Парфюмни размисли и страсти - 160

• 52 764
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • София
От Sensuous Noir и аз не се впечатлих в началото. Силно ми заприлича на един Ейвънски парфюм. В последващите едно две тествания продължаваше да ми седи безличен. Открих го чак след като харесах Sensuous Nude, чиято база обаче ме разочарова. Сега намирам Noir за топъл, присъствен без да се натрапва и балансиран. За това как се чувствам носейки го, писах по-рано.

# 211
  • Germany
Ааааа, моля, моля! За Sensuous Noir или добро или нищо  Crossing Arms Mr. Green
И моята любов към него не беше от първо или второ помирисване. Всъщност много го харесах, но ми напомняше три други парфюма, които имах, после ме плашеше розата и чак като го поносих, разбрах че е красив и си има собствена индивидуалност и че трябва да го имам на всяка цена Mr. Green Това е втората роза след Отмъстителната, която понасям в парфюм и нося с голямо удоволствие.
seemly, защо те разочарова базата на Нюд? На мен също много ми хареса при две тествания на ръка и планирах придобиване в някакъв момент, но ти сега ме разколеба Thinking Май ще трябва да го тествам по-внимателно.

# 212
  • близо до София
Момичета, какво ще кажете за Дюпонт Бланк. Много се чудя дали да не го поръчам, защото е на значително добра цена в ензо, но понеже съм го носила преди доста време, малко съм го позабравила вече. А и незнам в ензо дали са добри парфюмите. Траен ли е, ароматът мисля че беше цветен.

# 213
Аз от вчера имам Коко Ноар. Описвах го и няма да се повтарям Simple Smile  Видях, че е пу-пу-нат от доста хора вече, но аз съм Шанел джънки Simple Smile  Оригиналния Коко Шанел мога да го нося само 1-2 в година и за мене е доста взискателен парфюм, като примадона, настояваща за специална сцена и публика. Не мога да си представя да го нося през деня, например, или на работа.  Коко Ноар не е Ноар (мисля, че е от тука идва разочарованието за много хора), но пък се чувства по-удобно в ежедневието, kато успява да запази Шанелското в себе си.

Вчера тествах три от новите на Том Форд от колекцията Jardin Noir. Ами поне тези трите не са ноар и името е поредната спекулация с думата "ноар" в индустрията.  (Аз имам достатъчно ноар парфюми; искам нещо по-оригинално като име!)

Lys Fume e невероятно добре направен лилиум. Разхождах се преди няколко лета и до носа ми стигна интензивно цветен аромат, едновременно приканващ и някак си отблъскващ. По улицата имаше наредени цветя и продавачката каза, че това е лилиум. Купих само един стрък и цялата къща миришеше на него. На този цвят мирише и Lys Fume, но не е за мене този чист цветен аромат.

Jonquille de Nuit е чист жасмин и нищо ноар няма в него. Дори е "bright."  Ако някой харесва жасмини, си струва да се пробва.

Cafe Rose
: Имах големи очаквания за този. Очаквах чувствената архитектура на Ноар де Ноар и повече роза, но някак си "flat" стои и на хартията и върху мене. Пръснах 3 пъти поне и след това лилията надделяваше на другата ръка само от едно пръскане. Има кафе, има и роза, но поне от първия път не можа да ме развълнува. Чак в базата започна да ми харесва (в предишните фази, това което минава за кафе се бори за надмощие), но дали си струва да чакам 1-2 часа за базата? По-тих е от Noir de Noir и дори в сравнение с другите два, които пробвах.

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 02:40 от Pixie

# 214
 Pixie, страхотна информация както винаги PeaceЧестит ти Коко ноар Simple SmileНаистина тази вълшебна думичка ноар се среща все по-често в заглавията  Crossing Arms Тъкмо тези дни си мисля да тествам Кристал ноар Laughing
Паяче, честит и на теб, видях в другата тема че си го придобила коко ноар Hug

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 14:43 от raz_nejena

# 215
  • Козлодуй
Честит Коко Ноар на Pixie и на Паячето Hug Със здраве да си ги пръскате Heart Eyes
Снощи бях на работа с онзи световно неизвестен Galanos от последните ми придобивки.Но върху работния гащиризон от предния ден основно се усещаше прекрасният Balenciaga L`Essence.Идва сутринта да ме смени един сладур,който почти винаги подушва парфюма ми с целувка по шията... Embarassed Mr. Green Казвам му-недей,сигурно мириша на пръч(все пак душ съм взела преди 8-9 чАса и цяла нощ на работа).А той-ммм,не,миришеш на сех Mr. Green

# 216
  • София
Pixie - честит Coco Noir   bouquet
Май че Ноар е най-неориентиращата дума в парфюмерията - дали е подсилена база, дали е вечерен вариант или просто ей така? Чудя се кой ли е първият Ноар парфюм или кой е започнал тази мода.

# 217
  • София
на кой му се носеше диня/пъпеш  Rolling Eyes О Мега на Виктор и Ролф - вчера си го откопах от дъното на шкафа.. много хубав  Blush

# 218
Все чета, че оригиналните Шанели били много тежки и за примадони.

Не го възприемам така. За мен Номер 5 и Коко са най - обичайната миризма за жена. Аз съм с Шанел 5 дори на фитнес. Горкият ми треньор.

Ще се засрамя , ще си купя Нарцисо За нея и ще се пръскам преди да влеза в залата или да скоча в басейна.

# 219
  • Sofia
Днес нося ориенталските мечти на Монтал. Леко ме задушава сладостта му и най-вероятно като ми свърши отливката няма да купя цяла бутилка. Благодаря на Ели, че ме спаси от поредната ненужна покупка.  Hug

# 220
  • на североизток от Рая
Karen , за Sweet oriental dream ли говориш? Че имам някъде една пробичка от някой Монтал. Искам да я намеря и да проверя този ли е. Hug

raz_nejena, Кристал ноар  много ми харесва. И трае върху мен. Пробвай го, заслужава си.  Hug

# 221
Здравейте момичета Hug, отдавна не съм се вясвала насам ,но ме беше завладяла папфюмно-лятната апатия с пълна сила.За цяло лято съм си купила само един парфюм-Филосикос и то дъщеря ми го приватизира и дим да я няма Wink на морето вече месец ,та все едно нищо не съм си купила Laughing.
Но в интерес на истината този парфюм и седи божествено. При мен е натурално смокиново дърво, зелено -прашно, и докато му се наслаждавам, изведнъж изчезва.При дъщеря ми се разкрива прекрасна сладко-креместа база,чак не познах ,че е същият парфюм.Тя и Калина в книгата си пише за Филосикос ,че се разкрива по различен начин   и наистина е така.
Иначе цяло лято разносвам Piment Brulant и Средиземноморските градини.Ако ми се прииска нещо по-сладко, оранжевото Мисони -(шоколад и море) или New West на Арамис ,който е диня ,цветя и море.
За другите мании освен парфюмна имам само една пътешественическа Laughing.Изпитвам ужас при вида на препълнени гардероби с дрехи и обувки ,които съм слагала  само по веднъж и съм ограничила купуването на нови такива.Виж ако можех всеки месец щях да съм на ново и различно място Heart Eyes.

# 222
  • Sofia
Да, за Sweet oriental dream говоря.  Peace

Кристал ноар е вторият парфюм, който съм купила в живота си, след дълго и внимателно избиране на вечерен аромат,  преди да се пристрастя.

# 223
  • Варна
Ох, Allys, последното ти изречение важи в пълна сила и за мен  Heart Eyes Всички парцали, обувки и почти всички парфюми давам  Crazy
Как ме подсети да понося днес оранжевото Мисони  Simple Smile

Ориенталските мечти не бих сложила при 30 градуса, както е в момента. Ще ме задуши не, ами ще ме убие направо.

# 224
Здравейте,искам да попитам нещо,макар че не съм сигурна дали мястото му е тук,но се надявам да помогнете...
Търся мъжкия парфюм Pacha Ibiza,но не мога да го открия никъде из българските сайтове.Намерих го на едно място,но днес ми се обадиха и казаха,че го нямат в наличност от 3 месеца Confused
Знаете ли къде мога да го намеря,в някой български сайт?Много ще ми помогнете,мерси предварително. Hug

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 13:19 от Sunny_Girl

Общи условия

Активация на акаунт