Отговори
# 60
Svetla Ritoni отдавна се опитвам да открия моя лекар, но безуспешно, надявам се сегашния да е той, да е правилния!  Hug

# 61
  • София
Пеперудчица  - ако доктора ти дава дуфастон или утрогестан с цел забременяване, без доказана овулация... значи това не е твоя доктор! Дуфастона по този начин може единствено да ти предизвика цикъл ако ти е нередовен!
Трябва да проследите един два цикъла - да видите има ли овулация, няма ли, какво се случва, натрупват ли се кисти и т.н.т. и естествено да псунете хормони.
Но както ти каза, че всичко ти е наред, а пролактина много висок - ами нормално е да нямаш овулация и да имаш мноооого нередовен цикъл.
Пролактина е хормона на кърмачките - докато жената кърми има висок пролактин и той спира овулацията! Трябва да отидеш на ендокринолог заради пролактина, може да ти назначат изследване с ядреномагнитен резонанс за някакъв аденом, който причинява това голямо количество пролактин. Това са доброкачествени аденоми и много лесно се оправят с лекарство, което докато го пиеш пролактина ще ти се смъкне и ще почнеш да имаш овулация и цикъл. Някои хора го пият и цял живот или до незнам си кой месец от бременността!
А за тънката лигавица, за която спомена - ами има си друго лекарство и вече тя не е проблем, важното е д-ра да вземе адекватни мерки в подходящото време!

# 62
Пеперудчица  - ако доктора ти дава дуфастон или утрогестан с цел забременяване, без доказана овулация... значи това не е твоя доктор! Дуфастона по този начин може единствено да ти предизвика цикъл ако ти е нередовен!
Трябва да проследите един два цикъла - да видите има ли овулация, няма ли, какво се случва, натрупват ли се кисти и т.н.т. и естествено да псунете хормони.
Но както ти каза, че всичко ти е наред, а пролактина много висок - ами нормално е да нямаш овулация и да имаш мноооого нередовен цикъл.
Пролактина е хормона на кърмачките - докато жената кърми има висок пролактин и той спира овулацията! Трябва да отидеш на ендокринолог заради пролактина, може да ти назначат изследване с ядреномагнитен резонанс за някакъв аденом, който причинява това голямо количество пролактин. Това са доброкачествени аденоми и много лесно се оправят с лекарство, което докато го пиеш пролактина ще ти се смъкне и ще почнеш да имаш овулация и цикъл. Някои хора го пият и цял живот или до незнам си кой месец от бременността!
А за тънката лигавица, за която спомена - ами има си друго лекарство и вече тя не е проблем, важното е д-ра да вземе адекватни мерки в подходящото време!

Все още не ми е изписал Дуфастон, пих Оргаметрил и сега ще ходя да видим какво ще правим. (Дуфастона е мое предположение) Няма как да ми се проследят 2 цикъла без медикаменти, защото ако не пия нищо, не ми идва М. Естествено, че съм ходила на ендокринолог и сега ми предстои ядрено магнитен резонанс. Не съм казала, че всичко ми е наред, а че останалите хормони са наред (в норма)  Rolling Eyes

# 63
  • София
Оргаметрил = Дуфастон - прогестеронов препарат Simple Smile
Могат да ти проследят 2 цикъла със прогестерона. Имам предвид - пиеш оргаметрил, идва ти цикъла следиш си фоликулите и т.н.т. и ако няма бременност пак пиеш дуфастон!

Но най-добре е пролактина да ти се нормализира и тогава! Щом си предприела всичко нужно за пролактина, съм сигурна, че скоро всичко ще е наред! Може само той да ти е проблема и да почнеш да имаш овулация съвсем скоро!

На мен също си мислиха,  (един от всички лекари, които само ми философстваха, вместо да ми помогнат) че имам висок пролактин и забележете: след гинекологичен преглед ме изпратиха да давам кръв, а много добре знаем, как пролактина се повлиява много от това - дали са ти пипали гърдите, дали си правил секс и т.н.т.... Естествено излезе ми леко висок и пих Достинекс, но после се усамних и се установи че 10 месеца след спирането на достинекса пролактина ми при правилно изследване е супер! А д-ра ми беше казал, че ще трябва да го пия доживот!

# 64
Оргаметрил = Дуфастон - прогестеронов препарат Simple Smile
Могат да ти проследят 2 цикъла със прогестерона. Имам предвид - пиеш оргаметрил, идва ти цикъла следиш си фоликулите и т.н.т. и ако няма бременност пак пиеш дуфастон!

Но най-добре е пролактина да ти се нормализира и тогава! Щом си предприела всичко нужно за пролактина, съм сигурна, че скоро всичко ще е наред! Може само той да ти е проблема и да почнеш да имаш овулация съвсем скоро!

На мен също си мислиха,  (един от всички лекари, които само ми философстваха, вместо да ми помогнат) че имам висок пролактин и забележете: след гинекологичен преглед ме изпратиха да давам кръв, а много добре знаем, как пролактина се повлиява много от това - дали са ти пипали гърдите, дали си правил секс и т.н.т.... Естествено излезе ми леко висок и пих Достинекс, но после се усамних и се установи че 10 месеца след спирането на достинекса пролактина ми при правилно изследване е супер! А д-ра ми беше казал, че ще трябва да го пия доживот!

Просто искам да ти кажа, че ми е омръзнало, ама ужасно много от некадърни лекари  ooooh! нямам думи... Радвам се, че си разбрала, че диагнозата ти е грешна и сега всичко е наред  Hug

А за мен- силно се надявам след резонанса да се окаже, че нямам аденом.  Cry
Значи мога и докато пия оргаметрил да ми се направи фоликулометрия?  Rolling Eyes Ще видим и лекаря какво ще каже... БЛАГОДАРЯ ТИ МИЛА  Hug  Hug  Hug

# 65
  • София
То на мен фоликуметрията така си ми я направиха!
Предизвикаха ми цикъл и ме викнаха на 3-тия ден, после почнаха с клостила стимулацията и ако не бях забременяла пак щеше да ми предизвикат цикъл и после пак стимулация и така!

Но реално докато не вкараш в норми пролактина, няма шанс да забременееш! Хубавото е, че според мен и за мен това е малко зло! Дори и да имаш аденом, той се маха! Достинекса се пие по 1 хапче на седмица (зависи как го изпишат) и още след първия месец има много добри резултати! Ти реално може и да си имаш овулация без да е нужна стимулация, но пролактина да я спира! Можеш да си заченеш и по нормалния начин и няма да се отказваш!   bouquet

# 66
То на мен фоликуметрията така си ми я направиха!
Предизвикаха ми цикъл и ме викнаха на 3-тия ден, после почнаха с клостила стимулацията и ако не бях забременяла пак щеше да ми предизвикат цикъл и после пак стимулация и така!

Но реално докато не вкараш в норми пролактина, няма шанс да забременееш! Хубавото е, че според мен и за мен това е малко зло! Дори и да имаш аденом, той се маха! Достинекса се пие по 1 хапче на седмица (зависи как го изпишат) и още след първия месец има много добри резултати! Ти реално може и да си имаш овулация без да е нужна стимулация, но пролактина да я спира! Можеш да си заченеш и по нормалния начин и няма да се отказваш!   bouquet

Защо не могат или не искат да обясняват и лекарите като нас обикновенните хора. Колко добре ми обясни всичко...  Hug А какво е " клостил стимулация" На мен вчера ми свърши М. и утре съм на гинеколог. Ще му кажа да ми направи фоликулометрия. А знаеш ли докато се пие Достинекс могат ли да се правят опити за забременяване, защото прочетох в една друга тема, че на едно момиче лекаря й й казал, че не може...  Rolling Eyes А аз доколкото разбирам той май се пие до живот... Ти по нормален начин ли забременя?  Hug

# 67
  • София
Ами клостилбегит се казва препарата, който стимулира яйчниците и те произвеждат фоликули и овулация настъпва с помоща на една инжекция накрая като фоликулите пораснат достатъчно. - аз с подобна стимулация забременях, но при мен проблема беше, че нямам овулация в следствие от кистите по яйчниците, а не от висок пролактин.

Ако при теб нещата са комбинирани, то лекаря ще ти предложи да стимулирате. Хубаво е обаче преди стимулацията, дори не хубаво а задължително да направите един тест за проходимост на тръбите ти, защото ако имаш запушена тръба то вероятността от извънматочна е голяма, също така и спермограма трябва да се направи, защото за какво да си хабиш яйцеклетките ако спермограмата ти е лоша. Имай предвид, че стимулационните препарати могат да намалят много яйчниковия резерв и задължително като се прави стимулация, то трябва да е на СИГУРНО Simple Smile

Опитите за бебе могат да започнат след като пролактина падне на нормални граници, вие опити може да си правите постоянно... но за прием на достинекс и да не се правят опити не съм чула, може да има някакво обяснение - трябва да питаш. То дори някои жени продължават да го пият по време на бременността до някой месец или им го заменят с бромокриптин (бг варианта, който е по-щадящ за бременни)

# 68
Ами клостилбегит се казва препарата, който стимулира яйчниците и те произвеждат фоликули и овулация настъпва с помоща на една инжекция накрая като фоликулите пораснат достатъчно. - аз с подобна стимулация забременях, но при мен проблема беше, че нямам овулация в следствие от кистите по яйчниците, а не от висок пролактин.

Ако при теб нещата са комбинирани, то лекаря ще ти предложи да стимулирате. Хубаво е обаче преди стимулацията, дори не хубаво а задължително да направите един тест за проходимост на тръбите ти, защото ако имаш запушена тръба то вероятността от извънматочна е голяма, също така и спермограма трябва да се направи, защото за какво да си хабиш яйцеклетките ако спермограмата ти е лоша. Имай предвид, че стимулационните препарати могат да намалят много яйчниковия резерв и задължително като се прави стимулация, то трябва да е на СИГУРНО Simple Smile

Опитите за бебе могат да започнат след като пролактина падне на нормални граници, вие опити може да си правите постоянно... но за прием на достинекс и да не се правят опити не съм чула, може да има някакво обяснение - трябва да питаш. То дори някои жени продължават да го пият по време на бременността до някой месец или им го заменят с бромокриптин (бг варианта, който е по-щадящ за бременни)

Много ти благодаря за обяснението, всичко казано дотук ще го имам предвид, ще пиша пак като има някакво развитие  Hug

# 69
  • София
Пеперудчица - дано скоро има напредък и всичко да се оправи и проблема ти да е само в пролактина Simple Smile

# 70
Svetla Ritoni - гледам че си мериш температурата... важно е да се мери и по време на менструалното кървене! Така ще е пълен измервателния цикъл Simple Smile

ХАХАХ да, започнах....  Rolling Eyes , сега съм в цикъл, но първите два дни пропуснах да я меря, но утре ще се постарая   Wink  Този месец съм решила дори и само за фоликуметрия да ходя до Варна  Crossing Arms , иначе в петък ми е второ хапче Клостил и тогава ще ида

Мнооооого успехии и целувки   bouquet

# 71
Здравейте, мили мои съмишлинички  Hug
Вчера бях при док и много ме разочарова  Tired яйчниците ми не отговарят добре на Клостилбегита
и от другия месец го  започвам в двойна доза (два пъти на ден)  ooooh!
Иска да ме види 3-4 дни след приема на хапчетата (в петък)
Възможно ли е това да не са "моите" хапчета  newsm78   #Crazy
В петък като отида ще го поразпитам повече за други възможности и алтернативи  Crossing Arms
При вас нещо интересно?

newsm51

# 72
  • София
Възможно е, да, но се водят най-леки! А при мен докато ги пиех нямах никакви фуликули, чак на пети ден след края на приема се видя, че има някакви, които в последствие станаха големи и овулираха Simple Smile И ние с лекаря си мислихме че не се повиавам добре! Аз ги пиех сутрин и вечер по едно Simple Smile Не спирай да се надяваш може по-късно да пораснат, а може и да ти трябва по-голяма доза Simple Smile

# 73
Здравей Svetla Ritoni ,

и аз не реагирах на клостилбегита и на всичкото отгоре въобще не се чувствах добре  Sick Ходих при нашия доки и той ми каза, че има жени, които не реагират на клостибегит, но това е най-евтината стимулация. Каза ми че има и други препарати, но са доста по-скъпи и затова винаги се почва с клостилбегит. На мен ми каза, да пробваме 6 месеца без никакви лекарства и след това да отида пак при него. Към края на септември съм пак при него Simple Smile Не се отчайвай, понякога тялото реагира по-бавно, отколкото ни се иска 

# 74
Здравейте момичета!
 Бих желала да се включа във вашата тема.
 На 20 съм и от 15 годишна възраст започнах да имам проблеми с цикълът, до преди 1 година се лутах с излишни изследвания , грешни диагнози и решения на гинеколози от рода : това ще се израстне.
 преди година мои познати ме насочиха към много добър гинеколог , който с първия преглед ми каза, че яйчниците са кистозни. Е в началото беше само 1ят. Пих Диане 3 месеца и се бях изчистила, но след почивка от месец и половина се оказа , че и двата са кистозни. Пих хапчета всякакви.
 Днес си купих М2Тон с надеждата цикъл да дойде, защото без хапчета не става нищо, а само се подувам , ставам раздразнителна . Общо взето гадно ми е. Знаете .
       Бих искала да се впиша при вас , за подкрепа съвети , които да давам и да получавам. Желая ви лека вечер !   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт