Отговори
# 525
  • София
На мен са ми казвали за доплера, че преди 8-мия месец много дразни бебенцето, за това се пуска много за кратко на феталните морфологии!
След 8-мия месец вече се прави доста по-често и не му пречи на бебето, ето защо са казали след 30-та седмица!

А сега да ви разкажа за посещението ми в София Мед. Първо няма да коментирам, чистотата, тишината и красотата на болницата - тя е ясна, все пак е чисто ново всичко. В АГ отделнието са мн мили всички акушерки. Имаше 2-ма татковци които чакаха новини дали бебенцата им са се родили и докато чаках д-р Нецов на единия татко му съобщиха новината за момиченце, той се разплака, акушерката го запрегръща и той нея... много мило ми стана.
Д-р Нецов ме прие, прегледа всички изследвания, разказах му за проблема с бъбреците и при кои лекари съм ходила. Препоръча ми да взема мнение от с-р Стратиева от света Петка, защото тя ще ми даде най-адекватно мнение за положението с бъбречетата на бебето и след като се видя с нея да му кажа на него за резултата и да решим как да процедираме след това. В същото време ще продължа да ходя във Вита, за да си правя изследвания, все пак ми остават пари от пакета, който съм си заплатила там.
Като цяло д-ра е мн обяснителен и точен. Надявам се да се прехвърля към 8-мия месец там и да си родя там бебенцето!  Heart Eyes Направи ми добро впечатление като цяло!

На 4-ти септ. съм при д-р Стратиева за преглед. След нея съм и при Марков. Той ме посъветва да взема тези 2 мнения по въпроса с бъбреците, защото са важни!

А между другото ми излязоха микробиологичните резултати - няма гъби гадни! Но има някакви бактерии Грам (+), за които сега пак 12 дена ще слагам глобули Макнирор!

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 13:59 от Brayda

# 526
  • на земята
Здр.и на мен ми правеха на втората ФМ,д-р Марков каза,че по принцип се прави към 30 седмица.,но реши и ми пусна..)))           maia_a,в коя седмица си била когато са ти го пускали и са ти били тези инжекций,доста са те наплашили тези лекари  ooooh!  то човек все трябва да трепери преди всеки преглед,дано всичко е наред при всички и издрави бебчета да има  Praynig   Brayda  Peace

# 527
  • София
*лаленце* - дааа вече и аз треперя преди преглед! А то бебето вътре си шава и си се мърда и хич не му дреме!

# 528
При мен доплеровото изследване е част от прегледа от миналия месец. Чак пък да дразни бебето?! newsm78 по-добре да го раздразнят за кратко, отколкото да се пропусне нещо важно Peace
Хубави неща разказваш, брайда, за тази клиника Софиямед. Дано да имат сили да поддържат базата и качеството на работа да е на ниво Peace

# 529
  • София
Ами точно защото ги дразни го пускат много малко, а вече след 30-та седмица се прави доста повече време.
На мен ми го пуснаха за не повече от 1 минута и после и на ехокардиографията ми го пускаха но по 10 секунди няколко пъти.

А за болницата - да, не трябва да си позволяват някакви нередности. Иначе АГ отделението има 50 легла и е доста голямо!

# 530
  • Разград
Лаленце, ами аз бях в 31-32 седмица. Така че си гледаха обстойно и дълго. Ми, не знам дали са ме наплашили, но аз се водя в регистрите рискова бременност с аборт в 7-ия, който аборт ми коства секцио и живо родено бебе, но в България е така. Та мен по принцип към 7-ия почват под лупа да ме следят, защото трудно износвам и се оказа че имам проблем с плацентата, която незнайно защо отива към застаряваща ли, там как се води. Предния път имах проблем и с шийката на матката и затова всеки път ме преглеждат гинекологично. Тази, трета, бременност засега върви най-гладко и спокойно, но то критичните за мен месеци все още не са дошли. Даже и да ме плашат излишно, нали си имам момиченце, а те доста се грижиха за мен, та дано сега едно момченце, ако може и без проблеми, че на мен ми писна. Затова знам какво ви е при всеки проблем, който ви кажат, знам как трепери майчиното сърце, но нека лекарите ни шашкат колкото си искат и виждат и незначителни проблеми, за да ги наблюдават. Това е моето мнение, защото за мен най-важното е да гушна бебо на финала, а какво ми коства само аз си знам, както и всяка една майка.

# 531
  • на земята
maia_a  Hug,така е,много си преживяла и ти,офффф насълзиха ми се очите,аз пък с тези инвитрота,все чаках положителния тест,най накрая го видях и сега все съм на тръни и аз,искам да гушна моята принцеса жива и здрава на термин  Praynig  Не се притеснявай ,този път всичко ще е наред и ще гушнеш и ти своя юнак  Praynig Hug 

# 532
Maia_a
искрено ти желая този път всичко да е наред с бебето и да успееш да го износиш без проблеми и притеснения  Hug Аз миналата година имах спонтанен, но беше в 8-9 г.с., но просто не мога и да си представя какво и как си преживяла Simple Smile Бъди силна!
Имам моменти, в които много се притеснявам да не би нещо да не е наред, минават ми и черни мисли ... но се опитвам да ги забутам в някое далечно кътче на съзнанието си, но не винаги успявам Sad- а понякога просто искам да се наплача - например днес е такъв ден - просто да си се сгуша в леглото и да си поплача докато ми олекне всичко и ми минат притесненията Simple Smile

# 533
  • Разград
Аааааааа, без сълзи. Едно научих от живота майките не плачат. Много корава ме направиха всички премеждия, но едно знам от майките по-силни няма. Много отдавна преживях всичко, но нещото което ми е най-мило е Пресито. За нея бих умряла, даже. Но, дори и за нея не плача, в смисъл когато вдигна 42% не се паникьосах, а действах и докато отидем в Бърза помощ бях предотвратила гърч, или поне така си мисля, а може и частичен да е направила, но засега нямаме последствия след повече от 3 години. Ние сме тези, които трябва да сме силни за всички, нито мъжете ни, нито децата ни могат да са като нас. Много познати имам, които имат бебенца благодарение на инвитро, а сега чакаме братовчедче нормално заченато след батко от инвитро. Мамата е със запушени тръби и лекарите казват че това е чудо. Така че хубавите неща винаги ни сполетяват, а чудеса има. Както ако сте гледали по новините за 1-ия случай в Света на родила жена след сложна операция в Плевен с робот, та тя е на моя позната сестра и и е от Разград. Това че е 1-та в Света е такова постижение за българските лекари и медицина че човек в такъв момент трябва да се гордее.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1514257

# 534
СТРАХОТНО НАИСТИНА Simple Smile
аз обикновено не съм черногледа, но днес ... нещо не ми е ден Simple Smile ама ще се оправя де, просто малко почивка ми трябва Simple Smile

# 535
  • на земята
АААА  нема сълзи,няма отказване,аз толкова години не се отказах,борба и това е  докрай  Peace    Valleriana,я се стегни,горе главата,мисли позитивно,всичко ще е наред  Peace Да не спамим темата,да не ни нахокат  Laughing

# 536
хихихи но да отбележа че днес в нито един пост не съм видяла думите БЕБЕШКА КОЛИЧКА  Rolling Eyes Laughing

# 537
  • на земята
 Joy Joy Joy даааа,има време ,хихихихихи денят не е свършил  Laughing

# 538
  • София
Beeps   Peace
Доплерово изследване на плацентата се прави на ФМ II, със сигурност при всички е направено. На мен на всеки преглед по ЗК след 4 месец док ми пуска Доплер за измерване тоновете на бебчо  Peace
maia_a    202uu  Hug

# 539
хихихи но да отбележа че днес в нито един пост не съм видяла думите БЕБЕШКА КОЛИЧКА  Rolling Eyes Laughing

Аз видях  Joy Joy Joy
Иначе, по темата за майките -смело напред!

Общи условия

Активация на акаунт