Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 31

• 71 124
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Амазонка Да ти е здрав и щастлив рожденика. На цялото семейство - само здраве и усмивки.

newsm59

# 466
Йовче, живи и здрави всички в семейството, успехи в училище и много щастливи мигове на синчето!  Hug Hug Hug newsm51 newsm51 newsm51

# 467
Ха, Amazonka,  и моят син имаше РД вчера Simple Smile) Само че стана на 9.
Честит ти рожденик - да расте здраво и щастливо дете и мама много да слуша !!! Grinning

p.s. Ти така и не се обади за хостела, като сте били в София...

# 468
  • Пловдив
Йовче, честит празник! Много здраве и успехи в училище на голямото момче!
 Hug Hug Hug

# 469
Честит празник на двамата рожденници   bigdance2 - на Амазонка и Унна. Повече време за бели и лудорийки, че сега им е времето, нищо че учебната година започна.
Честито и на първолаците и техните майки, със закъснение, както и на всички ученици и учителки, колелото се завъртя, да сме живи и здрави години напред, момичета!  Hug

# 470
Амазонке и Унна, макар и на патерици - да са ви живи и здрави децата и само да ни радват  Heart Eyes
това е за тях

# 471
Минах ТЕЛК Simple Smile За 5 минути работа..Нищо не ме питаха, само ми обясниха какъв  е реда и сега ще ходя за решението. Не било толкоз страшно, само,че има много хора да чакат...което е тъжно в случая  Confused

# 472
  • София
Здравейте, момичета,
видях, че имате поводи за празнуване - честито!

Влизам с въпрос. Някой от вас ме занят /като Хули, например/. Баба ми я оперираха преди около 2 месеца от РМЖ, махнаха цялата лява гърда, в един лимфен възел има разсейка. Уре й предстои първаха химиотерапия, но аз все имам чувството, че нещо изпускам. Понеже майка ми е оперирана от същото преди 4 години, тогава четох, интересувах се, а сега от страх гледам да не влизам тук. Баба ми е с тройно отрицателни резултати, според докторите не е добре, но защо - не разбрах. Нещо от сорта на това, че нямат точно лекарство, а трявба с широкоспектърна химия да е лекуват.
Казали сме й, че ще й се гади, ще повръща, ще я болят костите, ще й опада косата, вероятно /не знам какво ще е лекарството, документите остнаха в диспансера/, но пак нещо ми се губи. Или е просто страха? Колко време е самото вливане и после колко време дъжат в диспансера/в София, може да е различно на другите места/? Четох за сементото, ами да, ама няма логика да приемаш антиоксиданти точно по време на това лечение. Сигурно не е редно никакви билки и други илачи да се вземат, а?
А с какво да й помогнем като й се гади? Знам ли, може пък й да не й стане така, но да сме готови, да не се чудя тогава.
Кога ще й опада косата, за да сме готови с перуката, не искам това да й предизвика притеснения?
И все си мисля, че трябва да отиде на консултация с психолог, много изплашена ми се струва, макар че нищо не ни казва.

И една голяма прегръдка от мен за вас, защото ми стана много притеснено, та да ме успокоите:) Hug

# 473
Здравей, дано всичко при баба ти се нареди по най-добрия начин. Моята коса окапа на 3тата седмица ама то си се усеща кога идва денят. Първо почват да падат повече косми, после са снопите. По-добре е да си я скъси от сега. А за гаденето- на нас ни дадоха Разетрон и пих малко от него и Зофран. Ама гледах да се оправям без тях,чак последните 2 химии се възползвах. Иначе и аз си мисля,че трябва психолог.. Аз преди не се обърнах към такъв и сега смятам да се поправя...Има си нужда.

Успех и кураж!!

# 474
Здравейте, момичета,
видях, че имате поводи за празнуване - честито!

Влизам с въпрос.
 Колко време е самото вливане ?
 Сигурно не е редно никакви билки и други илачи да се вземат, а?
А с какво да й помогнем като й се гади? Знам ли, може пък й да не й стане така, но да сме готови, да не се чудя тогава.
Кога ще й опада косата, за да сме готови с перуката, не искам това да й предизвика притеснения?
И все си мисля, че трябва да отиде на консултация с психолог, много изплашена ми се струва, макар че нищо не ни казва.

Започвам по ред:
- самото вливане (зависи от лекарствата) при мен беше около 30-45 мин (говоря за червената)
- не, нищо да не пие по време на химията. никакви добавки - нищо. Здравословно хранене (без пикантни подправки, без тежки храни), много плодове и зеленчуци - това е предостатъчно. Аз лично готвя всичко със зехтин.
- за гаденето. На мен ми даваха един хап (преди самата химия), но не се щам как се казва  Embarassed и не знам дали се продава/внася в Б-я. А след като попреминеше действието му.... Embarassed ми нищо не ми помагаше  Mr. Green
намерих го

-косата започна да ми пада малко преди втората вливка. Хванаха ме нервите из цялата къща космаци и се офъках 0 номер. В къщи си стоях с голо тикве... Mr. Green Ама ми и беше удобно. Само, когато излизах навън съм слагала перуката. Даже малката (тогава беше на 2,5 г) ми я носеше Mr. Green Mr. Green. Косата - това е най-малкото притеснение. Дори не е притеснение.
- нормално е да е стресната и уплашена. Ноооо,  ако сама не си помогне  и сама не преодолее страха - психологът няма да помогне.  Hug

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 14:01 от Айез Седай

# 475
Относно гаденето. На майка преди първата вливка са сложили инжекция с медикамент против повръщане. Първия ден до следобед нямаше някакви проблеми. После малко гадене. На следващия ден по-силно гадене и се чувстваше некомфортно. На третия ден взехме Зофран. Има долям ефект против гадене. Мисля, че се взема при усещане на леко гадене, че по-нататък гаденето става по-силно и може да се повърне. Има от 4 и от 8 милиграма, ние взехме от 4. Мисля, че това състояние продължи до петия ден включително. Даже е можело и доктора да и даде хапчета против повръщане, но нещо се е разминало.

# 476
  • София
Момичета, много ви благодаря.

Усоех на нас и на всички вас. Дано всичко мине добре и имаме добри новини Hug

# 477
  • у нас - на брега на морето
Благодаря ви, момичета, за хубавите думи! Малкият също благодари и много се зарадва на картичката ти, Айез Седай!
Унна, честито и на твоето момче! В София не се наложи да търсим хотел, затова не се и обадих. Извинявай, ако съм те притеснила!
Милмич, резултатите са такива, че за сега няма да се прави операция и ще следим състоянието на ехограф и каквото ни каже докторката.
Маргич, Сонче, Ваничка75, Нанастеф, Слънчогледите, АбигейлHug  love001

# 478
  • Пловдив
Унна, Честито и на вас на патерица!
Какво, чета и аз ....май между редовете.
Тази седмица ми дойде малко тежичка Cry

# 479
Слънчогледите, Амазонка, Айез Седай,Vanichka, благодаря ви за честитките!

Abigail, преди 3 месеца, когато научих диагнозата и след като оперираха мама, направо луднах от притеснение. Живеех с натрапчивото усещане, че нямаме време, че нещо се пропуска, че аз, системата, лекарите и т.н. нищо не правим. Не можех да спя, сякаш за да не изпусна влака. Постепенно осъзнах, че притеснението е породено главно от желанието на човек да контролира нещата. С времето всичко си идва на място. Имам предвид това, че човек се кротва и започва да гони задачите покрай болестта на близките някак по спокойно и когато се моли все повече осъзнава значението на думите "да бъде твоята воля". А доколкото разбирам знаеш, че тук си на точното място, ако трябва да се информираш за това, което ти предстои.
Знам, че е много глупаво на един притеснен човек да му кажеш "Не се притеснявай", затова ти разказвам при мен как протекоха нещата.
Относно гаденето и повръщането, мама казва, че усещането е по-особено и че не е толкова изтощително както това при грип например. Тя се опитва да го преодолее без допълнителни медикаменти освен Дегана или Зофрана, който и слагат по време на химиотерапията.

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 15:53 от unna

Общи условия

Активация на акаунт