На море в Гърция - 10

• 83 181
  • 741
  •   2
Отговори
# 390
Здравейте,
Това лято (есен) ще почиваме в Пефкохори на полуостров Касандра.
Моля някой ако е ходил там и има добри впечатления от хотел/квартира да ги сподели Simple Smile
Интересува ме нещо не много скъпо (доколкото видях има апартаменти за 4 човека по 40€ на нощувка). Става въпрос за 5-7 нощувки.
Всяко мнение и предложение ще бъде от полза Simple Smile
Много благодаря.

# 391
Привет, момичета!
Добре, че моя позната ми отвори очите иначе въобще нямаше да знам, че ви има. Много полезна е темата!
Прави ми впечатление, че т.нар. Олимпийска ривиера е недолюбвана от вас, ама пък аз точно там вече резервирах и платих, дано не бъдем разочаровани. Някой ако има впечатления за Коринос и по конкретно х-л Орфеас Блу Ризорт ****, моля да сподели! С две деца сме, исках да е възможно най-близо до хубав плаж и обстановката да е подходяща за семейства с деца, но малко "стрелях на посоки", както се казва  Confused
anelisa , на мен много ми харесва, но никъде не намирам отзиви и рейтинг на хотела. Параход или другите момичета, които са запознати с района на Олимпийската ривиера и Коринос да се включат с мнение.
Здравейте,
Моля някой ако е ходил там и има добри впечатления от хотел/квартира да ги сподели Simple Smile
Интересува ме нещо не много скъпо (доколкото видях има апартаменти за 4 човека по 40€ на нощувка). Става въпрос за 5-7 нощувки.
Много благодаря.
Ние също ще сме в Пефкохори http://www.booking.com/hotel/gr/anna-maria-paradise.bg.html, но ни е за първи път там, мисля че Anna bel, беше скоро и може да даде мнение.

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 16:28 от migeo

# 392
Таис стискаме палци  Peace

Аз се спрях на Торони, пуснах 10 имейла, засега имам отговор от 3 и то положителни и с добра цена, изместих датата и ще пътуваме или в събота на 8 или понеделник на 10, за да избегнем неделята.

към туристически агенции ли пускаш емайлите?

алеина,блгодаря за инфото Simple Smile

# 393
Здравейте,
Много благодаря.
Ние също ще сме в Пефкохори http://www.booking.com/hotel/gr/anna-maria-paradise.bg.html, но ни е за първи път там, мисля че Anna bel, беше скоро и може да даде мнение.
Ще се радвам Anna bel да сподели преживяваният си там Simple Smile
Доколкото разбрах там има много квартири като по нашето си море. Имат си туристически център в центъра на селото и там можеш да си потърсиш такава квартира.
Информацията ми не е на 100% и за това питам.

# 394
  • Europe
Параход имаш ли представа дали само с лодки се стига до този Милопотамус бийч?
Изглежда прекрасно. Но е далече от Афисос и Кала Нера за където сме се ориентирали. Благодаря за сайта с ужасния интерфейс, ценен е.

ето тук една не много добра снимка, но ще се сетиш  http://www.greeka.com/thessaly/pelion/pelion-beach-pictures.htm

# 395
Не го знам плажа,
но пишат, че се стига с кола по "лош" (каквото и да значи това) път и после няколко стъпала надолу. Близо било до Хорефто.

До Афисос и Кала Нера не е, така е. Трябва се мине през планината. Тя си е височка. Горе над Ханя се карат ски.

# 396
  • София
Плажът Мелопотамос в Пилио е много красив. До него се стига както до всички плажове в този район - надолу по завоите до морето и после обратно (голям проблем през август, защото колите се запушват една друга нагоре-надолу) Simple Smile Слиза се по доста стъпала, гледката и отгоре към плажа е зашеметяваща. Проблемът е, че е много малък и когато е пълен просто се губи и красота и всичко, буташ се там с хората.
Мен много ме впечатли и един друг плаж до него, малко по-близо към Хоревто - Агии Саранда, с разкошни камъчета, също и папа Неро. Общо взето почти всички плажове от тази страна на Пилио са разкошни, но трудно достъпни.

anisunshine, аз си контактувах със собственичката само по имейл, изпратихме и парите по банков път. Можеш да направиш така - когато си изберете нещо, потърси в Гугъл дали си няма собствена страничка в интернет, така по лесно ще направите контакт, а и ще го разгледаш по-добре.

# 397
  • Варна
Ние се завърнахме от Сарти. Беше страхотно, но много кратко Simple Smile Все пак успяхме и да си починем, и да пообиколим. Градчето беше малко по-шумно от колкото очаквах, но пък голямата шумотевица беше само в центъра. Само на 3 пресечки от там, беше много спокойно Simple Smile Таверните бяха просто размазващи - опитахме и калмари, и октоподи, и тиквички, а в едната таверна ни донесоха страхотен безплатен десерт - казан ди пи Simple Smile.
Ходихме до Афитос и си намерихме един бар със страхотна чилаут музика. Минахме и през Никити и Вурвуру, един ден отскочихме до Торони - в края на плажа беше толкова спокойно, почти нямаше хора, гледахме залеза. Ориндж бийч много ми хареса, само да нямаше толкова много хора. Арменистис също много ми хареса. Водата беше кристално чиста навсякъде, само дето явно от пожарите на Атон първите два дни имаше изгорели тресчици.
За цялото време видях една оса и една пчела, не се пръсках със спрей въобще и ме ухапаха два комара вечерта на плажа Simple Smile
Сега ще прочета назад.
Вече почнахме да си мечтаем да ходим пак края на септември, ама пусто много далеч... Simple Smile

# 398
  • Sofia
Ние се завърнахме от Сарти. Беше страхотно, но много кратко Simple Smile Все пак успяхме и да си починем, и да пообиколим. Градчето беше малко по-шумно от колкото очаквах, но пък голямата шумотевица беше само в центъра. Само на 3 пресечки от там, беше много спокойно Simple Smile Таверните бяха просто размазващи - опитахме и калмари, и октоподи, и тиквички, а в едната таверна ни донесоха страхотен безплатен десерт - казан ди пи Simple Smile.
Ходихме до Афитос и си намерихме един бар със страхотна чилаут музика. Минахме и през Никити и Вурвуру, един ден отскочихме до Торони - в края на плажа беше толкова спокойно, почти нямаше хора, гледахме залеза. Ориндж бийч много ми хареса, само да нямаше толкова много хора. Арменистис също много ми хареса. Водата беше кристално чиста навсякъде, само дето явно от пожарите на Атон първите два дни имаше изгорели тресчици.
За цялото време видях една оса и една пчела, не се пръсках със спрей въобще и ме ухапаха два комара вечерта на плажа Simple Smile
Сега ще прочета назад.
Вече почнахме да си мечтаем да ходим пак края на септември, ама пусто много далеч... Simple Smile

Може ли малко информация къде отседнахте в Сарти?  Hug

# 399
  • Варна
Във Phoenix Studios, по препоръка на belinda. Много сме доволни, мястото наистина е ново, чисто, уютно, има голям за стандартите на Сарти двор, близо е до плажа и до центъра, но в същото време е тихо и спокойно. Цената беше 60 евро за high season.
Единственият недостатък за мен беше, че в 6:30 минаваха да събират боклука и се будех, понеже спя много леко. Така че пускахме ролетните щори и спяхме на климатик (а иначе не беше въобще необходимо, защото имаше много приятен прохладен бриз). Също и терасите са една до друга, но не сме се засичали много със съседите. Все пак не е за хора, които търсят пълно и абсолютно уединение.
Аз в началото бях доста изненадана от липсата на дворове в Сарти и това че терасите са едва ли не на улицата, но на хората явно не им пречеше.

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 20:35 от kеit

# 400
  addsf, писала съм назад в темата, сигурно ще повтарям. В края на юли бях в Пефкохори. Имахме нужда от лежерна, лежаща, спяща и мълчаща почивка и избрахме хотел, изпитан преди години. http://www.kopanaresort.gr/en  За нашите изисквания тази година - уединеност, тишина, спокойствие, хотелът беше чудесен. В най-хай сезона собственикът  искаше 55 евро за студио за двама. Аз обаче стоически изтърпях и букнах студиото една седмица преди заминаването в booking.com за 40 евро на вечер. Не зная какво търсиш ти и дали този хотел ще ти свърши работа. Отдалечен е доста от плажа,но ние и на 100 м да сме, пак с кола ходим. За сметка на това е на високо сред борова гора и маслинови дървета  и има зашеметяваща гледка към морето и Ситония не само от голямата веранда,а дори и от леглото,на което спиш. Страхотно е когато сутрин отвориш очи да виждаш тази приказка!
  addsf, в Пефкохори хотели бол. Мисля,че на място би си намерила хотел по твой вкус на добра цена. Иска само да пообиколите и да изберете. За самото градче- да призная тази година в центъра не отидохме. По спомен от минали години вечер там е купон. Купон като за Гърция де.
Приятно местенце като цяло.
   Питай ме друго какво те интересува. С радост ще ти разкажа. Общо взето за мен почивката ми тази година беше прекрасна-такава каквато я исках.

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 22:23 от Anna bel

# 401
  • София
Здравейте, дами. След като гледах-гледах и си избрах студио, което ми потвърди, че имат свободни стаи, в последния момент се оказа, че са сбъркали и всъщност имат, но чак от 12.09. Сега съм в изходна позиция. Търся студио/стая за двама за втората седмица на септември. Искаме да е на брега на морето и да има градина. Никакви други претенции нямаме. Бяхме се насочили към Ioanna Studios във Вурвуру, но както вече казах, ни отказаха. Гледахме и Дафни в Никити, но нямат такава хубава градина... Ще съм ви благодарна, ако ми предложите нещо друго.

# 402
  • София
Накой да знае как се кара сега в Гърция денем - на фарове или не ? Да не ме глобят пък, че карам на фарове ?  Mr. Green

Привет от Никити. Вчера вечерта пристигнахме и не сме пускали фарове. Видяхме, че никой не кара на фарове и ние така направихме.
Кастел Хриза е нашето студио. Много приятно местенце по първи впечатления. Собственичката е много любезна. Има доста семейства с дечица, които по цял ден тичат из градината, която е много приятна. Ще гледам да кача някоя снимка тези дни.  Никити обаче е пусто спрямо миналата година. Заведенията са празни. След лудницата на Истанбул обаче на нас ни е идеално спокойствието тук. Днес бяхме на плаж на вилната зона Кастри. Беше доста населено с гърци, но пак е чудно местенцето. Специално за Таис и двата типа студиа Кастри според мен са далеч от плажа високо на баира. Поне на прима виста минавайки с колата покрай тях.  Нашето студио също не е близо. На сайта им пише 200 метра, но е не по-малко от 450 според мъжо. Самото студио е с отделна спалня, доста тесничка и кухненски бокс с разтегателен диван за щерката. Чисто е, но като класа Дафни е по-добре, но съответно там и цената беше по-висока. Така или иначе тук за нас е по-добре , защото все пак Дафни е само едно общо помещение. Времето е прекрасно, водата е чайче.
Ако имате въпроси питайте.

# 403
тодоричка, приятно моренце и ще чакаме снимки  Hug

# 404
  • София
тодоричка, приятно моренце и ще чакаме снимки  Hug

Благодаря, ще се отчета със снимков материал непременно   Hug

Общи условия

Активация на акаунт