Отговори
# 30
светле, така както ми го обясняваш излиза, че нищо не сте проследили. а на теб без дуфастон принципно цикъл идва  ли ти? щото на мен - не. когато са ме стимулирали с клостил винаги след това е имало дуфастон иначе цикъл няма. а поне видяхте ли дали е имало доминантен фоликул или дали се е спукал?
дано ако не ти дойде е бременност, а не задържан фолукул.  Peace ще чакам да кажеш как се развиват нещата.

# 31
  • София
Защо не направиш кръвен тест за бременност! Отчита 10 дни след овулация и евентоално зачеване! Така ще си напълно сигурна и няма какво да чакаш ами направо се консултирай с д-ра ти във Варна какво да правиш!

# 32
Hut, мила и на мен без Дуфастон не ми идва...
Доминантен фол. Имаше  и като му видя големината "док" каза да действаме, отивам след 3  дни и го нямаше този големия ф. Имаше само няколко малки на по 0.5мм .... Този смотан док. каза-ами явно  се е спукал?????Явно????
 #2gunfire побеснях направо....
Довечера може да направя уринарен , а утре кръвен... Малко ме е страх от резултата  Cry ....

# 33
  • София
Svetla Ritoni - искам да ти кажа, че който и да е лекар не може да ти каже дали се е спукал на 100%, защото като се спука той оставя следа на яйчника, която е със същата големина както и фоликула!
И аз много се бях изнервила н амоя лекар, че от 3 фоликула не беше сигурен 1 или 2 са се спукали... и аз бях в неведение!

Пускай тестове, минало е достатъчно време! Кръвния е много много по-точен от уринарания, но нека споделя: аз си купих Престо - дето са 2 теста в една опакова и дето е за ранно отчитане. Пуснах си го на 9-тия ден от овулацията и макар да беше вечерта в 19ч, ми даде 2-ра много бледа почти имагинерна черта! На др сутрин направих втория и се показа по-наситена, но отново бледа. След това пуснах и кръвен и новината дойде!

Сега като си спомням как като видях чертата останах хладнокръвна....  #Crazy  Shocked направо незнам как съм могла да се сдържа!

# 34
светле, значи сте го проследили  Grinning хайде сега да ни зарадваш и с положителен тест  Hug

# 35
светле, значи сте го проследили  Grinning хайде сега да ни зарадваш и с положителен тест  Hug

ооох , така искам и аз да се похваля....  Praynig
brayda , мила и аз все съм си представяла как ще реагирам и как ще кажа на милото и на всички.....тооолкова много искаммм  Blush
Утре вече ще пусна тест(страх, не страх) и ще пиша  Praynig  Praynig  Praynig

Целувки   love001

# 36
  • София
Aйде, всички чакаме резултат!
Ако е положителен - чудесно!

А ако е отрицателен, поне видя, че реагираш добре на клостилбегита Simple Smile и следващия път ще успеете Simple Smile

# 37
Aйде, всички чакаме резултат!
Ако е положителен - чудесно!

А ако е отрицателен, поне видя, че реагираш добре на клостилбегита Simple Smile и следващия път ще успеете Simple Smile

емиииии .........................  EFN това е резултата  Sad

# 38
светле, каквото и да ти кажа няма да променим резултата.  spoko успех следващия опит  Peace

# 39
  • София
Svetla Ritoni - в такъв случай бих звъннала на варненския доктор да му кажа за ситуацията. Той сигурно ще ти каже да пиеш дуфастон, за да си предизвикаш цикъл и на 3-4 ден от цикъла да отидеш да те види!
Не се отчайвай, това ти беше едва първия по-успешен опит за овулация Simple Smile

# 40
И аз да се включа, макар и с доста голямо закъснение - Благодаря на всички за отговорите.  Hug
За съжаление още същия ден (14.08.) вечерта ми дойде цикъла. (Не знам и аз защо си въобразих, че ще стане от първия месец).
Аз също знам тези неща за Дуфастона, че подтиска овулацията и т.н. Но докторката ме увери, че трябва да го пия, за да ми е редовен цикъла. Така и нищо не обясни повече. Нито ме пита дали имам овулация, кога и дали съм я мерила. В същото време й бях показала и резултатите от хормоналните ми изследвания. Прогестерона ми е в норма. Естрадиола ми е почти на долната граница. Имам съвсем леко завишен тестостерон и пролактин (само с няколко единици). Ендокриноложката ми каза, че е много малко завишен пролактина и едва ли идва от проблем с хипофизата. ЛХ и ФСХ са ми нормални.
И аз вече не знам какво да правя. Вече смених толкова доктори и никой не ми обръща внимание и нищо не обяснявят. Последната докторка ми каза, че е хубаво пак да пия противозачатъчни (Диане), за да ми се нормализирах хормоните, но ми се иска да продължим с опитите за бебче. В същото време виждам, че противозачатъчните ми се отразяваха добре. Откакто съм ги спряла (вече 7 месеца) пак ми се появи ужасно акне, космите ми пак полудяха, а косата ми толкова е изтъняла и постепенно окапва...  Cry
Не знам вече къде да отида и какво да правя. Живея в провинцията от 2 години, а тук няма качествени доктори и техника. За всеки преглед при специалист трябва да пътувам. Знам, че е хубаво да си правя фоликулометрия, но вече и аз не знам къде да я правя.  Sad
Простете за дългите излияния, но трябваше да споделя болката си....

# 41
  • София
INTU - с дуфастона наистина ще ти е редовен цикъла, но никога няма да си сигурна дали си имала овулация!
Защо не започнеш да си следиш температурата и да правиш тестове за овулация заедно със следенето!

Има цяла тема тука за следене на базалтовата температура. От нея, заедно с тестовете можете да оцелите момента на овулация и да разбереш дали си имала такава този месец или нямаш овулация! След 2-3 месеца ще имаш ясна оредстава дали изобщо имаш овулация и може да потърсиш специалист!
Хормони с Диане не се лекуват! Редовен цикъл с дуфастон не се лекува! Като цяло поликистозни яйчници с нищо не се лекуват, трябва просто да живеем с тях!

Ако искаш да си следиш овулацията с метода на базалтовата температура прочети по какъв начин да си мериш температурата: най-добре е по едно и също време горе долу сутрин, преди да си станала от леглото да имаш под ръка един електронен термометър и ректално да премериш температурата. Всеки ден стойностите се нанасят в таблица, каквато можеш да си направиш ето тук: http://calendar.zachatie.org и можеш освен температурата всеки ден да си отбелязваш - в цикъл ли си или не, каква е сервикалната слуз, какви болежки имаш и какви хапчета приемаш. В същото време има тестове за овулация, които са около 3-4лв и са мисля 5-6 теста, на които много подробно е обяснено кога трябва да почнеш да ги правиш. Ще нанасяш и техните резултати на графиката. А дали всичко е наред, дали си имала овулация или тя предстои и т.н.т. можеш да питаш в темата ето тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=649964.0, където Денис ще ти отговори и ще те насърчи.
Меренето на Базалтовата температура и по-кратко (БТ) започва от първия ден на твоето менструално течение и завъшва до първия ден на следващото ти менструално течение, т.е. точно един цикъл. Ако почнеш от средата няма как с точност да се определи имало ли е О. или не е имало.
Прочети ако искаш и малко повече! Можеш да видиш и моята графика: как е започнала от кървенето ми и как съм имала О. и т.н.т. http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=hristinagm
На мен лично графиката ми много ми помогна да съм сигурна за овулацията, преди стимулацията правих още 2 графики, които тотално показаха че овулация нямам! След това посетих д-р Владимиров и благодарение на него ибез много излишни хапчета набързо за месец забременях!

В темата за следене и резултати от графики на БТ само за юли месец поне 3-4 момичета си нацелиха овулацията и сега чакат бебчета!
Ако примерно графиката ти покаже, че този месец овулацията ти е била на 16-ти ден от цикъла, то дуфастона ще го почнеш след нея, а ако е показала, че е била на 13-ти ден от цикъла, ще го почнеш по-рано и така! Следя темата за БТ от сигурно 5 месеца и масово всички имат овулация по-късно от 14-тия ден, а схемата за дуфастона е ако си имала овулация точно на 14-тия ден. Масово хората имат на 16-17, а някои дори и на 20-тия ден особено тези с нередовен цикъл като нас! (това са мои наблюдения)

Но и все пак имай предвид, че графиката на БТ не е на 100% точен метод. Най-точние фоликуметрия, но ти както и без това ще пиеш дуфастон всеки месец по схема, по-добре е да знаеш имало ли е овулация или не е имало. Но не спирай да търсиш лекар, който да ти направи едно проследяване на фоликулите, за да знаеш с точност!

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 11:33 от Brayda

# 42
Brayda, много благодаря за изчерпателния отговор Simple Smile и за предложения календар!
И аз си мисля, че е време да започна с температурния метод. Можеби ще е по-добре Дуфастона да почака за сега. Поне докато се уверя, че изобщо имам овулация. Омръзна ми да пия хапчета наляво и надясно, а пък те всъщност да не ми помагат с нищо....

# 43
  • София
Ако имаш въпроси относно измерването и работата с календара, пиши ми на лични, а ако имаш въпроси относно как ти се движи графиката - задавай го в темата за графиките и да знаеш, че поне 15 дни трябва да мериш, за да има някакво адекватни мнение Денис относно твоята графика Simple Smile

Късмет, на мен ми се превърна в навик и аз всяка сутрин си меря почти без прекъсване, дори и сега когато съм бременна Wink
А да не говорим в ранна бременност високите стойности на термометъра как ме успокояваха, че всичко с бебчо е наред и то все още е добре в корема ми Simple Smile

# 44
Brayda, много се радвам за теб, че ще ставаш мама  Grinning  желая ти всичко да е наред през бременността ти и да имаш леко раждане!  Hug
имам и едно въпросче - ти в коя специализирана клиника си потърсила помощ (защото само д-р Владимиров не ми говори нищо  Embarassed), предполагам в София някъде?

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 14:32 от INTU

Общи условия

Активация на акаунт