Парфюмни размисли и страсти - 160

• 52 706
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Ами така е Mims, дето викаш и парфюмите прежалвам за едно вълнуващо пътешествие Wink.
 Някой по-надолу в темата искаше добра или лоша дума за малката черна рокля на Герлен.
Ето лоша дума от мен Laughing.Пробвах последната версия от 2012.
За мен е доста сходен с Shalimar Initial, който имам и много харесвам.Дали защото го пробвах при 40 градусова жега- това все пак е Герлен, но Черната рокля ми се видя много задушлива и тежка.Усещат се отчетливо вишните и както при Шалимара-стари червила.Тук обаче червилата са доста по стари ,да не кажа гранясали.

# 226
Ех, нямам спомени да ме е впечатло пръскането на китката на Sensuous Noir, но сега ще си потърся пробичка - трябва му по-обстойна проверка.

Аз пък сложих Ориенталските мечти, но беше по-хладно, не ме убиха, усещах си ги два дни и много добре стоят, но са си някак монотонни.

Може ли да ми кажете как един парфюм се определя като "бабичка"?

# 227
  • Там, където ме обичат
Запис, че сте приключили предната и сте почнали нова тема.
Изчитам и се връщам.
Само да спомена, че много ми липсвахте.  Hug

# 228
Май само аз нехаресвам меко казано Sensuous Noir. Толкова да ме дразни този парфюм.

На днешната дата Коко Шанел е имала рожден ден.
 Аз обаче се напръсках с обожаемия Табако ванил и сега не мога да почета Шанел. Нищо утре.

A пък аз вчера буквално се залях с Номер 5, без дори да се сетя, че е денят на Коко.

Сетих се чак вечерта.

Даже мислех да пускам историческо напомняне в темата за Шанел, още повече че в момента в Париж има изложба в музея Орсе, свързана пряко с Коко.

Stardust, да я посетиш обезателно, знам, че си в Париж в момента. И чакаме репортаж.

# 229
Когато е ретро, носи просто усещане за ретро или си е стар парфюм. Много хора определят шиприте като бабички, алдехидните аромати също.

# 230
  • Sofia
Ех, нямам спомени да ме е впечатло пръскането на китката на Sensuous Noir, но сега ще си потърся пробичка - трябва му по-обстойна проверка.

Аз пък сложих Ориенталските мечти, но беше по-хладно, не ме убиха, усещах си ги два дни и много добре стоят, но са си някак монотонни.

От седмица времето в София се обърна и сутрин и вечер е доста хладно, затова се престраших с Ориенталските.

За мен бабички са всички парфюми с изразен карамфил.
Не мога да определя кои съставки ме карат да усещам като бабички Шанел 19, стария Мис диор и подобни горчиво-зелени.

Ами така е Mims, дето викаш и парфюмите прежалвам за едно вълнуващо пътешествие Wink.
 Някой по-надолу в темата искаше добра или лоша дума за малката черна рокля на Герлен.
Ето лоша дума от мен Laughing.Пробвах последната версия от 2012.
За мен е доста сходен с Shalimar Initial, който имам и много харесвам.Дали защото го пробвах при 40 градусова жега- това все пак е Герлен, но Черната рокля ми се видя много задушлива и тежка.Усещат се отчетливо вишните и както при Шалимара-стари червила.Тук обаче червилата са доста по стари ,да не кажа гранясали.

С това описание ме заинтригува рокля 2012. Предпочитам я Шалимарена, вместо бонбонена.

# 231
Аз бях потресено и както разбирам наивно, учудена от мнението на много момичета за Шанел Номер 5.

Четох, какво ли не за него, как бил тежък, как бил бабичка, как бил носен от всяка втора българка.

Последното как бил носен от всяка втора българка ме накара да се замисля.

Дали говорим за един и същи парфюм?Или са различни:)))

Да видим.

Шанел Номер 5 продължава да държи цената си и се води скъп парфюм.Никога не е на разпродажба  и не участва в сейлове,тип три взимаш, четвъртият е безплатен, в каквито сейлове участват почти всички други брандове. Момент да видя последната цена на която го купих юли , от Израел - USD 96,90,  EDP - 50ml.
В България се продава в Сефора и в Прити шоп, чувала съм, не му знам цената, защото не си го купувам от България никога.Предубеждения. Сефора е само една в София, Прити Шоп са няколко и въпреки това всяка втора българка е с Шанел.

Това бе мистерия и загадка за мен, докато тези дни една напориста продавачка не ме замъкна буквално насила и с ритници в Рефан , Гранд Мол, Варна и не почна да ми демонстрира чудеса. Помирисах пряко своята воля имитациите на най-ползваните от мен парфюми и включително на Шанел 5.

Момичета, това там не е Шанел 5, а тежък бг аромат.Който няма почти нищо общо с Номер 5, съжалявам. Има някаква напомняща нотка за номер 5, НО има и една тежка отблъскваща и неприятна нотка, която оригинала, кълна се, не притежава.
Шанелите в Сефора и в Прити шоп, не съм ги мирисала, не знам. Последно влезнах във варненския Притишоп и бедните ми Шанелчета така унило седяха мърляви, че ми стана жал. Освен това се връщах от плажа, ръсех пясък навред и бях с милите ми джапанки Хилфигер и това ужасно кризисира консултантката. Не ме би, само защото, много бързо грабнах два лака, платих и изчезнах.За Сефората май съм разказвала.

Та всяка втора българка е с Шанел е вярно, точно колкото , че всяка е с чанта Луи Вютон .

Шанел 5, оригиналът, е свеж, мил, женствен, наивен, млад и ежедневен парфюм.

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 15:20 от Ara_bella

# 232
  • Варна
От Рефан или не, за мен Шанел 5 е ретро. Направо ме запраща в 1001-ва година от миналия век, образно казано, та ако ще от пъпа на Париж да е купен. Нямам нищо против, че е класика, но имам против да го харесам, само защото е такъв.

# 233
  • София
Арабела, това, което пропускаш е, че на всяка кожа различни парфюми (или отделни техни съставки) се проявяват различно - една кожа усилва сладките аромати, друга ги поглъща.

така че, това:
Шанел 5, оригиналът, е свеж, мил, женствен и ежедневен парфюм.
е вярно, но за теб. вероятно и за други, но не задължително за всички  Peace

аз съм тествала Шанел 5 само по летищата (т.е гарантирано е оригинал) и колкото и да оценявам, че това е един класически и красив парфюм, с него аз се чувствам като лелка с уклон към бабка .. Да, бабка с прическа, скъпа чанта и лачени обувки, излъскани до блясък, но все пак бабка. А пък ми е доста рано все още  Wink

намекът, че всички тук коментираме репликите на Рефан мислех да го подмина, но не мога - грозно е някак да нахълтваш някъде, да обясниш на хората там, че нещо те не са в ред и да им обясниш как седят нещата. Освен ако не си английската кралица - тогава такава волност би била приета за ексцентризъм. Сред "обикновените" хора не се приема добре такова отношение  Peace Съвсем приятелски ти го казвам  Hug ако, разбира се, искаш да бъдеш добре приета от нашето малко лудо общество  Wink

# 234
Поръчалите на  Диптик парфюми дали могат да споделят информативно вече в новите кръгли шишета ли ги получават?

Днес ми пристигна ми Филосикоса, в кръгло шишенце е, да Simple Smile А освен него са ми пратили и три виалчета! В началото толкова се зарадвах, помислих че един от тях ще е L'Ombre Dans L'Eau! Е да ама не.. Tam Dao, Do Son и Olene са Rolling Eyes Вече си пръснах от Do Son и Olene, първия ми харесва повече в началото а втория в базата, довечера ще се запозная и с Tam Dao.

# 235
Арабела, това, което пропускаш е, че на всяка кожа различни парфюми (или отделни техни съставки) се проявяват различно - една кожа усилва сладките аромати, друга ги поглъща.

така че, това:
Шанел 5, оригиналът, е свеж, мил, женствен и ежедневен парфюм.
е вярно, но за теб. вероятно и за други, но не задължително за всички  Peace

аз съм тествала Шанел 5 само по летищата (т.е гарантирано е оригинал) и колкото и да оценявам, че това е един класически и красив парфюм, с него аз се чувствам като лелка с уклон към бабка .. Да, бабка с прическа, скъпа чанта и лачени обувки, излъскани до блясък, но все пак бабка. А пък ми е доста рано все още  Wink

намекът, че всички тук коментираме репликите на Рефан мислех да го подмина, но не мога - грозно е някак да нахълтваш някъде, да обясниш на хората там, че нещо те не са в ред и да им обясниш как седят нещата. Освен ако не си английската кралица - тогава такава волност би била приета за ексцентризъм. Сред "обикновените" хора не се приема добре такова отношение  Peace Съвсем приятелски ти го казвам  Hug ако, разбира се, искаш да бъдеш добре приета от нашето малко лудо общество  Wink

Мила, никъде не съм написала , че вие тука коментирате ментета на Рефан, не съм си го и помислила, дори.

Ти как успя да прочетеш това послание?

Моето мнение е, че Шанел не се продава в България достойно и както трябва, защото сме много малък пазар, за да сме им таргет.

От там и ментета на марката. И объркани мнения. Същото е и за други марки - например Том Форд, да не забравям, че последния път продавачки в БЗ ми казаха, че е прах за пране.

В Москва, например, бутици на Шанел, колкото щеш.Скъпи са Шанелските джунджурийки, така е.

Но да наречеш един бранд бабешки, само защото не можеш да си го позволиш по-тотално, е доста ...екстравагантно.

Не казвам, че ти си казала така.Чета обаче подобни реплики от пъпчиви пуберки.

# 236
  • София
Арабела, не мога да се съглася съвсем с теб - аз също определям Шанел 5 за твърде "възрастен" за мен (да не му казвам чак бабешки Wink) Това не означава, че е защото не мога да си го позволя - най-малкото имам 4 други аромата на бранда (и не са купувани от Бг). Просто на моята кожа не стои добре, за свежо да не говорим. За това Ели е права - всичко опира до кожа, химия и индивидуално възприятие. Изобщо в парфюмната област обобщенията са неподходящи.  Peace

# 237
Аз бях потресено и както разбирам наивно, учудена от мнението на много момичета за Шанел Номер 5.
Четох, какво ли не за него, как бил тежък, как бил бабичка, как бил носен от всяка втора българка.
Последното как бил носен от всяка втора българка ме накара да се замисля.
Дали говорим за един и същи парфюм?Или са различни:)))
Да видим.

Шанел Номер 5 продължава да държи цената си и се води скъп парфюм.Никога не е на разпродажба  и не участва в сейлове,тип три взимаш, четвъртият е безплатен, в каквито сейлове участват почти всички други брандове. Момент да видя последната цена на която го купих юли , от Израел - USD 96,90,  EDP - 50ml.
...........
Мисля, че това не е защото Шанел №5 е ненадминат по аромат и недостижим в изяществото си парфюм, а просто защото е Шанел №5 и може да си го позволи. Wink Когато 5 световно известни легенди споменат Шанел №5 в някаква безсмислена реплика, която се е превърнала в крилата фраза, и хоп - парфюмът също станал легенда - следователно, велик и прекрасен. Е, не! Просто въпрос на вкус, ако е позволено. Hug

# 238
Оо, Ронита честит филосикос GrinningМного да те радва! Ще кажеш и за виалите като ги изтестваш.

Шанел 5 за мен е хубав цветен аромат, но  не се прехласвам по него излишно.Нося го по настроение и не ми е толкова ретро.Мой любимец шанелски  е Коромандел :love

Тук в тая тема сме всеядни-пръскаме и носим както ниш и ексклузив аромати, така парфюми на Локситан за къща че и към Рефан посягаме Winkили поне към шишетата им.Тук е страшнооо hahaha

# 239
Идоменеус, Лунен Сън, Разнежена, благодаря!  

Честит Филосикос на Ронита!

Арабела, ако си почитатал на Шанел и особено Шанел 5, мисля, че книгата The Secret of Chanel No. 5: The Intimate History of the World's Most Famous Perfume ще ти допадне. Обяснява много от митовете за този парфюм, както и интересни факти за създаването му. Не знаех, например, че парфюмерът е работел изключително за Руското царско семейство и че вече е бил създал подобен парфюм, който е изчезнал със семейството и с Руската революция. Шанел 5 е усъвършенстваната, полирана версия, която включва и вижън-а на Габриел/Коко за модерен парфюм. Книгата описва и как, поне първите десетилетия, не е имало реклама за парфюма. Това, че славата на #5 е родена от реклама, книгата нарича мит.  Интересно е да се видят снимките на Американски войници, редящи се по улицата за да купят бутилка от парфюма за своите момичета. Самият парфюм е бил в малък съплай по това време. Интересна "бабичка"! Не всяка може да се похвали с такова минало и с такова настояще Simple Smile

Аз много харесвам оригиналния Коко ЕДП, но не мога да го нося често.  "Примадона" изпозлвах ласкаво Simple Smile

Днес съм с #22, който е по-цветен и някак си по-лек за мене.

П.П. Ако тествате Коко Ноар, оставете го да се развие добре и да премине първоначалния пачулен бласт.

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 16:40 от Pixie

Общи условия

Активация на акаунт