Отговори
# 15
Айде и тук да се запиша!
Дано заразя някой и тука!!   Praynig  Praynig
ЕЕЕЕЕЕЕх дай Боже  Praynig всички ни

На днешния голям християнски празник дано майка Богородица чуе молбите  Praynig на всички търсещи помоща и !

# 16
Момичета, кажете съвет. Към края на предишната тема прочетох, че прекалено често обременяване с глюкоза може да се докара диабет. А аз съм на две стотни от диабета и с мнооооого високи нива на инсулин. Та, мисълта ми е правих си изследване преди три месеца и ендото каза след три месеца (тоест сега) да направя профилактично обременяване. Не искам насила да предизвикам лоши последици, ама пък и не искам да пренебрегна лекарски нареждания... Между другото, нямам никаква енергия, макар че се храня здравословно, пия много вода и т.н. Може ли това да е последица от изваждането на въглехидратите от менюто? Не знам вече какво да ям с тази инсулинова резистентност. А лекарката каза, че ако не отслабна, да забравя, че СПКЯ ще се излекува.

# 17
  • София
Helloweenka - аз бях тази, която каза за честото обременяване!
Обременяването е много тежко за организма. И на мен ендокринолози и гинеколози ми го даваха на 3 месеца и всяка следваща стойност бе по-лоша независимо от лекарствата които пиех - сиофор, метфогама, диета... нищо просто не повлия положително на инсулина ми! Ако ти е дал да пиеш някакво лекарство, то за това иска да видите как се повлиява организма, защото 3 месеца е минималния срок според лекарите, за да повлия добре или да не повлияе! Незнам към кой ендокринолог си се оринтирала, но тук във форума обсъждат жените много добри имена. Защо не поискаш 2-ро мнение, на мен последния ми каза, че за 3 месеца никакъв ефект няма а имам с хапчетата и трябва поне 6 месеца. Но ако имаш вяра на лекаря си - изследвай се. При мен не беше толкова сериозно положението, не ставаше дума за диабет, а за ИР!
При мен кр. захар е в норма, а инсулина доста висок!

Диетата е много важна
: Аз изключих всякакво сладко, газирано, картофи, ориз, пържено и бял хляб. Ядях само хляб бонус и то по макс. 2 малки филийки на ядене, изключих и мазно примерно от месо свинско, кисело зеле и др. Иначе всичко останало на корем си ядях. Един път в седмица си позволявах по нещо от забранените - примерно една порция пържени картофи!

# 18
Обременяване не по-често от веднъж в годината!  Peace
Така или иначе след като ир е открита, няма нужда от повече обременяване.  Wink
Helloweenka, ако наблегнеш на плодове, зеленчуци и кисело мляко + спорт и много движение в ежедневието, ще отслабнеш със сигурност!  Grinning Добре е да ограничиш въглехидратите и животинските мазнини до минимум! Ако напълно спреш въглехидратите след седмица ще ти се възвърне енергията, гарантирано.  Peace

# 19
Предполагам, че иска още едно изследване, за да потвърди или изключи диабет, обаче се притесних да не би точно това изследване да го предизвика. Иначе от февруари (с малки забежки) спазвам точковата диета, не ям захар, хляб, картофи и ориз - изобщо! Обаче енергията не идва, не знам какъв е проблема, може нещо съвсем друго да е, на което не съм обърнала внимание досега. Много бавно отслабвам, от два месеца не съм свалила и грам, въпреки че си пия глюкофажа и спазвам диетата. Мразя поликистозата и инсулиновата резистентност, искам да се изчистят от организма ми!

# 20
  • София
Надали поликистозата може да се изчисти от организма ти! То е синдром, а не болест, която да се лекува за съжаление.
Аз лично не съм чела за хора, които са махнали и ИР. Инсулина влиза в норми примерно при подходяща диета и медикамент, но с времето ако всичко е наред и пак се отпуснеш примерно, инсулина пак се вдига!

Живее се с това и то доста пълноценно - ето ме мен, с поликистоза, с малък айчников резерв, с инсулинова резистентност (не особено тежка) и си живея нормално, просто имам едно на ум, макар сега докато съм бременна сладкото много да ми се услажда! Тук а и в темата за инсулиновата резистентност както и в темата за отслабване със сиофор (то е същото като метфогамата) има страшно много жени, които са се сблъскали и живеят много много добре с тези неща и не са по-малко пълноценни хора - напротив, избягвайки всички вредни за инсулина храни, то дори според мен си удължават живота и здравето Simple Smile

# 21
За поставянето на диагнозата ДИАБЕТ, не е необходимо да се прави натоварване!  Peace
Има много показатели - висока захар на гладно (над 7), много висока захар след хранене или по всяко едно време на деня (над 11-12), измерена случайно, захар в урината и т.н. За мен ново натоварване в този случай е ненужно и вредно за организма!  Wink

# 22
  • София
И според мен стана объркване, защото Helloweenka първо каза ДИАБЕТ, после обаче каза ИР, а това са две коренно различни неща!

За ИР за да се установи обаче задължително се прави обременяване!

# 23
Tя вече е с диагностицирано нарушение на глюкозния обмен. Peace
Ето това е написала "Та, мисълта ми е правих си изследване преди три месеца и ендото каза след три месеца (тоест сега) да направя профилактично обременяване...Предполагам, че иска още едно изследване, за да потвърди или изключи диабет, обаче се притесних да не би точно това изследване да го предизвика."
Та за това писах, че за мен това упражнение е безсмислено, тъй като не само с този тест може да се установи диабет.  Wink

# 24
Здравейте дами!

Аз имам питане     Rolling Eyes   - Клостилбегита регулира ли цикъла?В смисъл , ако преди ми се налагаше да предизвиквам цикъл с хапчета (Дуфастон, например) то сега след като приемам Клостилбегит и няма бременност би ли трябвало да ми дойде на гости Лелята    newsm78  Тъпо ми е питането, ама   Embarassed

Благодаря    love001

# 25
  • София
Svetla Ritoni - aми при мен с клостила като го пих, след овулацията ми дадоха да си слагам утрогестан, за 14 дни и ако не съм бременна да го спра, за да ми дойде. Следователно не съм сигурна дали регулира цикъла.

Но задължително като ти дойде по една или друга причина отиди на 3-тия ден от цикъла (още докато ти тече) да те видят за задържани фоликули, защото ако имаш не е хубаво пак да пиеш клостил, че ще станат огрооомни гадни кисти и всичко се обръща наопаки!

# 26
Svetla Ritoni, клостилбегита се предписва за стимулиране на овулацията. докато го пиеш не ти ли казаха да ходиш и да те следят - дали нараства доминантен фуликул, дали след това се пука от самосебе си или с медикаменти ще се предизвика спукването му? доктора ти какво ти каза? за регулация незнам да се ползва, но за стимулиране на овулаия - да. ако имаш предвид за идване на цикъл само, докторите предписват дуфастон /който ти вече си пила/ или утрогестан. надявам се да имаш направена цветна снимка или хидротубация за проверка на тръбите ти и мъжа ти е правил спермограма.

# 27
Svetla Ritoni, клостилбегита се предписва за стимулиране на овулацията. докато го пиеш не ти ли казаха да ходиш и да те следят - дали нараства доминантен фуликул, дали след това се пука от самосебе си или с медикаменти ще се предизвика спукването му? доктора ти какво ти каза? за регулация незнам да се ползва, но за стимулиране на овулаия - да. ако имаш предвид за идване на
цикъл само, докторите предписват дуфастон /който ти вече си пила/ или утрогестан. надявам се да имаш направена цветна снимка или хидротубация за проверка на тръбите ти и мъжа ти е правил спермограма.

Да, всичко е под лекарски контрол, но забравих да питам док. дали ще спомага за регулирането на цикъла... Но аз така или иначе, дойде не дойде ще отида на преглед   Naughty , както ме посъветва и brayda  Hug

# 28
Svetla Ritoni, как така дойде - недойде нали те наблюдават  newsm78 няма ли да те гледат как ти нарастват фуликулите? нали трябва да се види какво се случва при стимулацията от клостила? задължително трябва да те видят около 12-18 ден от цикъла т.е. да се проследи има ли доминантен фуликул и дали евентуално се пука сам. ти да не мислиш да чакаш чак до момента "ако ти дойде".

# 29
ами аз в момента чакам цикъл, минахме периода с фоликулите, ама и този път пак попаднах на "доктор"... той трябваше само фоликуметрия да прави...ама и за това не ставаше...Ако не ми дойде след 2-3 дни ще правя тест и отивам до Варна пак...

Общи условия

Активация на акаунт