Парфюмни размисли и страсти - 160

• 52 705
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Подтикната от хубавото описание на densi тази вечер се занесох до The Mall, за да тествам Коко ноар. Първото ми впечатление беше, че това са прекрасни цитруси, които след около 15-ина минути се смесиха с нещо леко горчиво и много приятно. Уви след половин час всичко това се превърна в Коко Мадмоазел и то във вариант, който не е по-добър от него. Два часа след обилното напръскване установявам с радост, че този Ноар няма да замени любимия ми Мадмоазел и дори няма минимален шанс да ми хареса. Знам ли, може и да си променя мнението с течение на времето и по-продължителни тестове. Но определено не съм впечатлена от Коко ноар и за съжаление почва да ми се прокрадва мисълта, че и Шанел като всички останали са в абсолютна творческа криза и ползват триковете на всички останали - ново име, хубава опаковка и .... няколко добавени нови нотки към старата основа. За мен не си струва парите. Grinning

# 481
  • Пловдив
Мисля си...нова тема, нов късмет  Cry
 smile3525 Мъчно ми е така , много тягостна стана темата.  Confused

# 482
  • София
Нищо й няма на темата - навън е топло и прага на търпимост се занижава. Mr. Green

Както винаги преди, всичко щеше да си отшуми, ако не беше твърде усърдната (според мен) намеса Wink

Днес успях да понеса само Шанел Кристал с много подновяване. За пореден път ме спасява в ден, в който и кожата ми идва в повече като дреха Heart Eyes

# 483
Нищо й няма на темата - навън е топло и прага на търпимост се занижава. Mr. Green

Както винаги преди, всичко щеше да си отшуми, ако не беше твърде усърдната (според мен) намеса Wink

Днес успях да понеса само Шанел Кристал с много подновяване. За пореден път ме спасява в ден, в който и кожата ми идва в повече като дреха Heart Eyes

Коя версия на Кристал ползваш, Румик?

# 484
  • София
Едт - по-зелен и тръпчив е на мен.

# 485
Ще трябва да го преразгледам, защото преди време, когато го тествах никак не ми допадна, но то така беше и с #19 едп, а сега се чувствам сравнително добре с него. Носи ми същото усещане, както Бялото пачули.

# 486
  • София
19 ми е любимец и на мен - и едт и едп Wink Дай му пак шанс на Кристала - сега му е топло и не се задържа дълго, по на 20-25 градуса е чуден.

# 487
  • Пловдив
Аз от канене цяло лято все нещо изместваше така желания Зелен Кристал, по който Денси ме запали  Mr. Green , само чат пат минавам профилактично да го тествам и бленувам.  Laughing Не правят ли намаления тези Шанел-и... макар цената му да не е много висока 50мл. - 110лв. , няма да откажа някое намаление , тъкмо сега ама надали...

# 488
Влязох специално в темата за да прочета мнението ви за Шанел Ноар.
Още като излезе отидох в Сефора и се напръсках много обилно. В магазина не усетих нищо, което да ме накара да си го купя на секундата. Пресметнах, че за същите пари мога да си купя два други парфюма, които ми "говорят" повече. Поисках си пробичка за да го изпитам вкъщи. Няколко дни бях доволна, че не съм го купила.
Но сега от два дни, когато стана по-хладно, съм почти сигурна, че все пак ще си го купя ! Защото ми носи същото усещане като на Коко Мадмоазел, а мирисът е друг !
Само не трябваше да подвеждат потребителят с черната окраска, не е толкова дълбок и плътен, а седи близо до кожата.
Усетих горчив бадем, но не съм много сигурна...

# 489
Ще го пробвам непременно, Румик  bouquet

# 490
  • Варна
Доста смешно си беше. И аз смятах, че проблемът вече е отшумял, но толкова много модератоска намеса го подклажда излишно.

Някой познава ли Кардамон на Ж. Кутюрие ? Събуди ми любопитството, обичам тази подправка, а и ревютата във Фрагрантика са интересни.

Упс, обърках подправките  Joy, всъщност питането ми е за Кориандър :
http://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Couturier/Coriandre-3466.html

За тези, които могат да оценят и носят такъв тип парфюми, вероятно е добре изпипан, рафиниран цветен шипър, с много мъх и осезаеми алдехиди. За мен е изключително ретро, даже не по онзи чаровно-носталгичен начин, с онази приятна чувствена сладост, а тъжен и свъсен, чак сив, като избеляла снимка на стената в стая на стара къща, потънала в паяжини.

# 491
  • София

Аз не съм писала от месеци, но ви следя когато мога. Днес след поста на Денси, бях готова да хукна през глава към Мол-а, още повече ,че КМ ми свърши.  + Дюн , Кели и Свежият Адикт  Grinning четири дъна за два месеца. Това естествено ми даде повод да си купя нов.  Mr. Green Новата ми , безгранична, любов, дори и в тази невероятна жега  ползвам го на климатик и вечер, реално през деня не ми се налага да съм навън.   newsm76

Относно новата любов на Годес - Кенди, още от пролетта сериозно обмислям варианта да го купя.Въпреки онази нишка, която Хипноуз притежава, въпреки смешната трайност на моята кожа, базата му е чудесна, разтапяща .. Нищо де ,още едно дъно и ще го взема или него или Ботега или Табако Ванил ( от последната среща не спирам да мисля за него).. или кой знае какво..  Grinning А може и по рано да стане, ако Годес продължава да пише така и да ме изкушава.

Заради жегата ли що ли, но напоследък съм в ужасно настроение.За днес избрах, най-мрачният парфюм, който притежавам . Сякаш се бях навила да го махна и си казвах " разочаровай ме и днес и си аут".. ей така да се скарам с някой за спорта  Mr. Green. Не се получи обаче. Изпълни цялото ми същество, до последната фибра. Докато се душих , като куче, почуствах даже пеперуди в стомаха.
Толкова съм щастлива.  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 25 авг 2012, 12:01 от Tatti

# 492
  • Варна

Заради жегата ли що ли, но напоследък съм в ужасно настроение.За днес избрах, най-мрачният парфюм, който притежавам . Сякаш се бях навила да го махна и си казвах " разочаровай ме и днес и си аут".. ей така да се скарам с някой за спорта  Mr. Green. Не се получи обаче. Изпълни цялото ми същество, до последната фибра. Докато се душих , като куче, почуствах даже пеперуди в стомаха.
Толкова съм щастлива.  Heart Eyes

От кога очаквам тази ти трансформация  Grinning Скоро се бях сетила за терзанията ти относно този парфюм и се чудех дали разривът между вас е окончателен и необратим  Simple Smile Радвам се!

# 493
Рени, точно! Наивният ентусиазъм на Арабела беше глътка свеж въздух и далече от злостен.

Годес, соушъл булинг онлайн е когато един или няколко члена целенасочно изгонят друг от социалното пространство под какъвто и да е притекст (транслитерирам; не знам как се пише на български), в случая псевдо-линвистичен. Намеци за клюки и клюки на Фейсбук са също част от пакета. Лошо е, когато останалите го приемат като "шега."  Може би имам по-висок праг на чувствителност към такива социални прояви.

Моите искрени извинения към модераторите: Вземам напълно доброволна ваканция от темата.

# 494
Момичета, моля препоръчайте ми мъжки парфюм, сходен на  Bulgari aqua?

Общи условия

Активация на акаунт