Отговори
# 555
  • София
Момичета: ето на какво попаднах http://doctoronline.bg/articles/6949/Umorata-pri-bremennata-ozna … kislorod-za-ploda

- интересна статия Simple Smile

# 556
  • Пловдив
Някоя от Вас имала ли е тази бактерия STREPTOCOCCUS beta HEAMOLYTICUS gr. “B”. Правих 2 курса с вагинални свещички, но не се повлия и сега док каза, че ще трябва да пия антибиотик, за да я премахнем.

# 557
  • София
nitz - аз не съм имала, но като чета из разни теми - много хора са я имали и са пили антибиотик и всичко е минало добре! По-опасно е да не я лекуваш, особено при напреднала бременност като нашата, отколкото антибиотика!

Аз също имам някакви бактерии Грам (+) и за тях ми изписаха глобули...  Sad

# 558
Добро утро на всички!  Simple Smile
Днес на мен ми е ден за активна почивка  Grinning - майка ми ни е на гости и ще се занимава с малкия, а пък ние с татито ще се разходим някъде и освен за бъдещия батко може да се изкуша да купя нещо и за бебката.  Heart Eyes
maia_a, прегръщам те за това, което си преживяла  Hug, ти наистина си силна жена, и ти желая едно прекрасно и здраво момченце на финала, щом вече си имате принцеска. Наистина е много хубаво да си имаш и син, няма кукли и панделки, но има камиони, колички, колелета и игрите са едни такива щурави, въобще купона е голям  Grinning. Но сега силно се надявам да купувам роклички, панделки, да вържа опашки, да правя плитки, такива неща  Simple Smile, размечтала съм се нещо.
Моят корем си е същият като с първата бременност. Мисля, че формата на корема зависи от физиологията на майката и най-вече и от това дали е първа или втора бременност.
И аз от време на време потъвам в едни тъмни мисли и притеснения, дали всичко с бебето е наред, макар да нямам причини да се притеснявам за сега, но гледам бързо да се разсея с нещо.
nitz, аз имах някакви по различни бактерии - стафилококи в 4 месец някъде, лекувахме ги с антибиотик, не съм се панирала много много, защото вече имах опит от първата бременност - тогава в началото имах и гъби, а към края на бременността си имах и ешерихиа коли, но с подходящото лечение не са създавали проблеми.
Брайда, относно статията, аз не вярвам, че преумора на майката може да доведе до хипоксия на плода, аз не съм лекар, ама мисля, че недай си боже, до хипоксия водят много по-сериозни неща от преумората. Само се чудят какво да пишат вече и да шашкат майките. Коя нормална жена ще се измори и ще продължи да се натоварва, само за да не напълнее примерно или за да роди по лесно. Плюс това нали за това изпитваме чувство на умора, като се преумори организма автоматично превключва на по забавен режим  Wink. Между другото нашите пра пра баби, като са жънели бременни на времето на нивата със сърповете примерно или са копали лозето, то по тази логика всички бебета са били с хипоксия тогава. Аз така си мисля де, не знам, може и да греша.  Simple Smile
Желая ви спокоен и хубав петък!  Grinning

# 559
  • София
Здравейте   bouquet ,
ако знаете как се радвам , че днес ми е последния работен ден, а другата седмица пак заминавам на моренце smile3534 . Мисля да си почина заслужено една седмица под чадъра , а пък и да поразгледам из магазините в Бургас  Twisted Evil . Мъжо го оставям тука да си почине и той от мене,  че понатам няма да има отърване  хахаххаха.
Хайде спорен и лек петъкккк от мене  Heart Eyes

# 560
  • София
lucky mama - ами то на практика аз познавам жени, които са бременни и всеки ден правят куп физически неща и дори ми казват: ами стискам зъби и клякам, защото иначе краката са ми огромни! Или стискам зъби и продължавам да вървя, защото миналия месец съм качила 4кг!!!  Shocked  Shocked  Shocked За това като попаднах на тази статия, освен на тях я пуснах и тук.

Хубаво е да се движим и вървим, но ако почувстваме умора трябва да спрем. Ето аз вчера ходих пеш около 4км и наистина мога да кажа, че много много се задъхах, много трудно ги извървях, но не спрях и незнам защо... въобще не се замислих, че по този начин може малко или много да вредя на бебето! Повече смятам да не го подлагам на толкова вървене или да си почивам доста докато ми се оправи дишането преди да продължа! - аз не го направих, само искам да кажа, заради това че съм дебела, а защото незнаех и не се замислих и бързах! И ето след това вървене от следобеда до сега ме боли кръста!
Ще кажете - гледай я тази толкова е обездвижена като тюлен, че от 4км и не може да се оправи 2 дена! Ами аз наистина не съм свикнала на толкова вървене и само защото съм бременна не трябва да се подлагаме на повече физ. труд, отколкото преди!
Комшийката ми, която преди много е спортувала, сега и в 8-мия месец си ходи по 8км пеш и по ниакакъв начин нищо не я боли!

Alexandra* - приятна почивка ти пожелавам, хубаво да си изкарате и да, в бургас има много хубави бебешки магазинчета и магазини Simple Smile

# 561
  • Разград
Добро утро, тумбачета!  Hug
Brayda, мила, какви 4км аз 2 не мога да мина и се задъхвам. Аз като човек, който допреди няколко години ходеше 3 пъти седмично на фитнес, каланетика и народни танци, а като ученичка - 11 години играх народни танци мога едно да напиша, ако не е спортувано преди бременността точно сега не е моментът на започване. Всеки лекар ще го каже. Който си е спортувал преди и сега може да си продължи, но леки спортове. Аз от 6 години си мързелувам, то три от тях са в бременност и 2 по майчинство, май така като гледам. И сега така се изморявам че е ад, просто. Не мога да направя нещо насила, когато нямам сили. Това е положението. Така че, ако някой се почувства зле или уморен да не си налага повече движение, защото това вече е опасно. Вярно че сме бременни, а не болни, но да не забравяме че носим бебче в корема си. Моята лекарка всеки път ми казва - ако нещо на теб не ти е приятно и ти е трудно значи и за бебето е така. Ако нещо ти харесва и на него му харесва. Не бих се насилила да клякам ако не мога да дишам даже от умора. Това е лудост, мое мнение. Когато се чувствам добре се разхождам с едно шише с вода под мишница, чистя доколкото и когато имам сили, готвя си, пера, гладя, ама упражнения аз не правя. То, това ще ме довърши сигурно.  Laughing

# 562
Здравейте момичета,

само не забравяйте, че трябва всеки ден да се разхождате и то повече отколкото преди бременността. Всеки сам трябва да си реши колко км може и колко бързо да ги извърви, но ако ще раждате нормално е много важно да не се обездвижите през тези 9 месеца. А иначе сега естествено се изморявам много по-бързо от преди, но не бива само да се седи или лежи.

Хував ден, мами.

# 563
Здравейте момичета,

само не забравяйте, че трябва всеки ден да се разхождате и то повече отколкото преди бременността. Всеки сам трябва да си реши колко км може и колко бързо да ги извърви, но ако ще раждате нормално е много важно да не се обездвижите през тези 9 месеца. А иначе сега естествено се изморявам много по-бързо от преди, но не бива само да се седи или лежи.

Хував ден, мами.
Няма "трябва да вървите" в тия филми, има "трябва да лежите и да се пазите".  На много жени им се налага да се обездвижат, за да запазят бременността си. Wink

И как така ще се разхождам повече от преди?! Та аз се изморявам, няма да си предизвиквам сърцебиене и високо кръвно, че и в жегите и после да се чудя от къде са ми дошли проблемите. Пеша ходя само до магазина до блока и когато ходим да разглеждаме големите магазини, иначе  навсякъде се движа с кола. И не от сега, такъв ми е начинът на живот. И ми харесва.
Сега се уморявам много бързо, дори като готвя по 1-2 часа оставам без врат и кръст. Пък си представям да изляза след това и да вървя, че и повече от преди.

maia_a  Hug

# 564
Разходките са полезни, но не на всяка цена!
Всеки прави това, което го кара да чувства добре Peace

# 565
  • Разград
Здравейте момичета,

Хував ден, мами.
Това кой лекар го каза?
Естествено че е хубаво да се движим, ама то последните години на един доста голям процент бременни им се забранява ставането. Вие, видяхте ли материала който копнах и показах как за да се роди едно бебе чудо се налага 7 месеца лежане. Аз също лежах с Пресито 8 месеца почти непрестанно и то за да я има. А сега като се разхождах и припаднах и ми забраниха как да обикалям повече от преди, когато всъщност не се спирах? В тези ситуации как ли да се движим повече от преди. Та нали сега ни тежи коремът, килограмите, а и се задъхваме. Много странно ми прозвуча. Ако има бременна, която да е по-активна от преди ще е някакво изключение и не е хубаво да се агитира така когато човек не е лекар. Това само следящият бременността може да каже.  Peace
И моята лекарка до миналия месец ми викаше разхождай се, но то аз и работех и си вървях малко или много пеша, но като припаднах и каза НЕ! Така че, всичко е индивидуално и според състоянието на всяка бременна жена. Ние да си ги родим живи и здрави, а за после все ще се свалят килограми, а и такива разходки падат и бутане на колички с бебета, че ще си наваксаме!

# 566
Гледам тука пак едни изострени постове...  Thinking
Всеки си преценя кога и по колко да върви, колко да спортува и какво да прави през бременността!Момичето казва, че е полезно да се върви и много ясно, че ако лекар е казал да лежите, няма да се "юрните" да вървите и бягате.Мисълта й беше при нормално протичане на бременността.
Лек ден на всички!  Peace

# 567
  • София
Ееееее аз постнах статията просто информативно!!! Защото вчера провървях повече отколкото можех и днес ме боли кръста и защото познавам майки, които "стискат зъби" и се натоварват нарочно, за да не надебелеят!
А не за да се караме!
Майка ми в 9-ти месец с мен е тичала по стълбите нагоре надолу, в 6-тия месец със сестра ми е ходила сама да си зареди газовата бутилка и я е носила до 2-рия етаж по стълбите и пълна и празна, но се е чувствала готова, стабилна и спокойна да го направи... а аз само като й казах дето вървях 4км и после ме боли кръста и те си се посмя малко, но пък ми каза повече да не го правя Simple Smile

# 568
Ами да индивидуално си е при всеки, ако някой се чувства добре-защо да не се разходи, ако се измаря много-да си почива, всеки си го решава сам за себе си Simple Smile
Ние миналата събота решихме да идем на Витоша да се поразходим, да подишаме чист въздух ... и така качихме се с лифта, оттам тръгнахме до вр. Камен дел, т.к. това е един от най-леките маршрути от Алеко, почти няма разлика в денивелацията, решихме да се отбием до едни скали и викам я преди да ги качим да седнем да починем и после бодри-бодри за нула време ще ги качим, обаче камъкът който си избрахме за почивка беше един голям и гладък (кат спалня направо) и кат му легнахме, та и му дремнахме чак, даже малко се поотнесохме и на връщане трябваше да побързаме че за малко да изпуснем лифта, но се получи една много хубаво разходчица Simple Smile. Така че аз лично това нещо с удоволствие бих го повторила и този уикенд Simple Smile а и се надишахме поне на по-чист въздух Simple Smile

# 569
  • на земята
Количките забравихме,почнахме разходките  Joy  Сега за разходките,зависи кой каква бременност кара и и как се чуства през етапите на бремеността и какви указания е дал доки..)))Зависи от това как се чуства бременната,както са полезни ,така могат и да навредят разходките ,ако има причина за това,така че всеки си знае дережето ,за да прецени,да се разхожда ли или не,и по колко време на ден..))) Тук е адската жега вече ми писна от нея ,чакам с нетърпение зимата..)))

Общи условия

Активация на акаунт