Сънувате ли починали ваши близки? - 3

• 206 432
  • 964
  •   1
Отговори
# 360
Не мисля, че има някаква връзка.
Живея близо до родителите ми и почти всяка вечер, когато минавах покрай тях се отбивах да видя баба.
Една надвечер обаче говорих с нашите навън/живеят в къща/, но не влязох в стаята на баба ми. Бях на метри от вратата ѝ. Причина няма и обяснение до днес също. Точно същата тази вечер около 22 часа тя почина, внезапно. И до днес се упреквам за това, че не влязох, но и не съм я сънувала ни веднъж, а минаха доста години.
Баща ми е погребан в нейния гроб и него не съм сънувала или по точно го видях отдалеч жив, сред много хора в далечината, но го познах, че е той. Обясних си го, че наближаваше 1 година от смъртта му.

# 361
Здравейте.Загубихме мама преди 3 месеца.Брат ми я е сънувал снощи,легнала на дивана,разсърдена,нейните приятелки излизали навън да играят някаква игра а тя се сърдела на тях,и на баща ни и казала"аз още не съм умряла,те дрехите ми носят."Какво може да означава това?На помена за 40 дни от смъртта раздадохме някои от дрехите й на нейните приятелки....

Защо толкова сте бързали да и раздадете дрехите?

# 362
  • София и там където не се пуши
Раздават се дрехите на 40. Нещо сте развълнувани от това затова сте я сънували

# 363
Аз пък не сънувам, четох, четох темата, та чак леко завидях. Нито бабите ми, които много обичах, нито дядовците, нито татко, който иначе всеки ден почти ми е в главата и си говоря с него за всякакви неща, бяхме много близки. Един път не съм го сънувала, а почина преди доста време.
Позната на майка беше сънувала починалия си съпруг сърдит, че не му пратила по татко пари и бельо, нямал какво да облече. Приятелски семейства бяха, той почина преди татко. Тя беше много учудена, видяла го като жив, някой я прати на врачка или жена някаква специална, тя отиде и онази ѝ беше казала това за парите и бельото. Сложи ги на някакво следващо погребение на техен близък и после все казваше, че не го сънува вече. А се оказа, че по време на погребението на съпруга ѝ, съседка взела всичките пари, които хората оставят, дала ѝ ги и казала да си посреща нуждите с тях. А не трябвало. Изобщо, както се казва, неведоми са пътищата господни.......

# 364
Баба ми почина преди малко по-малко от 3 месеца,но никога не съм я сънувала.Знаете как се тълкува това мъртвия да не е сънуван от близките си? Предполагам и ми се иска да мисля,че е,защото там горе и е хубаво и спокойно...горката толкова  много се измъчваше душевно последната 1,5г.

# 365
labrex, за първи път чувам, че на погребение се оставят пари?!?!
em2, означава, че си чиста пред нея и нищо не иска от теб, така поне знам аз.

# 366
labrex, за първи път чувам, че на погребение се оставят пари?!?!

АлисаВСтранатаНаЧудесата, явно е различно, струва ми се, че в Добруджа не оставят, това по спомени от погребение в Добрич, ето един пост на Aisha за София, явно е различно в разните краища на страната. Аз не съм много наясно, но някакви пари от събраните се оставяха на близките на починалия за свещи и подобни да се използват, а други се оставяха в ковчега, мисля, че такива, дето се изпращат по починалия за други починали от техни близки, това без да съм категорична. Peace
А обяснението за несънуването ми харесва, успокояващо е, но като си знам, че аз по принцип не сънувам, мнооого рядко, понякога само.

# 367
  • София
А аз започнах да сънувам сестра ми (станаха 3 месеца и половина от смъртта ѝ) всяка вечер. В началото все бързаше, беше много сериозна. Сега вече е усмихната и спокойна, но не ми казва почти нищо.
Това за парите не го знаех. Но единия път ми каза в съня, че ѝ трябват пари, беше тръгнала да излиза с приятелка навън. И баща ми ѝ предложи 100 лева, и тя каза, че са ѝ много и няма какво да ги прави.

# 368
От Добруджа съм и се оставят при нас.
Има поднос със свещи в къщата на починалия, и който не си носи негова свещ, взема от тези на подноса и оставя пари.
Някои оставят пари в самия ковчег. По големи банкноти, които близък взема после. Използват се за панахиди, или така казано човек да аи помогне с разходите.
Някой ако праща пари за починал близък се слагат в джоба на дрехата на починалия. Баба ми прати пари по татко, да се почерпели горе с починалия ми преди години дядо.

# 369
Ние сме от югоизточна България и при нас се оставят пари,пазят се за 40-то.
Иска ми се да е така.Последните и думи са били къде съм аз и майка.Не е питала за другите си внуци и дъщеря,а за нас.

# 370
Мъжът на майка ми, мой доведен баща, почина преди година и 4 месеца. Сънувах го в началото може би първите 6-7 месеца. Имахме страшни разправии и нерви с разделянето на апартамента, който той и майка ми закупиха, тъй като нямат брак и кръвната му дъщеря наследи половината. То не бяха капризи, тарикатлъци от страна на неговата рода,но както и да е. След един от споровете за съответния апартамент сънувах, че седя на столче и той е до мен, в непозната обстановка бяхме. Питах го "виждаш ли какво ни причинява дъщеря ти", а той ми отговори "много съм разочарован от всички". Докато беше жив, мир на праха му, рядко говореше за нея, тя идваше от време на време на гости, но се държеше с него така, все едно е някой хванат от улицата, страшно арогантно и грубо. Майка ми до последно го молеше да си уредят отношенията с апартамента, че ще имаме проблеми с дъщеря му, той твърдеше, че тя не е такъв човек. Замислих се тогава дали наистина гледа отгоре както се казва.

# 371
  • На брега на реката
Нощес сънувах дядо ми. Връзката ми с него бе много силна. Нося неговата буквичка, роден е на същата дата като баща ми (вчера) и си отиде на моя рожден ден. Не помня съня, не помня какво се случи, дали сме си казали нещо. Тази сутрин ми бе някак приятно, че ме е посетил макар и в съня ми, помислих си дори, че сънят ми е провокиран от това, че трябваше да има рожден ден. От задачки и ангажименти забравих за съня и се сетих едва тази вечер. Какво се правеше, подаваше се, раздаваше се...наистина не са ми понятни термините, но някак вътрешно усещам, че нещо трябваха да направя.

# 372
Не бях чувала за този ритуал с оставяне на пари на погребение, от югозападна България съм.
Това с разделянето на имоти сигурно наистина би изглеждало много грозно в очите на починалия, един вид тъкмо си е отишъл, и веднага всички се хвърлят да делят имуществото като лешояди.. Често срещано за съжаление, все някой и то обичайно най-незаслужилият роднина, има най-големите претенции..
Зест, сигурно е ужасно любим човек да почине на рождения ти ден, едва ли някога ще можеш да го празнуваш пак истински с отпусната душа, но съм чувала, че се случва при хора с кармична връзка. Щом така го чувстваш, подай нещо на някого, най-добре на някой просяк/беден човечец, за да се намери на дядо ти на онзи свят.
И аз обичах много моя дядо, но чувствам, че не е изчезнал, завинаги ще живее в сърцето ми!

# 373
  • България
От Добруджа съм и се оставят при нас.
Има поднос със свещи в къщата на починалия, и който не си носи негова свещ, взема от тези на подноса и оставя пари.
Някои оставят пари в самия ковчег. По големи банкноти, които близък взема после. Използват се за панахиди, или така казано човек да аи помогне с разходите.
Някой ако праща пари за починал близък се слагат в джоба на дрехата на починалия. Баба ми прати пари по татко, да се почерпели горе с починалия ми преди години дядо.
Точно така е и при нас. Хората оставят монети или книжни пари и си взимат свещички, които са оставени от роднините  до покойника. Някои от  по-възрастните  носят неща на близките от рода на олио, ориз, жито и т.н.т, като традицията е да се ползва всичко за починалия до годината.
ПП: Баба почина преди почти месец, но все още не съм я сънувала, а толкова искам... Много ми липсва, много!

# 374
Здравейте, всички! Hug
Моята майка почина миналата година.
Сънувах я или всяка вечер, или през вечер.
През март стана 1 година от смъртта й.
Взех да я сънувам по-рядко, а сега пък, още по-рядко.
Даже месеци минават, докато я сънувам.
Според вас има ли някакво тълкование, че вече рядко я сънувам?
Благодаря! Hug

Общи условия

Активация на акаунт