Отговори
# 360
farfalla , предният път последният месец използвах депилатоар за интимните части, но не си спомням коя марка беше. Избрах нещо по скъпо уж за да е по качествено нямах проблем и с гъбичка го почистих след това крема. Нямах проблем след това. Колко издържа не си спомням но май два пъти го използвах за последните две седмици преди раждането. В деня на операцията и една седмица преди това.
Не трябва да имаш маникюр, понеже по време на операция или нормално раждане гледат цвета на кожата под ноктите той е индикатор ако нещо се случва с тялото ти и т.н.

# 361

2. Раждалите майчета, знаете ли нещо за маникюра?
Аз чух, че се карали, ако имаш лак на ноктите, ама не мога да разбера защо?
Това е лошо, защото си слагам джелиш и като отида там, дори да искам, не мога да го махна.

Да  не  е   желателно  да  има  нищо  на  ноктите,  защото   по  време  на  раждане   се  наблюдава  цвета  на  ноктите.  Мисля,  че  при  проблеми  със  сърцето посинявали  ноктите...Така   е  било  поне  преди.  Сега  незнам  как  е в БГ.

# 362
Включвам се и аз - да се похваля какво  взехме днес за легълцето.  http://www.mothercare.com/Mothercare-My-Little-World-Of-Dreams-B … 6,default,pd.html
Много интересно са измислили завивчетата за бебета - от едната страна памучна, а от другата като полар или нещо такова, не съм виждала такива на друго място...  А и комплекта  е с 2 долни  чаршафа. Взехме всичко без одеалцето, защото имаме плетени памучни от бабите и прабабите. Малко скъпи ми излизат, но нали спестихме от количка и легло, така че - като ги харесах и друго не исках да видя....   Embarassed Сега хем не мога да им се нарадвам, хем се чувствам виновна, че надвиших бюджета...   Embarassed   Confused

В тази връзка, да покажа и аз нашето легло, което чакаме да ни дадат наши близки:
http://www.biberon-bg.com/product/1275/leglo-monika.html - само че цвят бук. И аз съм чувала само хубави неща за Мебел Джен...  Но мебелите им не са евтини, така че скрин ще вземем от икеа.

Не съм се сетила за крем депилатоар, но е добра идея и може би ще е по- лесно от бръснача...

А колан за стягане - аз пък  не си представям да се стегна толкова скоро след раждането. По- скоро бих се оставила свободно да се възстановя, (дори и панталон се чудя как и дали ще изтърпя) с нощници и поли и т.н. и когато зараснат раните - тогава може  и да се стегна...  Но това си мисля сега, с цялата си неопитност...  Като родя може и друго да се окаже...   Crazy Thinking

А за лак и аз това знам, че не трябва защото следят цвета на кожата под ноктите...

# 363
  • София
Новото заглавие е супер, гласувах за него  Peace
Eachtra, честити придобивки   bouquet

Милинка, мен всеки път ме успокояват, че за тези месеци били нормални всякакви инфекции и бактерии. Дори в момента съм в болничен с диагноза "неизяснена инфекция на пикочните пътища" (нямам, но много от бременните в тези месеци страдат от такова нещо)  Hug

Благодаря на момичетата, които станаха вестителки   bouquet Hug Аз обаче не схванах нещо - ако си "избера" вестителка и си разменим телефоните, а после се окаже, че раждаме по едно и също време, как ще се свържа с друго момиче?  newsm78 Или трябва да взема телефона на поне още една вестителка или да изчакам да видя кога ще раждат, за да се ориентирам с кого няма да се паднем по едно и също време  newsm78

Момичета, гледах на първа страничка колко са ни момиченцата и момченцата. Там пише, че има цели 77 бебета, на които не им се знае полът. Защо толкова много?

# 364
За коланите и моето впечатление е че прибират корема само визуално. Според мен кърмещите майки имат по-бързоприбиращ се корем. Аз си купих един колан след раждането, но ме спарваше и ми беше нетърпим.
За превръзките-миналият път си бях купила превръзки за родилки и първите 2 дни ми бяха много удобни-после минах на нормални. И смятам и този път пак така.  Wink

# 365
Още неща се сетих да питам:
1. Ползвали ли сте крем депилатоар за интимните части и на коя марка?
2. Раждалите майчета, знаете ли нещо за маникюра?

Аз в бременното си състояние ни бих си позволила да сложа каквато и да било химия близо до интимните ми части - за да не стане нещо на бебчо. И да не си идеално почистена 2 месеца преди раждането, едва ли ще промени начина по който скъпия ти те приема Simple Smile По-добре опитай със самобръсначка и огледало. В нашата баня има голямо огледало на стената и това ми позволява да се справя що годе добре с интимния тоалет.
За лака - четох коментари, че в болницата искали да сме без лак защото по ноктите съдели ако състоянието ти е тежко (напр. да ти посинеят ноктите ако не ти достига въздух или нещо такова).
Аз реално откакто го прочетох си позволявам само безцветен лак откакто влязох в 7 месец.
сори, видях че вече са ти отговорили същото другите мами за лака

# 366
Благодаря, момичета Hug

Eachtra, много хубав комплект Party
От къде си го взе - от магазина или по интернет и за колко парички?
И аз си позволих един комплект за изписване от Мадъркеър -
много е скъп, обаче е 8 части, пък и откакто го видях само го сънувах,
та накрая се прежалих Crazy

# 367
  • София
Милинка, мен всеки път ме успокояват, че за тези месеци били нормални всякакви инфекции и бактерии. Дори в момента съм в болничен с диагноза "неизяснена инфекция на пикочните пътища" (нямам, но много от бременните в тези месеци страдат от такова нещо)  Hug

Да, явно е някакъв спад в имунната защита, сигурно има връзка и с хемоглобина. Четох, че с моята стойност се водело вече за анемия.  Tired Странно, защото бях редовен кръводарител, винаги е бил висок, но... По тоя повод изядох една глава червено цвекло, имам още 2. Simple Smile
И ниското кръвно пак е свързано с това. Дано само не ми попречи на упойчицата, че съм решена да се сражавам за нея с местните доктори.  Laughing

# 368
-=Деси=-, по принцип на първа страница е написано кой кога ще ражда. Мога пак да я повторя пак срещу всеки ник. Аз например по календар термина ми е на 13.10 но по принцип върви с една седмица назад от самото началото и термина ми се пада за 18.10. Аз по план ще съм с секцио и дата на секциото ще я определим септември месец и няма как от сега да напиша, кога ще е. Аз лично когато разбера ще го напиша за да имат в предвид другите момичета. Но все пак трябва да имате в предвид, че на всички ни предстой раждане и ако сте изпратили информация на някой от вестителките и тя не успее да я публикува поради факта, че и тя е тръгнала да ражда едновременно с вас а не и бил тогава термина, няма за какво да се сърдите. Никой не може да ти даде гаранция, по принцип сме си разменили телефоните ако някоя от нас не може, да уведоми групата за да си изберат друго момиче. Деси няма проблем и на повече от едно момиче да поискаш телефона, както си прецениш.
Деси, относно пола на бебета, бройката е толкова голяма явно, защото момичетата само за се записали и после не влизат във форума. иначе е нормално да има някаква бройки от бебетата на който не може да се види пола и ще бъдат изненада  ylinfant И на мен ми се ще да разчистя първа страница от неактивните майки но няма как да разбера.

# 369
farfalla, знам ги тези комплекти за изписване - прекрасни са, много ги харесах и аз, но при нас свеки ще го купува, та не смея да поискам този.   Grinning

Чаршафите купих от тук, защото ги няма вече налични в сайта, иначе излизат по- евтино с около 30-40 % от него. За щастие, имаха 30% намаление и в магазина, така че пак можеше и по- зле да е.
Общо излезе 163 лв, като включва обиколник, 2 долни чаршафа и завивката. Одеалцето беше 55 лв, но се отказах от него...

palica, а Септемврийките как са прочистили тяхната тема? Най- вероятно са го направили, защото нямат толкова неизвестни...   Може би да се сложи едно обявление на първа страница при следващата тема, че еди кои си ще бъдат изтрити ако например не пишат съобщение или знам ли какво...   newsm78  Предполагам, че ако ни следят редовно, веднага ще реагират...

# 370
# 371
Eachtra, освен да пусна няколко съобщени  и в срок от 3 или 4 дена, който не потвърди ще бъде изтрит. Смятам да предложа момичетата, които не знаят все още пола на бебето да изпратят съобщение  от рода "крие се" или "срамежливо". 

# 372
Обръщам се към всички момичета, който не са посочили пола на бебето което чакат. Понеже броят на бебета с неизвестен пол е прекалено голям, което означава че има много не активни майки. Моля, в рамките на 4 дена от днес, тоест в сряда на 22.08 ще изтрия от първа страница всички никове , които не са посочили пола. Моля, изпращайте ми лично съобщение с пола на бебето, ако случайно още не го знаете пак ми изпратете лично съобщение в което е написано "крие се".

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 19:49 от октомври 2012

# 373
  • София
Рали, супер е така, както си го написала  Peace

# 374
Privet.
Obvinqvam se za latinicata no  pisha ot Majchin dom.shte polejim za zadyrjane poradi leko kyrvene I kontrakcii.
Samo za info izboryt na ekip e 860lv  sekcio.
 :hug:molq za vashite palcheta da ostiskame oshte2 sedmici

Общи условия

Активация на акаунт