Eлектронни четци - VII

• 59 153
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
Значи електронните книги от Хеликон ще могат да се четат на Киндъл???

# 46
  • Бургас
Помощ!

От Едепо ми писаха, че 3G  на Kindle Touch 3G не работи в България.
Наистина ли е така?

...

Точно за същото влизам да питам.
На мен ми отговориха аналогично, че 3G на Touch модела не работи в БГ.
Вярно ли е?

# 47
  • София

По принцип не, реално да. Книгата е epub формат с DRM защита, но с малко ръчкане може да се преформатира в mobi формат.

Значи електронните книги от Хеликон ще могат да се четат на Киндъл???

Повечето книги в Хеликон са в същия формат и важи същото правило.  Peace

Доколкото знам, Amazon решиха 3G на тъч модела да работи само за техния сайт и уикипедия. Т.е. работи, но не можеш да браузиш навсякъде.  Crazy

# 48
  • Бургас
...
Доколкото знам, Amazon решиха 3G на тъч модела да работи само за техния сайт и уикипедия. Т.е. работи, но не можеш да браузиш навсякъде.  Crazy

Сега се разрових. Наистина така излиза.  Rolling Eyes
Kindle 3 3G няма проблем с браузването, но Kindle Touch 3G е ограничен само до Амазон и Уикипедия.

# 49
  • Видин
Т.е. няма да стане само с преформатиране чрез Калибре? Трябва и още ръчкане ли  Crazy

# 50
  • София
Да, преди да го преформатираш с калибре, трябва да му свалиш DRM защитата. За целта трябва все пак да си инсталираш Adope Digital Editions, да си намериш платена или безплатна програма за махане на DRM (аз ползвах някаква epub bee или нещо такова), да минеш файла през нея и чак тогава, когато вече имаш незащитен epub, да го преформатираш с calibre.

Знам, че звучи сложно и дълго, но след като си намерих подходяща програма и прочетох по форумите какво трябва да правя, ми отне по-малко от 5 мин. Peace

# 51
  • София
Мерси,

Сега остава да преценя Киндъл 3 с 3G или Тач с Wi-Fi

Колко излиза горе-долу Киндъл 3 с 3G през Едепо, ако някой е поръчвал скоро?

То аз им писах, ама чак утре ще отговорят, а нямам търпение да поръчвам.

Отговориха ми. Киндъл Тач ще е с WiFi.

Последна редакция: пн, 13 авг 2012, 15:16 от Фъстъчка

# 52
Аз много се разрових вчера и попаднах на това клипче, което сравнява трите (донякъде, понеже сравнения Nook е без подсветка) избрани от мен...проблемът е, че дори човека на видеото не може да каже кой е по-добър, всеки е силен в различно нещо...  ooooh!
http://blog.the-ebook-reader.com/2011/12/16/kindle-touch-vs-nook … der-prs-t1-video/

# 53
  • срещу двата комина :)))
хоп и аз тук, малко позакъсняла  Hug

# 54
  • Пловдив
А използваш ли често подсветката? Как е светлината, равномерна ли е? Натоварва ли очите?

Аз чета почти само нощно време и за да не будя децата я ползвам. Светлината излиза някак си под ръбчето на самия екран и е много равномерна, категорично не натоварва очите. Аз съм много доволна. След моята поръчах и за брат ми, те също са доволни.

# 55
  • Плевен
Имам Kindle touch от известно време и има нещо ,което не мога да разбера защо се получава. Когато вляза в читанката през него и се опитам да си сваля книги, редовно ме изхвърля от браузъра и ми изписва  да опитам отново.Много е неприятно. Но когато си проверявам имейла или гледам нещо друго, няма проблем.

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 10:05 от нади_миши

# 56
  • Пловдив
newsm78 Kindle 4 или Kindle Touch... ? Rolling Eyes

# 57
Аз чета почти само нощно време и за да не будя децата я ползвам. Светлината излиза някак си под ръбчето на самия екран и е много равномерна, категорично не натоварва очите. Аз съм много доволна. След моята поръчах и за брат ми, те също са доволни.

А кой модел е този Nook?

# 58
# 59
  • София
Киндълчето ми вече е тук и сега го разучавам.

И да питам, като четете имате ли сянка от букви отдолу на някакви други страници, отваряни преди?

Не винаги се получава,но са толкова видими,че и тях мога да чета, но не разбирам дали не е някакъв Бъг. 

Общи условия

Активация на акаунт