Татковците в домакинството :)

• 22 726
  • 436
  •   1
Отговори
# 285

Няма да приемам нищо, не съм длъжна  Laughing
Счупения крак пожелавам и на теб, за да се убедиш, че понякога, според обстоятелствата - е напълно нормално единия да завземе повечко ангажименти, според зависи. В твоя дух, за да бъда...защото явно не можеш да разбираш прочетеното, та се стигна до това крайно предложение... ooooh!
Пепел ти на устата, вече бих казала, че си абсолютна злобарка и каквото си ми пожелала тройно да ти се връща. А иначе ти го казвам от опит, в момента съм със счупен крак, та радвай се злобила.

Crazy Действително нещо ти има и то не е само напрегнатата работа или крака. Нищо не мога да направя по въпроса, но ако обичаш - гледай си здравето и остави другите, без да ги наричаш слугини или както ти измисли умната главица. Реално - има една поговорка - каквото повикало, такова се обадило...дано ме разбереш и да се кротнеш!

Но замислете се, ако счупите крак, а мъжа ви не може да изпържи две яйца, не нещо друго, какво ще правите тогава? Ще се влачите по корем, за да му угодите? Приятно ви чистене и готвене от мен.

Това се случи с моята жена преди 4, 5 години.. е, ня оставих да умре от глад, нито пък децата ми залиняха... цели три месеца си носи гипса горката.
При желание всичко е възможно.. само поле за изява ни е нужно.. демек, да има и кой да ни го позволи.

Сотееееееееееееее  Joy Joy Joy
Потвърди за протокола, че това не е вашата къща....

Знам ли.. може и да е нашата, че то от толкоз жени вкъщи, точно дотам може да се стигне.  Joy

Именно, Соте. Както дойде - хората се напасват и реагират. А околните могат да им дишат задниците само, но не и да коментират, защото не би било възпитано.
Като гледам как са баш няколко стаи и саниталрни помещения - си викам - тоя човек вярно е снимал вкъщи  Joy Според темата - ти си виновен! Като не си поел 50% - жените решили да ти отмъстят  Joy

# 286

в момента съм със счупен крак

Съчувствам ти искрено, знам колко ти е трудно.  Hug
Пожелавам ти бързо възстановяване.  Hug

# 287

Благодаря, снощи това си говорехме с ММ, че добре, че навремето изяви желание и се научи да готви, иначе наистина щеше да е голям проблем тепърва да се учи.

# 288
Малко да разпуснем сприятни гледки:

http://gifstumblr.com/images/im-ironing-cause-im-iron-man_1523.gif

# 289
  • София

Благодаря, снощи това си говорехме с ММ, че добре, че навремето изяви желание и се научи да готви, иначе наистина щеше да е голям проблем тепърва да се учи.

Аз като чупих крак явно дойде момента да се учим Simple Smile Беше много забавно - аз седях на дивана и командвах Simple Smile

# 290
Дали мъжът ще гледа жена си, ако се разболее, зависи от това дали е свестен човек и дали я обича, не зависи от това дали може да домакинства. Ако ще да е най-големият мърляч, пак ще си я гледа...Пък ако не може да пържи яйца, ако трябва ще иде в гората да и изрови трюфели, прасето му с прасе! Wink Joy Joy

# 291
Дали мъжът ще гледа жена си, ако се разболее, зависи от това дали е свестен човек и дали я обича, не зависи от това дали може да домакинства. Ако ще да е най-големият мърляч, пак ще си я гледа...Пък ако не може да пържи яйца, ако трябва ще иде в гората да и изрови трюфели, прасето му с прасе! Wink Joy Joy

Peace

# 292

Напълно съм съгласен!  Peace

# 293
Готви той, без закуските през седмицата и уикенда. Банята, тоалетната я мие той, хвърля буклука. Аз чистя, трия прах, прозорци, гладя. Сладкише правим и двамата.

# 294
Идва топло време и вчер аправихме планове...за двора и къщата. Дали е нужно да изредя колко неща имат да се правят и то все от мъжа ми. Той обаче – ако вземе, че ми каже наравно да го свършим? Да прекопая, да окося, да изчистя, да боядисам парапети и олуци, да поправям покрива и тн...Е, той ще си го свърши, докато аз си чета книга на терасата, както всяка година, ще помагам с духовна подкрепа. Така че стига с това делене, че почва да ми се повдига

# 295
Ама, Вилико, вие сте в къща и има работа навън и по двора....Ами тези, дето са в апартамент, какво предлагаш да вършат мъжете като мъжка работа?   Grinning
Която да не е все пак веднъж годишно, а поне малко съпоставима с женската?

# 296
Ама, Вилико, вие сте в къща и има работа навън и по двора....Ами тези, дето са в апартамент, какво предлагаш да вършат мъжете като мъжка работа?   Grinning

Еее, ама аз пиша от мое име, казвам у нас как е и как разбирам аз нещата. Защото назад се казваше, че камо ли не трябва парцала заедно да държим. А моят начин е само доказателство за това, че хората се оправят според ситуацията и обстоятелствата и не е нужно да наричаме Пенка слугиня, защото вечер само тя готви.

Друг пример се сещам - мъжът на моя приятелка сутрин води, а  вечер взима детето от градина и с него ходят на разходки, ама това е да не кажа всеки, а 90% от дните. С това се изчерпва работата му вкъщи. Всичко домакинско е нейно задължение. Е, тя слугиня ли е?

# 297

Друг пример се сещам - мъжът на моя приятелка сутрин води, а  вечер взима детето от градина и с него ходят на разходки, ама това е да не кажа всеки, а 90% от дните. С това се изчерпва работата му вкъщи. Всичко домакинско е нейно задължение. Е, тя слугиня ли е?
Дай боже всеки му, а интересно ако си сменят задълженията, тя взима детето от градина и с него ходят на разходки, ама това е да не кажа всеки, а 90% от дните. С това се изчерпва работата й вкъщи. А всичко домакинско вкъщи е негово задължение? Аз и друго бих те попитала, за теб нормална ли е тяхната ситуация, а обратната?

# 298
Защо трябва да си ги сменят?
Жената вечер небърза за никъде, има спокойно време да направи една манджа, да пусне една пералня и да сервира масата. Мъжът и детето се прибират след 2-3 часа и не вярвам това да й прекършва кръста. Че дори и време за ТВ й остава. А детето е набавило нуждата си от забавления, мъжът му е обърнал внимание, жената е оправила на спокойствие.
Не мога да разбера защо впоста ти отново има негативен тон към решенията на другите.
Напълно нормална ми е всяка ситуация, в която двамата възрастни имат време за всичко и си разпределят по техен начин нещата, като не ощетяват никого, в това число детето.

# 299

Значи пак въпросът е да не се минем.

Общи условия

Активация на акаунт