Eлектронни четци - VII

• 59 201
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
След дълго чудене и четене бях решила, че новия Paperwhite ще бъде моя четец, но сега съм разтроена между Paperwhite, Kindle 3 + 3G, i Nook. Какво бихте ме посъветвали. Ще ми го донесе познат от САЩ, така че разликите в цената са пренебрежимо малки.
Аз съм твърдо за Kindle 3 + 3G Peace - идеален размер, максимално близък до стандартна книжна книга; екрана и контраста са по-добри от тези на Paperwhite; не са му орязани параметрите (има си аудио, хардуерни бутони, голяма памет); има си 3G навсякъде... Личното ми предпочитание е към този модел, но изборът в крайна сметка ще е твой. Peace

# 436
Ледената кралица    bouquet абсолютно подкрепям мнението ти, със този модел съм от година и половина и не го заменям за нищо, на мен много ми харесва и опцията Text-To-Speech  Peace

# 437
Хммм сериозно се замислям, благодаря  ви момичета.
Ще изчакам и тези, които ще получат в близките дни Paperwhite да споделят впечатления.

# 438

често казано, аз съм по-скоро озадачена от това ревю. могат да се намерят хиляди възторжени коментари за paperwhite в интернет, вкл. и във форумите на "амазон", а в това тук буквално се казва, че не е вярно, че контрастът и резолюцията на екрана са по-високи. значи един вид - "амазон" лъжат за качеството на новия модел?

# 439
  • София
Aз гледах едно ревю на paperwhite в youtube и се зарадвах, че не го поръчах (но аз все пак си имам киндъл 3, макар и без 3G). Ето го: http://www.youtube.com/watch?v=9J-jRr1yeEU&feature=relmfu Основният му проблем за мен би бил, че в основата се виждат едни отсенки от лампичките. Повечето потребители казват, че това не им е проблем, но аз знам, че бих се побъркала.  Crazy Иначе аудио не ми трябва, памет също - хубаво е да е повече, но аз и от моята ползвам около 1/4. Разликата в контраста предполагам се усеща само при директно сравнение с останалите модели. Но пък удобството от вграденото осветление за мен би било страхотно... просто ще изчакам следващото поколение.
С две думи, прецени кое ти е най-важно и действай. И виж няколко клипчета в youtube - дават добра представа за моделите.  Peace

# 440

често казано, аз съм по-скоро озадачена от това ревю. могат да се намерят хиляди възторжени коментари за paperwhite в интернет, вкл. и във форумите на "амазон", а в това тук буквално се казва, че не е вярно, че контрастът и резолюцията на екрана са по-високи. значи един вид - "амазон" лъжат за качеството на новия модел?

Нормално е в Amazon отзивите да са хвалебствени. Нали те си го произвеждат, наляли са милиони в него, борят се с конкуренцията в лицето на NOOK GlowLight и остава и да не си го рекламират.  Simple Smile

# 441
A за Кобо Гло никой нищо ли не знае?

# 442
A за Кобо Гло никой нищо ли не знае?

Самоцитирам се:
Не успях да намеря сравнение между трите светещи модела на Киндъл, Нуук и Кобо, но ето едно само между Нуук и Кобо

# 443
  • USA, Steak State
Седя и чакам нетърпеливо да ми донесат Paperwhite всеки момент. Вчера си завърших книгата и сега нямам какво да чета. Намислих какво ще му кача като книжка и чакам.

Имаше една американска статия за четеца и пишеше, че има бъгове. Сега я търся да я покажа.

Edit: http://www.digitaltrends.com/mobile/amazon-addresses-kindle-paperwhite-problems/

Edit2: Киндъла е лек, много стилен с този тъмен цвят. Подсветката е в долната част на екрана и личи при по силно осветяане на екрана, мен не ме дразни, но предполагам, че ще има хора които ще ги дразни. Менюто е направено като за идиоти и лесно се манипулира с него. Лесно се правят колекции, не забелязах  начин за триене на книги от устройството, а използвах директно през компютъра. Все още го разучавам и зареждам. Идва в супер тъпа кутия само с USB кабел. Ще пиша, когато събера още впечатления.

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 23:43 от TheBlackWidow

# 444
  • София
Аз пък съм в чуденка дали да е Kindle 4 или Kindle 4 - new. И то най-вече заради цената. Първият може да ми го донесат от Италия и ще ми излезе 130 лв, вторият мога да си го поръчам от английския амазон и ще ми излезе към 170 лв. Кажете, според вас дали си струва да дам 40 лв повече за втория? Гледам, че разликата между тях е само в по-светлия екран и черния панел, а като цяло искам бюджетен четец. Но пък не знам дали няма да съжалявам после, ако взема сивия.
  bouquet

# 445
Вейда, гледах го аз това ревю. Проблемът е, че не намерих от къде може да се купи.

# 446
Дочаках го и аз този Киндъл  Twisted Evil Тази вечер са ми пуснали мейл от едепот, че е изпратен към мен. Имам едно питане. Трябва ли да се зарежда по-голям брой часове, както е при телефоните, след първо включване?

# 447
  • USA, Steak State
Знаеш ли, че не знам и изобщо не се сетих. Като видях, че се е заредил, започнах да си го ползвам.  Mr. Green

# 448
То аз и за телефоните никога не съм го спазвала, но реших да попитам. Вдовичке ти доволна ли си от новото Киндле?

# 449
Вейда, гледах го аз това ревю. Проблемът е, че не намерих от къде може да се купи.
И аз не знам. Тези, които имат Кобо тъч, може би ще ни кажат откъде са го взели. Евентуално, новият модел би могъл да се намери на същите места.

Общи условия

Активация на акаунт