основно, обръща захапката и почва да си скърца зъбите и много се забавлява с това, а мен ме втриса! Като цяло в подредбата на зъбите й до момента не виждам нищо нередно, захапката й също си е правилна, но това с обръщането взе да го прави все по често и незнам дали това е нормално и дали не е добре да я види специалист  Rolling Eyes

Нанди, пръстите са жестоки  Laughing

Бързо оздравяване на болните децица  Hug

И накрая, но не на последно място...
Честит Рожден Ден на нашата прекрасна Джиджонка  newsm59 Дани, да си жива и здрава, бъди все така прекрасна мама и жена, заобиколена от любими хора!
   bouquet  bouquet  bouquet

# 452

Малееееее..много сополиви, бе  #Shocked
Аз ви казвам да идвате насам, вие на слушате  Naughty  Wink

Десимонка е влязла във филм, виждам  Laughing То с първото дете е така. Вглеждаш се във всяко нещо и ти се струва все нередно и страшно притеснително  Crazy Аз не вярвах, че с второто ще бъде по-различно, ма на. По-различно е, определено  Wink

Хоупчева- ще ти кажа как да го направиш това с гърнето. Събуваш го по без гащА Филипата. Оставяш го да си шляпа из къщи така. Наблюдаваш го. Когато започне да пишка, му казваш (те вече всичко разбират): "Пишкаш ли мамо, пиш ли имаш".. Нека да разбере КОЕ е пиш, най-напред  Wink
И после почваш да обясняваш как пиш се прави на гърнето, ето тук (показваш) и така още няколко пъти. След това ако се прави, че не разбира, обуваш гащи- нормални, от плат. Нека да ги напикае тях, да му стане мокро. Пак така- "Пиш ли си направил , мамо.." "Виж как си се намокрил" и така..Скоро ще почне да разбира съвсем за какво става дума. Аз това, обаче го направих след втората годинка на Габ. Но си зависи от детето. Ако видиш, че е готово- действай. Ако не, не насилвай, ще стане, ама по-късно  Wink  Hug

Хелоуин- тук всички го празнуват, няма как да не те увлече, просто  Wink
Снимки ще покажа като мине празника  bowuu Аз още тиквите дет майсторихме не съм показала..  ooooh!

нанди, тез пръсти са замесени с това тесто, така ли? И само това? Оформяш и печеш? Ама много яско станало, наистина, ще взема да пробвам!
Кажи ми само тези мерки евентуално в по-лесно определими количества и единици. Например в чаши, щипки и ей такива неща...Как да ги измеря тия грамажи, иначе..  Naughty

ЧРД на Диджонка и тук! Весел празник и наздраве!   bouquet

# 453
Благодаря ви, момичета, за окуражителните думи! Hug

То всичко това хубаво, ама тази сутрин Рая ми се събуди с повръщане...цял предиобед повръща - поне 5-6 пъти. Лекарят ни каза, че вероятно е вирус, защото няма разтройство, няма температура, гърдите са ѝ чисти, гърлото не е зачервено и няма възпаление в ушите...изобщо причина за това зверско повръщане няма...ама тя и като се върнахме от него повърна отново. ooooh! Каквото и да и дам - вода, чай, разреден фреш от лимон и мед - всичко връща... Cry Дори лекраството против повръщане повърна. ooooh! Докторът ѝ изписа свещички против повръщането и предписа диета. Спа 2 часа и малко и като стана ѝ дадох спрайт със сол. Изпи на малки глътки около 100 мл и след това ѝ дадох кисело мляко със захар. Сега уж е добре, но все още си държи легена, милата, до нея. Така и заспа - прегърнала го беше. Cry Ако не започне да задържа течностите ще ѝ сложа свещичките против повръщане, но се надявам да не се стига до там. Praynig

Дано тази пуста черна серия вземе да отмине, че ми иде вече да крещя. #Cussing out

nandi, чудни ти са се получили пръстите...ама и аз н езнам дали бих ги яла..май по-скоро не. newsm78
Браво на Монката! Simple Smile

Шени, аз често се дразня също и съм по-скоро на твоето мнение. И въпреки, че тук другата седмица покрай Вси Светии има 4 дни празници и аз не мога да ги усетя. Peace

Нелка, радвам се, че Елито е по-добре. Hug

И другото Ели и всички болнички да се подобряват, че като се сетя ние от колко време сме по болници и лекари и лошо ми става. Tired

Хера, похвали се с покупките. Wink И аз харесвам Н&M, както и C&A и редовно пазарувам и за децата и за нас. Wink

Честит Рожден Ден на нашата прекрасна Джиджонка  newsm59 Дани, да си жива и здрава, бъди все така прекрасна мама и жена, заобиколена от любими хора!
  Peace

# 454
  • Сливен
Честит Рожден Ден на нашата прекрасна Джиджонка  newsm59 Дани, да си жива и здрава, бъди все така прекрасна мама и жена, заобиколена от любими хора!
И аз се присъединявам към пожеланията на ДеСимонка Wink

Тони бързо да се оправя и вашата кака  Hug

Лека и спокойна нощ на всички!

# 455

Мила, Диде! И тук искам да ти поднеса своите поздрави и да те прегърна силно! Да си ни жива и здрава, да те гледат, слушкат и много гушкат твоите мъже! Наздраве

Да взема да се отчетем ние с ЕдиСян Simple Smile Днес му биха последната ваксина, измериха ни пораснали сме: 12.200гр и 84см, с 9 зъба... сега ни дадоха и направления за изследвания кръв, урина и .. глисти... в този ред на мисли, да ви питам , тез глисти.. как се изследват.. ако ли трябва да занеса, забравих да попитам днес при педи..

Относно сополите - аз станах професионалист във махането им.. със спринцовка, мек накрайник и банка NaCl.. така промивах аз и моите и на Едито и Божее, моя нос е супер и вече не спя със капки за нос на шкафчето до леглотоо, това ме мъчеше мееесеци наред... Тааа така, препоръчвам ви този метод. Пълня спринцовката около 6-7мл и надвесен над мивката "бамм" в едната ноздра, изчиствам сополи, после "бам" в друга ноздра, изчиствам.. после му слагах понякога и капки Виброцил, а понякога не слагах, но задължително слагах крем Низита .. за да не се изсуши нослето. Грешка няма този метод, поне при нас! Peace

ДесиМонкаа, да ти кажа след АБ август месец (при този въпросния доктор)... целия септември знаеш Едито как беше... та си мисля, че има пръст в това, детето ми така често да се разболяваше това лято...

# 456
  • Стара Загора
задължително слагах крем Низита .. за да не се изсуши нослето. Грешка няма този метод, поне при нас! Peace
Да му се незнае и крема Незита...цял ден се чудя как се казваше. Със Слави мого ми помагаше и сега мисля да си вземам пак.
Забравих да кажа нашите мерки - 1,6г. 10,600кг...84см.

# 457
 Гери (не мога да свикна с таз Бона  Naughty ), глисти се изследват като си купиш предметно стъкло от аптеката. Отрежеш парченце тиксо и сутринта на НЕМИТО дупе се залепя лепенката на ануса, отлепя се и се залепва на предметното стъкло. В единия край на тиксото отрязваш парченце хартиен лист и на него (преди да го залепиш към тиксото) надписваш имената на Еди, за да не стане объркване в лабораторията  Wink

Това е  Hug

# 458
  • Сливен
Честит празник на всички именници!
Бъдете здрави, много щастливи и винаги усмихнати!

# 459

в таЗ връзка - на вашите деца затвориха ли се фонтанелите???

ама мноУ сте НЕнаблюдателни начи Crossing Arms отивам У фейса да си пускам запитването,имайте късмет и там да не ме удостоите с отговор Mr. Green

Знаех си душе Twisted Evil всички от оная компания бяха болни..сигурна съм Twisted Evil аз ти казах де...ама то....

...права беше Crossing Arms ама айде нЕма да говоря пак Mr. Green

ооо,Десимонке,вие изоставате тоя път Mr. Green много,много отдавна минахме през тоЗ период и ми беше настръхнала козината да не си обърне захапката по никое време,но се оказа просто поредната лигавщина Twisted Evil

леле,Бубеее,кво зарибяващо си го описала,чак ми се прииска да го пробвам и моя на гърне Joy определено ще се възползвам след има-няма 5-6 месеца Naughty

Тони,бързо оздравяване на Рая Hug

Относно сополите - аз станах професионалист във махането им.. със спринцовка, мек накрайник и банка NaCl.. така промивах аз и моите и на Едито и Божее, моя нос е супер и вече не спя със капки за нос на шкафчето до леглотоо, това ме мъчеше мееесеци наред... Тааа така, препоръчвам ви този метод. Пълня спринцовката около 6-7мл и надвесен над мивката "бамм" в едната ноздра, изчиствам сополи, после "бам" в друга ноздра, изчиствам.. после му слагах понякога и капки Виброцил, а понякога не слагах, но задължително слагах крем Низита .. за да не се изсуши нослето. Грешка няма този метод, поне при нас! Peace

е,те това,искам да ми го обясниш бавно,точно и конкретно Naughty хмм,вие знаете ли,че аз съм почиствала грешно досега бе хора Twisted Evil аз винаги слагам физ.разтвор в легнало положение,егати Mr. Green а то идеята е да изтече след това от носа ли??? искам някой незабавно да ме информира по темата Naughty Naughty Naughty и как точно изчистваш сополите,пфууу,нищо не схващам... Mr. Green

айде честит празник на всички именици днес,живи и здрави да са !

п.п.запътвам се към фейса,последвайте ме за отговори Mr. Green

# 460
Бубе, много благодаря за информацията  Hug

Луси, до колко правилно го правя не мога да кажа, но пък върши работа и това което правя Simple Smile аз също слагах пустия физиологичен разтвор в легнало, а то идеята е да изтекат сополите.. таааа от сега нататък действам така: дали със спринцовка или с МариМера надвесен над мивката пръскам в едната ноздра, после в другата... то е ясно че няма как да издуха ама то тече там нещо... но със спринцовката имам по голям успех аз.
Купувам си една банка NaCl, взимам си спринцовка обикновенна, с помощта на иглата си пълня около 6-7 мл разтвор и слагам мек накрайник (такъв като за аспиратор), (беше ми подарен, тааа не знам в същност къде ги има в аптеките, предполагам се продават, ако не може и без него).. По сле надвесен над мивката (хубаво е да сте двама души, но аз се справих и сама, значи става и за сам човек, буташ течността в едната ноздра, но не леко, а рязко, за да излезе дори от другата ноздра, ако ли не важното е сополите да текнат.. това се повтаря и с другата ноздра.
Изчиствам го с вода. Той реве, пищи, бунтува се, това е ясно сигурно... но е за негово добро! После слагам 2 капки Виброцил в едната и в другата ноздра (2-3-4 пъти на ден). Задължително обаче след промивката слагам кремче Низита... ползвам го откакто се е родил, много съм доволна. Спомага да не се изсуши носната лигавица. За да не станат ранички също.
Обикновенно промивките ги правих сутрин, после преди обедния сън, след това като се събуди и преди вечерния сън... ако се наложи и по често, постепенно сама реших да намаля промивките и така докато вече нямаше какво да излиза.

Честит Имен Ден на всички празнуващи днес!
Честит Имен Ден на Митко на мама Жени! Да е жив и здрав и с много късмет да носи своето име!

# 461
И аз да честитя именните дни на приятелчето Митко на моят Митко Simple Smile
И на всички други празнуващи ( и вчерашни рожденици Simple Smile)

Вчера намерих костюм на Батман - няма такъв кеф за баткото.. но пък днес ми поиска И наметало, та ще видя дали ще намеря само такова.

Митко мнного говори, само някакви маймунджулъци прави.. и ни забавлява максимално. Зъби мисля, че няма да го мъчат за сега повече и съм повече от хепи Simple Smile

# 462
Момичета благодаря за поздравите и тук Hug
И да почерпя, че вчера не можах да се добера до компютъра

Честит празник на празнуващите днес  bouquet!

Луси, аз го изпробвах тоя метод дето Гери го обясни. Справих се сама перфектно, в такива случаи другите хора ми пречат. Накрайник не съм ползвала, в нашата аптека казаха, че не могат да ми предложат нищо подходящо, така че става и без. Аз сополи така и не изкарах, защото явно такива нямаше, но като цяло Дани го възприе доста по-спокойно отколкото като му пръскам стеримара, който напоследък ползвах. От сега нататък смятам да се боря по този начин с тая гадна напаст - сополите. Промивките ги правих по времето по което Гери е обяснила, а освен това нашата педи препоръча и след разходка навън, тъй като при нас проблема идваше от там. Каза също и ако детето отказва храна, да се правят и преди хранене, за да може да се облекчи и евентуално да хапне нещо. Тъй като апетита ни не беше повлиян пропуснахме този момент.

Опс, вратата на спалнята се отвори, явнно звяра се е наспал. Щях да ви разказвам за вчерашното му представяне на празника на мама, но явно няма да е сега Wink

# 463
  • при палмите и алигаторите,FL
Тук съм,  Mr. Green
обаче за малко щот ходихме на пица-Бюфет и се освиних, както аз си знам Animal Pig eat Animal Pig, та сега ми тежи на тумбака и ме влече към кревата.......

Тони, прочетох те за Рая и ми стана много мъчно, милото как е заспало с легена, надявам се е по добре Hug Hug. Между другото тук има едни ледени близалки, позната ми ги препоръча при повръщане и диария .

в таЗ връзка - на вашите деца затвориха ли се фонтанелите???

ама мноУ сте НЕнаблюдателни начи Crossing Arms
, аз дори не знам как е тая дума , фонтанела де, на англ Mr. Green. Шегата настрана ПедКо никогаШ не я опипвал по главичката newsm78, само с метъра я мери и ми показва че сме в границите, това за главата де, кг са друга работа Whistling

ужасно ми е тъпо,тегаво и нещастно,че малкия е болен,а ММ ме ядосва 3 пъти повече от обикновено,тва живот ли е ми кажете вие Mr. Green
, ступай го кат те нерви, а на теб погал, погал и  Hug

нанди, тез пръсти са замесени с това тесто, така ли? И само това? Оформяш и печеш? Ама много яско станало, наистина, ще взема да пробвам!
Кажи ми само тези мерки евентуално в по-лесно определими количества и единици. Например в чаши, щипки и ей такива неща...Как да ги измеря тия грамажи, иначе..  Naughty

, замесих + малко зелена боя, сложих в хладилника да се стегне малко тестото, после късах топчета и оформях пръсти Peace. Виж за мерките не мога да помогна, аз си имам кантарче и на него меря, освен утре да го сложа и да меря с чаша, ама дали са ни еднакви чашите и лъжиците, щипките със сигурност не са, моята лапа не е като твоята ръчица Mr. Green

Сополите като ви четох как чистите и свят ми се зави, какъв е тоя тормоз дето подлагате дЯцата на него?!? Аз най много да извада Tired някой засъхнал сополяк дето се подава от нослето, други манипулации не осъществявам  Stop

Да ви кажа за гърнето , преди бях споделила че наследихме едно от приятели. То си се размотава в дневната от има-няма половин година, бИде разглабяно на съставните си части, бутано като количка, изобщо ползУвано НЕ по предназначение. Но от около месец насам я забелязах г-цата че като има нужда се настанява на гърнето с все памперса и там се пъне smile3550, беше ме страх да я прекъсвам и да свалям папмпито та си я оставях да си свърши работата, после казвах "Браво!" и сменях пампито. Един ден мъжо предложи да я оставим по без пампи да си се мотка, у нас е топло, пода е ламинат или плочки(разбирай лесно се чисти) и така девойката свикна да си върши работата там, е имаме и инциденти(два пъти на дивана се изпишка, но тапицерията се сваля и се пере Wink). Обаче като ѝ сложа гащи не дава да ги свалям и сяда на гърнето с тях Joy, така че сме още далеч от махането на пампито, но поне вървим в правилна посока.

ПП на тоз комп Моника е измъкнала "С" и "М" клавишите, та си проверявам писанията по 300 пъти #Crazy

# 464
  • при палмите и алигаторите,FL
Много молиМ, некоя добра душа да се смили и да драсне два реда, да не се превръща темата в " ...скучния монолог на Нанди..."  Mr. Green

Днес го ударихме на обикаляне по културни мероприятия, завърнахме се преяли с бАнбони, уморени и доволни. Ето  един бръмбар  Wink

Надявам се болните са оздравели и вече подлудпват родителите с бели  Hug Hug

ПП Сега ще видя колко са прочели темата, утрешната сверка ще покаже колко са читателите и писателите Crossing Arms Mr. Green ooooh!
ППП , чакай да си го запиша, щот може и да забравя-13298

Общи условия

Активация на акаунт