Сънувате ли починали ваши близки? - 3

• 199 126
  • 960
  •   1
Отговори
# 840
Снощи сънувах себе си и мои близки, че отиваме на помен при починалия ми брат и оставаме да спим на самите гробища. Те от своя страна бяха някак различни, не както е сега гробът на брат ми. Той се появи, каза да му сложим от свинското и че близките, които ходят при починалия човек в гроба до неговия са много досадни.
За свинското ясно, че ще приготви майка ми и ще раздаде, но другото не знам как да тълкувам.

Кой знае как би се тълкувало, Неизвестна 16, огледайте реално съседните на брат Ви гробове, може скоро да са имали помен или поводи за събиране или нещо да е ставало по- различно. Знам, че въпросът ми не е много рационален,ама то и със самите сънищата е така,но бил ли е свещеник на гроба на брат Ви за упокойна молитва? Питам неслучайно.

# 841
  • София
Не, не е бил. Той не беше вярващ, нищо че е кръстен.
Поводът за сънищата ми е наближаващият му рожден ден (идния понеделник), просто не разбирам логиката. Втора поредна вечер го сънувам, сега пак се събудих. Прибираше се от дълга командировка, поиска да му се опече питка и каза, че е добре, но е много скучно. Ясно е, че ще се подаде на гробища, но аз съм бременна и категорично ми забраняват да ходя, а сякаш от мен търси..

# 842
Мисля ,че не е задължително да ходиш да  подадеш нещо на гробището , аз подавам на някой който ми е наблизо ,съседи и там където работя. Трудно е да ходя до гробището, а не всеки път има хора там.А дали може да иска нещо, какво в обичал да прави , да чете, да спортува, нали може книжка за четене да се подаде, някой по- знаеш, може да каже

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 09:33 от sunrise_67

# 843
Нищо не искат починалите. Това са илюзии на нашето подсъзнание. Може да сте гледали реклама на свинско или някой фрагмент от филм/песен/разговор... И това да се е запечатало в подсъзнанието. Душата не иска храна или вещи, а само близките да са добре.

# 844
Тези илюзии са за наше успокоение, че въпреки всичко можем да направим нещо за починалите, няма лошо...

# 845
  • Mediterraneo
Бременните не са болни, нито сакати, та да им се забранява, и то категорично!, да ходят на гробища. За мен това са някакви изкривени схващания, поверия и суеверия. Бременна с двете си деца постоянно ходех на гроба на починалото им братче, имах огромна нужда да съм точно в периодите на бременността ми.

Сънувах баба. Отдавна не я бях сънувала. В труден период сме в момента, а някак разбрах, че тя ме пази. В съня ми гонеше от мен някаква мишка, а после и нещо хвъркато, подобно на прилеп. Милата ми бабка, знам, че винаги е зад мен.

# 846
Това още веднъж показва, че живеем в материален свят... Наистина, душите на близките ни хора желаят да сме спокойни и да си доизиграем играта, без да се притесняваме за тях. Ако имаме нужда да ги почетем, достатъчно е просто да си спомним за тях, да им кажем на глас или ум, това, което ни вълнува. Не, да готвим и раздаваме... За мен това е безумие.

# 847
А защо да не готвим и раздаваме? Моята баба почина на Коледа 2021г. Кръстена съм на нея. Много я обичам, беше важна част от моя живот. Тя ме научи да готвя, да меся, да точа, да плета...На дните, в които има отбелязване, правя нещо нейно любимо за хапване и го раздавам. Така го чувствам, така го правя!
Бях й приготвила ароматна свещ за Коледа. Не можах да й я подаря. До 40 ден я палех вечер, слагах я до прозореца, за да е светло на душата й по пътя! Не знам дали е правилно, или не, но така се чувствам добре. Знам, че няма да я върна. За мен е по- важно какво съм правила, докато е била жива. Сега всичко е за мое спокойствие и удовлетворение!
И я споменаваме вкъщи често. Говорим си за нея с голямото ми дете, разказвам му случки от детството ми и нейната младост, гледаме снимки. Тя е жива в нашите сърца!

# 848
Излишно е да се отричат традиции и вяра от време оно.
Не се затормозявайте. Правете го така, както го чувствате и както са ви възпитавали. Традиции са все пак. Вярата, че правиш нещо за любими и скъпи хора, макар и необяснимо за земните като нас, е вид утеха. Поне за мен е така.
Другото е главоблъсканица и излишно напрягане.

# 849
  • София
Аз често сънувам баба ми и дядо ми, които починаха преди 2 години един след друг, с разлика от 3 месеца.
Много ги обичах и двамата и често си ги спомням. Майка ми и сестра й продадоха къщата им, веднага след смъртта им, сякаш никога не ги е имало. Много е тъжно и несправедливо Cry
Последният ми сън с тях беше много реален и се събудих уплашена. Сънувах, че отчаяно се опитвам да стигна до къщата им, като влача дъщеря ми зад мен. И по пътя едно куче ме нападна, ухапа ме, но това не ме впечатли, аз се добрах до къщата. Звъннах на познатата врата, качих се по познатите ми стълби, дядо ми ми отвори, както винаги го е правил. Зад него беше баба, но стоеше на пода. Толкова щастлива бях на сън, че ги виждам. Започнах да питам - къде бяхте, защо ви нямаше толкова дълго. Започнах да галя баба по косата, да я докосвам. Някакво страхотно щастие изпитвах на сън. Изведнъж се събудих цялата в ужас, осъзнавайки, че те не са живи. Cry

# 850
Много е хубаво, че ни подаряват това усещане за щастие насън. И аз съм го имала. Чувството на безкрайна радост, че са живи и ти преди това си се объркал, че не са. Simple Smile
Аз съм имала такива сънища с моя дядо. Веднъж по средата на такъв сън, докато си говорихме и се усмихвахме и мислех, че е жив, се хвърлих към него, исках да го прегърна и да го целуна, но той в миг се превърна в скелет и после в дим, сякаш да ми припомни, че е мъртъв. Бях бременна, искал е да ме предпази.

# 851
Загубих баща си на 17,05,2022 - Вторник. Не знаех, че е такава силна и неописуема болка при загуба на родител. Чувствам се празна отвътре. Татенцето ми беше огромна опора. Винаги се стараеше да ми улесни живота максимално. Не знам какво ще правя оттук-нататък без моето татенце. Cry Cry Cry Замина си неусетно и внезапно, без да съм очаквала, че ще се случи подобно нещо. Още не съм го сънувала. Умората ми е огромна през тези 5 дни и не мога да сънувам нищо.

# 852
Много съжалявам мила ,съболезнования
Бъди силна

# 853
Дженифър, много съжалявам. И шока, и болката са огромни. Дай си време. Не минава, но поне можеш да дишаш по-леко с времето.
9 години без моят татко, и 4 без мама, и двамата внезапно си отидоха. Сънувам ги почти всяка нощ.

# 854
Дженифър,искрени съболезнования.Аз пак да споделя сънят си от вчера-пак сънувам,че както си седя у дома се отваря вратата и баща ми влиза,облечен с  тениска и елече,каквито действително имаше и носеше и пак ми казва:върнах се.Всеки път го сънувам от както почина,че се прибира.Какво ли значи?Толкова са реални и истински сънищата.

Общи условия

Активация на акаунт