Отговори
# 510
Да, и аз намерих информация по въпроса с безплатните консултации във Варна:

http://www.plevenlive.bg/mc-kirm-sv-elisaveta-pleven-shte-konsul … yv-varna-878.html

"Предварително записване за консултациите - на тел.: 064/ 804 790 – Регистратура МЦ КИРМ Плевен или на тел. 052/ 627626 – Лаборатория „Надежда”.
Датите за консултации за всеки следващ месец ще бъдат обявявани в последната седмица на предходния месец, на интернет страниците на двете здравни заведения."

# 511
Да, и аз намерих информация по въпроса с безплатните консултации във Варна:

http://www.plevenlive.bg/mc-kirm-sv-elisaveta-pleven-shte-konsul … yv-varna-878.html

"Предварително записване за консултациите - на тел.: 064/ 804 790 – Регистратура МЦ КИРМ Плевен или на тел. 052/ 627626 – Лаборатория „Надежда”.
Датите за консултации за всеки следващ месец ще бъдат обявявани в последната седмица на предходния месец, на интернет страниците на двете здравни заведения."

вече има и за септември. Ние сме в събота, първи час  Mr. Green

# 512
Здравейте! Нова съм, но редовно чета темите. И аз съм със СПКЯ с характерниПте симптоми - нередовен цикъл, окосмяване, напълняване. Дълги години пиех противозачатъчни, докато не ми писна и решихме с мъжа ми да почнем с опитите за бебе. Преди месец ми направиха изследвания, които са:
 глюкоза:
- 0 мин. - 4,56 реф.до 5.5
 -60 мин - 10,23 реф. до 8.9 , гранична до 10,9
 - 120 мин - 9.2 реф. до 7,8 ,гранична до 10,9
инсулин
 - 0 мин - 9,29 реф. 2,6 - 24,9
 - 60 мин  -98,85 реф- 2,2-24
 - 120 мин.  - 143,4 реф. 2,6 - 24,9
ТСХ - т 2,88
пролактин - 62,7 реф.5-35
От гинеколога ми е изписано: инофолик и дуфастон - 2х1, еутирокс 50 мг., бромокриптин . Висока съм 160 см., в момента тежа 57 кг. За месец  съм свалила 4 кг. с доста фитнес. От прегледа при ендокринолога ми изписаха Неоформин 3 х 500 и ме записаха за изследвания през септември , които са по с направлвние 7 по клинична пътека 108, изследване на други овариални дисфункции. Казаха ми , че трябва да лежа 5 дни в Майчин дом за тези изследвания. Някой правил ли си е тези изследвания, защото честно казано не ми се лежи по болници 5 дни? За неоформина се колебая дали да го почвам, до колкото четох тук повечето момичета пият сиофор. Според гинеколога с диета и  физически упражнения ще мога да сваля 7-8 кг. без да пия диабетични хапчета и аз си мисля , че ще успея. С мъжа ми правим опити за бебе, но с тия показатели ми е много притеснено. Ще се радвам да видя и вашите мнения и съвети, просто за кураж поне.

# 513
Mariq Duleva, добре дошла!  bouquet Интересно ми е какво каза ендокринологът ти относно тсх и пролактина? И защо ти е изписан дуфастон?

# 514
mimibsb,ако си от София може и да не лежиш в болницата-аз бях с направление 7 за болнично настаняване,но си спях вкъщи и една седмица ходех само за изследванията в Майчин дом... Иначе от личен опит ти казвам,че с редовен прием на сиофор 850 по 3 пъти на ден, за половин година  доста от проблемите ми се решиха ,изчезнаха кистичките от яйчниците и хормоните ми се нормализираха.Преди това 1 година пробвах с билки,спорт и хранителен режим,но почти без успех...   ooooh!

# 515
Здравейте! Нова съм, но редовно чета темите. И аз съм със СПКЯ с характерниПте симптоми - нередовен цикъл, окосмяване, напълняване. Дълги години пиех противозачатъчни, докато не ми писна и решихме с мъжа ми да почнем с опитите за бебе. Преди месец ми направиха изследвания, които са:
 глюкоза:
- 0 мин. - 4,56 реф.до 5.5
 -60 мин - 10,23 реф. до 8.9 , гранична до 10,9
 - 120 мин - 9.2 реф. до 7,8 ,гранична до 10,9
инсулин
 - 0 мин - 9,29 реф. 2,6 - 24,9
 - 60 мин  -98,85 реф- 2,2-24
 - 120 мин.  - 143,4 реф. 2,6 - 24,9
ТСХ - т 2,88
пролактин - 62,7 реф.5-35
От гинеколога ми е изписано: инофолик и дуфастон - 2х1, еутирокс 50 мг., бромокриптин . Висока съм 160 см., в момента тежа 57 кг. За месец  съм свалила 4 кг. с доста фитнес. От прегледа при ендокринолога ми изписаха Неоформин 3 х 500 и ме записаха за изследвания през септември , които са по с направлвние 7 по клинична пътека 108, изследване на други овариални дисфункции. Казаха ми , че трябва да лежа 5 дни в Майчин дом за тези изследвания. Някой правил ли си е тези изследвания, защото честно казано не ми се лежи по болници 5 дни? За неоформина се колебая дали да го почвам, до колкото четох тук повечето момичета пият сиофор. Според гинеколога с диета и  физически упражнения ще мога да сваля 7-8 кг. без да пия диабетични хапчета и аз си мисля , че ще успея. С мъжа ми правим опити за бебе, но с тия показатели ми е много притеснено. Ще се радвам да видя и вашите мнения и съвети, просто за кураж поне.

здравейте, аз бих ви посъветвала да смените лекаря и да отидете при добър ендокринолог и гинеколог. за София не мога да ви дам име, но със сигурност ще си спестите доста нерви, време и пари. Изследвали са ме за всичко, но не съм лежала в болница. Това е за източване на касата  #Cussing out Еднокринолог може да ви даде направление и да си направите изследвания. Няма нужда да прекарате 5 дни в болницата за да ви вземат 5 пъти кръв! А за дуфастона и аз се чудя за какво ви е? Нямате цикъл най-вероятно в момента?

# 516
Много благодаря за сърдечното посрещане  Simple Smile Дуфастона ми го изписа гинеколога за предизвикване на цикъла 3 месеца подред. За ТСХ минах на преглед при д-р Начев, който каза да си продължавам с приема на еутирокса и след 45 дни да направя ново изследване. Каза ми да си пусна ТАТ , МАТ.ФТ4, но пак с изследването на ТСХ на 45-тия ден.  Той излизаше в отпуска и явно не му се занимаваше с мен и ми каза да му се обадя след отпуската. Относно пролактина каза ,че не му харесват стойностите, които лабораторията е дала и когато лежа в Майчин дом и за това ще ми изследват. Моля, препоръчайте ми свестен гинеколог , занимаващ се с такива проблемия също и ендокринолог. За ендокринолог освен за д-р Начев, четох, че има доста доволни от д-р Тодорова. От София съм , но това с направлението и лежането наистина ми звучи като източване на касата. sunny* kiss би ли ми казала какви по-точно изследвания се правят, нещо не ми се ходи в тая болница и то 5 дни???

# 517
mimibsb, по принцип бих те посъветвала да се обърнеш към клиника по стерилитет. Момичетата пишат хубави неща за д-р Владимиров, който е гинеколог, но със специализация по ендокринология. Иначе добри ендокринолози има и други - Шинков (МА), Горчева (Токуда). Но според мен проблема трябва да се решава комплексно, а не половината неща да ги решава аг-то, другата половина - ендото. Peace Липса на цикъл принципно означава и липса на овулация в повечето случаи, а при завишено тсх, завишен пролактин, наличие на ир и на други симптоми за мен е губене на време да се чака и да се пробва кое ще помогне и кое не.  Wink

# 518
Здравейте! С поликистозни яйчници съм и пия Ясмин по схема, но в последните два месеца, два дни преди да съм свършила хапчетата ми се появява обилно кафяво-червеникаво течение все едно ми идва. Първия път се обадих на ендокриноложката ми и тя каза, че понякога се случва и това. Да спра хапчетата и да продължа с блистера след като ми свърши(по схема). Бу
Бихте ли изразили вашето мнение, нормално ли е това, на някои от вас случвало ли се е и дали пак да спра приема на хапчета. Благодаря ви Simple Smile

# 519
Yoana90, ако организмът ти не се напасне с хапчетата до 3 месеца, то те трябва да бъдат сменени. Това е, което казват лекарите. Мен лично ако ме питаш за опита, който съм направила с противочатъчни, ще ти кажа, че ако ояе първия месец не ти понесат, то няма да ти понесат никога. За това те съветвам да говориш пак с ендокриноложката си и да поискаш да ти изпише Жанин. Те също са анти-андрогенни, но гестагена им е много по-стабилне и от към кървене би трябвало да нямаш проблеми.  Peace  По принцип менструацията ти трябва да дойде след 1-2-3 дни след спирането на хапчетата, т.е. след като изпиеш последното хапче от блистера. Това, че се появява зацапване по-рано, значи, че хапчето ти е слабо.  Wink

П.С. А какво означава, че пиеш Ясмин по схема? newsm78

# 520
Ясно ми е, но година и половина не съм имала проблем и за това сега се чудя дали да допия останалите две хапчета или да ги оставя за следващия път

# 521
Щом вече имаш зацапване, ги спирай, за да ти дойде. А след седмица си почни новата опаковка без да добавяш тези 2 хапчета. Поне аз така бих направила. Все пак тялото е свикнало на 21 хапчета и не виждам защо да се добавят още 2 в следващия месец. Peace А това, че от година и половина ги пиеш и сега има проблем е причина да се обсъди с лекар дали да продължиш с приема.  Wink

# 522
  • София
Момичета, не е редно да пиша какво ми е лечението, защото първо трябва да се направи анамнеза, която трае около 2 часа. Обърнете се към добър хомеопат!  Peace После се прави конституционно лечение и според това какво не се е повлияло се работи в тази насока. Освен това потенциите (, които за мен за правилни, но за друг може да не са) са високи и няма от къде да се купят, ако не ги даде хомеопат.  Peace

А би ли споделила кой е поне хомеопатът, защото има всякакви шарлатани, това само по себе си ме отказва изначално от хомеопатията. Получава се едно безумно губене на време, нали по време на хомеопатията не могат да се приемат други лекарства. Аз в момента съм на Дуфастон, Метфогама и Инофолик, без доказана инсулинова резистентност. Пробвала съм по едно време даже тръгнаха нещата, но са много кратко и после пак липсата на цикъл.

# 523
mishell, аз не съм в България и не мога да препоръчам никой хомеопат.  Peace
Чела съм добри отзиви за д-р Михайлов. Има доста момичета, които с негова помощ са забременяли! Wink Пускам линк към една друга тема за тези, които искат да получат първа инфомация относно хомеопатично лечение при спкя. Надявам се да не бъде освиркана!  Grinning
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=428770.0
И да подчертая, че не съветвам никого на своя глава да пие хомеопатия!

А ти защо пиеш метфогама, щом нямаш ир? Инофолик и дуфастон за какво са ти изписани? newsm78

# 524
mimibsb, дай някакви телефони на тея в Майчин дом и име на лекар? Интересно ми прозвуча други овариялни дисфункции. Трябвашв през юни да ходя пак в ендокринологията да ми направят всички хормонални изследвания (за 50 лв. престой спестявам около 200 за изследвания вс. хормони). Последно през м. февруари след обременяване с глюкоза-бях 8 пъти над нормата Shocked Shocked осъзнах реалността за наследството на Диабет 2 и всичките му усложнения (баща ми вече е на инсулин, с гангрена на петата от диабетна рана, ацетонов дъх, лещи на очите и пр.)
Та вече няколко месеца с Метафогама и редовен цикъл на датата без кисти Simple Smile, но незнам как цял живот ще се пият лекарства newsm78 И това окосмяване уж козметичен проблем с малко по-високи мъжки хормони ме побърква. Скоро разглеждах лазерните епилатори на Филипс Лумеа.

Общи условия

Активация на акаунт