За контракции ослушваме се вече, бърза да излиза СЕПТЕМВРИйското човече!

• 25 767
  • 741
  •   1
Отговори
# 510

Аз бях на кола-маска днес и сме вече почистени и готови за раждането Simple Smile И сигурно от това и мен ме стегна корема. Зачудих се, че нещо ми е изпъкнал и твърд и от двете страни дали не се е извъртяла малката и да не е вече с главичката надолу, та стоях пак на лакти, ама все си ме ритка отстрани - я от ляво, я от дясно  newsm78 Мамите с обърнати бебчета - къде ви ритат вас малчовците?

Мен като си ме поритва беборана я усещам отляво, т.е. самото поритване или протягане ли какво е не знам, защото пък май й усещам дупето отдясно... не мога да го опиша, но на мен ми се струва, че е в хоризонтално положение, но АГ-то ми каза, че не е и си е с главата надолу...
p.s. пък и ти гледам лентичката, че си в 37-ма седмица, а моят АГ каза, че няма как да се завърти повече. Да се надяваме де.

# 511
  • Варна
И на мен докторката ми каза, че е с главата надолу. Със сигурност я усещам, че е разположена в дясно, но ме рита както в дясно, така и в ляво. В четвъртък ще я видим тази работа.

# 512
ех и аз почнах да будувам  Mr. Green досега не съм пускала компютъра през нощта, ама днес се реших  Grinning

така съм гладна, само варени яйца са ми в главата  ooooh! и сега си ги чакам  Grinning

стискам палци на всички с контракции, щото и мен ме хваща нещо, ама като не знам какво да очаквам  Mr. Green обаче като станах да ям и ми мина  hahaha

# 513
  • Варна
Имам теория: Може беба да е много голяма и да изпълва целия корем от вътре и така а едната ръка и единия крак рита в ляво, а с другите в дясно.

# 514
Аз съм нощно дежурство /Бг време/ ако някоя тръгне да ражда Simple Smile
Ама си мисля, че само се стреснахме всички. Както и да е, на всички желая лесни раждания, здрави дечица и бързо възстановяване smile3522

От няколко дни съм само през телефон, че не остава време за друго. То бяха гости /едни петък, едни събота/, обикаляне по магазините /неделя/ и днес сутринта отидохме на лекар, малко мотане, сервиз за колата и ей сега сядам да хапна набързо, че излизаме с кучето. А за утре плана включва ферма за домати.

Отчет от доктора днес:
Всичко е ОК. Отивам аз, секретарката ми казва, днес ще ви вземем пробата за Стреп. Б и аз веднага "НЕ! Още не съм влязла в 9 м." Естествено ми се смяха /аз бях смутена, че не е моя доктор и чувам глас на възрастен човек/. Както и да е, взеха пробата, в крайна сметка не я отказах. Провери доктора за отваряне на цервикса - разкритие?!? /няма още/, аз му казвам пазя си едни прозорци за миене, ама ще ги пазя още 2 седмици  Laughing Каза да си пия чая от малинови листа колкото си искам, защото той дава много минерали и вит.Ц, което ще подпомогне бързото възстановяване след раждането. Опипа бебето, каза, че е в перфектна поза и нещо, което ме впечатли - брои ударите на сърцето - 148 /досега само сме слушали с моя д-р, може и той да брои, но не ми е казвал брой/. Оттук нататък всеки път ще бърничкат. Най-хубавото - в болницата, в която ще раждам имат газ /смехотворен газ смесен с кислород - най-добрия "обезболител". Действа за много кратко време, с него не се усеща болка, но не подтиска усещанията изобщо, не минава през черния дроб, т.е. не стига до бебето/, но не го предлагали, а го пазят само ако на 9 см майката каже, че иска епидурал /той се слага до 8 см/. Това последното май е и отговор на един от въпросите от днес. Аз се надявам да избегна епидурала, защото той води до дирижиране на раждането и още куп неща /май писах в предишния пост/.

Козметиката:
За болницата съм купила био сапун без аромати, който после ще иде в праха за пране, който си правя. Не виждам смисъл в ползването на препарати за бебето, което е чистичко и облечено, при положение, че за себе си избягвам да ползвам. За подсечено дупе си направих олиото с кантарион, на което Антония79 даде рецепта. С невен ще направя кокосово олио /рецептата е мас с невен/, което смятам да ползвам за себе си за стриите. Купила съм и един вазелин, с който първите дни ще мажа дупето на бебето, защото мекониума много трудно се чисти. Предвид климатичните особености на района, ще трябва да купя крем за зимата, но има много време ще реша какъв. Нямам желание да ползвам никаква козметика, а ако се наложи ще се придържам към най-прости и необработвани неща.

Онзи ден с много ровене си намерих билков магазин /оттам взех невена, че аз досега успях да отгледам само 3 цветчета, едното оставих за семе/. Билкарката ми препоръча няколко неща, едно от които беше за стрии - Полски хвощ. Той не е препоръчително да се пие по време на бременност, но могат да се правят компреси на засегнатите райони. По време на кърмене може да се пие /аз не съм решила дали ще го пия/.

Забравих - от миналия път досега съм качила 300 гр., което прави от началото досега 12,7 кг.  newsm44

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 02:26 от Августа

# 515
Станах в 6:30  #Cussing out направо не се търпи вече тоя запушен нос. Незнам дали някой има този бременен проблем, ама аз съм така откакто забременях
Май и днес ще си имаме бебче, Миленка не влезна повече да каже за "контракцииките"  Heart Eyes
Нормално е в тия седмици бебето да се усеща отвсякъде, вече му е тясно, матката няма накъде повече да се разтегне...ееххх, и аз искам да съм вече 37-ма, този път нямам никакво търпение
За спиралата след този път мисля да сложа, че сме решили да поизчакаме с третото  Mr. Green

# 516
Добро утро на всички   bouquet

Напоследък не мога да заспя може би защото таткото си идва довечера  Heart Eyes Нямам търпение вече да го гушна, пък от утре почвам с тормоза  Twisted Evil

Честито бебе на поколоко! Да са живи и здрави цялото семейство и много да ги радва малкия  Hug

# 517
Добро Утро на Всички   food010 

Честито на мама Pocoloco1 живи ,здрави и бързо да качвате грамчета  и да се прибирате ,че чакаме разкази и снимки  Hug

Ох толкова мило ми стана ,когато прочетох че ми се насълзиха и не мен очите .Още ми е много нервно с всяко родено бебче ,защото аз все още съм в 8-мия и си мисля че е рано но доста от вас вече са в 9-тия така че  стискам палци скоро да има още бебчета  Hug

Milena_87 стискам палци , пиши как си че те мисля  Praynig

А за козметиката мисля тези дни вече да я взема, гел за измиване от главата до петите и мляко за след баня на Bubchen

# 518
Добро утро! Днес закуската е от мен:

Стиснати палци за Миленка!  Praynig

# 519
  • Бургас
Моген! Hug Много хубава закуска! Нареждам се плющя Mr. Green

Маймунката, смотано ми е, 'щото май ме хвана шубето Laughing

За спиралата след този път мисля да сложа, че сме решили да поизчакаме с третото  Mr. Green

И ниЙ тъй smile3521. Аз даже смятам да приключа с периода със стажа си на инкубатор Joy
Снощи голяма манифестация имало, из нашия форумгледам hahaha Всички се развълнувахме доста и сънят е избгал Wink
Адашчето да не взе бронза[smilie=smile3506.gif]

# 520
Здравейте.Не успях да взема бронза адашче,не го пускам.Никакво разкритие ,плацента с 0 зрялост...Ходих все пак да ме видят и доктора ми каза ,че и на 3 мин да станат още няма да раждам.Е тва е,някои се молят да не излиза,аз направо не давам Laughing Hug

# 521
  • При моите мъже...
ЧЕСТИТО БЕБчЕ НА МАМА ПОКОЛОКО! ДА Й Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ ЮНАК! И скоро чакаме разказ и от двете реализирали с мамчета Hug

Купих си и кенгурчетоооооо ооо newsm44 ...
Фейт, на нас ни дадоха абсолютно същото кенкуру! Ползвахме го с първия момък - много е удобно! Добър избор! Party

За измерванията на ехографа, да ви споделя, баткото трябваше да е 3550, а се роди точно 3 кила. Беше 37 г.с+1 ден. Сега бебето го мерят 2 кила, а аз се надявам да са се объркали и да е повече Crazy

Козметика съм взела олио за баня на мустела, без отмиване (беше ми много удобно с баткото - да не се чудя как да го обръщам и изплаквам, че мъжът ми работи на смени и половината от къпанията бях/съм сама), олио за масаж и судокрем за подсичане(който ще ползвам само при зачервяване). Ще карам по този начин зимата, после ще минем на мляко за тяло и то не всеки ден и най-вероятно ще е Бочко - доволна съм от козметиката.

Пъпчето не съм го пазила от водата - все пак вече не са вързани с конци, а е с пластмасова щипка. Къпех си го във ваничката от първия ден, после капка спирт 70%, малко пудра за пъпче и памперса Peace Пъпчето падна на 10-я ден след раждането, нямаше ранички или разни други неприятни сълзящи истории след това.

# 522
Закуската е ммммм...благодаря   bouquet
Milena_87 успокой се мила,всяко нещо с времето си .
За спиралта си мислех още след първото ... ха ха ха /ама не поставих,имам гинекологичен проблем,който не отстраних,все опра вдания.../  Cry
Никога не съм вярвала на този тип измервания - опита с баткото и при мен затвърждава казаното от повечето от вас .Казваха че е голямо бебе и дълго и не знам си какво си а се роди в 38 г.с и беше с мерки 3050 гр. и 50 см.[/color][/color]

# 523
  • София
Добро утро  55

Milena_87 много кофти така. Не ти ли каза нещо тоя доктор ? Хапчета? Лежане ? Или нещо друго..... не може така нищо да не правиш.  newsm78
Аз пък се събудих и не мога да дишам ... явно нещо ме притискат бебетата и направо на половинка дишам. Как ще се замъкна до поликлиниката не знам. Абе не съм си човек и тва е.....
А пък тия скапаняци от Топлофикация друга година се прежалят та пуснат водата по рано , а точно тая година не я пускат. Като първобитните сме с канчета и бурканчета да се поливаме  Rage Rage Rage ПФ.

# 524
Добро утро,аз се приготвям и след малко отлитам на ЖК,да видим какво става с момата.После ще се отчитам.
Бъдик на нас ни я пуснаха още снощи, но беше още хладка,вече става за къпане,след малко влизам да тегля един душ,че направо забравих какво е течаща вода.
Хайде и дим да ме няма! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт