Парфюмни размисли и страсти - 160

• 52 750
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
  • София
bib.bib благодаря за препоръките за арабските чудеса - тъй като явно сме от една коренисто-тревиста кръвна група.
Благодаря и на дамата, която препоръча Амазония, и на тази, която ми я купи - постепенно се привързах към тази горчивка и гледам винаги да ми е под ръка.
По повод Амазония и Любовния бряг на Л'Артизан - понякога намирам краткотрайността за предимство. Особено през лятото - с многото душове сменям често парфюмите, според обстоятелства и настроения. Днес започнах делово с Pamplemousse Rose, после водих Бронзовата богиня на басейн, после Нинфео за комфорт, сега Амазония за ободряване и като гледам има време и за още някой за лека нощ. Това почва да ми харесва Sunglasses

# 376
Оооо вече знам какво искам за есента! Излезнал е Филосикос ЕДП!
Разкажи повече де Grinning
Серж Лютен имаше в Сердика, нали? :roll  densi Hug

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 10:07 от raz_nejena

# 377
# 378
  • София
Затворили са магазина на Е Л на Витошка заради ремонтите! Sad
Мислех да разглеждам Том Форд, ама не стана.
И Импулса са го махнали...
И Прити шопа!
Нищо не остана по тоя център. Close

# 379
Прити шопа си го има, но е преместен, голям, на два етажа на Гладстоун срещу бившето магазинче за детски обувки на Колев и Колев.
ЕЛ ще отвори и чакат нови колекции.
Но иначе наистина нищо не остана по Витошка, ще я правят кафе зона. Магазините се изнасят към моловете, защото само там има оборот целогодишно.

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 13:27 от densi

# 380
Оооо вече знам какво искам за есента! Излезнал е Филосикос ЕДП!
Разкажи повече де Grinning
Серж Лютен имаше в Сердика, нали? :roll  densi Hug
къде в Сердика има негов магазин?

# 381
къде в Сердика има негов магазин?
[/quote]
Там при Артизаните бре-Circle LaughingАз пък каквото давам от Филибе разяснения Laughing

# 382

Някой вчера се интересуваше от транскрипцията на Moschino, ето как би трябвало да го произнасяме на бг според strawberry.net
http://bg.strawberrynet.com/perfume/moschino/

# 383
Някой вчера се интересуваше от транскрипцията на Moschino, ето как би трябвало да го произнасяме на бг според strawberry.net
http://bg.strawberrynet.com/perfume/moschino/

Москино (мода) от Уикипедия

# 384
Ако марката е италианска значи се чете Москино! Който се интересува може да пита някой италианоговорящ.Всичко останало тук е заяждане на дребно!  bouquet

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 08:12 от raz_nejena

# 385
  • София
а същите тези титани на мисълта са кръстили Marc Jacobs "Марк Якобс"  Joy Joy Joy
http://bg.strawberrynet.com/perfume/marc-jacobs/

Арабела, освен да четеш, не е лошо и да мислиш.. и малко е достатъчно, стига да е критично  Peace

Ако марката е италианска значи се чете Москино! Който се интересува може да пита някой италианоговорящ. bouquet

ами, то аз и Tsugumi казахме вече, ама явно Ягодката знае по-добре  Whistling

# 386
  • Germany
Привет парфюмни Hug
Връщам се от парфюмна среща и съм много доволна.
Сигурно ви подух главите с испанския дизайнер Рамон Молвизар, ама пак за него ще ви разкажа Mr. Green
Рамон Молвизар твори в Испания, Барселона. Характерното за него е високото качество на парфюмите, красивите, нестандартни флакони в геометрични форми, които са напълнени освен с парфюм и с частички от бяло или жълто злато. Аз като ценител на кича Wink много им се радвам. Лежат в тежки дървени сандъчета или кутии с черно кадифе. Във Виена една рускиня, консултант в ниш-парфюмерия ме запозна с тези аромати. Пипаше флаконите с бели ръкавици и говореше с голяма любов за тях. Като се пръскате с ароматите и остават малки блестящи частички, така че не се препоръчва пръскане по дреха.
Днес имах удоволствието да се запозная с три аромата.
White Goldskin Ramon Molvizar - изненада ме, че е определен за ориентал флорал Rolling Eyes. За мен си е шипър, от най-добрите. От класата на Палома Пикасо и Мажи Ноар. Започва типично шипрово и много ретро. Горчив мъх и билки. Личи класата му, но не мога да разгранича отделни съставки. Съгласна съм с определението унисекс. Аромат, който търпи голямо развитие. Като утихна и се появи едно красиво пачули, може да дойде малко мъжко на някои, но определено е присъствено, меко и красиво. Усеща се и роза, но не инфантилна, или типична шипрова, а по-скоро меко червена, с блед аромат.
По-късно се появява и кардамон, съвсем точно дозиран, колкото да придаде необходимата сладост на аромата. Като излязох на слънце стана още по-красив, появи се и една шоколадова нотка, абе стана направо страхотен. Но началото му е само за истински любители на шиприте. Уточнявам, че пробвах флакона с жълтите частички. Много добра трайност, усещам пачулито и след душ Peace

Goldskin Ramon Molvizar - много красив и много женствен аромат Heart Eyes Това е от красивите мускуси, които носят усещането за чистота, женственост и топла прегръдка. Усеща се красива смес от цветя, но нищо не доминира. Усетих и роза Mr. Green, розова, но не се надвиква и мога да я понеса. Усещам и османтус, който придава леко плодово звучене на аромата, но не натрапчиво, а по-скоро тръпчиво. Много хубав, бих го придобила веднага Heart Eyes Отново добра трайност, пак го усещам след душ.

Oriental Goldskin Ramon Molvizar -  Heart Eyes Heart Eyes Отново много женствен и красив ориентал. Но адски ми напомня B на Бушерон и Алберта Ферети, може би с повече бял мускус в него, така че мога да си мина и без него. Но е чудесно попълнение за любителите на красиви флакони и цветни ориентали.

И накрая, защо ли ми трябваше да пробвам Santal de Mysore Serge Lutens   ooooh!
Ако искате да знаете какво е чувството да сте потопени в казан с индийска яхния - това е вашия парфюм Stop Sick Даже и индийският готвач се е улял с подправките - къри, къри и пак къри, и много,много сол. Уж харесвам подправки, но тука са изпуснали буркана. Направо лошо ми стана и трябваше по необходимост да взема спешен душ. Ужасен е и никога не бих го носила. Интересно ми е да разбера кой би носил такова чудо Thinking Развалих си и хубавото чувство от ароматите на Рамон Молвизар Crossing Arms

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 15:47 от kovatcheva

# 387
Ковачева, в темата май не си споменавала.За първи път го чувам тоя дизайнер тук  Rolling EyesЩом оставят ароматите му златни частици хич даже няма и да ги търся из фрагрантика Laughing Laughing
Аз пък днес за първи път се сблъсквам с прословутия Будоар LaughingКогато беше горещо обсъждан навремето хич не пожелах да го тествам.Сега не е най-доброто време за него , но като цяло не съм впечатлена кой знае колко. Англомания също не харесах , явно Виви не е моя човек за аромати Simple Smile

# 388
  • София
Да, в тази тема имаше момент на масова истерия по Будоар, но тя беше не поради изключителни някакви качества, а поради ненамираемостта му по онова време Simple Smile Като се повтори 50 пъти едно име, става легенда и народът полудява. Точно в този момент на адски жеги, пък особено в Пловдив, изобщо не е за пробване на Будоар. Не че не може да се носи в топло, но първо трябва да го видиш на студено. Отложи го за октомври-ноември поне  Peace

# 389
Атти , така ще направя PeaceСамо мацнах леко, нарочно не пръснах на обратната страна на ръката  LaughingЖегата стана пак адска вчера и днес ooooh!Навън абсурд да го сложа сега.

Общи условия

Активация на акаунт