Парфюмни размисли и страсти - 160

• 52 573
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
Мацки, моля ви кажете от къде си поръчвате Hermessence-и най-изгодно?  Praynig
С Ели Еър hahaha
Скрит текст:
Дано не ме бие много Praynig
Прада Канди дали се намира по моловете?

# 16
Прада Канди дали се намира по моловете?

Намира се, да, тествах я в Дъ Мол преди месеци, но не помня в Дъглас или Сефора.

А без Ели Еър, няма ли варианти от нет-а?

# 17
Освен ибей аз не съм намерила сайт от който да мога да поръчам хермесанс  newsm78може да има.Дано някой да знае.

Поръчалите на  Диптик парфюми дали могат да споделят информативно вече в новите кръгли шишета ли ги получават?

# 18
  • Пловдив
Атти - уникална тема  Heart Eyes !

Лятото пръсках Mugler Cologne , Ninfeo mio, Eaudemoiselle , Paul Smith Rose и още Green Tea , Daisy и още поне 10 аромата , общо взето да си призная нямам фаворит, понеже всички ги харесвам и ми се струва, че дните не ми стигнаха за да им се наситя на всички , днес пръсна един утре друг и така на всеки по няколко дни са се полагали до сега...

Други мании - определено обувки  и дрехи , пристрастена съм към няколко марки и почти друго не мога да харесам и купя .

Връщам се от почивка и искам да ви кажа, че за пръв път изпитах такова голямо затруднение-колко парфюма и кои да взема, с умиление се разделих с остатъка, дори се сбогувах на глас с тях Simple Smile)  , но пясъка и водата победиха и не че не ми липсваха, но компенсираха нуждата от тях. Няколко вечери удуших околните напръскана обилно с Амбър Наргиле.. Simple Smile) беше хладно и реших да действам! Страхотен е  , разтапящ и все повече се убеждавам , че ми мирише на вишни , сестра ми също още щом се напръсках непредубедена каза, че и замирисало на компот Wink) .

Моля кажете няколко думи за http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/La-Petite-Robe-Noire-5454.html

# 19
  • София
Атти, пак интересни тема зачекваш   bouquet

мании при мен колкото искаш - дрехи и обувки вече минаха, гримове и бяла козметика май също - купувам, но в разумни граници. За сметка на това вкъщи вече е цяло ателие - бои (текстилни, витражни, маслени), мъниста, панделки, полимерна глина и всякакви аксесоари за обработката й - както аз си ги наричам галено, "моите творчески магарии"  hahaha

лятото не бих казала, че съм се кротнала парфюмно, но нямам някакви сериозни изстъпления  Rolling Eyes Двете нови алегории, едно Амбр наргиле и май това е - другото са разни дребошлъци и отливки (тях не ги броим, нали  Mr. Green). Иначе в жегите пръскам основно разни свежаци - имам две любими летни версии на CK One (2009 и 2010), Аквауоман, Розата на Пол Смит, Есънс.. тази година за пръв път носих лятото Нинфео - ами не, не беше лош, но не беше и това, с което съм свикнала - нагряти от слънцето смокинови листа и току хвърлена в огъня смокинова дървесина. Сега в жегата му избиха цитрусите, за които толкова се чудех къде ги видяхте  Laughing Не са лоши, но не мога да кажа, че са ми липсвали  Wink Ще продължавам да си го нося на по-хладно.
на няколко пъти носих Хиноки и Стандард на КдГ - пестеливо, понеже ми се свидят. Много хубави, много свежо настроение ми носят и рано или късно ще отнеса цели бутилки, то е ясно  Whistling

сега се загледах в гардероба (виртуалния) и видях доста неща, които май вече не нося, но не съм опнала на сергията само от емоционални подбуди.. а може би трябва  Rolling Eyes

# 20
Ах, как сладко сте се разприказвали! Кеф!!! Атти, страхотна тема, по дългите и сладкодумни постове си личи!
Аз тук не мога да се похваля с голяма жега, има си време за всичко, 15-25 градуса са си идеално време за въртене на зимни и летни парфюми. Така, че аз си пръскам всичко наред. Без 3 парфюма, които са ми само и единствено за студ.
Иначе ако беше голяма жега щях да наблегна на Нинфео и аз и да си взема няколко по-свежарски парфюма, но тук лятото не предразполага.
За другите ми мании: аз обожавам да купувам всякаква козметика и декоративна и бяла, нищо че се гримирам 3 пъти в годината. За бялата козметика съм абсолютен спец: консултантките се хващат за главите като започна да чета какво съсържат кремовете и шампоаните и продължа с обяснения коя съставка какво предизвиква... Винаги силно съм се интересувала от съставките на козметиката.  Rolling Eyes
Дрехи: всичко обичам да купувам, обожавам да съм по-различно облечена и много избирам. Нямам време за магазини, но онлайн пазарувам като луда. Майка ми се чуди как изобщо имам смелост да си купувам дрехи и обувки онлайн като не може да се пробват, но на мен не ми пречи.
В общи линии и аз съм един отявлен консуматор май като всички тук.  Mr. Green
За феновете видяхте ли какво ще изкарва Мюглер наесен? http://www.fragrantica.com/news/Thierry-Mugler-Les-Parfums-de-Cuir-3470.html Кожаааааааааааа!  Heart Eyes

# 21
  • София
За феновете видяхте ли какво ще изкарва Мюглер наесен? http://www.fragrantica.com/news/Thierry-Mugler-Les-Parfums-de-Cuir-3470.html Кожаааааааааааа!  Heart Eyes
  ruporuu Моля, и тримата в редичка към мен, по азбучен ред и да не повтарям!

# 22
Прекрасна тема, Атти, благодаря! Hug
По темата мога да разкажа как с огромна изненада се познах в блога на моя приятелка, която описваше процеса на избор на нов парфюм. Обиколили сме всички парфюмерии в центъра и пробвали толкова парфюма, колокото в живота си не била пробвала...Ехм, ние бяхме в три парфюмерии- Fann, заради есклузифите на ван Клийф, Marionnaud, заради Taste of Fragrance и прочее красоти, и  Douglas, заради линията на Ермес, която милостиво върнаха обратно във веригата. И не сме пробвали повече от 20 аромата!  Crossing Arms
Аз затова предпочитам да позарувам сама, няма кой да ми обяснява от какво колко имам, и че е достатъчно.
Това лято освен на любимата ми Сицилия се наслаждавах на новите си любимци- SPI L'Eau, Angel Aqua Chic, Alien L'or d'Ambre, красавци големи. Изведнъж живо започнах да се интересувам от Mr Mugler, това е новото при мен, плюс големи бутилки на Л'инстан, Виолетовият Ангел и ...Aquolina Pink Sugar- безгрижно и детско ми е на душата. Heart Eyes

В последните дни разносвам отливките на Rose Splendid и La Violette. Великолепната роза, която така ме грабна в Барселона, но се изпари след един час,  при по-умерени температури има много по-добра издръжливост. Стабилно я усещам 5-6 часа, а е толкова красива, че си заслужава всяка стотинка. Заедно с Виолетката са ми в пролетния уиш лист, не бързам за никъде, защото усещам остра липса на ботуши, а нашето лято приключи. От два дни си нося коженото яке и ще вадя есенните любимци. А на Сицилията така и отива кафяво кожено яке...

Алтернативни мании нямам, обичам рокли, шалове, лакове, балерини, бельо и козметика, всичко в умерени граници, но скоро открих темата за азиатска козметика и чакам второ пакетче, така че ще видим. Sunglasses

Ааах, нов Мюглер! Театрално олюляване, и шум на падащо тяло.

# 23
Това лято редувам Нилските и Покривните градини, Нилските ги купувам за втори път вече, а от Покривните получих отливка. В началото не ме впечатлиха особено, по това време пробвах доста нови неща, но в един момент забелязах, че тях ползвам най-често и са ми най-комфортни от всички. Още преди да ми свърши отливчицата се сдобих със стотица и занапред мисля без тях да не оставам. Пробвах и доста от летните форумни любимци, сигурно аз съм единствената, която изобщо не харесва Нинфео  Rolling Eyes Но пък за сметка на това се влюбих в Филосикос и го чакам към края на месеца  Heart Eyes

За маниите.. тази тема все едно специално за мен е направена! Имам си много и си ги редувам, нали съм зодия Близнаци и всичко много бързо ми омръзва hahaha
Парфюмната мания ми е сравнително от скоро и е една от по-безобидните.
Най-разоряващата ми е кучешко-котешката, за някой елитен представител съм склонна да дам една торба пари и после да го подаря, ако не стане това което съм очаквала Rolling Eyes
Друга голяма мания ми е Металика. Тази година например посетих 4 техни концерта и тотално разбих семейния бюджет Mr. Green
За онлайн пазаруването да споменавам ли ?  Wink Когато открих ибей бях най-щастливия човек на света! Joy

# 24
  • Germany
Атти, отново оригинална, благодаря   bouquet
Ронита, значи Джеймс Хетфийлд в аватара ти е истински Wink Страхотно! Кой е по-готин - той или Кърк Хамет? Mr. Green Това е вечния ни спор с любима моя приятелка Crazy
Тази година не успях да се влюбя истински в летен аромат. Да, носих основно Piment Brulant и Нинфео Мио, но не докоснаха истински сърцето ми Sad. Любимците ми от минали години Водата на чудесата и Ескале а Портофино не ги носих интензивно, явно са ми омръзнали. Не открих и нищо вълнуващо, без което да не мога. Залитнах по есенцията на Баленсиага, но и тя не е нещото, което да ме прави истински щастлива. Обичам да съм влюбена в парфюма си, да ме радва с всяко движение на тялото, с всеки полъх на вятъра. Това не значи, че съм спряла да търся  Wink
Обичам си всички хобита. Каквато е любовта ми към красивите аромати, такава е и към пътуванията, такава е и към готварските книги и хубавата храна, такава е и към хубавите вина. Обичам да пътувам - предпочитам да стоя поне 10 дни на едно място, да бродя по улиците, да усетя духа на дадено място. Ако трябваше да избирам, къде да живея, това несъмнено ще бъде Лисабон. Там е част от сърцето ми. Харесва ми красивата смесица на различни култури - наследници на европейци-откриватели, африкански роби и бразилци. Харесва ми редуването на стари сгради с ултрамодерни такива. Харесват ми стръмните тесни улици, водещи неминуемо до някое малко площадче, на което се припичат мързеливи котки, старци играят техните си игри, а туристите пият кафе, харесва ми щастливото безвремие, тесните къщи със стръмни стълбища, богатата история, тъжното Фадо, изобилието от морска храна, морето от магазини за обувки и парфюми, близостта до планината и океана... Размечтах се, но това е мястото, което по някакъв начин обединява всичко, което харесвам.
Готварските книги са другата ми страст. Обичам да ги чета, да ги препрочитам, превеждам и разглеждам. Не пропускам брой на кулинарно списание. Обожавам да си купувам подправки, не винаги ги използвам  Mr. Green, но просто не мога да им устоя Grinning. Харесва ми да смесвам аромати и вкусове и да откривам нови неща. Другата ми страст е хубавото вино. Тази година земетресението ми отне няколко безценни екземпляра  #Cussing out и аз преосмислих отношението си - сега се консумира на момента, за да няма щети  Mr. Green

# 25
  • Балчик
Ако случайно ми се наложи да изляза през деня (рядко) слагам един от тези: Нинфео,  Eau des Merveilles, Акуа ди Жио, Агент провокатор, Императрицата. Бих носила и още няколко, ама ги нямам. Mr. Green
А вечер много обичам Хабанита, Нилските градини, Crystal Noir (само в обкръжение, в което съм сигурна, че не го познават или поне няма да се повторя с някого), Алшими. Най-често тия иначе нямам задръжки да ползвам доста зимни аромати, защото лятото ми звучат много красиво и различно.

# 26
kovatcheva как хубаво си описала Лисабон, чак ми се прииска да съм там Simple Smile

Следобед се разминах с жена така вонтеше , ама вонтеше е точната дума на рози, че даже аз дето ги обичам се потресох.Спрях се и я изчаках да поотмине , такъв адски облак в тая жега се носеше от нея на истински мускал SadНе мога да си представя на затворено помещение как ще е Laughing
Та искам да  кажа че трайни аромати си има даже в жегата това че ние не се пръскаме с тях е отделен въпрос  hahaha

# 27
  • USA, Steak State
Това лято пръсках и още пръскам само Мусоните, Покривите ЕДТ Кели, Акуа ди Джио, посягам и към летните едишъни на Ангела и Уоманити.
При нас си е жив мор, молим се за дъжд като индианците. Нямам търпение да захладнее да извадя тежката артилерия.
Парфюми не съм си купувала отдавна, понеже си нямам вяра на бременния нос и не искам да рискувам. Може би само с този нов Шанел ще го направя  Mr. Green

# 28
Ако трябваше да избирам, къде да живея, това несъмнено ще бъде Лисабон.

kovatcheva, това ме разби. Никога не съм ходила в Лисабон, но така прекрасно си го описала, че го "видях" и почувствах...
Би било доста самонадеяно за пълен лаик като мен да се определи като парфюман. Допреди няколко месеца мислех, че Том Форд е производител на коли Simple Smile. Но бавно-бавно напредвам, най-вече благодарение на тази тема и на вас. Други мании и страсти нямам, слава Богу, парфюмите достатъчно ме разоряват  Laughing.

# 29
Ронита, значи Джеймс Хетфийлд в аватара ти е истински Wink Страхотно! Кой е по-готин - той или Кърк Хамет? Mr. Green Това е вечния ни спор с любима моя приятелка Crazy

Съвсем истински! Heart Eyes Ето тук е историята около тази снимка, на който му се чете.

Естествено, че Папа Хет е най-готиния, що за въпрос?!  Shocked Не че и Кърки не е де  Joy И за да не съм офтопик, ужасно ми е любопитно кой ли е любимия парфюм на Джеймс, толкова се рових из нета, но не открих. За сметка на това прочетох, че му ставало лошо от миризмата на тамян, а аз за срещата с групата се бях поляла с Нилските градини  Embarassed Надявам се тамяна в тях да не се е усещал много...

Последна редакция: нд, 12 авг 2012, 18:03 от Ronita

Общи условия

Активация на акаунт