Отговори
# 540
  • София
Може ли да аз да питам нещо по отношение формите на коремите ви? Струва ми се, че моя някак си се е повдигнал?! Миналата седмица като че ли беше по-ниско и по-щръкнал, сега ми стой по-объл и по-нагоре...Бях свикнала все на едно и също място да си го намирам  Laughing. Хич и не го мисля, просто ми е любопитно раждалите мами да кажат така нагоре и напред ли ще върви, въпреки че е строго индивидуално като всяко нещо...

# 541
Моят корем е още около пъпа. Само се закръгля засега.

Брайда, не се притеснявай, нищо не им дразни на бебчетата. След много четене на форуми попитах лекарката си и тя се позасмя и каза че то е като нас. Laughing и щом на нас не ни дразни и на него не му дразни. Имай впредвид, че много мами може да прекарат седмици лежащи, с апаратура върху корема, включена през цялото време за да следят тези неща (тонове, кръвоток и т.н) и нищо им няма. Имам такава позната прекарала 1-2 месеца с апаратура на корема, децата и са си супер.

# 542
  • София
GrayButterfly   -аз не се притеснявам, просто така ми каза лекарката и аз повтарям същото! Ако е животозависимо дразни не дразни ще се включва!

Beeps - моя корем почва от под гърдите и е кръгъл като топка! Расте си само май напред, но аз си бях закръглена. Ако си била слаба е нормално първо да ти се оформи малко под пъпа и с преместването на матката да се вдигне нагоре, т.е. да стане по-голям над и под пъпа. В момента матката ни трябва да се намир ана 1-2 пръста над пъпа.

# 543
Здравейте и от мен!
Валерианке- не се вкарвай в излишни филми и драми.По- ведро го давай!Най- хубавото нещо расте в корема ти- за какво да ревеш?!?!  Wink
Beeps - Моите наблюдения за коремите са следните.На повечето мами, носещи момичета са доста големички и направо разплути.На тези, които носят момченца са някак по малки и щръкнали   Laughing Така са нещата през моя поглед де.Аз и с първата бременност и сега си имам огромен тумбак и това е.
По същество- днес бях на преглед.(Ще копирам от фейсито  Mr. Green ) : Бебка е добре.Пак вървим по- малки, но док каза, че не е притеснително, защото всяко бебе е индивидуално, а и аз съм била една мъничка, така че не очаквал кой знае колко голямо бебе Simple Smile) 561 гр е бебка- 24 седмица.Пак си стои седалищно.Док каза, че до другия месец трябва да се обърне пък да видим.Пъпната връв се е отвила вече, което ме успокои....Това е общо взето- добре сме.Аааа и питах за тази болка ниско долу в дясно , той ми каза, че е нормално, защото бебето расте и матката се уголемява и така... Simple Smile)

# 544
Beeps, моят корем вече няколко пръста над пъпа. Така и трябва да бъде. Тепърва коремите ни ще растат напред и нагоре, а в последния месец е възможно т.нар смъкване на корема.

# 545
  • София
Благодаря ви, кореми! Моят съквартирант има навика да се свива целия в дясно, та формата става съвсем безформена  Grinning
Без черни мисли и хубава вечер на всички ви!

# 546
  • София
Моят корем първо беше щръкнал само под пъпа или някъде около него, сега се е повдигнал по-нагоре над пъпчето, ама  изобщо не ми е голям, а уж ни смениха пола на женски, ама да видиме де ще питам на ЖК след 10 дена за потвърждение  Thinking

# 547
  • София
Моя е голям и кръгъл! Вчера представете си реакцията на един приятел, с който не се бяхме виждали 4 месеца поне! Той незнаеше за мен и като ме зяпна.... и нищо не казва .... и аз се принудих да му кажа - "Споко, не съм глътнала диня, бременна съм!" hahaha

# 548
  • Разград
Моят корем е доста голям, но върви напред и нагоре вече да, така че спокойно. С Пресито бях се разширила като каца, а сега ми е заострен напред, но то аз съм си широчка и хората мислят че съм в по-горен месец. Абе, верно е индивидуално, предполагам всяка една бременна жена има уникално коремче, което е нейната гордост!  Peace Hug

# 549
  • София
Хайде мами, аз тръгвам от работа! До утре!   bouquet   bouquet

# 550
  • София
Уау, след 17:48 днес няма коментари...много странно  #Crazy
Брайда, аз съм много доволна от д-р Стратиева, при нея правих ранния БХС и ФМ II, много готина жена, млада, но с дипломата си от чужбина и доста опитна за стажа си  Peace

# 551
  • София
Добро утро на всички!

viki_7959 - и аз чух още от няколко места, дано ми даде адекватно мнение Simple Smile Ще я посетя в 27-ма седмица!

Тази сутрин изключително много ме боли кръста... дано ми мине през деня!

# 552
Добро утро на всички!

Тази сутрин изключително много ме боли кръста... дано ми мине през деня!

Ох, и мен така, малко ми е притеснено. Sad

# 553
Здравейтеее,

ии честит ни Петък Wink  Hug
гледам вчера следобед сте обсъждали коремченцатааа - е сестра ми вечерта ме разби като ме видя и каза "еййй коремът ти всеки ден нараства"  Shocked
нооо все още никой не ми става в ...адския транспорт Wink

# 554
  • София
Kaто заговорихме за това - вчера след работа минавам през аптеката и се нареждам на огромната опашка. Явно вчера е бил ден за някакви рецепти по НЗОК и имаше много хора. Едно младо семейство дори купуха лекарства за 2890лв пред мен  Shocked
Та стоя и аз на опашката и съм се хванала за кръста, че още от тогава ме наболяваше (аз си мисля, че е защото проходих 4-5км от работата ми до болница София Мед) и по едно време една жена зад мен явно видя че съм бременна и като се развика на касиерката - защо не ме привика да мина първа, че съм бременна... Касиерката ми се извини и каза, че не ме е видяла и каза др път да си казвам.... Аз останах втрещена, защото аз реално нямах нищо против да си изчакам, на никой не бях дала зор, нито пък нещо друго! Жената зад мен ми се скара, че не бива да сотя много време права, а особено като се държа за кръста явно ме боли, за това да си казвам и да си търся правата! А жената която се принуди да ме пусне толкова много се намръщи и се нацупи, че нямам дума! Дори от кортоазия не каза - "минете" Simple Smile

Е кръста днес продължава да ме боли... през ноща ставах дори малко да се разходя. Майка ми ми праъи космодиск и май ще взема да го слагам, тъпото обаче е, че за да го сложа правилно, ластика трябва да мине през корема... той не е много стегнат и сигурно ще пробвам!

Общи условия

Активация на акаунт