Отговори
# 480
Аз пък, да не урочасам нещата като се похваля, но засега нямам никакви проблеми със спането. Нито нещо ме боли, нито спя с възглавници между краката. Даже и по гръб си спя, а понякога и полу-коремна поза. Явно има значение и нещо друго, освен напредването на бременността.

# 481
  • Пловдив
Аз също спя на една страна. Но на моменти много ми се иска малко по гръб, че да ми починат костите. Затова слагам възглавница частично под гърба, която малко ме надига на ляво или надясно, та съм в някакво полу-положение. Съвсем на гръб не мога да спя, защото почва нещо да ме души и да не ми стига въздух.
Имам една огромна възглавница за бременни, дълга е повече от 2 м и е извита на подкова. Аз я обръщам, така че извитата й част да е към краката ми, а отворената към главата. По този начин си надигам краката малко нагоре, а в същото време си спя на нормална възглавница под главата. Големи въртележки падат по цяла нощ. А ето снощи ставах и 3-4 пъти до тоалетна, което досега не ми се беше случвало.
Просто все едно целия ти пост аз съм го писала...действам по абсолютно същия начин с възглавницата за кърмене... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
stefitato....добре си си ти...дано да можеш да спиш така по-дълго време... Praynig

# 482
при мен спането всяка нощ е различно...........поняко спя непробудно цяла нощ,понякога се будя поне 5 пъти,понякога като се събудя примерно в 3 заспивам отново чак в 6...........и честно казано ми писва вече.Аз съм доста поспалив човек и случаите с непробуден сън се броят на пръсти........повечето са безсънни нощи и често пробудни нощи..................а  като влезна в 9-тия просто незнам,като започне да ме притиска и да се влача до тоалетна с или без причина......... ooooh! ooooh! ooooh!

# 483
Здравейте момичета.
За изписването на бебока майка ми е купила един плюшен комплект за изписване, но ако е все още топло съм подготвила памучни гащеризонче и шапчица и ще ползваме само пелената от комплекта.
За постилането на количката аз мисля да карам на портбебе. Зимния кош на количката има подложка, която се сваля и се пере и за зимата портбебето ще е добре. За по топлото време чаршафче с пелена.
За спането - за сега спя и по гръб, когато на бебо му стане неудобно започва да ме рита и аз променям позата, но това се е случвало и докато съм на една страна. Съобразявам се с него.
За прането на тапицериите (столче, шезлонг) с бебешкия препарат и с гъба, така смятам но не съм почнала още. Нещо все отлагам тази дейност  Mr. Green

# 484
Привет момичета  Hug  За спането аз си спя без никакви възглавници, почти както преди, само дето не мога напълно да легна по корем. Лягам на страни и леко се подпирам с единия крак, за да не се притиска много корема. Спя и по гръб, също ми е удобно. Като цяло нямам проблем с позата за спане и се надявам да остане така и до края.

Днес съм много развълнувана, защото накупих много неща, а до сега не бях купила абсолютно нищичко, та сега и аз мога да се похваля с новите придобивки  newsm44. Уж с майка ми отидохме да купим само комплект за изписване, а купихме и кошарка и люлка и матрачета, комплекти да кошарата и люлката, ваничка... абе направо се самозабравихме  Mr. Green Купих и едно якенце е гащиризонче и заедно с комплекта за изписване си ги взех в къщи. Останалите неща ги капарирахме само и мислим към средата на септември да отидем и да ги вземем и тях.

Още веднъж благодаря на Alebale, защото купихме от леглата, които тя беше показала, тези на Джен мебел и по-точно това: http://www.mebel-gen.bg/index.php?option=com_content&view=ar … gla&Itemid=74 но в чисто бяло. На живо е още по-хубаво, долната му част се регулира на три степени и едната от решетките се сваля  Simple Smile

Люлката е ето тази: http://babycity.bg/index.php?route=product/product&product_id=3027

Матрака за кошарката е този: http://magniflex.bg/products/bambino/baby/

Това е ваничката http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11533&cat=59 , като взехме и подложка за голяма вана, която имаме в банята и смятаме от самото начало да къпем бебка там Simple Smile

Комплекта за изписване е на Азис бебе - мисля, че е турска фирма и е от 10 части.

Съжалявам, че така нахлух с моите покупки, но много съм развълнувана  Hug

# 485
mvsh браво, супер покупки:) колко ти излезе леглото? много симпатично..гледах, че все за тия мебели говорихте ама все не отварях линковете, какви са цените?

аз засега гледам и преглъщам, поне да дойде септември, с този мой късен октомврийски термин, докато почна да пазарувам, тук ще се появят сигурно първите новини за бебета:)

за спането...имам една голяма възглавница от ляво и една от дясно:) (сега мъжа го няма ама после сигурно ще разкара възглавниците, че няма да има място за него) но сутрин се будя по гръб и това е, и обичам да се облягам назад и да си лежа, че иначе имам чувството, че всичко ми се изсипва в единия край на корема, но аз попринцип много се изморявам напоследък и не си доспивам с работа, така че и с болки пак спя  Tired

абе този аспиратор за нос нужен ли е Thinking

# 486
Мацки супер,че сте така позитивни и активни LaughingАз ви чета,ама нещо тия дни не ми се включваше,че имах и работа.По темите:
За праха за пране мисля да взема Сано
За комплекта за изписване взела съм плюшено гащеризонче,шапка,боди с дълъг ръкав и буйки,отделно купих памучно порт бебе,мисля че в края на октомври няма да и е топло на беболинка,ако не ще пратя мъжа за някаква по-тънка пелена
За прането на количката някои части се свалят,другите и аз се чудех с какво да ги пера
За комплекта за количка онзи ден купих едни чаршафи от Джъмбо и мисля да ползвам тях
Ох мен бебето много ме рита и още отсега ме заплашват всички,че щяло да бъде много непослушно бебе smile3557.За мое най-голямо учудване,най-много и е неприятно да лежа на лявата страна,страшно много ме рита и съм направо раздвоена как да постъпвам,нали уж така е най-полезно да се лежи Thinking.Аз с покупките почти приключих,взела съм като дрехи най-необходимото,останаха само шишета,биберони,коритце и стерилизатор.По този повод видях,че някоя от вас беше купила шишета на Томи Тип,ще се радвам и други мами да споделят мнения Hug

# 487
Аспираторът е особено нужен - не толкова за чистене на някакви ежедневни секрети, колкото, когато бебо се разболее и има хрема. А на по-ранен или по-късен етап разболяването е неизбежно. Та бебетата не могат да си духат носа, секретите се стичат към гърлото, давят се, плачат и е просто ужасно. Аспираторът облекчава почистването на нослето. Капват се няколко капки физиологичен разтвор, които разтварят сополите, и после се издърпват с аспиратора. Друг е въпросът дали аспираторът ще е читав. Преди да се роди сина ми бях купила един, който приличаше на помпичка. После установих, че нищо не мога да изтегля с него. Затова си купих един, който е нещо като спринцовка с шлауха. Спринцовката се поставя на нослето и родителят дърпа с уста през шлаухата, получава се много силен вакуум и се изчиства добре. Има и някакви аспиратори, които се включват към прахосмукачка, и от тях са доволни, ама бебето сигурно се плаши доста.
Ето това ми вършеше работа на мен: http://family-bg.com/prX_2014.htm

# 488
  • София
Привет и от мен! Миналата седмица се похвалих, че нямам проблем със съня, но тази нощ се въртях като пумпал. Нещо вчера не направих както трябва - изпих 2 големи айряна преди лягане, отделно много сок от цвекло, пих и лекарството за повишаване на желязото и цяла нощ имах чувството, че всеки момент ще върна поръчката. Тази сутрин се събудих все едно съм копала в градината.
Явно и от анемията, но нито ми се яде, нито нищо. От време на време се насилвам да хапна, даже днес взех телешко, което ще сготвя в четвъртък, когато трябва да се върне мъжа ми.
Сега направо ужас изпитвам да пия това лекарство пак, ако трябва да изкарам още една такава нощ. Много дразни стомаха, а уж не съм чак толкова чувствителна.

# 489
  • София
mvsh страхотни покупки направо ти завидях  smile3521
И аз мисля да взема от ваничките на Сам хубави са и комплектите на Aziz bebe са много добри на качество. Кажи сега от кои магазин и имаше ли отстъпка ?

# 490
roxy_ специално това легло струва 299 лв.  За останалите не знам, но мисля, че няма да са повече  Simple Smile

bena82 магазинът е ето този http://www.qualitykidsfashion.com/, но се намира в Бургас. Иначе, след като капарирах кошарката ми дадоха карта с 5% отстъпка за дрехи и колички и 10% за всичко останало и съм много доволна, защото има още доста неща да се купуват. Комплекта за изписване наистина е много хубав, като качество и е 100% памук. Много съм доволна от него, защото има толкова много неща, които ще ми вършат супер работа  Simple Smile

# 491
а за какво са ви чаршафи за количките...

при все, че ще е студено и бебетата ще са доста облечени, едно одеалце отдолу мисля, че ще е достатъчно...като дойде лятото вече ще са големи и няма да им трябват...

аз аспиратор не съм ползвала и честно не мисля и да ползвам...доста гадно ми се струва и съм чела, че освен че е неприятно и може да разрани лигавицата на нослето...моя приятелка има такъв, който се включва в прахосмукачка и е доволна...

за изписването може да си приготвите два вида бодита и според времето акушерките ще преценят как да го облекат...аз се надявам в началото, когато м ие термина да е топло и мисля да приготвя боди с дълъг ръкав и гащеризонче без ръкави и отгоре пелена...пък може и да взема нещо като жилетка...ама май ви излъгах, тъй като тази задача за комплекта за изписване я дадох на бъдещата кръстница...та ще видим...даже мисля, да го даде на майка ми да го изпере и да не го виждам до изписването...

сега само да си уговоря докторката за нещата, които искам или ще сменям болницата...

mvsh много хубави покупки...

# 492
     Здравейте, както изглежда започна трескавото пазаруване  Grinning.  И ние в събота пазарувахме доста и ние сме с кошарка Моника бяла. Явно са доста предпочитани. Навзехме всякакви дребни неща като шишета, залъгалки, комплект заманикюр и др. Харесахме и количката, май ще е на САМ ето тази http://www.bebe-best.com/cam-dinamico-2012-bebeshka-kolitchka-di … -131-p-34613.html .
 За майчетата от Варна - магазин Биберон имат 10%  намаление на всичко закупено, ако си вземете от там количка и кошарка, и важи и след раждането на бебчето, т.е. можете да си накупите всичко о там стига да го има в сайта им.

А за който питаше за Майчин дом -  Варна, аз писах и по-рано, че съм при Анна Атанасова,  но не бих казала, че е изцяло за естественото раждане - на мен ми препоръча епидурал, и това без да съм и казвала за упойка или нещо от сорта. Иначе съм доволна от нея, както и от акушерката ми Рени Корновска, много симпатична е.

Сега видях,честе писали за аспиратора тип помпичка - ние взехме такъв', но щевидим в последствие дали върши работа.
 Ааааа, за праха, пробвах Тео бебе, но не се разтвори при прането съвсем, а прах на 60 градуса  Sad

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 17:53 от Reneta_87

# 493
значи да взема най-добре един аспиратор за всеки случай...аз се чудех ще си направите ли някаква бебешка аптечка с лекарства под ръка? какви ще вземете обезателно? аз затова се каня да питам педиатър ама е рано още, а мамите с опит си имат представа явно:)

милинка какво желязо са ти изписали? течно ли? ако е това пробвай два часа след хранене с кола да го приемаш..да не е на съвсем празен стомах, че дразни наистина

lorini и аз искам без система, ама ми казват, че ще се мъча 8 часа и "било за мое добро", та не знам кое е най-добре Rolling Eyes

# 494
  • София
Момичета, страхотни покупки!!!   bouquet Чак ви завидях  Wink Ние още нищо не сме взели, явно ще се мотаем до последно. Но аз така или иначе ще съм със секцио, ще стоя 5 дни в болницата, просто ще кажа какво искам да се вземе и да се оправят, много народ иска да помогне и без това  Mr. Green

За съня: спя наляво, надясно и по гръб. Идеална работа ми върши възглавницата на "Спелта" (когато успявам да я изтръгна от ръцете и краката на съпруга ми  Mr. Green), най-вече защото много се потя, а като си я сложа между краката е значително по-добре.

Отказах се от възглавницата, която беше на промоция в Лидл . Вътре е пълна с дунапрен, а отвън калъфката е от някаква изкуствена материя, което не е добре, а не съм способна сама да си ушия калъфка. Между другото, бяха я "намалили" на 22 лева, но и след като изтече промоцията пак си е толкова  Wink

Благодаря на всички, че разсеяхте моята заблуда за НОИ, явно нещо друго ми се е въртяло в главата   ooooh! По този повод - бяха ми объркали последния болничен, та днес цял ден се разправях с клиники, лични лекари, ЛКК и др. глупости, но всичко е ОК, утре ще ми е готов удълженият болничен  Peace Освен това си взех и направлението № 7 (за постъпване за раждане), така че само чакам датата за 45-дневния болничен и обменната карта.

Днес на прегледа се оказа, че за 2 месеца съм свалила 3 кг. Обща равносметка - от началото досега съм качила 13 кг. Но всичко ми е върху корема и гърдите, от кръста надолу съм си същата  Simple Smile

Още нещо исках да напиша, ама толкова сте изписали, че просто забравих  Sad

Общи условия

Активация на акаунт